Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Do woja!
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Anouaar
Guest

Do woja!

Wlasnie dostalem papierek, ktory zobowiazuje mnie do stawienie sie na komisje wojskowa. Pytanko:
a) Co musze zabrac ze soba?
b) Jakie zaswiadczenia?
c) Jak to w ogoel wyglada?
Wiem, ze wielu z Was juz to przezywalo, dlatego sie pytam.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 21-09-2004 17:07
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
alienzero
KOSZ

w mojej opcji bylo tak - idziesz, ogladaja cie, dostajesz A a potem tylko co semestr papierek ze wciaz sie uczysz

a, no i w poczekalni u nas puszczali zajebisty material antynarkotykowy chyba o dziwkch i alfonsach... zajebistoza

Edytowane przez [Kosz]Krowa dnia 07-07-1977 o godz. 07:07

Old Post 21-09-2004 17:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil alienzero Kliknij tutaj by wysłać e-maila do alienzero Znajdź więcej post'ów przez  alienzero Dodaj alienzero do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać alienzero prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

1) idziesz
2) wypytuja cie o kilka spraw [szkola, bla bla bla itp itd...]
3) ogladaja cie i badaja
4) czekasz chwile i dostajesz ksiazeczke
5) przynosisz papierek ze sie uczysz i odroczenie na roczek

Old Post 21-09-2004 17:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Ja mam A i nie przynosze odroczenia co rok od ilus tam juz lat

Old Post 21-09-2004 17:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

ja tez - i szczerze mowiac wisi mi to

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 21-09-2004 17:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

hmm w sumie to ni wiem czy na rok czy na wiecej.. :-) musze pogrzebac w papierach

Old Post 21-09-2004 18:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Na komisji jak mi wydawali książeczke wojskową koleś powiedział zebym wpadł do WKU w cągu 2ch tygodni rozpoczecia nauki z papierkiem, ze studiuje. Zrobiłem to dopiero w 3cim tygodniu Ale z tego co wiem to i tak mało kto w ogole sie wybiera : >

A w WKU babka kazała mi przyjść za rok ze świadectwem maturalnym : o
po Fuj im ono jak widzą, że studiuje :F

no i pytania są fajne : >
Mnie pytali między innmi co robią moje siostry :F

Old Post 21-09-2004 20:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jarek
Pop Shop Boy :P

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
1) idziesz
2) wypytuja cie o kilka spraw [szkola, bla bla bla itp itd...]
3) ogladaja cie i badaja
4) czekasz chwile i dostajesz ksiazeczke
5) przynosisz papierek ze sie uczysz i odroczenie na roczek

Umnie wygladalo to troszeczke inaczej - z pominieciem 5'tego pkt'u. Nalezalo by tez dopisac jeszcze kilka, jak np :

6) Dostajesz bilecik, na ktorym jest napisane do jakiej jednostki idziesz, z datą stawienia sie.
7) Zachlewasz pałe do nieprzytomnosci, na dzien przed wyjazdem do jednostki i wraczasz o 4tej rano ( bus gdzies tak o 6 )
8) Lądujesz w jednostce, jeszcze sie chwiejąc. Bez wezwania, dowodu itp ( bo zapomniales ) chwiejesz sie na nogach ( bo po drodze, cza bylo ostatnie piwo z kolesiami "skazancami" czasnac ) a sqre masz koloru blado zielonego. Capy drą na Ciebie ryje, dlaczego sie kołyszesz na nogach, od samego początq masz prze****** itp - ogolnie same atrakcje, polecam

Old Post 21-09-2004 20:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Jarek

7) Zachlewasz pałe do nieprzytomnosci, na dzien przed wyjazdem do jednostki i wraczasz o 4tej rano ( bus gdzies tak o 6 )

huehuehuehuehuehue no co.. zle bylo? zaba w sklepie rzadzi! ]]

Old Post 21-09-2004 21:26
t0d
Elite (Fiend)

czyżbyscie mieli juz uregulowany stosunek z ojczyzna?

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 21-09-2004 21:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

jarek ma ja nie

chodzi o to zesmy sie przed jego odjazdem ostro nawalili.. a tak pozatym to wrociles jarek wtedy cos kolo 2 do domq.. z osowy pojechales 0:06 i z tego co pamietam to busa miales do jednostki wlasnie kolo 4

Old Post 21-09-2004 22:16
rcube
KOSZ

ale nas to tyle interesuje co zeszloroczny snieg czyli nic bo sniegu nie bylo

Acha 5 pkt kary za robienie offtopicu

Old Post 21-09-2004 22:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
Ja mam A i nie przynosze odroczenia co rok od ilus tam juz lat

możliwe że uczelnia za ciebie załatwia
btw Ani, to jest dopiero rejestracja przedpoborowa. :> komisje dopiero w marcu-kwietniu są. :>

Old Post 21-09-2004 22:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

A Was lekarze badali?
U mnie to wygladalo tak, przyszedlem na to godzine co trzeba tylko z dzien pozniej No i po odsiedzeniu z godzinki na korytarzu wlazlem do gabinetu: spojrzeli na mnie, pytania jakies dwa i odrazu A :o . Zero badania

Old Post 21-09-2004 22:32
bizonek
def

mi wage wzrost. dałem im papiery od lekarzy - pokręcili nosem i D

Old Post 21-09-2004 22:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

a ja bede mial papierek od psychiatry czasem warto jest byc zjebem

you accept (reject, respect);

Old Post 22-09-2004 00:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Papierek to nie wszystko :P

[mówi osoba pracująca w Komisji Poborowej]

I nie cieszyłbym się z tego papierka, coraz więcej pracodawców wymaga do wglądu książeczki wojskowej i jak się ma kategorię D to ślicznie widać paragrafiki za co się ma tą kategorię i się robi cieplutko. Chyba, że się celuje na kierowcę beczkowozu wywożącego szambo. Szczęść Boże młodej parze.

Mała rada, nie opłaca się kompletnie :

udawać głupa, kombinować coś lewego itp, niemyć się przez tydzień (sic!), robić specjalnie dziary, bierzemy takich do Woja w pierwszej kolejność i robimy problemy z odroczeniami z słynną frazą na ustach "Wojsko zrobi z Ciebie mężczyzne synu"

Na 100% nie bierzemy ludzi z wyrokami. Wojsko nie chce dawać broni do ręki ludziom nieodpowiedzialnym. Więc panowie do roboty, napady, rozboje i wojo z głowy.

Każda uczelnia ma obowiązek informować o tym, że dana osoba została przyjęta na studia i do kiedy planowo ma studiować, jak osoba jest skreślona z listy Wojsko dowiaduje się pierwsze. Noszenie zaświadczeń to tylko formalność, chodzi o jakikolwiek papier do dokumentów w WKU.

Old Post 22-09-2004 00:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jarek
Pop Shop Boy :P

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
ale nas to tyle interesuje co zeszloroczny snieg czyli nic bo sniegu nie bylo

Hmm, to ja bylem w az tak dobrym stanie, ze tylko mi sie zdawalo ze po puchu na sankach popindalam ?

Old Post 22-09-2004 04:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

taaa : >
Ogo ma rajce..
Miałem w LO takiego kumpla co sie chwalił, że ma D bo sie nagle okazało ze ma "astme" : )
Myślał, że będzie fajny ale chyba wszyscy go wyśmiali, że sie nawet do woja nie nadaje :F

Ja tam mam wpisane w papierku, że jestem wysoki (w sumie 186cm to nie tak duzo) i że mam alergie. Dostałem A bo reszta jest w porządku. Nie ma co kombinować...

Old Post 22-09-2004 09:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

quote:
Napisane oryginalnie przez weirdo
a ja bede mial papierek od psychiatry czasem warto jest byc zjebem

uuuaaaahhahahahahahahaha

U mnie bylo loozacko, tylko mnie zbadali, wypytali o stan zdrowia, przebyte choroby, czy mam jakies uczulenia i takie tam i dali A.

Badanie polegalo na odsluchaniu stetoskopem oraz sklonie w przod.

Old Post 22-09-2004 11:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

Na pytanie jak uniknac wojska (i na wiele innych) odpowiada moj ulubiony FAQ, ponizej zamieszcze cytat:

"(...) Jezeli nie chcesz
tam isc, powiedz im, ze jestes bezdomny, ze masz zone, dwanascioro dzieci,
ze jestes jedynym zywicielem rodziny, swiadkiem Jehowy o przekonaniach
religijnych nie pozwalajacych na pobyt w wiezieniu, satanista, gejem oraz
inwalida w ciazy, rencista, emerytem, zebrakiem, biednym uchodzca z
Azerbejdzanu chorym na AIDS, wyrzuconym z domu starcow. (Zarowno zone, jak i
dwanascioro dzieci, a takze jedynego zywiciela rodziny oraz swiadka Jehowy,
sataniste, geja i inwalide w ciazy, renciste, emeryta i zebraka mozna znalezc
na gieldzie lub na zlomie, ale w tym drugim przypadku nalezy liczyc sie z
utrudnieniami w ich funkcjonowaniu. Uchodzcow w dobrym stanie mozna kupic
w sklepie z uzywana odzieza lub na Centralnym w Warszawie.)(...)"

Wierze, ze to pomoze

Old Post 22-09-2004 11:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Gdzies tam nie biorą do woja uzależnionych od kompa

Old Post 22-09-2004 12:47
rcube
KOSZ

Imo wojsko powinno byc tylko i wylacznie dla chetnych Nie widze sensu w dzisiejszych czasach brania na sile.
Takimi zolnierzykami z kalaszami nie wygramy wojny z terrorystami :>

Old Post 22-09-2004 12:57
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:40.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions