Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake > Glupi MQWCL
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
RetaliatoR
Skilled (Knight)

Thumbs down Glupi MQWCL

yo, przez dlugi czas gralem sobie na sofcie pod mqwcl (wyciagajac zajebiste 30-40 fps w 320x200 z powylaczanymi texturami : ) , teraz sie przesiadlem na lepszego kompa i oczywiscie pierwsze co zrobilem to wlaczylem mqwcl.

no i tutaj zonk, bo okazalo sie, ze moja MX500 wspolpracuje z tym wynalazkiem calkiem do dupy. mysle sobie: pewnie cos zle poustawialem. wiec zmienilem wszystko, wpisalem co trzeba w linii polecenia, rate 125 etc... i dalej mysz chodzi nie za bardzo plynnie, nie da sie dobrac odpowiedniej czulosci... ogolnie kicha.

experymentalnie sciagnalem wiec FuhQuake, ustawilem tam wszystko i... chodzi ZAJEBISCIE, nie wiedzialem ze mysz tak moze chodzic w ogole. smoothing w fuh'u jest perfekcyjny, wsparcie dla myszek logitecha i w ogole....

lubie mqwcl i fajerwerki graficzne mnie nie interesuja (a nawet powiem ze mi przeszkadzaja), ale niestety jak gram sobie choby w FFA to klient ktorego uzywam bezposrednie przeklada sie na wynik. po prostu w fuh'u mam 2x wiecej fragow. to chyba nie przypadek.

dodam ze w mqwcl wprowadzilem identyczne ustawienia (pitch, yaw, rate, sens itd.) jak w konfigu fuh'a i dalej jest do dupy, plynnosc myszy pozostawia wiele do zyczenia, z kolei zmniejszanie sensitivity poprawia aima, ale utrudnia dobre bunny. w fuh'u jest to jakos w magiczny sposob idealnie wyposrodkowane, celownik niby chodzi sobie wolno, ale kiedy chce wykonac skret o 90 albo 180 stopni to idzie to pieknie, ostro i szybko. akceleracja myszy oczywiscie i tu i tu wylaczona, ustawienia w wingrozie takie same, wiec nie wiem co jest grane.

podsumowujac: jak fuh doda server browser do swojego klienta to olewam mqwcl cieplym moczem i przesiadam sie na fuh'a (z powylaczanymi bajerami graficznymi rzecz jasna).

PS. na zyczenie moge wrzucic fragmenty cfg z obu programow, moze jakis specjalista cos wymysli bo ja juz sie poddalem.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 16-12-2003 09:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil RetaliatoR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do RetaliatoR Znajdź więcej post'ów przez  RetaliatoR Dodaj RetaliatoR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać RetaliatoR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

Moze to jednak nie jest wina MQWCLa? Probowales grac po GL? Mam MX310 gram na GLMQWCL i nie stwierdzilem zadnych problemow.

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 16-12-2003 14:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
RetaliatoR
Skilled (Knight)

Unhappy

no tak tego nie napisalem: w obu przypadkach (fuh i mqwcl) gram pod GL. w obu przypadkach mam identyczne parametry w skrocie, w obu przypadkach gram w rozdzialce 1024. nie potrafie juz lepiej "dopasowac" ustawien MQWCL do tych w fuh'u i dlatego tutaj pisze. po prostu nie wiem co jest grane, jak dla mnie w tej chwili MQWCL gorzej wspolpracuje z moja mysza niz fuh a ja chce grac pod MQWCL, ale jak tu grac jak Ci kurna mysz rwie??

Old Post 16-12-2003 20:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil RetaliatoR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do RetaliatoR Znajdź więcej post'ów przez  RetaliatoR Dodaj RetaliatoR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać RetaliatoR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

A jakiego masz MouseWara? Slyszalem, ze niektore wersje stwarzaja problemy.

Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!

Old Post 16-12-2003 22:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
RetaliatoR
Skilled (Knight)

najnowszego jak na ta chwile, czyli 9.79.

Old Post 17-12-2003 13:50
Hakan
Elite (Fiend)

Ja mam 9.76 moze znowu cos ******i :/ albo to i rzeczywiscie wina mqwcla nie bardzo widze pomoge

Old Post 17-12-2003 14:08
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

najnowszy jest 9.79... A co do obslugi myszy - sa specjalne drivery do obslugi w fuhu, mqwcl jest ubogi o tak dobra obsluge myszy. Aby w pelni wykorzystac jej mozliwosci najklepiej uzyc nastepujacych parametrow w linii komend:
-m_smooth -m_mwhook -dinput -noforcemparms -nomousemparms -noforcemaccel -noforcemspd

z czego 4 ostatnie upewniaja nas ze nie bedzie ingerencji w szybkosc i accel [accel wylaczony przez -dinput] spoza fuha.

Old Post 17-12-2003 15:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
RetaliatoR
Skilled (Knight)

re Fausto:

no spoko, mam juz te ustawienia w commandline, myszka mi zreszta bezproblemowo pracuje z parametrem m_mwhook i na MX 500 wszystkie klawisze sa obslugiwane (nie udalo mi sie tylko zmusic do wspolpracy rolki, ale tej i tak nie uzywam (choc w sumie do granatow moglbym, podobno wygodne). moze ktos wie jak to obejsc?

Old Post 18-12-2003 09:50
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

ftp://ftp.logitech.com/pub/techsupport/mouse/

sciagnij mvadvanced dla swojej wersji jezykowej i mwheel [czy jakos tak, to exec zawierajacy readme i wpis jednej czy 2 linijek do rejestru zeby wheel w grach dzialal i dalo sie go podbindowac]

co do mwadv - to z paradoksem gadalem - fuh mowil ze nalezy wylaczyc game detection, bo to jest problemem ze nagle sie bardzo duze sensitivity robi i nie da sie grac, trzeba zrestartowac qw.

Old Post 18-12-2003 11:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:13.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions