Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Dzień bez sieci
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Dzień bez sieci

http://yass.art.pl/przesuw/dzienbezsieci/

Prawdopodobnie internet nie należy do zjawisk, które mogłyby być oceniane bezwzględnie pozytywnie albo negatywnie. Nie ma jednak wątpliwości że mamy do czynienia z masową apoteozą sieci, przede wszystkim w komercyjnych mediach - sieć stała się cudownym narzędziem które wszystko ułatwia i przyspiesza, daje nieograniczony dostęp do informacji i zabawy bez nadmiernych wymagań od strony użytkownika. W szkołach instaluje się sale komputerowe i prowadzi lekcje z internetu, często jednak zapominając o przygotowaniu odbiorców do krytycznej absorpcji tego medium. Tymczasem przeciętny, masowy użytkownik, na którego najbardziej liczą korporacje inwestujące w rozwój sieci, w reklamy, handel rozrywką., poruszający sie w internecie staje sie obiektem agresywnych ataków informacją, grafiką, reklamą. Przerzucono na niego konieczność samodzielnej selekcji informacji do czego jest nie przyzwyczajony, a z drugiej strony proponując mu narzedzia wyboru profiluje sie jego decyzje - przecież środki przekazu stały się przekazem. Tylko niewielki procent informacji, jaką otrzymuje jest mu potrzebny, reszta to generowany masowo śmieć, bezużyteczny smog newsów. Tymczasem na dzien dzisiejszy, przynajmniej w Polsce, nie wprowadza sie powszechnych działań mających na celu UŚWIADAMIANIE użytkowników sieci co do rozłożenia korzyści i zagrożeń w korzystaniu z internetu. Upowszechnianie dostepu do internetu, mimo że mało dynamiczne w naszym kraju, powoduje że coraz większa grupa ludzi coraz silniej wiązana jest z tym medium, czy przez pracę, czy formę spędzania wolnego czasu. Internet nie jest egalitarny, internet nie jest ani dobry ani zły, jest całkowicie obojętny, na binarnej skali nie otrzymamy ani 1 ani 0. Przebywanie w sieci to stan zawieszenia miedzy rzeczywistością i obrazem, miedzy przeżyciem a jego namiastką, między pełnym i pustym znaczeniem. Jednak internet nie jest jedynym źródłem zagrożeń szumem informacyjnym. Telewizje, stacje radiowe, gazety zasypują odbiorców masą bezużytecznej czy manipulowanej informacji, stosując techniki zakamuflowanego przekazu. Kształtowany przez media wizerunek staje się wizerunkiem obcym, narzuconym, mimo to jest przyjmowany przez bezkrytycznego użytkownika.

Piękne słowa...

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 12-09-2003 21:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

Każdy z nas jest trybem tej maszyny.

Old Post 13-09-2003 00:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

psiii tam.... moj dostawca internetu zapewnia mi akcje dzien bez sieci raz w tygodniu moge byc z niego dumny

Old Post 13-09-2003 08:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

Twoja duma jest godnia podziwu

Old Post 13-09-2003 09:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]bizonek
Twoja dupa jest godnia podziwu

psiii tam

ja sobie czasem robie dzien bez sieci, po prostu wlaczam kompa i sama muza idzie, ew. wlaczamkompa i mnie nie ma :S

Old Post 13-09-2003 10:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

dzien bez sieci to dzien stracony. wiedza to dorosli, wiedza to dzieci, i wiedza to nawet

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 13-09-2003 10:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Ja to mam zazwyczaj noce bez sieci..Nie siedze przy kompie przez dobre 8-10 godzin.

może dlatego, że spie? ale to szczegół

Old Post 13-09-2003 12:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]ZonK
Elite (Fiend)

modem power !!!!
moj komp nie zna takiego pojecia jak "dzien bez sieci"

Edytowane przez [kosz]Krowa dnia 01-03-1337 o godz. 13:37

Old Post 13-09-2003 14:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]ZonK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]ZonK Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]ZonK Dodaj [FPP]ZonK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]ZonK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Chello rulez !! Ostatnio moze nie dni ale godziny mam bez sieci

Old Post 13-09-2003 14:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lesio
KOSZ

OSK power!!! Komp chodzi praktycznie 24h/dobe wiec net tyle samo

Old Post 13-09-2003 16:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lesio Znajdź więcej post'ów przez  Lesio Dodaj Lesio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lesio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

U mnie podobnie jak wyzej stan sieci i admin funduje od czasu do czasu dni bezsieciowe

Old Post 13-09-2003 16:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

Kiedys snil mi sie dzien bez netu - obudzilem sie caly spocony i ze lzami w oczach... TEgo textu nie czytalem tez bo sie boje

Old Post 13-09-2003 17:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]ziel1na
z1

ja wlasnie dzisiaj mam nate po prawie tygodniu przerwy
ja to mam dopiero l337 dostawce

Old Post 14-09-2003 00:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]ziel1na Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]ziel1na Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]ziel1na Dodaj [FPP]ziel1na do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]ziel1na prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

[ironic lol]
Taa, ale jak spytac czy lubicie TPSA to wszyscy ladnie odpowiedza "TPSA Sux!" Jesli TPSA sux to na waszych adminow nie ma chyba w ogole okreslenia

Mi TPSA zgotowala beznetday na cale 4 dni... w ciagu ostatnich 2 lat

I nie mowie ze TPSA jest cacy i w ogole, wiadomo ze robia przekrety i winduja ceny, ale to nie ich wina ze mamy takie prawo (bo to prawo zapewnialo TPSie monopol przez ostatnie pare lat). Moze i place 2x tyle za net co ludzie na LAN'ach ale przynajmniej nie mam takie fajnej zabawy z adminami Jeden telefon (nawet w niedziele o 2:00 w nocy - raz mi sie zdazylo - i max 30min i wszystko dziala)
[/ironic lol]

Old Post 14-09-2003 09:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

heh, ostatnie przygody z tpsa mialem jak jeszcze nie bylo mowy o neo czy sdi wiec dla mnie dalej tpsa sux.. a co do adminow.. ostatnio sie poprawili teraz wystarczy telefon ze siec nei chodzi i za 20 min kolesie lataja z kilofami po ulicy i szukaja po studzienkach przyczyny ale czasem sie nie chce dzwonic jak sie juz przyzwyczailo do przerw w dostawach netu przez tego providera skoro sie juz z uslug niego korzysta te 4 latka

Old Post 14-09-2003 09:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

No jush nie marudzic Kilka dni (miesiecy) w roku bez sieci da sie przezyc
Pomyslcie o murzynach z afryki: tamci nie tylko nie maja sieci (nawet tej na ryby) ale nie maja tez co do gardla wsadzic

PS.
Jestescie darmozjadami

Old Post 14-09-2003 10:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Tja...ja kiedyś dzwonie do ACNu, że nie mam netu. Babka mi mówi, ze no rzeczywiscie bo nie dostają ode mnie zadnych sygnałów (z modemu takiego fajnego i mówi, zebym sprawidził czy kabel jest włączony. Ja patrze, ze kabel sobie wisi obok to troche mi sie głupio zrobiło, sciemnilem ze coś innego nie działa. Ale netu i tak nie mialem, a kabel musiał się odłączyć jak przy nim majstrowałem kilka minut wczesniej. Przez kilka dni nie miałem netu bo coś mi sie ze sterownikami popieprzyło. Moją pierwszą myślą było ściągnąć z netu nowe

Old Post 14-09-2003 10:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Jeden telefon (nawet w niedziele o 2:00 w nocy - raz mi sie zdazylo - i max 30min i wszystko dziala)
[/ironic lol]

no wiesz, w koncu za cos im placisz

Jedna dobra rzecz to wlasnie ich zaplecze informacyjne i rozwiazywanie problemow - tutaj sa dosc szybcy.

Old Post 14-09-2003 11:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Krypton Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Krypton Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Krypton Dodaj [FPP]Krypton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Krypton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
[ironic lol]
Taa, ale jak spytac czy lubicie TPSA to wszyscy ladnie odpowiedza "TPSA Sux!"

Nie no wiesz ... tepsa rulez...

Przypadek z ostatnich dwoch miesiecy w moim domu... co jakis czas nie dalo sie nigdzie zadzwonic. Po prostu zanim wybrano polaczenie odzywal sie sygnal zajetego lacza. Do nas tez nie szlo sie dodzwonic. Poinformowalismy tepse.. powiedzieli ze costam u nich i ze naprawia. Minal tydzien. Naprawili w koncu... dzialalo przez dwa dni.. i znowu ryp. Znowu zadzwonilismy i dostalismy odpowiedz ze wszystko jest ok i ze trzeba wymienic aparat. Aparat zostal wymieniony na inny. Jakis czas wszystko dzialalo i znowu to samo. Telefon do tepsy... po jakims czasie telefon od nich ze juz wszystko ok... chwile dzialalo... i znowu to samo.. zadzwonilismy... pani najpierw powiedziala ze trzeba wymienic aparat a potem jak sie dowiedziala ze jest nowy to powiedziala ze cos u nich... za chwile.... no i tak w kolko ;>
Po dwoch miesiacach takiej zabawy wyslali w koncu do nas kolesia ktory sprawdzil skrzynke od isdn'u i powiedzial ze to w tym jest problem. Wymienil. I zgadnijcie co dalej Oczywiscie dzialalo przez chwile... i znowu zabawa :> Troche trwalo zanim wyslali kolejnego montera ktory przyszedl i powiedzial ze to napewno nie wina skrzynki ... stwierdzil ze to moze byc cos z kablem ..ale do kabla trzeba bylo wyslac kogos innego .Oo.
Znowu telefon do tepsy zeby przyslali kogos od kabla (czy wspominalam ze za kazdym razem polecano wymienic aparat? ) i w koncu ... wymienili i dziala... chyba bno mnie w domu nie ma to teraz nie wiem ;>

Ale ogolnie tepsa rox

Old Post 14-09-2003 11:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Saari ja juz tyle slyszalem o tej twojej "lokalnej" stacji TPSA ze sie zastanawiam czy wy tam jakiejs klatwy nie macie U mnie w calym miescie wszystko dziala dobrze bezproblemowo, a przeciez to tylko male miasteczko

Sloviczek mial kiedys problem z neostrada, okazalo sie ze mial wadliwy modem - wymienili mu go nastepnego dnia Mi zmieniali IP o 2 w nocy w Niedziele (kolesie z TPSA w bydgoszczy). No ale to Inowroclaw. Bideny ten wasz Krakow - kolo jakiego duzego miasta to lezy?

Old Post 14-09-2003 18:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

quote:
No ale to Inowroclaw. Bideny ten wasz Krakow - kolo jakiego duzego miasta to lezy?

A zajawke maja ze im tramwaje wstawili :E

Old Post 14-09-2003 18:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
G.mbit
kawoHolik

Talking Re Re Kum Kum :P

Heh ... dzień bez sieci
Wyobraźcie sobie tak z 3 dni bez kontaktu przez gadu oraz sprawdzania maila Ja nie mam w domu żadnego połączenia z netem (sępie u kolegów i po kawiarenkach ).
Ale odwyk od sieci jest dość ciężki ale po odpowiednim dawkowaniu można się przyzwyczaić
Saari odpraw egzorcyzmy nad modemem może poprawi się jakoś połączenia

Old Post 14-09-2003 19:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil G.mbit Znajdź więcej post'ów przez  G.mbit Dodaj G.mbit do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać G.mbit prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

ej no ale dobra.. nie mowcie ze jestescie jakos uzaleznieni od sieci... wiem dobra, dwa tygi niesprawdzania poczty i 300 maili na skrzynce ale se darujcie nagle takie panikowanie ze od razu jeden dzien i jestescie poprostu zli na caly swiat i wogole....
przeciez byly wakacje i wyjezdzaliscie spokojnie i nawet na jakis dlugi czas od kompa mieliscie spokoj poprostu...

Old Post 14-09-2003 21:56
AlieneK
KOSZ

Wyjazdy się nie liczą
Jak gdzieś wyjade to nie musze sprawdzać poczty, ale w domu to trudno tak jakoś nie wejsć sobie na boarda :>

Old Post 14-09-2003 22:23
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

Jedyna wada to po powrocie z 10 dni odiberac 200 mejli, w tym 170 spamow. To wkurwia!

Old Post 14-09-2003 22:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Krypton Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Krypton Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Krypton Dodaj [FPP]Krypton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Krypton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Mnie nikt nie lubi..ja ostatnio po 2ch tygodnia dostalem ponad 30 maili z czego 8 nie było spamem (powiadomienia z boarda wyłączyłem juz dawno temu )

Old Post 14-09-2003 23:21
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

heh wyjazdy nie wyjazdy.. ale czasem jestes tak zabiegany ze nie masz czasu zeby sprawdzic poczte? albo cosik.. to sie jakos liczy... poprostu czasem tak bywa ze nie zdazysz tego zrobic my to jeszcze pol biedy bo z domu sprawdzamy.. ale takie dzieciaki ktore z kafeji jada i sa uzaleznione... ]

Old Post 15-09-2003 00:04
bizonek
def

ja zmieniłem providera ze znajomego na firme.

Old Post 15-09-2003 18:15
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:28.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions