Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > Damn
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Unhappy Damn

Damn...
Wracam kurde ze szkoły i mi stara mówi że komputer "się zepsuł, nie włącza się". Ok, siadam, odpalam no i patrzę że Windows ładuje się już od dobrych dwóch minut, a niebieski pasek nadal się przesuwa a dioda od dysku nie świeci. Ok, restartuje, odpalam tryb awaryjny. To samo, ładowanie systemu w nieskończoność. Wypróbowałem wszystkie opcje dostępne pod F8. Nic, ciągle to samo. No dobra, każę mu się włączać normalnie i idę sobie zrobić obiad. Wracam z obiadu i zdziwiony patrzę że jednak się włączył cwaniak. No ale patrzę ze załadowała się sama tapeta, reszty shella nie ma. Patrzę myszka działa, odpalam skrótem taskmenagera. Wszystkie standardowe progzy załadowane. No to biorę "nowe zadanie", wpisuję "windows*" i cała reszta startuje wporządalu. Z pozoru system wygląda ok, lecz :
1- można wyczuć ogólne spowolnienie systemu (na załadowanie się np. listy virtual cd-romów po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na wirtualny napęd w My Computer muszę czekać pół minuty)
2- większość programów działa kilka razy wolniej, niewspominając już o stricte windowsowych aplikacjach takich jak defragmentacja które wogle nie działają (o dziwo gry działają spoko tylko czas ładowania np. mapy jest o wiele dlozszy).

I wogle niewiem co robić. Jutro przeinstaluję system. Jak nie pomoże to chyba będe musiał zrobić formata (nienawidzę tego). Zresztą przeczuwam że może to byc uszkodzenie dysku tak więc humor przed świętami mam ******ko s*******ony na max'a.

Co radzicie? Moze nazwy jakichś dobrych progzów diagnozujących system (XpPro).

*- wiem ze nie ma takiej komendy, wpisując "windows" system poprostu otworzył katalog o takiej nazwie co zpowodowało załadowanie reszty shella... :?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 17-12-2003 21:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

masz zjebany humor bo się komp "zepsuł"? wyjdź z domu, nie bądź ciotą komputerową (;

Old Post 17-12-2003 21:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Old Post 17-12-2003 21:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Olej i zostaw tak jak jest Joke

Mi kiedys jakis progs wyjebal wszystkie skroty z paska, z pulpitu, rozne linki , profile sprzetowe ogolnie wsio wszystko i do dzisiaj przymierzam sie do formatu/instalki/itd - ale sie chyba wkoncu skusze bo orginalny XP pro czeka

Old Post 17-12-2003 21:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

ale nie chwal się już tak

Old Post 17-12-2003 22:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

MaslaV mialem podobnie komp sie wlaczal tak na oko 10-15 min wszystko chodzilo wooolno i wogle qpa, chcialem zrobic format i co sie okazalo nie moglem niczego przegrac z partycji C: na inne bo trwalo by to 13366162724223 min (nie mam tyle czasu ) - okazalo sie ze dysk sie spalil i na 2-gi dzien juz nic nie chcialo ruszyc

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 18-12-2003 11:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Re: Damn

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV
1- można wyczuć ogólne spowolnienie systemu (na załadowanie się np. listy virtual cd-romów po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na wirtualny napęd w My Computer muszę czekać pół minuty)
2- większość programów działa kilka razy wolniej, niewspominając już o stricte windowsowych aplikacjach takich jak defragmentacja które wogle nie działają (o dziwo gry działają spoko tylko czas ładowania np. mapy jest o wiele dlozszy).

hahaha.. wsadź sobie ten dodatkowy RAM i te 0.4mghz więcej ode mnie masz wolniejszego kompa i tak hahahaa

a tak w ogole to wpadnij jutro do mnie z tą kiepską imitacją dysku to sie sprawdzi czy to wina dysku czy nie

Old Post 18-12-2003 15:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
glover
nienasycony

pociesze cie ze nie sa to objawy uszkodzenia dysku.

sprawdz ile masz wolnej pamieci systemowej po zaladowaniu windowsa.
sprawdz ile masz wolnego miejsca na dysku
przeskanuj tez skaner.mks.com.pl bo mozesz miec jakiegos robaka w systemie.

Old Post 18-12-2003 15:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil glover Znajdź więcej post'ów przez  glover Dodaj glover do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać glover prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

quote:
Napisane oryginalnie przez MAr-n
MaslaV mialem podobnie komp sie wlaczal tak na oko 10-15 min wszystko chodzilo wooolno

No właśnie na tym polega psikus że niewszystko działa wolno. Jedne rzeczy chodzą normalnie a drogich nie da się wogle uruchomić.

quote:
Napisane oryginalnie przez glover
sprawdz ile masz wolnej pamieci systemowej po zaladowaniu windowsa.
sprawdz ile masz wolnego miejsca na dysku
przeskanuj tez skaner.mks.com.pl bo mozesz miec jakiegos robaka w systemie.

Antywirem już przejechałem, nic.
Wolnego miejsca na dysku 8gb więc raczej nie to.
A z pamięcią tez raczej nic złego się nie dzieje. Patrz załącznik.

DDDDDDDAAAAAAAAAMN

Załącznik: untitled-1.gif
Załącznik został 31 razy przeglądany.

Old Post 18-12-2003 20:38
AlieneK
KOSZ

zrob defrag... moze masz taki syf na dysku, ze sie komp nie moze połapac

Old Post 18-12-2003 20:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
zrob defrag... moze masz taki syf na dysku, ze sie komp nie moze połapac

Defrag się nie odpala

Old Post 18-12-2003 20:50
rcube
KOSZ

MaslaV: Daj mi ten dysk To gwarantuje ze zapomnisz o tym problemie

Old Post 19-12-2003 13:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

/topic_close

No lol, komputer naprawił się sam Kilka programów zresetowało ustawienia, a reszta spoko działa. lol roku

porzdr i dzięki za rady

O lol, właśnie mi wyjebało połowę kontaktów w tlenie :O

Old Post 19-12-2003 21:13
AlieneK
KOSZ

Zbij matke kablem od zelazka ta końcówką z zelaskiem E:
niech sie do kompa nie dotyka

Old Post 19-12-2003 21:23
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:10.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions