PenDrive
Zdaje sobie sprawe, że pewnie mi nie pomożecie jak zwykle i jedyne co mi napiszecie to google.com jak zwykle, ale może w nowym roku ktoś się zlituje ;p
Mój ojciec dostał od Mikołaja DataTraveler Kingston'a 256mb.
Coś takiego (tylko ze 256)
Po włozeniu do USB, komp się zawieszał. Nic sie nie dało zrobić. Myślałem, że pamięć jest zepsuta, wiec pojechałem do sklepu i mi oddali kase, więc kupiłem nowy taki sam. Ale okazuje się, że znowu jest to samo. Komp się zawiesza i nic sie nie da zrobić.
Mi natomiast Mikołaj sprezentował odtwarzacz (też taki USB) i on działa bezproblemowo, Komp wykrywa odrazu po włorzeniu i w ogóle.
Na drugim kompie było to samo. Ale, że na drugim kompie działy się różne rzeczy jak nie działające niektóre strony wymagające logowania (poczta na yahoo mojej siostry, jej konto bankowe i różne takie), próbowałem coś wykombinować. W końcu odinstalowałem zepsutego Nortona Interne Security (nie działał od jakiegoś czasu) i pomogło! Wszystko OK i jak się okazało nawet tego pendrive'a wykrył.
Więc bardzo możliwe, że to wina NIS'a, którego mam na obu kompach. Ale ten na pierwszym działa i nie jest zepsuty 
Troche zamotałem, ale może sie orientujecie co może być nie tak?
Nie chce narazie wywalac NIS'a, żeby sprawdzić czy pendrive bedzie działał, bo może coś sie da w nim ustawić albo co ;p
aha, u ojca w pracy pamięć działa, więc to nie jej wina.