Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Idealna gra.
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
bizonek
def

First Person Perspective Idealna gra.

Mam coś dla was na rozruszanie szarych komórek.
Mimoże tekst jakoś dziwnie o RPG zatacza, to jednak tyczy się innych gier.

1. Scenariusz.

Idealna gra powinna mieć dobry i interesujący scenariusz. Tak, wiem, powiecie ,że dużo gier ma intersujący scenariusz. Ale taki scenariusz powinien wprowadzić nas w świat gry, którym będziemy się poruszać. Świat, w który będziemy się orientować. Scenariusz powinnien być także nieliniowy, i posiadać pare zakończeń. Oraz powinien być dopracowany pod klimat gry.

2. Klimat.

Ostatnie zdanie z poprzedniego akapitu, kiedy je odwrócimy, dotyczy także i tego akapitu. Jeżeli twórcy tworzą grę na podstawie znanego systemu (to się tyczy RPG), to nie mogą z mroczych ciemności średniowiecza zrobić baśniowej krainy. Klimat gry jest nadawny przez grafike oraz muzyke. Gry bez dobrej muzyki, są do dupy, szybko się nudzą. Np. jak grałem w Q2 (single) bez muzyki to mi się gawniczo grało, ale kiedy wziołem od kumpla cd z muzyką, to odrazu przeszedłem całego Q2 w 2 godzinki. Jednynym ewenemntem jest tutaj Counter-Strike i Half-Life (gra mnie wciągneła jak diabli). Następnym elemntem klimatu jest...

3. Grafika.

Jak już wspomniałęm grafika jest jednym z elementów, które nadają klimat grze. Odpowiednie zgranie świateł, ustawienie tekstur, czy też poszczegołnych elemntów, jest rzeczą bardzo ważna w budowaniu klimatu gry. Znaczą role odgrywają także efekty używane w grze, takie jak błyskawice, czy też mgła. Np. scena: jedzie jakiś ryczerz (na koniu ofcorz ) do zamku, na koniu, a zanim szaleje burza z błyskawicami. Takie element intra jest dość pospolity ale użyty dobrze potrafi wspaniale oddać klimat gry. A teraz porozmawiajmy...

4. ..o muzyce.

Muzyka..hmm... bardzo ważny element gry. Przedstawie to na podstawie przedłużenia tego motywu z poprzedniego akapitu: Owy rycerz, otwierza drzwi zamku, następnie, następuje podjazd kamery pod naszego herosa, i w tym samym momencie włacza się klimatyczna (czyt. straszna) muzyczka instrumentalna. W muzyce chodzi o to, aby była dopasowana do momentu w jakim znajduje się nasz gracz.

5. Rozwijanie przez graczy.

Tutaj nie będe się rozpisywać, ponieważ każdy wie o co chodzi. Głownie chodzi tutaj o mody, dodatki, skrypty. Dobry przykładem jest Neverwinter Nights. Autorzy zaimpletowali do gry swój własny język skryptowy, jednocześnie udostępniając dokumentacje dla całego świata, aby już przed wydaniem gry gracze stworzyli skrypty, które już w momencie wydania gry gracze owi będą mogli użyć.

6. Multiplayer.

Tutaj autorzy gier powinni wprowdzić wiele intersujących trybów, tak jak np. w Operation Flashpoint. A co do gier Massive Multiplayer (Ultima Online, Everquest, Anarchy Online) to raczej powiini skupić się na usuwaniu bugów z rozgrywki.

7. Sterowanie.

Poroste, intuicyjne, w miare proste do zapanietania. Dobrym pomysłem jest także umiesczenie pod jednym klawiszem listy używanych przycisków. HUD, powinnien być w miare prosty w obsludze, i nie zasłaniać połowy ekranu.

8. Realizm.

Realizm zależy od świata, w którym gra się dzieje. Tak wiec, gra w naszym świecie powinna być dostosowana do realiów naszego świata, tj. jedna kulka w łeb albo w serce i odrazu . Kiedy nastomiast, gra dzieje się w innym świecie to powinna też posiadać pewną doze realizmu. Przecież człowiek w zwykłej zbroi nie pokona smoka. Zbroja musi być conajmniej magiczna.

9. AI

Sztuczna inteligencja. Autorzy gry powinni ją dopracować do końca. Tak aby potworzy nie klinowały się i żeby nie robiły głupich rzeczy, które AI napewno nie przypominają....

10. Miodność.

O tym naprawde mialo napisze poniważ, miodności nie da się zdefiniować. Na nią skaładają prawie wszystkie elementy, które tutaj wymieniłem.

To jest mniej więcej tyle ile ja moge powiedzieć o grze idealnej.
Chociaż może słowo idealna jest roże definiowane . Gusta bywają rózne.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 22-08-2001 13:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
*MagiC*/Tramwaj
Zabojczy Srodek Transport

Hmmmm... nie chcialbym Cie tu bisonku obrazac ale niestety nie chcialo mi sie tego czytac... moze bys strescil to w kilku zdaniach to bym przeczytal na pewno a tak to jeszcze nie wiem czy na pewno to zrobie, ale jak napisze to skomentuje bowtedy to moje komorki beda juz pracowaly w stanie krancowego rozgrzania tak ze nie bvede mogl ich juz zatrzymac co poza pisaniem wielu nowych postow moze zakonczycsie tragicznie dla mnie- wielkiego tramw .................................

uffff... qrde chciales mnie zabic!!!!! Juz ja ci pokaze!!!

-=@^@=- CPA
----===Crazy People Agency===---

Old Post 04-09-2001 15:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil *MagiC*/Tramwaj Kliknij tutaj by wysłać e-maila do *MagiC*/Tramwaj Znajdź więcej post'ów przez  *MagiC*/Tramwaj Dodaj *MagiC*/Tramwaj do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać *MagiC*/Tramwaj prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bLADE
Guest

hehe... gra doskonala powina wciagac i nie ludzic, powina sie spodobac kazdemu. Powina zawierac elemeny kazdego gatunku, fabule zakrencona i porywajaca... a wogole cos takiego moze istniec?

Old Post 04-09-2001 19:47
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wania
-w-

Gra doskonala, powinna polegac na tym ze sam wybierasz co powinno sie w nie dziac, chcesz walczyc na miecze ot prosze .. walczysz ... (pozdro FrugO, ktory mowiles o podobnej sentencji w ramach INNEGO tematu)

Old Post 04-09-2001 20:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Wania Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Wania Znajdź więcej post'ów przez  Wania Dodaj Wania do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Wania prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Neo
Warrior (Scrag)

chwilowo gra doskonala dla mnie to 'max payne'. tryb a'la MATRIX rzadzi

Old Post 05-09-2001 13:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Neo Znajdź więcej post'ów przez  Neo Dodaj Neo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Neo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Exclamation

Gra doskonała - hmm, takiego procederu nie zaznam nigdy. To jest niemożliwe!!!

Old Post 05-09-2001 13:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil giBBeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do giBBeR Znajdź więcej post'ów przez  giBBeR Dodaj giBBeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać giBBeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wania
-w-

quote:
Napisane oryginalnie przez Neo
chwilowo gra doskonala dla mnie to 'max payne'. tryb a'la MATRIX rzadzi

Owsem ta innowacja rownierz przypadla mi do gustu

Old Post 05-09-2001 14:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Wania Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Wania Znajdź więcej post'ów przez  Wania Dodaj Wania do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Wania prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Neo
Warrior (Scrag)

aha, zapomnialem o SC, to moim zdaniem gra wszechczasow

Old Post 05-09-2001 14:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Neo Znajdź więcej post'ów przez  Neo Dodaj Neo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Neo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bLADE
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Neo
aha, zapomnialem o SC, to moim zdaniem gra wszechczasow

eee... gra fajna, ale nie zasluguje na miano wszech czasow! Ma za duzo bladow, za krotki kampanie i sie w koncu znudzi... a tak nie powini byc, nie mozna dac jakies grze takie tytulu! Bo kazdy lubi cos innego. Po za tym taka gra wszech czasow powina byc DOSKONALA! (a to nie moznliwe) i sie trzymac przez dobre 10 lat! puki co quake 1 spelnia ok 25 procent wymagac (nie jest doskonaly i ma jush 5 lat i trzyma sie calkiem nie zle)... ale i tak nawet jesli by go ogloszona gra wszechczasow to by odrazu podniesli sie RPGdziaze i RTSowcy z krzygiem. Ogolnie nie dogodzisz nikomu!

Old Post 05-09-2001 15:43
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

IMHO jeszcze nie ma "gry doskonałej". Ale może niedługo będzie. Ja obstawiam DNF... Co do Max Payne... Wielu ludzi, których znam rozczarowało się tą grą. Ja sam jeszcze nie grałem, jutro będę mieć, to wtedy się o niej wypowiem A na razie idę spać Jak to w szkole bywa, mam z deka jebnięty plan lekcji... Dzisiaj miałem na 10:00, jutro mam na 7:30, a po jutrze - na 13:05 Szczyt debilizmu...

Old Post 05-09-2001 20:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil S4i1or Kliknij tutaj by wysłać e-maila do S4i1or Znajdź więcej post'ów przez  S4i1or Dodaj S4i1or do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać S4i1or prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

quote:
Napisane oryginalnie przez Wania

Owsem ta innowacja rownierz przypadla mi do gustu

to nie innowacja
a doskonalej gry nie ma i nigdy nie bedzie...nawet maniak zauwazy w niej jakies chociazby drobne rzeczy ktore chcialby zmienic aka. mods

Old Post 05-09-2001 22:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen

to nie innowacja
a doskonalej gry nie ma i nigdy nie bedzie...nawet maniak zauwazy w niej jakies chociazby drobne rzeczy ktore chcialby zmienic aka. mods

Wiem, że taka gra nigdy nie powstanie. Ten topic założyłem żeby czysto teoretycznie opisać taką gre.

Old Post 06-09-2001 20:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
*MagiC*/Tramwaj
Zabojczy Srodek Transport

No to w takim razie (juz sie zmusilem do przeczytania)- to opis wydaje sie calkiem sensowny- tylkko ze kazdy interpretuje go pewnie na swoj sposob

-=@^@=- CPA
----===Crazy People Agency===---

Old Post 06-09-2001 22:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil *MagiC*/Tramwaj Kliknij tutaj by wysłać e-maila do *MagiC*/Tramwaj Znajdź więcej post'ów przez  *MagiC*/Tramwaj Dodaj *MagiC*/Tramwaj do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać *MagiC*/Tramwaj prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

No i mam Max Payne. I wbrew tego, co sądzą o nim inni, mnie się zajebiście podoba. Grafa i w ogóle. Jak na razie, gram tylko w to

Old Post 07-09-2001 17:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil S4i1or Kliknij tutaj by wysłać e-maila do S4i1or Znajdź więcej post'ów przez  S4i1or Dodaj S4i1or do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać S4i1or prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SUN]SnipeR
axe IvaN

max payne roxxxxxx

zdaje mnie sie ze nie ma sensu z ta gra idealna
no bo co musiala by to byc gra sportowa z elementami fpp,tpp,przygodowymi,rpg,rts,turowki,gry planszowej,gry w kosci...
... gry slownej i gry wstepnej wiec to raczej nie mozliwe

Old Post 07-09-2001 19:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SUN]SnipeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SUN]SnipeR Znajdź więcej post'ów przez  [SUN]SnipeR Dodaj [SUN]SnipeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SUN]SnipeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

nom, ten tekst mozna na wiele sposobow interpretowac. :>
apros gry idelaniej, to dla mnie najbliża jest Metal Gear Solid .
Sniper: Ale tu chodzi o konkretny typ.

Old Post 07-09-2001 20:59
[SUN]SnipeR
axe IvaN

to w takim razie ISS pro najlepsza pilka nozna w jaka zdazylo mi sie grac pozatym

q1 najlepsze fpp
tony hawh
i tekken 3

Old Post 07-09-2001 21:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SUN]SnipeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SUN]SnipeR Znajdź więcej post'ów przez  [SUN]SnipeR Dodaj [SUN]SnipeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SUN]SnipeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

tony hawk bym wywalil....reszta spox...no poza tym ze tekkena 3 zamienilbym na tekken tag tournament....ale to taka drobna zmianka

Old Post 07-09-2001 22:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wania
-w-

quote:
Napisane oryginalnie przez [SUN]SnipeR

q1 najlepsze fpp
tony hawh
i tekken 3

moim zdaniem najlepszym fppem jest doom, wprowadzil tyle niesamowitych pomyslow (po Wolfie3d) .... do dzisiaj gram w niego z kumplem na sieci pojedynki mano a mano CHRONCIE ZABYTKI !!!!

Old Post 08-09-2001 01:18
oxygen
new challenger

hehe...ale q1 wprowadzil znacznie wiecej niz doom pomysl na modelami 3d chociarz...po klasycznego multiplaya (qw)

Old Post 08-09-2001 02:13
mk^hazardous*lizard
GreenLizard

Nie ma gry idealnej gra idealna(programem) jest Matrix w ktorym zyjemy

Old Post 08-09-2001 03:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil mk^hazardous*lizard Kliknij tutaj by wysłać e-maila do mk^hazardous*lizard Znajdź więcej post'ów przez  mk^hazardous*lizard Dodaj mk^hazardous*lizard do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać mk^hazardous*lizard prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DisposableHero
Am I evil? Yes, I am

gry (prawie) idealne:
Deus Ex
Fallout 1/2
NHL 2001

Old Post 08-09-2001 08:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DisposableHero Znajdź więcej post'ów przez  DisposableHero Dodaj DisposableHero do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DisposableHero prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Wink

No więc tak - najgorsze jest to że wogule w gry nie gram...
Ale z tego co pamiętam...

ISS Pro - najlepsha kopanina. Jedyna gra sportowa która mi się podoba (nie chodzi o sport extremalny)
Cool Boarders 2 - miło ją wspominam
Need For Speed (jedynka) - zarzynałem tą grą moją komsolę
Destruction Derby 2 - wersja psx
WipeOut 2 - QL =]
MDK - jedynka roxx
QUAKE - 1,2,3 i wshystko co z nimi związane
No i cośtam jeszcze można by było wymienić, tylko po co...

Old Post 08-09-2001 09:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil giBBeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do giBBeR Znajdź więcej post'ów przez  giBBeR Dodaj giBBeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać giBBeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Neo
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez bLADE

eee... gra fajna, ale nie zasluguje na miano wszech czasow! Ma za duzo bladow, za krotki kampanie i sie w koncu znudzi... a tak nie powini byc, nie mozna dac jakies grze takie tytulu! Bo kazdy lubi cos innego. Po za tym taka gra wszech czasow powina byc DOSKONALA! (a to nie moznliwe) i sie trzymac przez dobre 10 lat! puki co quake 1 spelnia ok 25 procent wymagac (nie jest doskonaly i ma jush 5 lat i trzyma sie calkiem nie zle)... ale i tak nawet jesli by go ogloszona gra wszechczasow to by odrazu podniesli sie RPGdziaze i RTSowcy z krzygiem. Ogolnie nie dogodzisz nikomu!

za krotka?!? przeciez z dodatkiem bedzie miala gdzies k.55 misji
co do bledow to w wersji 1.09 (chyba najnowsza) nie ma zadnych bugow
znudzi sie...LOL...wejdz na BN i powiedz to glosno...

poza tym spelnia WSZYSTKIE kryteria bizonka, wiec sie nie czepiaj!

Old Post 14-09-2001 22:22
Neo
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez giBBeR
No więc tak - najgorsze jest to że wogule w gry nie gram...
QUAKE - 1,2,3 i wshystko co z nimi związane

q2 sux!!!
no moze poza singleplayer bo multi to kaszana
zreszta z serii Q najlepszy jest oryginal- Q1- reszta to badziewne sequele

Old Post 14-09-2001 22:26
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

IMHO z quake'ow to 3 rzondzi Gdyby tylko nie ten Lamemode, ktory zmienia sie co chwila i ma 10000000 bugow to byloby super

A idealne gry jak dla mnie :

1) Final Fantasy 7,8,9 - w inne niestety nie gralam wiec nie oceniam
2) Metal Gear Solid - ogolnie zajebista gra + ciekawe pomysly wstawkowe ( np. walka z Psycho Mantisem i numery jakie zrobili podczas niej )
3) Wipeout 3 - nie lubie wyscigow ale ten speeeeeeed

Old Post 15-09-2001 11:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
CE3RDE
Just do it.

Mysle ze nie bedzie gry doskonalej zawsze recenzent moze sie do czegos doczepic bo kazdy ma inny gust jednemu to sie podoba innemu nie...mozna sie starac trafic w srodek...

Ja za gry jak najbadziej idealne uwazam:

Quake'a 1 i 2 - jedynke za klimat a dwojke za sporo wspomnien z siedzeniem przez rok blisko cale dnie i noce przed kompem i graniem w necie...

MGS, tekken3,thps - Tyle czasu jak nad tymi grami nie spedzilem nad zadna inna giera na psx'a

a obecnie to u mnie na kompie rzadzi Max Payne bo gierka ma spox fabule realistyke i bullet time...poprostu rox!

"Jak tu żyć w mieście, które jest z tego znane, że wszystko, co się dzieje z góry jest ukartowane Tam, gdzie dominują poszlaki, a nie fakty i żeby coś osiągnąć ***** musisz mieć kontakty. Prawdziwe życie bez imaginacji, koniec bredni, chleb powszedni, bogaci biedni -tak było, będzie, musi być- umiesz z tym żyć?" WWO

Old Post 15-09-2001 12:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CE3RDE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CE3RDE Znajdź więcej post'ów przez  CE3RDE Dodaj CE3RDE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CE3RDE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SUN]Lis3n
-=[SUN] POWER !!=-

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari

A idealne gry jak dla mnie :

1) Final Fantasy 7,8,9 - w inne niestety nie gralam wiec nie oceniam
2) Metal Gear Solid - ogolnie zajebista gra + ciekawe pomysly wstawkowe ( np. walka z Psycho Mantisem i numery jakie zrobili podczas niej )
3) Wipeout 3 - nie lubie wyscigow ale ten speeeeeeed

ehh a ja wole Pancernego generala

nie ma to jak panienki z Bulowic

mail me : [email protected]
give me a sign GG : 1454393

Old Post 15-09-2001 14:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SUN]Lis3n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SUN]Lis3n Znajdź więcej post'ów przez  [SUN]Lis3n Dodaj [SUN]Lis3n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SUN]Lis3n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:17.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions