Audiogalaxy - ehhh, slabo mi ciagnie ogolnie zajebisty jesli szukasz jakiejs zadko spotykanego kawalka. Prawde mowiac piosenki sa zablokowane tylko dla zmyly, bo wpisujac przekrecona nazwe, np. Pnik Floyd, Pink Flody etc. mozna spokojnie znalesc odpowiednie numery.
Direct Connect - jak jest duzo wiary to sa wieksze lagi, ale za to wiecej stuffu - cos za cos. Dla mnie najlepszy progz do sciagania filmow. Bardzo dobra dzieki 3-4 polskim hubom.
Na hubie - min. 20GB, to jakas restrykcje zalozyli czy **** go wie co, nie chcialo mi sie blizej temu przygladac, bo dosyc dawno uzywalem DC.
KaZaA - kiedys byla to najzajebistsza zabaweczka do sciagania teledychow, teraz... shit, dwa dni musze sciagac jakis klip i to nie zawsze z oczekiwanym skutkiem, kiedy w jeden dzien spokojnie zassalem z 2 teledyski. Do innych rzeczy [filmy, mp3] niezbyt sie nadaje. Zeby sciagac mp3 w bitrate powyzej 128kbps trzeba sie pobawic w rejestrze systemu... jak ktos nie wie niech pisze na priva 
eDonkey - kuuurwa, nie wiem co za pojeb robil tego P2P. Ani raz sie nie zalogowalem na serwer. W ogole duzo luda w z nim problemy, chociaz mowia, ze jest zajebisty. Ja tam nie wiem, dla mnie syf i tylo.
WinMX - z zalozenia zajebisty, duzo teledyskow, filmow, mp3, ale jesli chodzi o zassanie czegos to... blah.
*co ja tam jeszcze mam... *
XoloX - tez slaba rzecz, moze innym sie spodoba, nowa zabawka w necie, ale wg. mnie tandetna.
Filetopia - kolejny niewypal, mozna sporbowac na jakims konkretnym laczu a nie telepsowskim SDI.
iMesh - dawno nie uzywalem bo wieszal mi wina, w ogole duzo pamieci wpierdala i szybko sie OS tempi Jeden z moich pierwszyh P2P. Nie wiem jakie sa nowe wersje, ale stare kiczowate.
To chyba tylo, oto moje opinie na programy Peer2Peer Mozna sie z nimi nie zgodzic albo i zgodzic, oby autorowi nie zaszkodzic 
BTW: Wszystkie P2P czeka tak sam jak krola [Napstera] los. Z P2P jest jak z ludzmi kazdy kiedys umrze, ale rodza sie nowe.
PS. Sorry za bledy, ale nie przygladalem sie zbytnio postowi, gdy klikalem na... Wyslij Odpowiedz, oups... juz to zroo...