Hmm no nice temat Papug ale wydaje mi sie ze ten "instalator" jest nie potrzebny po co ułatwiac cos co i tak jest naprawde juz łatwe ? chyba kazdy majacy o Linuxie jakies pojecie może z łatwością zainstalowac q3 (instlacja patcha,kopiowanie pak0.pk3 ,rozpakowanie moda UrT) itd. Problemy pojawiają sie z konfiguracją bo jak wiem z doświadczenia , ludzie)przyszli admini) pytają sie o jakieś zasady gry i jak to wyzej było napisane "co gracze lubią" czyli chodzi o config servera.Przydałoby sie zrobić jakieś HOWTO z configiem servera , a w nim wyjaśnione co i na co ? np. świeżutki admin myśli ze UrT to gra teamowa ,wojenna itd wiec dysponując duzym i dobrym łączem ustawia ilosć graczy na serverze bardzo duza , a każy wie ze wiecej niz 12 graczy w trybie Team Survivol jest żałosne i mija się z gra, w takim CTF to juz mozna pokusić sie o więcej , a raczej tyle ile maszynka wyciągnie razem z łaczem , tez nie kazdy admin wie ile ustawic czasu na respawn , du wurmap , timelimit , respawn protection itd no i jeszcze pozostaje mapcycle ale to juz calkiem inna sprawa (chociaz jakby sie zrobiło taki ukłąd map w tym wszystkie standardowe i grywalne mapy jak na początek no to byłby git.) Wiec jakby można było zrobić coś takiego to moge służyc pomocą no a teraz mam pare pytań
1.Papug mógłbyś mi przesłac config servera coolnet lub kill ? (ja mam własny config i na nim działa jeden server nonstop bez zadnych zwisów tRainNET UrT 2.6a ale gdy postawie swoj server na momim komputerku i tym cfg ,czy to na windzie czy na linuxie no to po wejsciu wiecej niz 4 osób server sie wywala ,pisze jakis error itd nie zanotowalem go :/) moj email brian@14.pl
2.Czy instalacja q3 na systemie FreeBSD przebiega tak samo jak na innych dystrybucjach linuxa ? (chciałbym potestować ten system tak z ciekawości no i niektórzy admini mają ten system w swoich sieciach)
3.Z jakimi parametrami odpala sie server na linuxie ?(chodzi mi o : quake3 +set fs_game q3ut2 +set dedicated 2 +set ble ble ... ) pytanie do papugi i reszty adminów , co tam jeszzce dopisujecie ? najlepeij wklejcie cały zapis 
ps. no i chyba koniec mojej gadki , Papug wierze ci na słowo ze jak do ciebie napisze to odpiszesz