Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Delta Force : Black Hawk Down > Test PROVECTOR'a
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Kris o poranq
Pamparampam

Test PROVECTOR'a

Otórz jest tam aktualnie dupowaty AMD Athlon XP 2400+;512 RAM; Dysk na raidzie od VIA. Więc wymagań nie można mieć za wielkich. Narazie chcemy się upewnić że to na 100% wina shitu AMD a nie inna (jak sprawdzałem to pamieci jest wystarczająco ale procek lata kole 70-80 % a to dla tego amd zabujstwo !)

O co chodzi. Test zrobimy stawiając obok maszyne z takimi samymi odpalonymi mapkami. Tylko że maszynka bedzie P4 3,2 Ghz, 1 GB ram, Raid0 z 2xSATA 120 GB; oczywiscie na LGA775 czyli wszystko tak aby wykluczyć błąd maszyny i jeśli okaże się że na jednym jest źle a na drugim dobrze to znaczy że czas zmian nadejdzie szybciej

Ale żeby test dał rade musi być nas jak najwięcej. Ja daje swoją maszyne do testu wiec bede oglądać. I moge ją postawić obok aktualnego serwerka na 3-4 h w sobote wieczorem. Tak więc zapraszam serdecznie.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 05-01-2005 19:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Kris o poranq Znajdź więcej post'ów przez  Kris o poranq Dodaj Kris o poranq do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Kris o poranq prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
tmat
Elite (Fiend)

Re: Test PROVECTOR'a

quote:
Napisane oryginalnie przez Kris o poranq
Otórz jest tam aktualnie dupowaty AMD Athlon XP 2400+;512 RAM; Dysk na raidzie od VIA. Więc wymagań nie można mieć za wielkich. Narazie chcemy się upewnić że to na 100% wina shitu AMD a nie inna (jak sprawdzałem to pamieci jest wystarczająco ale procek lata kole 70-80 % a to dla tego amd zabujstwo !)

O co chodzi. Test zrobimy stawiając obok maszyne z takimi samymi odpalonymi mapkami. Tylko że maszynka bedzie P4 3,2 Ghz, 1 GB ram, Raid0 z 2xSATA 120 GB; oczywiscie na LGA775 czyli wszystko tak aby wykluczyć błąd maszyny i jeśli okaże się że na jednym jest źle a na drugim dobrze to znaczy że czas zmian nadejdzie szybciej

Ale żeby test dał rade musi być nas jak najwięcej. Ja daje swoją maszyne do testu wiec bede oglądać. I moge ją postawić obok aktualnego serwerka na 3-4 h w sobote wieczorem. Tak więc zapraszam serdecznie.

Jeszcze tylko podaj dokładniejsze widełki czasowe i zgłaszam się na "pilota oblatywacza" a i Młodego zwerbuję

Old Post 05-01-2005 19:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil tmat Kliknij tutaj by wysłać e-maila do tmat Znajdź więcej post'ów przez  tmat Dodaj tmat do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać tmat prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Kris o poranq
Pamparampam

Re: Re: Test PROVECTOR'a

quote:
Napisane oryginalnie przez tmat
Jeszcze tylko podaj dokładniejsze widełki czasowe i zgłaszam się na "pilota oblatywacza" a i Młodego zwerbuję

Jak sam bede wiedział dokładnie to dam cyne. Narazie ustaliłem że to bedzie sobota wieczorem.

Old Post 05-01-2005 20:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Kris o poranq Znajdź więcej post'ów przez  Kris o poranq Dodaj Kris o poranq do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Kris o poranq prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
phantom
pft killa clan

Wink

Chłopaku, w sobotę wieczorem większość wyjadaczy JO fraguje w barach, na imprezach i tym podobnych przybytkach więc chyba frekfencja będzie niska. Proponuję żebyś poświęcił ciut swojego czasu w tygodniu wieczorem ponieważ jak zauważyłeś z prawie 300 serwerów tylko ok.30 jest z JO TR i wtedy nie powinno być problemu z frekfencją; papuczki z PFT wpadną jak zwykle w liczbie początkowej-wysokiej a reszta już sama dojdzie tylko proszę o test w tygodniu.

Old Post 06-01-2005 09:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil phantom Kliknij tutaj by wysłać e-maila do phantom Znajdź więcej post'ów przez  phantom Dodaj phantom do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać phantom prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ponton .PL.
Majster od Tapet

quote:
Napisane oryginalnie przez phantom
Chłopaku, w sobotę wieczorem większość wyjadaczy JO fraguje w barach, na imprezach i tym podobnych przybytkach więc chyba frekfencja będzie niska. Proponuję żebyś poświęcił ciut swojego czasu w tygodniu wieczorem ponieważ jak zauważyłeś z prawie 300 serwerów tylko ok.30 jest z JO TR i wtedy nie powinno być problemu z frekfencją; papuczki z PFT wpadną jak zwykle w liczbie początkowej-wysokiej a reszta już sama dojdzie tylko proszę o test w tygodniu.

Nie no ładne podziękowanie i zachęta dla Krisa.... Poświęca własny czas i inne sprawy dla braci w JO a tu takie wsparcie....
brawo CHŁOPAKU

domek
przyjaciele

Old Post 06-01-2005 11:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ponton .PL. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ponton .PL. Znajdź więcej post'ów przez  Ponton .PL. Dodaj Ponton .PL. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ponton .PL. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Kris o poranq
Pamparampam

quote:

No to się chyba pomyliłeś stary. Robie to tylko i wyłącznie dlatego aby lepiej się grało. Ja też mógłbym siedzieć w barze ale robie coś dla WAS i jesli nie pasi to stary pij dalej. A jesli nikt się zjawi to przepraszam ale ja mam co robic a być harytatywnym i jeszcze "wyjadacz JO" mi mówi co mam z wolnym czasem robić to troszku irytuje. Nie chcesz nie musisz.... jest z pewnością bardzo wiele innych serwerów. Nie musimy się męczyć na swoim. Ja podam jutro godziny w których podłącze maszyne w sobote wieczorem. Bedziecie chceili testować ok nie to wszystko jasne.

PS. Jakoś obraźliwie mi się to czyta CHŁOPAKU, nie wiesz do kogo piszesz to może nabiez dystansu czasami co ? Może gwiazdą roka nie jestem ale też i za gówniarza się nie uważam.

Old Post 06-01-2005 12:37
phantom
pft killa clan

No jeżeli kogoś obraziłem to przepraszam; z wyjadaczem nie chodziło o mnie jeśli tak to odebraliście; a forum jest do wyrażania własnych opini i spostrzeżeń, a ja właśnie taką wyraziłem i nie miałem zamiaru nikogo obrażać; przykro, że post na poważny temat w troche lekkim wydaniu tak odebraliście, jeszcze raz pardon panowie.

Old Post 06-01-2005 13:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil phantom Kliknij tutaj by wysłać e-maila do phantom Znajdź więcej post'ów przez  phantom Dodaj phantom do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać phantom prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
legolas
Warrior (Scrag)

Szacun Kris

Napewno stawią się Ci co lubią popykać
I nie obrażać tu mi. Przeprosiny też zauważać

Old Post 06-01-2005 15:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil legolas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do legolas Znajdź więcej post'ów przez  legolas Dodaj legolas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać legolas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Kris o poranq
Pamparampam

quote:
No jeżeli kogoś obraziłem to przepraszam; z wyjadaczem nie chodziło o mnie jeśli tak to odebraliście; a forum jest do wyrażania własnych opini i spostrzeżeń, a ja właśnie taką wyraziłem i nie miałem zamiaru nikogo obrażać; przykro, że post na poważny temat w troche lekkim wydaniu tak odebraliście, jeszcze raz pardon panowie.

Spoko stary. Cieżki dzień dzisiaj.

Old Post 06-01-2005 16:37
Yogas
Elite (Fiend)

Jak poznasz Phantoma osobiście, to zrozumiesz Jego sposób na życie i Jego wypowiedzi, które są takie, a nie inne Na 200% nie miał On zamiaru nikogo obrazić. Taki jest i tyle. Da sie lubić

Old Post 06-01-2005 17:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Yogas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Yogas Znajdź więcej post'ów przez  Yogas Dodaj Yogas do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Kris o poranq
Pamparampam

Re: Re: Test PROVECTOR'a

quote:
Napisane oryginalnie przez tmat

Jutro (Sobota) o godzinie 19.00 podłączam maszyne nalezy dac mi jakieś 10 min poślizgu i powinien serwer stać jeden kole drugiego. I zapraszam do testowania. Nazwy bedą Provector 1 i Provector 2. Nie powiem, którym jest który sami powiecie na który gra się lepiej Jak macie zyczenia co do map to dajcie cyne

Old Post 07-01-2005 18:47
Ponton .PL.
Majster od Tapet

Re: Re: Re: Test PROVECTOR'a

quote:
Nazwy bedą Provector 1 i Provector 2. Nie powiem, którym jest który sami powiecie na który gra się lepiej Jak macie zyczenia co do map to dajcie cyne

Nie bądź taki, no powiedz, powiedz

domek
przyjaciele

Old Post 07-01-2005 21:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ponton .PL. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ponton .PL. Znajdź więcej post'ów przez  Ponton .PL. Dodaj Ponton .PL. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ponton .PL. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

Re: Re: Re: Re: Test PROVECTOR'a

quote:
Napisane oryginalnie przez Ponton .PL.
Nie bądź taki, no powiedz, powiedz

To proste, provector 1 będzie AAS a provector 2 na TKOTH

Old Post 08-01-2005 00:36
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Yogas
Elite (Fiend)

Re: Re: Re: Test PROVECTOR'a

quote:
Jutro (Sobota) o godzinie 19.00 podłączam maszyne nalezy dac mi jakieś 10 min poślizgu i powinien serwer stać jeden kole drugiego. I zapraszam do testowania. Nazwy bedą Provector 1 i Provector 2. Nie powiem, którym jest który sami powiecie na który gra się lepiej Jak macie zyczenia co do map to dajcie cyne

Nie uważam tego za dobry pomysł. Dlaczego? Bo nie ma nas, aż tak dużo, żeby przemielić dwa serwery równocześnie. Po drugie, jeśli chodzi o Provector, to gramy na nim dzień w dzień i mamy pojęcie jak chodzi. Niestety, powyżej 16 osób zaczynaja sie cuda(i czasami przy mniejszej ilości graczy).

Ja mam nadziaje, że mimo wszystko stanie jeden serwer i to na Twojej maszynie Kris, a my wszyscy(zobaczymy ile osób będzie), będziemy widzieć co sie dzieje. Licze na to, że na Provectorze zagra dziś 40 osób. Nie zamiarzam Cię okłamywać, a tym bardziej siebie i jeśli będzie lipa, pierwszy sie o tym dowiesz ja mimo wszystko mam nadzieje, że to sprawa maszyny, bo to jescze można zmienić, ale jeśli powodem "cudów" będzie łącze...to niestety ciemno to widzę

Pozdrawiam

ps. mapy polecam;
- AAS Kecoa Crossraods
- AAS Kubong Island Bridge
- AAS Kutu Arms Market
- AAS Cold Water Gap
- AAS Karo Highlands

Old Post 08-01-2005 14:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Yogas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Yogas Znajdź więcej post'ów przez  Yogas Dodaj Yogas do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Kris o poranq
Pamparampam

Re: Re: Re: Re: Test PROVECTOR'a

quote:
Napisane oryginalnie przez Yogas
Nie uważam tego za dobry pomysł. Dlaczego? Bo nie ma nas, aż tak dużo, żeby przemielić dwa serwery równocześnie. Po drugie, jeśli chodzi o Provector, to gramy na nim dzień w dzień i mamy pojęcie jak chodzi. Niestety, powyżej 16 osób zaczynaja sie cuda(i czasami przy mniejszej ilości graczy).

Ja mam nadziaje, że mimo wszystko stanie jeden serwer i to na Twojej maszynie Kris, a my wszyscy(zobaczymy ile osób będzie), będziemy widzieć co sie dzieje. Licze na to, że na Provectorze zagra dziś 40 osób. Nie zamiarzam Cię okłamywać, a tym bardziej siebie i jeśli będzie lipa, pierwszy sie o tym dowiesz ja mimo wszystko mam nadzieje, że to sprawa maszyny, bo to jescze można zmienić, ale jeśli powodem "cudów" będzie łącze...to niestety ciemno to widzę

Pozdrawiam

ps. mapy polecam;
- AAS Kecoa Crossraods
- AAS Kubong Island Bridge
- AAS Kutu Arms Market
- AAS Cold Water Gap
- AAS Karo Highlands

Tak więc Adaś mówisz i masz Serwer bedzie wieczorem stał tylko na Intelu

Old Post 08-01-2005 14:56
Yogas
Elite (Fiend)

Re: Re: Re: Re: Re: Test PROVECTOR'a

quote:
Tak więc Adaś mówisz i masz Serwer bedzie wieczorem stał tylko na Intelu

I znowu jestem piwo dla Ciebie Jak tak dalej pójdzie, to zostaniesz AA

Old Post 08-01-2005 16:42
Kris o poranq
Pamparampam

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test PROVECTOR'a

quote:
I znowu jestem piwo dla Ciebie Jak tak dalej pójdzie, to zostaniesz AA

Hehe Samo życie

Z powodów technicznych odpalenie serwera przesunie się o 30 min. czyli ok 19.30 zaczynam miny rozstawiać
czyli powoli zwijam manele i znikam z netu na 1 h

Old Post 08-01-2005 17:27
Yogas
Elite (Fiend)

No i niestety....., większość z Was miała okazje przetestować nowy sprzęt i ustawienia, które nie chodzą tak, jak powinny Co jest powodem takiego stanu rzeczy? Najprawdopodobniej nasza kochana monopolistka TP.SA. Póki co, mamy taki, a nie inny serwer i zawsze możemy tutaj popykać. Dzięki Kris za poświęcenie swojego czasu i maszyny.
Pozdrawiam

Old Post 09-01-2005 01:13
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
No i niestety....., większość z Was miała okazje przetestować nowy sprzęt i ustawienia, które nie chodzą tak, jak powinny Co jest powodem takiego stanu rzeczy? Najprawdopodobniej nasza kochana monopolistka TP.SA. Póki co, mamy taki, a nie inny serwer i zawsze możemy tutaj popykać. Dzięki Kris za poświęcenie swojego czasu i maszyny.
Pozdrawiam

ekzaklji, w końcu od laga jeszcze nikt nie umarł

Old Post 09-01-2005 09:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jaro(PL) Znajdź więcej post'ów przez  Jaro(PL) Dodaj Jaro(PL) do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jaro(PL) prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 05:02.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions