Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Delta Force : Black Hawk Down > KLANY !!!! i jeszcze raz KLANY!!!!!!!!!!!
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Yogas
Elite (Fiend)

Exclamation KLANY !!!! i jeszcze raz KLANY!!!!!!!!!!!

Witam wszystkich!

Pisząc te słowa, mam nadzieje dotrzeć do jak największej liczby osób, grających w BHD. Chodzi mi mianowicie o to, że na naszej scenie BHD, co kilka tygodni powstaje nowy klan, ale już po chwili, przestaje on istnieć. Patrząc na inne kraje i ligi, można im tylko pozazdrościć. Ciekawe gdzie tkwi przyczyna takiego stanu rzeczy....???? Moim zdaniem, wine za taki stan rzeczy, ponoszą w dużym stopniu założyciele, czy też admini danego klanu, przyjmując w swoje szeregi nieodpowiedzialnych członków. Większość z Was widziała na "Moście", jak co chwile ludzie szukają klanu, zostają przyjęci, a po krótkim okresie czasu znów są "wolni" i na nowo szukają ......
Ja uważam, że noszenie przy swoim nicku "barw klanowych", do czegoś zobowiązuje. Wydaje mi się, że większość ludzi grających w "stabilnych" klanach (i nie tylko), podzieli moje zdanie.

Co więc można zrobić z takim stanem rzeczy?

Poprostu gonić frajerstwo, a jak kogoś nie jesteście pewni, to spytajcie stałych bywalców "Mostu". Kontakty znajdziecie na stronach klanowych.

Pozdrawiam

Yogas

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 20-01-2004 19:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Yogas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Yogas Znajdź więcej post'ów przez  Yogas Dodaj Yogas do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Tomcat27
Master (Spawn)

Re: KLANY !!!! i jeszcze raz KLANY!!!!!!!!!!!

Np. V.I.R.U.S...masz racje Yogas...to był błąd

Old Post 20-01-2004 23:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Tomcat27 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Tomcat27 Znajdź więcej post'ów przez  Tomcat27 Dodaj Tomcat27 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Tomcat27 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

quote:
Napisane oryginalnie przez Yogas
(...)Poprostu gonić frajerstwo, a jak kogoś nie jesteście pewni, to spytajcie stałych bywalców "Mostu". Kontakty znajdziecie na stronach klanowych.

Pozdrawiam

Yogas

Ogólnie to ja się zgadzam z całą Twoją wypowiedzią, ale po pierwsze np. zarazek (o czym już wspomniał Tomcat)... A poza tym mam taką małą wątpliwość - jestem w stabilnej grupie, jestem graczem na tyle poważnym, że czymś tam w miarę odpowiedzialnym się w SASie zajmuję i nawet mi częściej wychodzi niż nie. Ale na MOST zaglądam sporadycznie... ...bo nie lubię grać TDM. Czy w związku z tym jestem frajerem?
Pozdro,
lama

Old Post 21-01-2004 00:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil lame Kliknij tutaj by wysłać e-maila do lame Znajdź więcej post'ów przez  lame Dodaj lame do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać lame prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
boski *PL*
po prostu boski

quote:
Napisane oryginalnie przez Yogas

Poprostu gonić frajerstwo, a jak kogoś nie jesteście pewni, to spytajcie stałych bywalców "Mostu". Kontakty znajdziecie na stronach klanowych.

LOL

"I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo sam jestem największym s*****synem w tej dolinie"

Edytowane przez boski *PL* dnia 21-01-2004 o godz. 05:00

Old Post 21-01-2004 02:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil boski *PL* Znajdź więcej post'ów przez  boski *PL* Dodaj boski *PL* do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać boski *PL* prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
dżery
Elite (Fiend)

Re: Re: KLANY !!!! i jeszcze raz KLANY!!!!!!!!!!!

quote:
Napisane oryginalnie przez lame

(...) A poza tym mam taką małą wątpliwość - jestem w stabilnej grupie, jestem graczem na tyle poważnym, że czymś tam w miarę odpowiedzialnym się w SASie zajmuję i nawet mi częściej wychodzi niż nie. Ale na MOST zaglądam sporadycznie... ...bo nie lubię grać TDM. Czy w związku z tym jestem frajerem?
Pozdro,
lama

Hola lamo, chcialbym rozwiac Twoja watpliwosc W wypowiedzi Yogasa nie doszukalem sie zadnego przeslania jakoby rzadko goszczacy na MOSCIE gracze byli frajerami. Dotyczy to raczej graczy malo stabilnych klanowo, a jak sam zauwazyles, nie zaliczasz sie do takich
pozdrawiam i w zwiazku z tematem zycze nam wszystkim wiecej konsekwencji w dzialaniach, w zyciu i w grze.

Old Post 21-01-2004 06:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil dżery Znajdź więcej post'ów przez  dżery Dodaj dżery do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać dżery prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

Tylko tak na prawdę to o co cała ta dysputa ? Mamy w Polsce stabilne i "stażowe" klany i chwała im za to. Mamy też "jumperów" którzy w miesiąc zakładają po 3 lub 4 klany tylko po to aby za chwilę je porozwiązaywać. Wbrew pozorom złożyć pożądny klan do kupy nie jest zadaniem prostym ani łatwym a większość osób nie rozumie pojęcia gry zespołowej stąd ten cały bałagan. Zauważcie że klany rasowe na ogół składają się z ludzi raczej dorosłych a te wszystkie shadow clans są tworzone przez nie obrażając nikogo dzieci dla których pojęcie KLAN to właśnie tag w nazwie i nic więcej.
Dopuki twórcą i liderem klanu będzie 12 letni młodzieniec ( a jest ich dużo) to zawsze będzie występować zjawisko roszady. Najlepiej nie zwracać na nie uwagi koncentrując się na sprawdzonych drużynach.

Old Post 21-01-2004 07:46
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

Re: Re: Re: KLANY !!!! i jeszcze raz KLANY!!!!!!!!!!!

quote:
Napisane oryginalnie przez dżery
Hola lamo, chcialbym rozwiac Twoja watpliwosc W wypowiedzi Yogasa nie doszukalem sie zadnego przeslania jakoby rzadko goszczacy na MOSCIE gracze byli frajerami. Dotyczy to raczej graczy malo stabilnych klanowo, a jak sam zauwazyles, nie zaliczasz sie do takich
pozdrawiam i w zwiazku z tematem zycze nam wszystkim wiecej konsekwencji w dzialaniach, w zyciu i w grze.

hmmm.... no.... tak trochę można ten fragment mylnie interpretować

btw Yogas dzięki za obudzenie boardu

Old Post 21-01-2004 08:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil lame Kliknij tutaj by wysłać e-maila do lame Znajdź więcej post'ów przez  lame Dodaj lame do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać lame prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rademus
Master (Spawn)

Smile Muszę się zgodzić!

Muszę się zgodzić z Yagasem.Nie należe do żadnego klanu ale mam zdanie na ten temat.Kiedyś zastanawiam się nad przyłączeniem (teraz też ) ale moje rozważania rozwiały częste upadki tych klanów,widziałem raz nabór na moście (oj rozbawiłem sie) gdzie jeszcze z 5 min i wszyscy wolni gracze należeliby do jednego klanu (nazwa zatajona).Zastanawiam się nad przyłączeniem lub staraniem się przyłączyć do klanu (znalazłem już jeden) ale czasami to boki zrywać z istniejących.Jest parę klanów poważnych ale to nie wystarczy aby stworzyć dobrą scene tej gry.

Old Post 21-01-2004 11:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rademus Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rademus Znajdź więcej post'ów przez  Rademus Dodaj Rademus do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rademus prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

Dlatego np. my (*SAS*) jak i inne normalne klany szukamy sparingpartnerów za granicą

Old Post 21-01-2004 12:33
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rademus
Master (Spawn)

Radzioo niestety muszę się z Tobą zgodzić.Parę klanów nie wystarczy aby się rozwijać.Powstają nowe i zaraz upadają,umawiają się na mecz,nie przychodzą itp.
Może kiedyś będzie inaczej jak za prowdzenie klanów zabiorą się troche starsi i poważni ludzie którym bedzie na tym zależało.
Wam życze powodzenia w dalszych rozgrywkach między klanowych.

Old Post 21-01-2004 12:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rademus Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rademus Znajdź więcej post'ów przez  Rademus Dodaj Rademus do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rademus prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

Hehe, to akurat wszystko prawda... Ale życie weryfikuje takie sytuacji i jednostki nieodpowiedzialne i niezdolne do funkcjonowania w nieco bardziej skomplikowanych realiach odpadają

Dzięki za życzenia Rademus

Old Post 21-01-2004 12:54
Jaro(PL)
Goldmember

No nareszcie jakiś populistyczno-demagogiczny temacik
Yogas nie bierze pod uwagę zasadniczej rzeczy. Mianowicie w tym kraju nienawiść do wszelkich prób kolektywizacji wysysa się z mlekiem matki .A jak już się coś pojawi to zaraz rozwalają to carscy lub cesarscy szpiedzy , a w najpleszym przypadku NKWD
Trudno raczej wymagać od braci grającej na MOST jakiegoś szerszego odruchu konsolidacyjnego, bo do tego potrzeba minimum komunikacji, a tej patrząc na nasz cool board raczej nie widać.
Fenomenem i chyba najlepiej publicznie udokumentowaną historią zawiązania klanu jest "droga smoka" klanu *SAS*
To właśnie na tym board'zie pod młotem postów wykuwała się oświeceniowa myśl powołania tegoż klanu. Cóż więcej można powiedzieć wszystkim chętnym do założenia swojego lanu czytajcie http://board.fpp.pl/showthread.php?threadid=11194

Old Post 24-01-2004 20:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jaro(PL) Znajdź więcej post'ów przez  Jaro(PL) Dodaj Jaro(PL) do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jaro(PL) prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

Niech połączy nas wszystkich "MOST Przyjaźni"
Keine Grenze tra la la i tak dalej.
P.S.
Już dawno mówiłem żeby klany powoływać odgórnie wg. statów. Co strona nowy klan. Oczywiście zrzeszeni są wykluczeni

Old Post 24-01-2004 20:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jaro(PL) Znajdź więcej post'ów przez  Jaro(PL) Dodaj Jaro(PL) do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jaro(PL) prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
tmat
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Jaro(PL)

Yogas nie bierze pod uwagę zasadniczej rzeczy. Mianowicie w tym kraju nienawiść do wszelkich prób kolektywizacji wysysa się z mlekiem matki .A jak już się coś pojawi to zaraz rozwalają to carscy lub cesarscy szpiedzy , a w najpleszym przypadku NKWD
threadid=11194[/url]

Myślę że nie jest aż tak żle. Z tego co pamietam to w sprawie klanów to Ty robiłeś za zatwardziałego eNKaWuDziste. Jeżeli taki wielki przeciwnik "wszelkich układów pionowych czy poziomych" sam wszedł w układ to na prawde nie ma sie o co martwic.
Radzio w jednym z wcześniejszych postów dokładnie powiedział co jest potrzebne do stworzenia dobrego klanu i w tym temacie nic dodać nic ująć.

Old Post 24-01-2004 21:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil tmat Kliknij tutaj by wysłać e-maila do tmat Znajdź więcej post'ów przez  tmat Dodaj tmat do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać tmat prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

No tak właśnie przypuszczałem, że tylko się kampujesz na moje pojawienie Wybacz ta długą nieobecność ale czasu mi zbywa
Po pierwsze nie byłem i nie jestem bo zanim nie byłem w *SAS* to nigdzie nie byłem więc trudno żebym był, a po drugie to z tego co zauważyłem ( ale mogę się mylić) to w *SAS* nie występują żadne układy pionowe czy też poziome , a ewentualne ich pojawienie się będzie zwiastowało moralny upadek tej formacji
Radzioo oczy wiście postawił trafną diagnozę. Niemniej wątpię czy większość grających to 12 latkowie. Zapewne dużą grupę ludzi mierzi kolektywizacja, innym to zwisa lub ich wali (wedle wyboru) inni mogą mieć problemy z czasem a jeszcze inni komunikacją ( niestety) międzyludzką. Jeśli się nie mylę to FPP jest chyba jedyną platformą szerszej komunikacji ( no bo chyba nie traktujemy poważnie komunikatora w grze) wskazaną przez adminów MOST?!. I co??. Jakoś nie widać ( i chyba nie będzie ) tu fermentu intelektualnego na wielką skalę. A skoro ludzie nie mogą lub nie chcą się wymienic poglądami, to trudno żeby zdołali stworzyć coś bardziej trwałego niż bezładną kupę biegającą po mapie bez składu i ładu. Ale każdy robi to co lubi, ich wybór i ich sprawa.

Old Post 24-01-2004 22:41
tmat
Elite (Fiend)

Talking

quote:
No tak właśnie przypuszczałem, że tylko się kampujesz na moje pojawienie Wybacz ta długą nieobecność ale czasu mi zbywa .

Przyznaje. Tęskniłem

Old Post 24-01-2004 23:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil tmat Kliknij tutaj by wysłać e-maila do tmat Znajdź więcej post'ów przez  tmat Dodaj tmat do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać tmat prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
tmat
Elite (Fiend)

quote:
Po pierwsze nie byłem i nie jestem bo zanim nie byłem w *SAS* to nigdzie nie byłem więc trudno żebym był,

W tym miejscu chodziło mi o to że byłeś przeciwnikiem wszelkich objawów życia klanowego a mimo to zawitałeś do jednego z nich.

quote:
a po drugie to z tego co zauważyłem ( ale mogę się mylić) to w *SAS* nie występują żadne układy pionowe czy też poziome , a ewentualne ich pojawienie się będzie zwiastowało moralny upadek tej formacji

http://sas.bhd.pl/cgi-bin/yabb/YaBB...;num=1073482874 Czy to jest już zwiastun ...?

quote:
Radzioo oczy wiście postawił trafną diagnozę. Niemniej wątpię czy większość grających to 12 latkowie. Zapewne dużą grupę ludzi mierzi kolektywizacja, innym to zwisa lub ich wali (wedle wyboru) inni mogą mieć problemy z czasem a jeszcze inni komunikacją ( niestety) międzyludzką. Jeśli się nie mylę to FPP jest chyba jedyną platformą szerszej komunikacji ( no bo chyba nie traktujemy poważnie komunikatora w grze) wskazaną przez adminów MOST?!. I co??. Jakoś nie widać ( i chyba nie będzie ) tu fermentu intelektualnego na wielką skalę. A skoro ludzie nie mogą lub nie chcą się wymienic poglądami, to trudno żeby zdołali stworzyć coś bardziej trwałego niż bezładną kupę biegającą po mapie bez składu i ładu. Ale każdy robi to co lubi, ich wybór i ich sprawa.

Hmm... Radziowi chyba nie do konca o to chodzilo , ale moge sie mylic...

Old Post 24-01-2004 23:49
Jaro(PL)
Goldmember

Pewne zwiastuny już są, ale nie te sytuacje umieszczone pod tym odsyłaczem. To tylko odruch moralnej niesterowanej odgórnie inkwizycji.

Old Post 25-01-2004 00:32
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

quote:
Pewne zwiastuny już są, ale nie te sytuacje umieszczone pod tym odsyłaczem(...)

Jeden jeż nie czyni wiosny

Old Post 25-01-2004 03:24
rodrigez
kreutzritter

quote:
Napisane oryginalnie przez lame
Jeden jeż nie czyni wiosny

o jeżu

Old Post 29-01-2004 21:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rodrigez Znajdź więcej post'ów przez  rodrigez Dodaj rodrigez do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rodrigez prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:40.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions