Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > RTCW > tweak configow ... a moze cheat?
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
oferma
TheFartIsStrongWithThis1

Question tweak configow ... a moze cheat?

Uelkom
Oferma wraca na front ... z drobnymi watpliwosciami
jak sie zaptrujecie na np. brak mgly w mp_assault?
defaultowo jest, w turniejach tez sadze ze byc powinna ...ale mam glupie uczucie ze wiekszosc ludzi (snajperow w szczegolnosci ja wylacza
czy tak byc powinno?
albo ArcOfVision czy jakos tak .. mzoe to sie FOV nazywalo ..
w kazdym razie kat widzenia
defaultowo jest chyba cos kolo 100 czy nawet 90
ale wiem ze sa ludzie grajacy na 120 czy 140 (Alien Mode

nom ... to sie zastanowcie a ja chetnie poczytam i zobacze co mi wolno

pozdrawiam
wasz zboojcesh

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 29-11-2001 22:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oferma Kliknij tutaj by wysłać e-maila do oferma Znajdź więcej post'ów przez  oferma Dodaj oferma do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oferma prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
kag
fenix

moim zdaniem zadne wylaczania mgly nie powinny byc dozwolone, w koncu wszyscy powinni miec zblizone warunki gry [ takie same nie sa mozliwe, w koncu nie mamy wplywu na pingi] dlatego niezwykle wazne bedzie ustalenie zasad do gier ligowych i klanowek, a poza tym to jak na razie do rtcw nie ma zadnego punkbustera ktory moglby sprawdzac ewentualne modyfikacje u graczy, szkoda. Zeby nam sie tylko cheaterstwo nie rozlazlo po serwach

Niech CO Krwawy Hegemon?

Niech Zyje!

Old Post 29-11-2001 22:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kag Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kag Znajdź więcej post'ów przez  kag Dodaj kag do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kag prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GrOs
GrOsik T3

Thumbs down

tzw. poprawianie swoich predyspozycji przez niektorych graczy jest utrapieniem wszystkich gier sieciowych. Miejmy nadzieje, ze RTCW oprze sie fali lamerstwa i gra ta pozostanie czysta jak lza, aby stanowila zabawe, a nie wyscigi citerow czy domoroslych usprwaniaczy "zdolnosci".

IRCnet #wolfpl

Old Post 29-11-2001 23:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GrOs Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GrOs Znajdź więcej post'ów przez  GrOs Dodaj GrOs do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GrOs prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[BK]FritzKrieg
aka Cujo

Arrow

Takie dzialania jak tweakowanie confa jest powszechne i bedzie. Wylaczanie mgly, rozjasnianie gammy albo zmiana lightningu - to wszystko poprawa widocznosci. Albo FOV (field of vision) - mi na przyklad granie na wysokim fovie uwlacza rybie oko makes me dizzy Ktos im zabroni? Nie. Warto zabraniac? Nie sadze.
Sam pamietam jak gralem jeszcze w q2 to gamma_modulation 20 byla grana prawie u kazdego kto kleil opcje. Jezeli komus tak jest wygodniej lub latwiej. To co mozna zrobic? Albo sie bezskutecznie wsciekac albo przymknac oko. Mozna tez powalczyc z wiatrakami
Te komendy byly, sa i beda. I dyskusja czy narzekanie tego nie zmienia.
Pozdry

One of us equals many of us. Disrespect one of us - u'll see plenty of us.

IRCnet - #wolfpl, #globalops

Old Post 30-11-2001 00:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [BK]FritzKrieg Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [BK]FritzKrieg Znajdź więcej post'ów przez  [BK]FritzKrieg Dodaj [BK]FritzKrieg do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [BK]FritzKrieg prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bel
sYnth/C4

Red face czit czy nie czit?

Powinniście odróżniać co jest oszustwem czyli zmianą dokonaną przez ogólnie dostępne polecenia/komendy i opcje a co przez programy i sterowniki lub skrypty. Każda lama powie, że ktoś czituje bo zmienia/usprawnia parametry gry/obrazu kiedy ona sama nie wie jak to zrobić i czuje się wtedy pokrzywdzona. Pamiętam jak w q2 alias do zooma budził kontrowersje. Niby to było oszukiwanie ale mineło pare dni i już wszyscy go używali. A kiedy 90% graczy używa czegoś to to już przestaje być cheat tylko jest tym czym było od początku poleceniem, pozycją w cfg'u. A co do fov'a - podczas testowania nowych map z "fulla" byłem w szoku - zacząłem grać na świerzym cfg'u nie przenosiłem tego z test2 i patrzę: omg! aaa to fov90 by default! hehe szybko zmieniłem na 110 bo nie mogłem na to patrzeć Jak można grać z 90?!. Powracając do oszukiwania: co innego kiedy gościu wyłączy jakąś opcję graficzną żeby mieć więcej fps -vertex- niby lepiej widzi- dla mnie ten wygląd sux (no i tylko nie trujcie że wyłączanie mgły to cheat), a co innego kiedy widzi przez ściany dzięki sterownikowi.
Pozdro all

Old Post 30-11-2001 03:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bel Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bel Znajdź więcej post'ów przez  bel Dodaj bel do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bel prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GrOs
GrOsik T3

Cool

Panie i Panowie zostawmy wszelkiego typu podkręcania w spokoju i tu nie chodzi generalnie o to czy ktos zna wszystkie komendy konsoli czy tez ich nie zna. Panowie z id software naprawde sie postarali pod względem graficznym i grywalności. Cieszmy sie tym co otrzemalismy, a jezeli komus sprawia przyjemnosc patrzenie na swiat wolfa oczami ryby lub utrata realizmu w grze to juz jego wylaczna sprawa.
We wczesniejszej wypowiedzi chcialem raczej nawiazac do zjawiska podkrecania samej postaci, ktora gramy tj. zwiekszania HP i damage (ostatnio pojawilo sie paru kolesi na polskich serwerach, ktorych nie mozna rozwalic 2 lub 3 seriami w czaszke z MP40 lub Thompsona). Dzialania takie powoduja, ze gra staje sie plytka i bezsensowna. Niestety wielu dobrych lub dobrze zapowiadajacych sie graczy FPS zrezygnowalo z gry w sieci i wola poganiac z botami niz zalosnymi w swoim zachowaniu citerami.

IRCnet #wolfpl

Old Post 30-11-2001 09:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GrOs Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GrOs Znajdź więcej post'ów przez  GrOs Dodaj GrOs do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GrOs prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Zoltan
Warrior (Scrag)

Powiem tyle - czy ktos z szanownych panow widzial jak sie gra "PRO" w q3 ? Czy ktos z was widzial na jakich configach sie tam gra ? O co tu tyle textu ? Ktos chce z was kontrolowac, ze jakis Zenek ma FOV na 280 a inny Tadzik na 90 ?? Jak to chcecie kontrolowac ? Brightnes nie mozna podkrecic w configu ? To moze nie moge tez podkrecic kontrastu lub jasnosci w monitorze ??? Ehhh jakos w Q3 nikt nie pisal textow o to, ze ktos gra np. na vertexie a ktos inny na lightmap itp ... Mnie praktycznie nie interesuje jak to sobie panowie z ID obmyslili wyglad Wolfa - ja sobie ustawiam wedlug wlasnego widzimisie. Z reszta nie moge wlaczyc z FULL bajerami bo komp mi tego nie pociagnie (ma ktos zbednego gdzieforsa2? ... aha - moze ustalimy jedna sluszna rozdzielczosc np. 1024x768 ? ... Nikt mi nie bedzie dyktowal jak ma wygladac u mnie wolf na ekranie ... Halas o nic.

www.bkrieg.prv.pl
[BK] BlitzKrieg, IRCnet #wolfpl

Old Post 30-11-2001 10:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Zoltan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Zoltan Znajdź więcej post'ów przez  Zoltan Dodaj Zoltan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Zoltan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
FF_ZOh1w2
[VAL]po dupie przeciwnika

Dużo racji w tych wszystkich wypowiedziach , ale moim zdaniem config jest jak najbardziej indywidualną cechą gracza i to czy ma włączoną mgiełkę czy nie to już tylko kwestia jego widzi mi się. Zresztą nie wszyscy mogą sobie pozwolić na zbajerowane efekty. Jeszcze do niedawna grałem na PII266@338 i wtedy na prawdę chciałem czy nie chciałem to musiałem wywalić wszystkie zbędne efekty ( np nalot i inne eksplozje ) miałem włączone verteksowe oświetlenie. Zresztą jeżeli coś można ustawić w opcjach to dlaczego mam nie zrobić tego. Owszem na turniejach jak najbardziej wszyscy powinni mieć równe szanse, i np mgła powinna być odgórnie narzucana, ale np co do fov to już bym się spierał bo to już jest tylko kwestią gustu.

Old Post 30-11-2001 10:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil FF_ZOh1w2 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do FF_ZOh1w2 Znajdź więcej post'ów przez  FF_ZOh1w2 Dodaj FF_ZOh1w2 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać FF_ZOh1w2 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LaGranda
Masta of Dizasta

Pewno wiecie, ze RTCW smiga na engine Q3A, wiec wszelkiego rodzaju tricki z q3a rownie dobrze mozna stosowc w Wolfie. Na 100% wiekszosc graczy ma juz edytowane konfigi idt - bez tego typu zabiegow jak fov i inne sie nie obejdzie.

P.S - osobiscie gram q3, ale ostatnio zaczynam male trenigi na full wolfie. Calkiem niezla ta gierka, tylko mapy troche zakrecone .

Old Post 30-11-2001 11:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LaGranda Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LaGranda Znajdź więcej post'ów przez  LaGranda Dodaj LaGranda do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LaGranda prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Zoltan
Warrior (Scrag)

Co do FOVa to imho ma on zastosowanie na niektorych mapach ... im wiekszy FOV tym wiecej widzisz w promieniu powiedzmy 5-8 metrow ale widocznosc dalszych planow (tym samym i przeciwnika) jest juz utrudniona bo wrog sprowadza sie do migajacego w oddali przecinka . W Q3 nie ma map z tak wielka, rozlegla przestrzenia ...

www.bkrieg.prv.pl

Old Post 30-11-2001 11:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Zoltan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Zoltan Znajdź więcej post'ów przez  Zoltan Dodaj Zoltan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Zoltan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

No coz [BK]Gross napisal cos... o HP etc, i teraz jestem pewny.. gralem ostatnio na serwie PL w full, byl to serw PRIMO.PL niestety nie wiem co to za koles chitowal bo byly to last sek w mapie pechowo i pozniej serw zmienil mapke (po wylaczeniu sie na jakis czas-serw off) wlazlem i juz all zabijalem normlanie.

Jak to bylo: Assault stoje na wiezy nr1 i w dole widac taka galeryjke po ktorej z respawna alieny ida wiez, tam czesto sniper alies wali w kier. bramy axis. No wiec widze kolesia... snipuje. Spokojnie bo na mnie nie patrzy przymierzam w glowe z MP40... strzelam po 1-3 pociski spokojnie, zeby trafiac i widze krew strzelam strzelam, gosc nawet sie nie obejrzy,, mowie wisi czy co? moze ja mam laga.. skonczylem mag caly na nim tak , wyjalem pistol i nagle koles jak nie ruszyl na mnie hehe, no wiec wlazl po drabinie jesio z nim pogonilem u gory walac go w bok z 6kulek next, pomine co na drabinie zjadl i nic... wieza wybuchla i koniec... mapy , a kolo zyl, ja ledwo

Wrzucilem txt jeszcze : CHEAT? i serwer zrobil wummm i disconnect, pozniej wstal.

Po txcie grossa wiem na bank ze ten kolo musial cheatowac bo juz nie wiedzialem czy mam debila w glowie czy to cheater

Pomine ze pozniej gralem na tym serwie z tymi samymi ludzmi 6 razem ze mna , na beach 2:4 ja bylem medykiem z Lt axis oni US. i w trenches wybijalem po 3 gosci, tak mi szlo ladnie pistolem , nozem czasem etc. wiec tamten kolo nie mogl byc komandosem ktory wlazl po drabinie etc do mnie , bo mialem zeza w ten dzien aqrat wyjatkowo ladnie mi szlo . Pamietam nicki graczy ale nie wiem jak mowilem kto to byl , wiec nie bede wymienial , za to przyjze sie im next time jak spotkam

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Old Post 30-11-2001 15:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Zoltan
Warrior (Scrag)

Moze do byl admin tego serverka ?

www.bkrieg.prv.pl

Old Post 30-11-2001 16:24
sud
sudden death

Wink

Jesli optymalizacja configa jest cheatem, to w takim razie bindowanie klawiszy, tak jak komus wygodnie, to tez cheat?

Old Post 30-11-2001 16:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sud Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sud Znajdź więcej post'ów przez  sud Dodaj sud do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sud prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Zoltan
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez sud
Jesli optymalizacja configa jest cheatem, to w takim razie bindowanie klawiszy, tak jak komus wygodnie, to tez cheat?

Nooo fucktycznie ... Jak default to default . Jak bedzie jakis turniej to poblokowac sekcje Options i Controls

www.bkrieg.prv.pl

Old Post 30-11-2001 16:45
xts
Training (Enforcer)

Re: tweak configow ... a moze cheat?

quote:
Napisane oryginalnie przez oferma
Uelkom
Oferma wraca na front ... z drobnymi watpliwosciami
jak sie zaptrujecie na np. brak mgly w mp_assault?
defaultowo jest, w turniejach tez sadze ze byc powinna ...ale mam glupie uczucie ze wiekszosc ludzi (snajperow w szczegolnosci ja wylacza
czy tak byc powinno?
albo ArcOfVision czy jakos tak .. mzoe to sie FOV nazywalo ..
w kazdym razie kat widzenia
defaultowo jest chyba cos kolo 100 czy nawet 90
ale wiem ze sa ludzie grajacy na 120 czy 140 (Alien Mode

nom ... to sie zastanowcie a ja chetnie poczytam i zobacze co mi wolno

pozdrawiam
wasz zboojcesh

fov to tak jak w q3.
stosowane jak kto lubi

Old Post 30-11-2001 20:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil xts Kliknij tutaj by wysłać e-maila do xts Znajdź więcej post'ów przez  xts Dodaj xts do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać xts prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

Ugh zajmujecie sie *******ami zamiast zwrocic uwage ze prawdziwe cziterstwo juz uderza... a co mamy przeciw nim? jak ich wykryc? sprawdzic

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Old Post 30-11-2001 23:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:04.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions