Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > SPOŁECZNOŚĆ ORG'a
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

SPOŁECZNOŚĆ ORG'a

SPOŁECZNOŚĆ ORG'a

Na podstawie obserwacji własnych.

I. ORGowiczem być.

Czym jest ORG zapewne każdy z Was jest. Do społeczności ORGowej możemy zaliczyć wszystkich redaktorów oraz co bardziej zdecydowanych użytkowników forum, zwłaszcza ze względu na tych drugich jest to społeczność niemała. Aby w pełni zrozumieć na czym polegają relacje ORGowiczów należy ich poukładać w piramidkę:

a) Przybysze - do tej grupy należą ludzie którzy są świeżymi użytkownikami forum na q3arena.gry.wp.pl, zdarza im się double postować, robić błędy merytoryczne, i co najważniejsze nie wiedzą co to 'ORG'.

b) Wędrowiec - pełnoprawny już członek ORG'a. Wie już co to jest 'ORG' i to w zasadzie odróżnia go od przybysza. Jego oddanie ORGanizacji nie jest stuprocentowe i na tym poziomie wielu ludzi opuszcza forum. Jako ciekawostkę można podać, iż będąc już w stadium Wędrowca często są takiemu człowiekowi wybaczane wszystkie błędy i oznaki debilizmu, jakie ukazywał będąc na stadium Przybysza. Można pokusić się o wniosek, iż ludzie po przejściu ze stadium Wędrowca do stadium Przybysza nagle zyskują parę punktów IQ.

c) Wierny - po prostu stały członek ORGanizacji, jego odejście jest już wątpliwe, a oddanie prawie pełne. Można go poznać po dziesiątkach postów z różnymi pomysłami co by tu w ORG'u (który oczywiście jest doskonały) ulepszyć.

d) Kapłani - najwyższy stopień jaki może osiągnąć zwyczajny śmiertelnik. Kapłan jest w pełni oddany swemu zadaniu, jakim jest pilnowanie porządku i miłosierdzia (o tym zaraz) w ramach forum.

e) Szaman - pełni rolę podobną do kapłana, jednak nie tyle pilnuje porządku i miłosierdzia, co pełni rolę opiekuna technicznego forum. Dzięki wątpliwej znajomości czarnej magii programowania, oraz swemu pełnemu oddaniu jest uważany przez grupy od Wiernego w dół za Boga.

II. Strzec miłosierdzia.

Podstawowa wartość każdego człowieka jak każdy wie jest jego 'fajność', i jest to chyba jedyne kryterium oceny człowieka w środowisku ORGa, nie jego inteligencja, kultura, obycie etc. tylko właśnie fajność. Jak być fajnym? O tym wie każdy gimnazjalista, należy mówić że jest 'luz', 'spoko' etc. a mamy zapewnioną ciepłą posadkę wiernego na ORG'u. Nie można nikomu zwracać uwagi że popełnił błąd, w końcu jesteśmy tylko ludźmi, a jak to Rozz powtarza "to forum jest też dla noobów" (cytat niedosłowny). Wszelkie słowa krytyki spotykają się... ze słowami krytyki. Natomiast gdy do tych paru słów krytyki wplącze się parę uszczypliwych uwag, wówczas nie ma tolerancji dla takiego posta, który najczęściej jest usuwany, niezależnie od tego jak trafną krytykę zawierał, oraz autora, który najczęściej jest później mieszany z błotem. Chciałbym także zaznaczyć iż tok prowadzenia 'rozmowy' sprowadza się wówczas do odbicia od głównego wątku rozmowy (z którym była związana krytyka), rozpętaniu burzy w szklance wody, i zatopieniu (ukazaniu nie-fajności) 'przeciwnika'. Chciałbym także zaznaczyć iż poziom argumentacji reprezentowany przez takich ORGowiczów przy takich rozmowach jest iście podwórkowy, i ogranicza się do ubliżania autorowi nieprzyjaznych słów; kolejny cytat pana Rozz'a: "robisz więcej błędów (w domyśle ortograficznych, chociaż kto wie) niż mój kuzyn z gimnazjum" (cytat również nie dosłowny, pozdrawiam kuzyna Rozz'a). Wszystkie te działania mają prowadzić do tego, aby na forum cały czas była atmosfera fajności, aby wszyscy wszystkich lubili i nikt nikogo się nie czepiał, takim tłumem łatwiej się później manipuluje .

III. Pointa.

Chciałem tutaj podobnie społeczność fpp.pl, porównać obie społeczności i ukazać która jest bardziej zaawansowana intelektualnie i potrafi (co nie znaczy że cały czas to robi) prowadzić rozmowy na poziomie wyższym (np. O sensie życia, O sprawiedliwości życia, O wymierzaniu sprawiedliwości samemu etc.), ale było by to uznane jako atak na społeczność ORG'a z mojej strony, oraz po raz kolejny okazało by się że to złe niefajne fpp.pl nie lubi ORG'a. Pamiętajmy, wszyscy kiedyś byliśmy głupi (np. jako dzieci), im też kiedyś może przejdzie .

http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty się uśmiechniesz?
Frozen do expansion packa.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 11-09-2003 10:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nea*1337 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nea*1337 Znajdź więcej post'ów przez  nea*1337 Dodaj nea*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nea*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
szpak
Master (Spawn)

)))))))))))))))))))))))))))))))))))
popieram, tylko my spolecznosc fpp.pl jestesmy prawdziwie i niepodwazalnie fajni !

a serio to mam podobne odczucia
szczegolnie wzgledem autorytetu moralnego jakim jest rozz niewatpliwie

zbliżać się do rzeczywistości, jeśli mozna się tak wyrazić, ale nigdy nie przybliżymy się dostatecznie,
gdyż rzeczywistość to w nieskończoność następujące po sobie kroki, stopnie postrzegania, fałszywe dna,
i dlatego właśnie jest niewyczerpalna, nieosiągalna. Można wiedzieć coraz więcej i więcej o jednej rzeczy
ale nie można wiedzieć o niej wszystkiego - to beznadziejne. Tak więc żyjemy w otoczeniu przedmiotów
bardziej lub mniej przypominających duchy (...)"

Old Post 11-09-2003 10:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Anouaar
Guest

Powiem tak...
Moja znajomosc 'spolecznosci ORG'a' ogranicza sie tylko to nieregularnego przegladania ich forum, informacji od insmac'a i jelonka. Nie mozna z tego powiedziec wiele, ale mozna powiedziec stanowcze: 'NIE!'. A pozniej sie dziwic, ze w Interwecji gry sa dla 'mlodszych telewidzow'.

Old Post 11-09-2003 10:32
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

org jest bardzo "fajny"
a jak mam kiepski humor to lece czytac ich forum

Old Post 11-09-2003 12:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

Ja tam lubie tych 13latkow, czasem potrafia rozbawic, dziwie sie jelon ze nie nadmieniles spravy fausto vs dybik :E taki typowy przyklad :E

Old Post 11-09-2003 13:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

A ja znowu zapomnialem jaki jest adres do org'a

Old Post 11-09-2003 13:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

www.org.org

Old Post 11-09-2003 14:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Że co? U nas Kosz ma lepszy poziom niż ich całe forum?

Old Post 11-09-2003 16:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

ty tam od [kosz]'a z daleka albo jestes z nami albo przeciw nam!

naf naf

Old Post 11-09-2003 18:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

ee poprostu jacys debile przy kompach i juz ...

Old Post 11-09-2003 21:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

Project Dolphin wymiatal

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 11-09-2003 23:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

tutaj tez tak jest - tez sie czepiacie (a szczegolnie jedna osoba ) do tego ze np. ktos RAZ napisal o jedna literke za duzo... a z kolei jak ta osoba popelnila jeden blad (sam nie pamietam jaki - ale tez cos z pisownią) i ja w ten sam sposob to wykazalem to odrazu bylo ze jestem blee i wogule...

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 12-09-2003 09:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

A ja bede skarzepyta i naskarze ze MAr-n jest tam moderatorem

Od siebie powiem ze zagladam tam tylko wtedy kiedy nic sie tu nie dzieje, a bylo to zupelnie niedawno Na szczescie odwiedzam tylko fora Filmy i CPMA

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 12-09-2003 09:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

to oblookaj przy okazji forum Rocket Areny 3 P - adresik masz na dole tego posta

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 12-09-2003 09:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

Ciekawe...
NeaQuan nie może znieść, że gdzieś go nie lubią.
Jego wszechstronna i głęboka wiedza nie spotkała się z uwielbieniem i miłością do jakiej przywykł. Biedny.
Wiesz, to niezupełnie tak.
Twoja wiedza jest rzeczywiście imponująca. Da się zauważyć, że pomalutku zaczynasz wyrastać z okresu pryszczatego, zafascynowanego skryptami chłopca i wyrzynają Ci się już ząbki fachowca. Ale sposób w jaki to demonstrujesz - niestety - jest żenujący.
Tu powinieneś jeszcze trochę dorosnąć. Napadasz na ludzi. Pospisujesz się, wyśmiewasz, a potem dziwisz się, że nie chcą słuchac Twoich (przecież całkiem sensownych jeśli chodzi o merytoryczną stronę zagadnienia) rad. Próbujesz wykazać tylko i wyłącznie swoją wyższość, nie zależy Ci przecież tak naprawdę na jakości PHP ORGa.
Jeśli w większości postów piszesz jaki ORG, jego PHP, jego administratorzy i uzytkownicy są głupi i mali - czego się spodziewasz?

Skąd teraz ta gorycz, która wyziera z początkującego wątek posta?
Posta skądinąd całkiem niezłego i przede wszystkim (za co najbardziej go cenię) uniwersalnego, bo można go odnieść do każdej prawie społeczności forumowej.

Naszej efpepowej też.
To, że niektórzy może zapomnieli o mnie nie znaczy, że ja zapomniałem o nich.

PS.
Mój ulubiony kawałek:
Pamiętajmy, wszyscy kiedyś byliśmy głupi (np. jako dzieci), im też kiedyś może przejdzie
Więc jest dla mnie jeszcze nadzieja?
Nie mogę się doczekać

PS2

Old Post 12-09-2003 11:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

quote:
Napisane oryginalnie przez Hakan
A ja bede skarzepyta i naskarze ze MAr-n jest tam moderatorem

Ale co to wnosi ja nie jestem niczym zwiazany z orgiem zajmoje sie tylko tym dzialem na reszcie mi nie zalezy nie mam zamiaru byc redaktorem bo mi sie nie chce poprostu . I tak proboje jako taki pozadek zachowac z Faketa, wszak gnoje tam ludzi kasoje posty zamykam topici bo glopoty nie znosze. Ostatnio widze ze sie polepsza na Filmy nikt nie daje bezsensownych topicow ktorych odpowiedz mozna rozwiazac w 5 min, patrzac na topic na dole strony.

quote:
Napisane oryginalnie przez slawek

ja o tobie nie zapomnialem

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 12-09-2003 12:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

quote:
Ciekawe...
NeaQuan nie może znieść, że gdzieś go nie lubią.
Jego wszechstronna i głęboka wiedza nie spotkała się z uwielbieniem i miłością do jakiej przywykł. Biedny.
Wiesz, to niezupełnie tak.

Niach niach niach, interpretacja całkowicie mylna. To, że nie jestem uwielbiany na ORGu jakoś wcale mi nie przeszkada. Powiem tak, gdyby mi zależało na waszym środowisku, to z pewnością dostosowałbym się do niego...

quote:
Twoja wiedza jest rzeczywiście imponująca. Da się zauważyć, że pomalutku zaczynasz wyrastać z okresu pryszczatego, zafascynowanego skryptami chłopca i wyrzynają Ci się już ząbki fachowca. Ale sposób w jaki to demonstrujesz - niestety - jest żenujący.

thx

quote:
Tu powinieneś jeszcze trochę dorosnąć. Napadasz na ludzi. Pospisujesz się, wyśmiewasz, a potem dziwisz się, że nie chcą słuchac Twoich (przecież całkiem sensownych jeśli chodzi o merytoryczną stronę zagadnienia) rad. Próbujesz wykazać tylko i wyłącznie swoją wyższość, nie zależy Ci przecież tak naprawdę na jakości PHP ORGa.

Niestety, ale musze rozwiać wszelkie plotki jakobym był Michałem Wiśniewskim. Niestety nie kocham wszystkich ludzi za to że są, "jestem jaki jestem" . Pozatym nie powiesz mi, iż np. zwracając uwagę na to, iż licznik czasu generowania strony jest źle zrobiony, a później że czas generowania się strony ~10s jest lekko nie-"pro", działałem na niekożyść ORG'a.

quote:
Jeśli w większości postów piszesz jaki ORG, jego PHP, jego administratorzy i uzytkownicy są głupi i mali - czego się spodziewasz?

Może tego, że zrozumieją że są głupi i mali i próbowali coś z tym zrobić. Mówię co myślę, a myślę tak a nie inaczej.

quote:
Skąd teraz ta gorycz, która wyziera z początkującego wątek posta?

Jaka gorycz? Mogę cię zapewnić, że jak rano pisałem ten text na mojej twarzy pojawił się szatański uśmiech :>.

quote:
Posta skądinąd całkiem niezłego i przede wszystkim (za co najbardziej go cenię) uniwersalnego, bo można go odnieść do każdej prawie społeczności forumowej.

Nie do każdej. Najbardziej chciałem naświetlić sprawę owej fajności. Na boardzie fpp.pl sprawa ma się zupełnie inaczej. Ot wystarczy zadać dwa pytania:
1) Kto lubi weirda?
2) Kto uważa że weirdo jest fajny?
Zapewniam że takich ludzi tutaj jest mało (jak wogóle jacyś są). Posty weirda nie spotykają się jednak z jakąś szczególną agresją, a wręcz przeciwnie, z racji tego że jest to chłopak inteligentny jego posty często wznoszą coś do dyskusji. Tutaj panuje zupełnie inna kultura, obowiązuje zupełnie inny zbiór zachowań, a ludzie zwykli są przyjmować krytykę, nie ją odpychać. Tak tak, wiem, znowu idealizuję fpp.pl i pokazuję że org nie dorasta mu do pięt...
Dodać mogę że mój przypadek nie jest jednostkowy. Bardzo podobnie wyglądała dyskusja insmaca odnośnie tematu ulepszeń na forum (notabene na wishliście insmaca znalazł się licznik czasu generowania się strony - pomysł ten został zjechany, między innymi przez pana Rozz'a). Minęło trochę czasu od dyskusji i wszystkie posty insa, te rzeczowe i te troche mniej, trafiły do odchłani...

quote:
(...)PS.
Mój ulubiony kawałek:
Pamiętajmy, wszyscy kiedyś byliśmy głupi (np. jako dzieci), im też kiedyś może przejdzie
Więc jest dla mnie jeszcze nadzieja?
Nie mogę się doczekać

Ciebie akurat szanuje, i ciesze się bardzo że ktoś z 'drugiej strony' potrafi spleść pare mądrych słów. Tym optymistycznym akcentem kończe tego posta i ide na obiadzik .

Old Post 12-09-2003 13:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nea*1337 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nea*1337 Znajdź więcej post'ów przez  nea*1337 Dodaj nea*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nea*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

Jak sadze ten board jest troche starszy, a jego userzy tez sa troche starsi - mysle ze na tym glownie polega roznica. Jako ideal forum moge podac www.quake3world.com/forums - porownojac tamtejszy board o modach i ten na orgu. Przez chwile myslalem ze uda mi sie utrzymac podobny poziom na orgu ale sie zawiodlem, co nie zmienia faktu ze lepsze jakies forum niz zadne :E

Old Post 12-09-2003 14:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

witaj slawek

NeaQuan ja lubie weirda mimo ze bywa ostatnio nieznosny ale nie o to chodzi. cos za duzo jezdzisz po orgach, wystarczy ze polewacie z nich na tamtym forum. tutaj malo osob dotycza sprawy orga i malo osob sie tym interesuje (w innym zakresie niz tylko 'ale to debile')
jak to rzeczywiscie sa debile to niech sobie siedza w swojej debilnej kupie gnoju, po co ich ruszac, jeszcze sie ubrudzisz... takie moje zdanie

Old Post 12-09-2003 14:11
MaslaV
koduję bezwzrokowo

quote:

Osoby która atakuje świętość Marathona nie zapomnę nigdy

Old Post 12-09-2003 15:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

quote:
(...)
(...)

Ja tez nie zapomnialem, zwlaszcza telefonu z podziekowaniami za pozdrowienia Szok to byl dla mnie wtedy.

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 12-09-2003 16:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

Nie mogłem się powstrzymać. Programować każdy może, troche lepiej lub...

Old Post 12-09-2003 16:22
slawek
.

Wiesz, że tego czegoś do dzisiaj (do otwarcia tego jpg nie widziałem). Jakies spory o pierdoły.
BTW - to dobry czas?
Drugie BTW - nie zaglądasz do "Prywatnych Wiadomości" czy tylko nie odpisujesz na nie?

Old Post 12-09-2003 16:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

quote:
Wiesz, że tego czegoś do dzisiaj (do otwarcia tego jpg nie widziałem). Jakies spory o pierdoły.

<Shooler> Czas generowania strony: 48.49 sek.
<Shooler> chcesz screena? :>

Ja nie widziałem tam czasu mniejszego niż 5 sekund. Dla porównania q3.fpp.pl:

Strona wygenerowana w 1.584520 sek.

A fpp.pl ma troche bardziej zaawansowane php...

quote:
BTW - to dobry czas?

Bardzo dobry, u mnie macie nagrode darwina.

quote:
Drugie BTW - nie zaglądasz do "Prywatnych Wiadomości" czy tylko nie odpisujesz na nie?

Nie zaglądam, jak coś to 1120639 pisz .

Old Post 12-09-2003 16:46
SweepeR
sweter

Ech... Jelonek... No offence, ale zalosnie to wyglada. To co napisal slawek.

Old Post 12-09-2003 17:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

ORG jest na psach. ( Bo już na nie zszedł )

Old Post 13-09-2003 00:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez NeaQuan*1337
<Shooler> Czas generowania strony: 48.49 sek.
<Shooler> chcesz screena? :>

Ja nie widziałem tam czasu mniejszego niż 5 sekund. Dla porównania q3.fpp.pl:

Strona wygenerowana w 1.584520 sek.

A fpp.pl ma troche bardziej zaawansowane php

ehhh 4 njusy na q3.fpp.pl

q3arena.gry.wp.pl - 30 postow...

i tak btw - cos masz chyba zje.... -> patrz zalacznik

Old Post 13-09-2003 08:24
[FPP]MajeS
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d

a teraz mi powiesz czlowieczku co masz za skorke w xp'ku co ja tak ladnie mozna podziwiac na twoim screen'ie

poprosze o nazwe

Old Post 13-09-2003 10:19
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

A mnie na org'u grzecznie przywitali

Old Post 13-09-2003 10:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d

Człowieku, ja nie wiem czy ty sobie zdajesz sprawe, ale czas generowania się strony 4sek+ to bynajmniej powód do dumy nie jest. ORG ze swoją bazą danych jest jak kaszlak z przyczepą węgla. No ale ja oczywiście jestem lamas, o php wiem tyle co wierdo o hodowli koni czystej krwii arabskiej .
Co do ilości newsów, na news.fpp.pl jest ich troche więcej niż na q3.fpp, do tego na dole strony są nagłówki z odnośnikami do wszystkich newsów na wszystkich stronkach fpp.pl (czyli jest dość troche zapytań), a czas generowania jest <3sekund, a nie 4-50sekund, ale co ja wam będę tłumaczył, pewnie zachwile wyjdzie następny "specjalista" i powie że czas generowania zależy od szybkości mojego łącza...

Old Post 13-09-2003 11:36
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 13:57.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions