Cóż, widać tylko ja jestem tutaj w stanie napisać coś w miare ynteligiętkiego. Po pierwsze, z własnego doświadczenia wiem, że jeśli chcesz coś zrobić dobrze, to musisz zrobić to sam, a na tym boardzie raczej... a nawet na pewno nie znajdziesz nikogo do pomocy. Nie wiem jak scena moddingu w Polsce obecnie wygląda, ale domyślam się, że nie wiele się zmieniło w ciągu ostatnich lat (czyt. ludzi którzy coś potrafią i robią można policzyć na palcach jednej ręki, a to i tak za mało, żeby zrobić chociaż jednego dobrego moda (TC) do czegokolwiek).
Problem z zaciąganiem ludzi jest taki, że aby kogoś zaciągnąć trzeba już mieć kogoś w zespole, a żeby mieć kogoś w zespole trzeba najpierw kogoś zaciągnąć, i kółko się zamyka. Jeśli twój obecny team w sumie nie ma wystarczających możliwości by ruszyć projekt na chociaż 10% do przodu, to każdy zdrowo myślący człowiek uzna to za rzucanie się z motyką na słońce i poprostu zignoruje.
Dalej, aby cokolwiek ruszyć potrzeba planu, dobrego planu opisującego wszelkie detale. Nie możesz powiedzieć grafikowi, że ma zrobić "jakiś" model broni lub mapperowi, że ma zrobić "jakąś" mapę która "będzie pasować", bo wtedy wyjdzie z tego jedna wielka sklejka niewiadomo czego. Ktoś musi mieć nad wszystkim kontrolę, mieć własną wizję wszystkiego i przekazywać ją innym członkom zespołu (i najlepiej, żeby ten ktoś sam coś potrafił).
GL & HF.

http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty się uśmiechniesz?
Frozen do expansion packa.
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|