Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > impossible!
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]RAPTOR
fpp.pl
Administrator

impossible!

Czy ktos jest w stanie wytlumaczyc to zjawisko racjonalnie? Bo moim zdaniem BOG siodmego dnia za dlugo odpoczywal i przeoczyl pewien szczegol

Problemy trzeba rozwiązywać, a nie stwarzać!

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 09-11-2001 16:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]RAPTOR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]RAPTOR Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]RAPTOR Dodaj [FPP]RAPTOR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]RAPTOR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Neo
Warrior (Scrag)

Re: impossible!

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Raptor
Czy ktos jest w stanie wytlumaczyc to zjawisko racjonalnie? Bo moim zdaniem BOG siodmego dnia za dlugo odpoczywal i przeoczyl pewien szczegol

tu nie ma co tlumaczyc: pola figur sa takie same

Old Post 09-11-2001 16:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Neo Znajdź więcej post'ów przez  Neo Dodaj Neo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Neo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

To pewnie jakieś cheaty Bóg widać był tak zaaferowany robotą że nie włączył Punk Bustera.

Old Post 09-11-2001 16:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]sarmac
duke.fpp.pl
duke.fpp.pl

Kurcze!, niezłe.. nie mam pojęcia dlaczego tak jest, a wy?

Old Post 09-11-2001 18:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]sarmac Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]sarmac Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]sarmac Dodaj [FPP]sarmac do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]sarmac prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

WOOOOW!
Niezle
Niestety nie jestem matematykiem wiec nie wytlumacze ...ale postaram sie kogos popytac

Old Post 09-11-2001 19:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

Tydzień temu mój qmpel dostał to zadanie na matmie... I chyba rozwiązał, zapytam. Bo ja nie mam pojęcia skąd to się wzięło
Coś mi się zdaje (kolega mówił, ten od zadania ), że wzięło się to stąd, że któraś z tych figur to nie trójkąt, a czworokąt (?!?!?!) Nie licząc oczywiście tego wycięcia...
Sam nie wiem, czy to prawda...

Old Post 09-11-2001 20:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil S4i1or Kliknij tutaj by wysłać e-maila do S4i1or Znajdź więcej post'ów przez  S4i1or Dodaj S4i1or do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać S4i1or prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]RAPTOR
fpp.pl
Administrator

moja nauczycielka z matmy nie potrafila tego wytlumaczyc. Przyjrzyjcie sie dokladnie. Figory sa identyczne, ale trojkaty (te zrobione z tych figor) sa inne!

Problemy trzeba rozwiązywać, a nie stwarzać!

Old Post 09-11-2001 20:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]RAPTOR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]RAPTOR Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]RAPTOR Dodaj [FPP]RAPTOR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]RAPTOR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]sarmac
duke.fpp.pl
duke.fpp.pl

quote:
moja nauczycielka z matmy nie potrafila tego wytlumaczyc. Przyjrzyjcie sie dokladnie. Figory sa identyczne, ale trojkaty (te zrobione z tych figor) sa inne!

Fakt

Old Post 09-11-2001 21:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]sarmac Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]sarmac Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]sarmac Dodaj [FPP]sarmac do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]sarmac prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

tu chodzi o to, ze ten brakujacy kwadra jest ukruty w czarncyh liniach trojokta
brakujacy kwadrat to roznica miar brzegowych

Old Post 09-11-2001 21:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZimZum Znajdź więcej post'ów przez  ZimZum Dodaj ZimZum do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZimZum prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Neo
Warrior (Scrag)

Wink

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ZimZum
tu chodzi o to, ze ten brakujacy kwadra jest ukruty w czarncyh liniach trojokta
brakujacy kwadrat to roznica miar brzegowych

pojde na konsultacje z analizy i sie tego dowiem dla dobra board'a

Old Post 09-11-2001 21:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Neo Znajdź więcej post'ów przez  Neo Dodaj Neo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Neo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Nie trzeba
To bardzo proste
po prostu zrob sobie na kartke identyczny trojkat jak ten na gorze biorac poltorej cm za jednostke i rysuj wedlug kratek. Potem wedlug kratek zrob srodek i wyjdzie Ci, ze trojkat jest niedokladny... tam gdzie bedziesz mial z jakiegos powodu nadmiar miesci sie dziura w trojkacie na dole.

Old Post 09-11-2001 22:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mil0sh
Master (Spawn)

Za bardzo nie rozumiem wypowiedzi saari, ale prawidlowa odpowiedz jest nastepujaca: To nie sa trojkaty!!! Przyjrzyjcie sie dokladnie, a zobaczycie ze w obudwu przypadkach "przeciwprostokatna" nie jest linia prosta, mozecie nawet przylozyc linijke do monitora (przydalby sie plaski monit . Tak wiec ta linia w gornym trojkacie jest wklesla, a w dolnym wypukla, w wyniku tego powstala ta dziura.

Old Post 12-11-2001 13:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mil0sh Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mil0sh Znajdź więcej post'ów przez  Mil0sh Dodaj Mil0sh do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mil0sh prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Talking

Matematycznie mozna to tak wyjasnic:

zeby linia pomiedzy lewym "rogiem" a "gornym rogiem" (przeciwprostokatna calego troojkata) byla prosta - trojkaty czerwony i zielony musialy by byc troojkatami podobnymi - jak to sprawdzic? Chociazby tak, ze przyprostokatne obydwu troojkatow (red i green) powinny byc w identycznym storunku - a nie sa

Red: 8/3 kratki
Green: 5/2 kratki

Po podstawieniu do wspolnego mianownika wychodzi:

Red: 5.3(3)/ 2
Green: 5/2

I wlasnie w tej malej roznicy [0.3333....] kryje sie ten maly kwadrat

Ale zamotalem

Old Post 12-11-2001 15:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Hue hue - a ja i tak nic z tego nie rozumiem. Moze jutro na to spojze inaczej, bo dzis stasznie spiacy jestem...

Old Post 12-11-2001 15:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil giBBeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do giBBeR Znajdź więcej post'ów przez  giBBeR Dodaj giBBeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać giBBeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mil0sh
Master (Spawn)

shooler, udowodnil ze te trojkaty nie sa trojktami (tak jak ja wczesniej powiedzialem). Jednak czegos cie nauczyli w tej mat-inf

Old Post 12-11-2001 16:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mil0sh Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mil0sh Znajdź więcej post'ów przez  Mil0sh Dodaj Mil0sh do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mil0sh prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez Mil0sh
shooler, udowodnil ze te trojkaty nie sa trojktami (tak jak ja wczesniej powiedzialem). Jednak czegos cie nauczyli w tej mat-inf

Prooboja, ale jakos im nie wychodzi

Old Post 12-11-2001 16:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mil0sh
Master (Spawn)

aha shooler offtopic :zlozylem juz zamowienie na i-ne przez kablowke. Dzisiaj mieli dzwonic, ale tego nie zrobili. Jak ich dbrze pogonie to jutro/pojutrze to mi zamontuja i bede wymiatal

Old Post 12-11-2001 17:02
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
aha shooler offtopic :zlozylem juz zamowienie na i-ne przez kablowke. Dzisiaj mieli dzwonic, ale tego nie zrobili. Jak ich dbrze pogonie to jutro/pojutrze to mi zamontuja i bede wymiatal

To spox - a jak tam stalka Cr44vena? Slyszalem ze ma miec za miesiac Infinite sie pytal

Old Post 12-11-2001 20:46
Neo
Warrior (Scrag)

quote:

ja chce z powrotem do LO!!!

Old Post 13-11-2001 15:03
n00d3x
qqryq!

Re: impossible!

quote:

Do jest zadanie dla sierzanta muminka

Old Post 21-11-2001 20:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil n00d3x Kliknij tutaj by wysłać e-maila do n00d3x Znajdź więcej post'ów przez  n00d3x Dodaj n00d3x do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać n00d3x prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Wink

quote:
moja nauczycielka z matmy nie potrafila tego wytlumaczyc.

Pozdroow ja ode mnie

Old Post 22-11-2001 12:21
killertowa
Elite (Fiend)

moim zdaniem to proste.
Dwa prostokąty wpisane w trójkąt (bez dziurki i z dziurką) mają inną powierzchnię.
Pierwszy z nich ma powierzchnię 3*5 = 15
Drugi ma powierzchnię 2*8 =16
To są identyczne trójkąty, ale można na różne sposoby rozrysować w nich inne figury, które po zmianie ich położenia nie wpasują się idealnie w trójkąt.

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 22-11-2001 12:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mil0sh
Master (Spawn)

killertowa nie, przypatrz sie dobrze, a dojrzysz ze to nie sa identyczne trojkaty, ba to nawet nie sa dokladnie trojkaty (przeciwprotokatna). Gdyby byly identyczne (a zatem pola tez) to ta dziura NIE MOEGLABY powstac.

Old Post 22-11-2001 17:08
Coen Hunter
Wolny Strzelec

No to super ! Ale ja i tak tego nie skumam chocbyscie sie nie wiem jak starali ! Jestem typowym humansiat , choc jestm w kalsie informatycznej LOL ( co ja w niej robie ??? ) !

MSN [email protected]

Old Post 22-11-2001 18:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Coen Hunter Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Coen Hunter Znajdź więcej post'ów przez  Coen Hunter Dodaj Coen Hunter do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Coen Hunter prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

no ale to juz jest prosto wytulmaczone

Old Post 22-11-2001 20:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
killertowa nie, przypatrz sie dobrze, a dojrzysz ze to nie sa identyczne trojkaty, ba to nawet nie sa dokladnie trojkaty (przeciwprotokatna). Gdyby byly identyczne (a zatem pola tez) to ta dziura NIE MOEGLABY powstac.

to są identyczne trójkąty, a jak chcesz się o tym przekonać to rozrysuj to sobie na papierze milimetrowym.
tutaj chodzi o to na jakie figury podzielisz ten trójkąt. po podzieleniu na figury i pomieszaniu ustawienia wychodzą różne dziwne figury ale nie trójkąt.
Zauważ, że trójkąty wyrysowane w trójkącie głównym po przestawieniu tworzą inny prostokąt. Jeżeli prostokąt wcześniejszy był podzielony na takie zmyślne wielokąty to nie da się z tych wielokątów stworzyć prostokąta o innym kształcie niż pierwotny.

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 23-11-2001 15:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
lOOkAs
s3jtan

Talking

aaaaaaa to jush wiem do czego sluzy ta galareta w mojej glowie jak dobrze jest zaczac myslec ....ale troche boli

"They will never see what I have seen. They cannot know, who I have been. The things I have done, they torture me. But I need them, for they are me!!!"

Old Post 23-11-2001 16:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil lOOkAs Kliknij tutaj by wysłać e-maila do lOOkAs Znajdź więcej post'ów przez  lOOkAs Dodaj lOOkAs do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać lOOkAs prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa
to są identyczne trójkąty

No akurat tu sie myslisz. Teraz nie mam czasu, ale wieczorem wrzuce rysunek z wyjasnieniami

Old Post 24-11-2001 09:02
MaslaV
koduję bezwzrokowo

czekamy z niecierpliwosciom

Old Post 24-11-2001 10:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:13.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions