Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > Ac '97
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Anouaar
Guest

Ac '97

Dobra, mam znowu problem, z moim wspanialym, nowym kompem, ktory myslalem, ze rozwiazalem...
Jak wspominalem w innym topicku podczas grania/otwarzania jakiekolwiek dzwieku, przez jakiekolwiek urzadzenie (chodzi mi tutaj winamp, vpleyer itp) po pewnym czasie, bardzo roznie to bywa, od 5 min do 6 -7 h dochodzi do tego, ze zaczyna sie wszystko... Jebac... Chodzi o to, ze z glosnikow wychodza dosc niemile dzwieki dla ucha, jakies skrzeczenie, piszczenie. Po zamknieciu aplikacji, ktora aktualnie uzywam, i 'wydaje z siebie dzwieki' nastepuje zwis systemu, lub komp sie restertuje... Mam plyte ASrock'a na chipsecie Via, DirectX 8.1a, oraz najnowsze sterowniki (CMI9739A)... Ktos wie co zrobic? :S

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 28-10-2003 19:48
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

Re: Ac '97

quote:
Napisane oryginalnie przez Anouaar
Dobra, mam znowu problem, z moim wspanialym, nowym kompem, ktory myslalem, ze rozwiazalem...

myślałeś że rozwiązałeś kompa?

a jak rozwiązać problem to nie wiem, masz płytę dźwiękową zintegrowaną czy osobno? jeśli komp chodzi ale nie używasz winampa itd to też się coś krzaczy?

Old Post 28-10-2003 20:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

AC97 sa chyba tylko jako zintegrowane dodawana nie wiem czy ktos by kupil taki shit osobno

a) wyjeb windowsa
b) kup SB 128 (minimum)

Old Post 28-10-2003 20:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

kup sobie sblive 5.1, moze to 140-160 zl w plecy, ale potem nie ma z taka karta najmniejszego problemu

you accept (reject, respect);

Old Post 29-10-2003 01:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rox
Training (Enforcer)

Fakt karte dzwiekowa masz z dupy Wyrzuc ja kup sobie Live!/Audigy i sciagnij do tego K-Paxy 4 - wypas sprawa, sam osobiscie uzywam K-Paxow. Wczesniej na defaultowych sterach do mojego Live! 5.1 mialem problemy typu trzeszczenie glosnikow etc. teraz wszystko zniklo i w pelni rozkoszuje sie mozliwosciami moich glosniczkow

Old Post 29-10-2003 12:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rox Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rox Znajdź więcej post'ów przez  rox Dodaj rox do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rox prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
glover
nienasycony

Obecne AC'97 na chipach Realteka sa naprawde bardzo dobrymi kodekami, jakosciowo porownywalne z SoundBlaster 128

Natomiast twoj dzwiek skrzeczy bo stary ukladzik AC'97 sie przegrzewa- znany problem, podkrecales system czy poprostu masz za cieplo?
Rozwiazanie - zapewnij budzie dobre wietrzenie (otworz bok obudowy, dodaj wiatraka 120x120) ewentualnie zakup zwyklego taniego SoundBlaster 128 na gieldach za ok. 25zl

Old Post 29-10-2003 12:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil glover Znajdź więcej post'ów przez  glover Dodaj glover do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać glover prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

quote:
Napisane oryginalnie przez rox
Fakt karte dzwiekowa masz z dupy Wyrzuc ja kup sobie Live!/Audigy i sciagnij do tego K-Paxy 4 - wypas sprawa, sam osobiscie uzywam K-Paxow. Wczesniej na defaultowych sterach do mojego Live! 5.1 mialem problemy typu trzeszczenie glosnikow etc. teraz wszystko zniklo i w pelni rozkoszuje sie mozliwosciami moich glosniczkow
te k-paxy to stery do karty dzwiekowej? chyba cos popieprzyles z nazwa, przeszukalem google i niezaleznie od dobieranych keywords wyrzucalo smieci

[a'propos avatara: nie powinno byc czasem marihuana mind devourer/consumer?] ;-s

Old Post 29-10-2003 13:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Malo kaski - jakis live nie koniecznie 5.1 Albo jak masz wiecej drobnych to audigy ale rev 2 Albo jak nie masz co z kasa robic to odrazu mobo na nforce 2 z ss'em np: Abit nf7-s
Mozna tez wziac Herculesa Fortissimo III :>

rox: chodzi Ci o te stery co m.in. live przerabiaja softowo na audigy(2)?? :> Imho ludzie wlasnie je chwala m.in. za to ze wlasnie sie szumow pozbyli ;D ja tam nie instalowalem. BTW. Zarzuc linka do nich jesli to to co mysle ;>

Old Post 29-10-2003 13:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Anouaar
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez rox
Fakt karte dzwiekowa masz z dupy Wyrzuc ja kup sobie Live!/Audigy

A jak sie wyrzuca karke zintegrowana na plycie? Srubokretem? :S

Old Post 29-10-2003 16:15
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez Anouaar
A jak sie wyrzuca karke zintegrowana na plycie? Srubokretem? :S

Lutownica

Pozostaje tylko w biosie wylaczyc Na swojej mobo tez mam ac 97 jakis tam (a kto by dzisiaj nie mial :O ) ale ani razu nawet tego nie sprawdzalem. Mecze sie na live 1024

Old Post 29-10-2003 17:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
Albo jak nie masz co z kasa robic to odrazu mobo na nforce 2 z ss'em np: Abit nf7-s

Agree. SoundStorm - absolutny killer wsrod zintegrowanych ukladow dzwiekowych. Bije Live'a, Audigy 1 na glowe i dorownuje - niektorzy twierdza, ze przewyzsza - Audigy 2. Polecam, ale to droga zabawa.

Sama karta dzwiekowa to polowa sukcesu. Drugie pol to dobre glosniki. Liderem na rynku jest Creative, a po pietach depcze mu Logitech. Za cale 310 polskich zlotych mozna stac sie wlascicielem znakomitego zestawu glosnikowego 5.1 o swietnych parametrach i bardzo dobrym brzmieniu, zwlaszcza w kombinacji z karta dzwiekowa systemu 5.1. Ja sam cenie sobie zestawy Creative znacznie wyzej niz tanie kina domowe...

Old Post 29-10-2003 18:22
[FPP]MajeS
Guest

ale co to te k-pax'y?

tez mam live i tez mnie wkurzaja szumy :>

Old Post 29-10-2003 18:27
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
ale co to te k-pax'y?

Kolesie ze shizofrenia

Old Post 29-10-2003 20:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
glover
nienasycony

http://kxproject.lugosoft.com/

SB Live --> Audigy - w skrocie polepszona jakosc dzwieku i liczne opcje 32bit probkowania mozliwa dzieki emulacji procesora dzwiekowego z audigy.

Old Post 29-10-2003 20:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil glover Znajdź więcej post'ów przez  glover Dodaj glover do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać glover prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
ale co to te k-pax'y?

tez mam live i tez mnie wkurzaja szumy :>

majeś od kiedy ty uzywasz windowsa? :o wyczytalem, ze to 'windows driver model' i co za tym idzie, sa pod jedyna sluszna platforme

na emu10k1@oss nigdy nie uskarzalem sie na szumy/whatever...

Old Post 29-10-2003 23:28
[FPP]MajeS
Guest

weirduś nie mam linucha od kilku miesiecy

mam zamiar na dniach sie przesiadc juz na dobre ale nie ma komu dla mnie sciagnac nowego slack'a bo ja mam obecnie modem 64kb/s i place za kazdy impulsik

Old Post 30-10-2003 07:29
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:37.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions