Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Call of Duty > Problem z blokadą FPS'ów
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Pvt.PiTT
Training (Enforcer)

Angry Problem z blokadą FPS'ów

Ma poczatku witam wrzystkich.

Mój problem polega na tym ze mam w opcjach karty graficznej wyłaczone blokady FPS'ów we wrzystkich grach, a w Call of Duty ciagle ja mam i nie wiem jak wyłaczyc ;(.

Używalem komedy com_maxfps xx i nic nie daje.

Jak ktos wie jak to zrobic prosze o pomoc!!!

P.S Mam orginalnego cod'a i cod:UO

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 28-11-2004 17:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Pvt.PiTT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Pvt.PiTT Znajdź więcej post'ów przez  Pvt.PiTT Dodaj Pvt.PiTT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Pvt.PiTT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
morr
Combat (Death Knight)

poprosimy troszeczke wiecej
jaka masz karte graficzna i wogole na jakim kompie to jest zainstalowane czy masz jakis dzieny soft pracujacy w tle itp. chetnie pomozemy jak bedziemy znali odpowiedz

William Shakespeare

Old Post 28-11-2004 18:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil morr Znajdź więcej post'ów przez  morr Dodaj morr do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać morr prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Totek
Warrior (Scrag)

Hmmm, a po co ci w ogóle więcej fps. Zazwyczaj karta ma ograniczenie do 60FPS. Dla tego nie widze sensu żebyć wyciągał więcej skoro przy 60FPS grasz bardzo płynnie i bez najmniejszych zwiech.

Old Post 28-11-2004 20:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Totek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Totek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Totek Dodaj [FPP]Totek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Totek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Pvt.PiTT
Training (Enforcer)

morr:

G4 5900 FX, P4 3.0, 512DDR, Win XP Home Edition, Dual BIOS

Old Post 28-11-2004 21:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Pvt.PiTT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Pvt.PiTT Znajdź więcej post'ów przez  Pvt.PiTT Dodaj Pvt.PiTT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Pvt.PiTT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Kpt.Fred
Training (Enforcer)

polecam wszystkim dna drivers dla kart radeon, posiadaja specjalna opcje optymalizacji pod coda i niewiem jakim cudem ale dzieki nim gra mi smiga o wiele szybciej, mam wlaczone sync every frame a fps bujaja do 91, gram w rozdzialce 1152x864 a moj sprzet to p42.8 i radeon 9600xt

Old Post 29-11-2004 00:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Kpt.Fred Znajdź więcej post'ów przez  Kpt.Fred Dodaj Kpt.Fred do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Kpt.Fred prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez totek
Hmmm, a po co ci w ogóle więcej fps. Zazwyczaj karta ma ograniczenie do 60FPS. Dla tego nie widze sensu żebyć wyciągał więcej skoro przy 60FPS grasz bardzo płynnie i bez najmniejszych zwiech.

Call of Duty jest za wolne (za malo dynamiczne) zeby zauwazyc roznice pomiedzy 60FPS a 120FPS, ale np w Quake (qw, q3) od razu widac roznice

Old Post 29-11-2004 07:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
morr
Combat (Death Knight)

po piersze nie wyciagniesz wiecej z G4
jezeli masz 5900 fx to nie powinno byk klopotów. Problemem moga byc aplikacje dzialajace rownoczesnie z grą.

William Shakespeare

Old Post 29-11-2004 08:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil morr Znajdź więcej post'ów przez  morr Dodaj morr do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać morr prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Pvt.PiTT
Training (Enforcer)

Unhappy

morr:

Mozesz mi wytlumaczyc dokladniej jakie to sa aplikacje działajace rownaczesnie z grą bo nie zabardzo sie na tym znam

P.S Grałem u kumpla ktory ma ponad 120fps'ów i odczułem dużą różnice.

Old Post 29-11-2004 16:37
morr
Combat (Death Knight)

programy w tle
anty viry
programy poczty
i jak masz karte bo nie ma karty g4 5900 fx

William Shakespeare

Old Post 30-11-2004 09:56
Pvt.PiTT
Training (Enforcer)

Karte graficzna mam GeForce FX 5900XT (nie wiem czemu napisalem to 4) na chipsecie nVidi.

Oprócz Zone Alarm, EXPER tool i The All-Seeing Eye nic wiecej nie mam włączone.

Spróbuje jeszcze raz zainsalowac gre, moze to cos da.

Old Post 30-11-2004 15:25
shaggy
Skilled (Knight)

To nie jest żadne ograniczenie karty graficznej, ani żadne aplikacje działające w tle. Problem leży po stronie windows xp który w grach open gl i d3d nie wymusza większego odświeżania niż 60 mhz. Tak więc masz te 60 fps bo odświeżanie na monitorze masz tylko 60 mhz. Łatwo sprawdzić jeśli masz nowy monitor i podczas grania ciśniesz w nim jakiekolwiek menu pokaże ci rozdzielczość ekranu i MHZ w tym przypadku 60. Da się to oczywiście naprawić i z pomocą przychodzi programik o nazwie RefreshForce. Ściągniesz go stąd: http://www.pagehosting.co.uk/rf/
Po odpaleniu klikasz AUTO POPULATE (ważne żeby w zakładce Monitor to modify był ustawiony twój monitor przykładowo monitor domyślny [active] gdzie active oznacza aktywny monitor, chociaż najczęściej program sam dobiera sobie monitor wiec nic tam nie kombinuj) program dobierze ci optymalne odświeżanie do odpowiednich rozdzielczości, następnie restart windowsa, odpalasz gierkę i masz 100 fps lub więcej .Programik przeznaczony tylko i wyłącznie pod windows xp i windows 2000 .

Napisz czy pomogło.
W razie jakiś niejasności kontakt na gg 35062

Old Post 30-11-2004 16:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil shaggy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do shaggy Znajdź więcej post'ów przez  shaggy Dodaj shaggy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać shaggy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Totek
Warrior (Scrag)

Nie rozumiem po co komu 2x szybsze przyspieszenie gry. Jakby twórcy chcieli aby gra chodziła nieprzyzwoicie szzybko to by nie ograniczai tych FPS'ów. To może powiesz jesczze, że w Q3 grasz na 300fps'ach? na pewno fajnie sie gra tylko ciekawe co widać?

Old Post 01-12-2004 05:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Totek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Totek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Totek Dodaj [FPP]Totek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Totek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
shaggy
Skilled (Knight)

totek całkowicie mylisz pojęcia. Ilość fps nie jest odpowiedzialna za szybkość gry tylko za jej płynność. To, że ktoś będzie miał 300 fps wcale nie zmieni tego, że będzie szybciej biegał, ani, że będzie szybciej strzelał. Fpsy są potrzebne do płynnego grania, ja gram w COD UF na maksymalnych detalach oferowanych przez grę (większych nie da się już ustawić, a szkoda ) w rozdzielczości 1024 x 768 w 32 bitach i mam od 120 fps do 70 fps przy ostrych zadymach na serwie na 30 graczy. I zapewniam cię, że gram na pewno bardziej komfortowo niż ktoś z ilością 40 fps.... A twórcy wcale nie ograniczają ilości fps, COD ani COD UF nie ma żadnych ograniczeń wiec wszystko zależy od sprzętu i ustawień windowsa...

Old Post 01-12-2004 08:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil shaggy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do shaggy Znajdź więcej post'ów przez  shaggy Dodaj shaggy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać shaggy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Pvt.PiTT
Training (Enforcer)

shaggy:

Zrobilem jak kazałes, ale i to nie pomaga. Nie wiem co robic juz , chyba sie załamie albo przyzwyczaje sie do 60fps'ów.

P.S
A moze to wina monitora??

Old Post 01-12-2004 16:39
MatSan
Combat (Death Knight)

Granica zwalniania to podobno 24fps'ów - do tej granicy można normalnie grać.

To raczej nie jest wina monitora -a tak przynajmniej mi się wydaje.

0110010111STAJEMY10011SIĘ10011100001
111101BEZMYŚLNYMI1011000ISTOTAMI0110

Old Post 01-12-2004 16:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MatSan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MatSan Znajdź więcej post'ów przez  MatSan Dodaj MatSan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MatSan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
morr
Combat (Death Knight)

jezeli to zeczywiscie sprawka nie gdzecznego winowsa to jak sie nie myle mozna wymusic wieksze odsiezanie tylko tzreba pogrzebac w ustawieniach karty

William Shakespeare

Old Post 02-12-2004 01:27
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:46.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions