Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Sound systems...
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
bizonek
def

Sound systems...

Jako że już nie moge wytrzymac trzeszczenia na moich głośnikach Encore 200W PMPO(pewnie maja naprawde z 30W), oraz że ostania miniwieża poszła się jebać 5 lat temu, ostanio zastaniawiałem sie nad kupnem jakiegos sprzetu audio.
Mam nadzieje ze mi doradzicie.
Poszukuje czegos do 100W(moc DIN, nie muzyczna). Z tego co słyszłem, powinienem kupic słabszy wzmacniacz od głośników. Tak więc co do zamaniacza raczej dużych wymagań nie mam, jedynie duża liczba wejść(najlepiej będzie) , oraz wyjście na subwoofer oraz equalizer( obydwa sa na dalszej liście zakupów .
Co do głośników, to moc 100W, i w miare małe wymiary, bo nie mam miejsca w swoim pokoju..... ;/
Dzięki wam z góry.

P.S. Jescze jedno: LIMIT KASY 3000zł

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 16-01-2002 18:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

powiem ci jedno ( a nawet dwa )
- nie kupuj sprzętu w supermarkecie
- nie kupuj sprzętu z dużą iloscią bajerów ,światełek i z wielkimi głośnikami bo to shit, ja tam mam Panasonica Sa-Pm20 wygląda jak małe srebrne pudełko, opcji nie ma za wiele ale zajebiście gra, cena coś ok 2000.

Old Post 16-01-2002 18:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

o tak.
dlatego nie chce żadnych miniwież itp. które mają 10000 światełek i wyglądają jak choinka na Medison Squere Garden.
MaslaV a jaka ma moc ten twoj wzmacniacz? i czy to wzmacniacz?

Old Post 16-01-2002 20:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sud
sudden death

Ja osobiscie polecam sprzet Technics'a. Mam wierze skladana z klockow i wszystko gra swietnie. Z tych tanszych modeli to jeden klocek kosztuje ok. 1000 (wzmacniacz pewnie drozszy troche), ale mysle, ze da sie taniej znalezc... ja wzmacniacz, cedeka i kolumny kupilem za ponad dwa tysiaki.
Info o sprzecie jest tu.

Old Post 16-01-2002 22:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sud Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sud Znajdź więcej post'ów przez  sud Dodaj sud do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sud prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

imho technics rul. bardzo dobry psrzet. poszukaj czegos tej firmy

Old Post 17-01-2002 00:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

jak chcesz mieć sprzęt za 3000 i w dodatku wielokanałowy + dołączyć do tego equalizer to.... wszystko jedno co kupisz bo brzmienie będzie imo takie sobie i mocno zniekształcone.

ale za 3000 możesz mieć już całkiem niezłe stereo na audiofilskim poziomie jeżeli wybierzesz np. wzmacniacz + kompakt CAMBRIDGE AUDIO z serii 500 (cena około 1500 za klocek)
polecam też wzmacniacz CREEK 4330 (kompakcik dobierzesz sobie w sklepie)
z kolumn to TANNOY Mercury M2 w cenie około 1000 zł

Polecam odwiedzić sklep audiofilski, umówić się na odsłuch (tylko nie z piratów lub mp3 bo na tym się nie da sprzętu sprawdzić), mówisz jakiej muzy słuchasz lub nie mówisz i określasz górny pułap cenowy. Napewno wybierzesz coś fajnego.
Zastanów się zatem czy nie warto poczekać i dorzucić tysiaka

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 17-01-2002 13:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

To ja słucham rożnego rodzaju muzy, od metalu, po rocka, hardcore itp. Potem bluesa(chyba tak to sie pisze) troche oraz jazzu. Czasami poleci jakaś muzka klasyczna(Bach rulz).
Ogolnie już sie rozejrzałem za sprzętem Technicsa, i znalazłem pare ciekawych pozycji. Tylko jedynym mankamentem jest to że nie podają wagi i rozmiarów kolumn. ;/
P.S. Może ktoś miał styczność z głośnikami Altus 150 naszej polskiej firmy TONSIL. Słyszałem same pochlebne opinie
P.S.2 killertowa: Mam niedosłuch. Nie słysze wysokich dźwięków, więc mniej kasy wydam.

Old Post 17-01-2002 14:28
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez bisonek

P.S.2 killertowa: Mam niedosłuch. Nie słysze wysokich dźwięków, więc mniej kasy wydam.

Tak ci się wydaje
Ja też myślałem, że nie usłyszę żadnej różnicy. Tylko w czasie odsłuchów trzech zestawów i trzech różnych kolumn słyszałem te różnice.
A najbardziej rozczarowała mnie jakość nagrania płyty (oryginał) Red Hot Chilli Pepper "Black, Sugar, Sex, Magic".
Po sprawdzeniu na drugim zestawie płytka została odłożona na bok.

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 17-01-2002 16:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

najlepiej to sie sprawdza na dvd muzycznym...

Old Post 17-01-2002 23:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
najlepiej to sie sprawdza na dvd muzycznym...

odtwarzacza CD to raczej taką płytką nie sprawdzisz
ale miałem jeszcze parę innych płytek nagranych w systemie 24 bitowym.

Old Post 18-01-2002 07:50
slawek
.

quote:

killertowa wrote

z kolumn to TANNOY Mercury M2 w cenie około 1000 zł

Zaprawdę zacny sprzęcik, przy tych wymiarach i cenie ...

Nie wygłupiajcie się i nie kupujcie kolumn Technics'a.
W tej cenie, albo taniej jest wiele dobrego sprzętu firm, które się specjalizują w tej dziedzinie. Co do wzmacniaczy i napędów - to OK.

b.i.s.o.n.e.k

rzuć okiem na sprzęt Denona - wydaje się spełniać wszystkie Twoje kryteria

Ucinam plotki - nie jestem przedstawicielem tej firmy

Old Post 18-01-2002 10:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

sound blaster wydal chyba audigy za 1800 zl. Do tego dokup sobie glosniki creative'a (takei czarne). Jest ich 5 + subwoofer. Glosniki sa 9wat jednak graja tak glosno ze glowa boli, wiem bo kuzyn ma. 3000 zl starczy w zupelnosci. Mozesz oczywiscie kupic jeszcze lepsze glosniki

Old Post 18-01-2002 13:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Krypton Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Krypton Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Krypton Dodaj [FPP]Krypton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Krypton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa

odtwarzacza CD to raczej taką płytką nie sprawdzisz
ale miałem jeszcze parę innych płytek nagranych w systemie 24 bitowym.

ja mowie o testowaniu kolumn

Old Post 18-01-2002 22:51
ereaser
Mr. self destuct

quote:
Napisane oryginalnie przez sud
Ja osobiscie polecam sprzet Technics'a. Mam wierze skladana z klockow i wszystko gra swietnie. Z tych tanszych modeli to jeden klocek kosztuje ok. 1000 (wzmacniacz pewnie drozszy troche), ale mysle, ze da sie taniej znalezc... ja wzmacniacz, cedeka i kolumny kupilem za ponad dwa tysiaki.
Info o sprzecie jest tu.

taaa zgadzam sie także mam sprzet technics'a i mi chodzzi bez zażutu,ma naprawde czysty dzwiek można wkłasc 5cd,i naprawde można na niej niezle zaszalec, ma naprawde zajebistego kopa

Old Post 19-01-2002 10:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ereaser Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ereaser Znajdź więcej post'ów przez  ereaser Dodaj ereaser do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ereaser prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

Technics'y są drogie, ale zajebiste. Warto kupić IMO, chociaż sam nie mam (kasa...). Jak wygram w Totka, sobie może qpię
BTW na boardzie będę za jakiś tydzień może.

Old Post 20-01-2002 12:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil S4i1or Kliknij tutaj by wysłać e-maila do S4i1or Znajdź więcej post'ów przez  S4i1or Dodaj S4i1or do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać S4i1or prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

LOL!
Ludzie o czym wy mówicie? Technics zajebistym sprzętem? Wartym kupienia po wygraniu w totka??

Proponuję wyprawę do Wawy w paździrniku lub listopadzie na coroczne AUDIO SHOW. Tam zobaczycie zajebiste sprzęty i te high endowe i hi-fi.
Zobaczycie też jeszcze coś: Technics jest cienki jak barszcz. Jego godne uwagi modele można policzyć na palcach.

Naprawdę polecam wizytę w sklepie audiofilskim. Możecie się umówić na odsłuch i nic potem nie kupić, ale warto zobaczyć jak grają klocki innych firm. Jeszcze lepiej gdybyście mogli w tym samym sklepie posłuchać również Technicsa. I możecie wierzyć lub nie, ale o ile jeszcze jest parę dobrych modeli tej firmy, to nie słyszałem jeszcze by ktoś polecał kupno jej kolumn.

Old Post 21-01-2002 08:22
slawek
.

A o kolumnach to wiem (trochę tylko, niestety) z życia raczej.
Chociaż prasa pomaga się rozejrzeć...

Old Post 23-01-2002 11:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:26.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions