Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Deseratsa (?!) Anioła...
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Anouaar
Guest

Desiderata Anioła...

Prosze o wyrozumialosc... I przepraszam, ze nie pamietalem tytulu utworu ks. Jana Twardowskiego...

Kiedy patrzysz w gwiazdy, kolego, zawsze pamietaj, aby patrzec tam nie dla gwiazd, lecz dla kogos innego. Gwiazdy sa odbiciem stanu rzeczy z przed pary tysiecy lat, sa tym co bylo, i nie wroci. Zaprzepaszczone. Kiedy patrzysz na nie, powinienes widziec tam same dobre chwile, same szczescie, i radosci, ja widze smutek. Pamietaj zawsze, ze ktos teraz tez patrzy na te same gwiazdy, na ten sam obraz, i widzi to co Ty. Nie badz dluzny i odwzajemnij dobra mysl poslana w kosmos. Kazdy z nas ma w sobie nadzieje, Boga, czy jak chcesz to nazwac. Ta nadzieje jest czysto uwarunkowana tym co bylo, i jest. Roznica miedzy normalnym czlowiekiem, a kazdym innym jest taka, ze normalny nadzieja zyje, a inny jej szuka. Nie ma normalnych ludzi. Cieszcie sie chwila, dla chwili. Sensu w bezsesie swiata nie odnajdziecie. Sens dla sensu? Istnienie w kazdej formie jest sensem, ktory moze byc motorem do dalszego dzialania. Jestesmy zbyt mali, jestes zbyt maly, aby dostrzec kiedy przekroczyles granice do zatracenia, ale kiety do juz zrobisz pamietaj... Powrot jest, ale za wlasna zgoda. Nigdy nie pros nikogo o to, aby dzier(r)zyl Twoje problemy jak wlasne. Ludzie powinni sami tego chciec, gdy to juz sie stanie staraj sie, aby tobolek ktory niesiecie nie byl martwym punktem, ma byc poczatkiem. Zawsze waz slowa, mysl zanim cos powiesz. Slowa maja moc budowania najwiekszych rzeczy, oraz burzenia najmocniejszych budowli. Pamietaj, ze ludzie popelniaja bledy, naucz sie wybaczac te pomylki, i sam ich rob jak najmniej. Ucz tego innych, aby sie nie stalo tak, ze Tobie nie wybacza. Gdy juz wszystko sie wali, pali pamietaj, ze jedynym co moze Cie uratowac to spokoj ducha, i opanowanie, emocje, choc wspaniale odaja charakter czlowieka, nie sa dobrym doradca. Jestesmy inni, rozni, lecz tacy sami... Niewazne czy czarny, bialy, zolty, gey, lesbijka, cygan, czy punk. Ty, i Ty, i Ty. Jestescie identyczni, i macie prawo do tego samego. Do szczescie, do doznawania, do cierpienia. Nigdy, nigdy nie zadawaj cierpienia innym, nawet przez przypadek, a jesli juz to zrobisz ponies kare, nie uchylaj sie przed konsekwecjami, przed tym co zrobiles, bo jest to dziecinne. Kazdy, jak mowilem, popelnia bledy. Nauczmy sie tolerowac innych, wraz z nimi samymi, i ich wadami. Zalety kazdy widzi, dopiero wprawione oko widzi wady, ktore sa skaza na czyims sercu, na czyjejs krwi... Smierc nic nie zmieni, to jest latwizna, ktorej napewno nie chcesz, przyjacielu. Zycie jest zbyt piekne, aby dac sie zwariowac przez jego szarosc. Gdy dotykasz twarzy swojego dziecka mozesz sie czuc spelniony, dajesz milosc, dajesz zycie... Za kazdym tym razem stajesz sie kims lepszym, kims innym. Nie wierze w przegrana, zawsze cos sie wygrywa. Dzis Ci daje to co mam w sobie najlepszego, dzis chce, aby sie ze mna plakal, a jutro tanczyl. Przepraszam za wszystko czego niedokonalem, i za wszystko co zrobilem, i za wszystko co zrobie. Tak krotko tutaj jestem, a tak duzo Ci zabralem... I na koniec.

Jak brudny
Parszywy
Nedzny jest
Caly swiat
Bez wiary
Bez nadziei
Bez milosci
Ja tylko
Trzese sie caly
I nie wiem
Nic nie wiem...
A. Czechow - Akt Pominiety

Wszystko co jest wyzej jest rada, przestroga. Moim prezentem na swieta, dla ludzi, dla Was. Aby to wszystko robic, tak zyc, trzeba... Pokochac samego siebie, bez tego. Nic nie zrobisz...

Edytowane przez dnia 21-04-2003 o godz. 02:45

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 21-04-2003 02:34
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Liv3sMack

Fajnie.

Old Post 21-04-2003 08:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Liv3sMack Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Liv3sMack Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Liv3sMack Dodaj [FPP]Liv3sMack do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Liv3sMack prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Addict3d
CPMA&THC

byl utwor bodajze ZIP Skladu "desiderata" o podobnym przeslaniu a tak wogole to jest to chyba jakis stary tekst religijny.

Jeśli prawych i umiejętnych nie będzie się wyróżniać, Ludzie zaprzestaną rywalizacji; Jeśli trudne do osiągnięcia dobra nie będą celem dążeń, Ludzie przestaną być rabusiami i bandytami; Jeśli rzeczy budzące pragnienia pozostaną w ukryciu, Znikną również zaciemnienia ludzkich umysłów.
Istota Drogi nie jest określona: Chociaż istnieją nazwy, głęboka treść słów Pozostaje nieuchwytna.

Old Post 01-05-2003 05:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Addict3d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Addict3d Znajdź więcej post'ów przez  Addict3d Dodaj Addict3d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Addict3d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

quote:
Niewazne czy czarny, bialy, zolty, gey, lesbijka, cygan, czy punk. Ty, i Ty, i Ty. Jestescie identyczni, i macie prawo do tego samego. Do szczescie, do doznawania, do cierpienia. Nigdy, nigdy nie zadawaj cierpienia innym

podejdz w bialy dzien do bandy cyganow i powiedz im to glosno... a jak bedziesz doznawal owego cierpienia, to zobaczymy co zrobisz nadstawisz drugi policzek?

Old Post 24-05-2003 22:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

widac ze tram wrocil.. a prawda jest takze ze kazdy uwaza sie za lepszego od drugiego i jak powiesz inaczej to dostaniesz po pysq... :/

Old Post 24-05-2003 23:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

oto i smutna prawda miedzy wznioslymi haslami a rzeczywistoscia...

Old Post 24-05-2003 23:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

tak zupelnie offtopic... milo Ciebie znow widziec tram wsrod postujacych

Old Post 25-05-2003 00:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]Koras
jestem zajebisty

jakos mnie to nie rusza. a cyganow to powinni wywiezc wszystkich jak najdalej, nie wyjdziesz z domu na rowerze, bo ci ukradna. nie mozesz mowic przez komorke idac ulica, bo ci ukradna. nie mozesz miec przy sobie wiekszej sumki bo ci ukradna. a jeszcze do tego f******* sie dostanie i w ogole git O_o a jeszcze ten obsraniec don wasyl do polski przyjechal, w ogole jeszcze troche i polowa spoleczenstwa to beda cyganuchy :<

Old Post 25-05-2003 07:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]Koras Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]Koras Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]Koras Dodaj [SPECNAZ]Koras do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]Koras prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

no mnie jeszce cygany nie okradły....w odroznieniu od roznych typow polakow :/

Old Post 25-05-2003 10:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

czyli cyganie sa lepsi od Polakow?

Old Post 25-05-2003 22:39
AlieneK
KOSZ

nie to mam na mysli..
moglbym cos zacytowac, ale ne zacytuje bo nie pamiętam dokladnie
z "Rozmowy z katem"

Dlaczego ktoś ma być dla mnie ważniejszy i lepszy tylko dlatego, że urodził sie na tej ziemi co ja?

cos w tym stylu

Old Post 25-05-2003 23:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

no, 'rozmowy...' wymiataja, ale w jakim toto kontekscie?

Old Post 25-05-2003 23:26
Cali
słodki chłopak :]

blach

Old Post 26-05-2003 06:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cali Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Cali Znajdź więcej post'ów przez  Cali Dodaj Cali do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cali prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez deathcrush
no, 'rozmowy...' wymiataja, ale w jakim toto kontekscie?

W tym kontekcie, że to, że ktoś jest cygan nie znaczy, że kradnie, a to, że ktoś nie jest cygan (tudzież jest Polakiem) to nie znaczy, że od razu jest lepszy i ja mam go lubić czy coś.

Old Post 26-05-2003 08:48
bizonek
def

Jehbać
ostanio 50m od bloku kumpla pobili. :/

Old Post 26-05-2003 09:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez |SUN|Cali
blach

tresciwa wypowiedz...

jakos wszedzie mozna dostac wpindziel obojetnie za co... :/

Old Post 26-05-2003 09:57
deathcrush
łobuz

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
W tym kontekcie, że to, że ktoś jest cygan nie znaczy, że kradnie, a to, że ktoś nie jest cygan (tudzież jest Polakiem) to nie znaczy, że od razu jest lepszy i ja mam go lubić czy coś.

no rzeczywiscie, nie musi od razu krasc, moze byc alfonsem, napadac ludzi albo smuszac dzieci do zebraniny...
chyba niewielu cyganow spotkales w zyciu...

/eot z mojej strony

Old Post 27-05-2003 00:07
AlieneK
KOSZ

No masowo ich nie widuje, ale mam takie zdanie bo zaden nic mi jeszcze nie zrobił. Rozumiem ze oni mogą byc bardziej agresywni czy zdolni do napasci, ale mnie to sie nie zdazylo.

jak mi sie zdazy to pewnie zmnie zdanie ; ]

Old Post 27-05-2003 08:21
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

alien... wiesz... ale ostroznym badz

Old Post 27-05-2003 11:32
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:26.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions