Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Ligi > PRL > No fake names
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

No fake names

Sprawa dotyczy ligi wiec ja tu opisze.

Jako ze liga PRL od nastepnej edycji wejdzie w sklad lig esports.pl skupiajacego w sobie pare lig czolowych gier. Postanowilismy usprawnic jej dzialanie w ramach tej edycji.

W zw, z tym na byry zostanie wprowadzona zasada NO FAKE NAMES. Zapobiegajaca uzywaniu w duzym stopniu cudzych nickow i bezkarnosci zachowan anonimowych userow... Sprawa jest prosta haslo otrzymuja wyznaczone osoby na ten serwer. Jesli na serwie jest osoba ktora nie widnieje w bazie danych jest automatycznie usuwana. Rejestr obejmie nicki graczy wraz z ich IP. Zapewni nam wszystkim to lepszy komfort gry i wyzszy jej poziom na tym serwerze. Po dopracowaniu system zostanie on zastosowany na innych serwerach ligowych, podobne rozwiazania dzialaja w UT, CS i sa tam usprawniane. W przypadku servera byry projekt ten bedzie dzialal 24h , w przypadku innych wedle uznania ich adminow (poza meczami ligowymi).

Chetni do pomocy moga sie kontaktowac ze mna.

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 07-03-2002 13:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BadIdea
Profi

100% mojego poparcia

Old Post 07-03-2002 16:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BadIdea Znajdź więcej post'ów przez  BadIdea Dodaj BadIdea do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BadIdea prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Xceed
prodigY

Question

Wszystko OK poza 1 : dla jednego gracza jest tylko jedno IP ma się rozumieć ? Hmmm , ja gram w RtCW z różnych miejsc z różnymi IP , więc chyba będę miał pH ? A może nie ?

2ga rzecz : co , jeśli ktoś posiada dynamiczne IP ?

Response plz .

Old Post 07-03-2002 16:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Xceed Znajdź więcej post'ów przez  Xceed Dodaj Xceed do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Xceed prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
zaraza
Vae! Puto deus fio!

Super pomysył wymyśleliście,ale jak go wprowadzicie w życie?Przecież jest ponad 50 wartościowych graczy którzy mają hasło na byry.Troche wam zajmie skompletowanie bazy danych.Czy to się równa z tym,że nowy gracz w RTCW nie będzie mógł wchodzić na serwy?Ten pomysł jest wyśmienity dla ligi,a nie do gry normalnej.Niedługo chat na wolfie zacznie ktoś monitorować.Będzie nowy Big Brother.

"Dogde this" - Trinity

Old Post 07-03-2002 17:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil zaraza Kliknij tutaj by wysłać e-maila do zaraza Znajdź więcej post'ów przez  zaraza Dodaj zaraza do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać zaraza prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Allan
Southerner

Mi sie tez pomysl bardzo podoba i mam jedno pytanie. Jezeli jakis gracz grajacy na byry w trakcie gry zmieni sobie ksywke na taka ktorej nie ma w bazie danych to go wywali z serva natychmiast ?

Old Post 07-03-2002 18:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Allan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Allan Znajdź więcej post'ów przez  Allan Dodaj Allan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Allan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]RoL
QLman

quote:
Napisane oryginalnie przez Allan!VMC!
Mi sie tez pomysl bardzo podoba i mam jedno pytanie. Jezeli jakis gracz grajacy na byry w trakcie gry zmieni sobie ksywke na taka ktorej nie ma w bazie danych to go wywali z serva natychmiast ?

Jakby natychmiast wywalało, to by nie można było używać animowanych nick'ów... QL .

Old Post 07-03-2002 18:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]RoL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]RoL Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]RoL Dodaj [SPECNAZ]RoL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]RoL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
kag
fenix

rzecz jest sprawdzona w innych grach i dziala wiec i tu powinno... jak beda szczegoly to sie bedziemy martwic, ale nie mozemy zostwic ludzi z dyn ip na przyslowiowym lodzie

Old Post 07-03-2002 23:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kag Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kag Znajdź więcej post'ów przez  kag Dodaj kag do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kag prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

Nie wywali natychmiast zapewne, raczej na wejsciu sprawdzi, tak to widze teraz.

Tak 1 gracz moze miec pare IP, ale znanych bazie danych.

Inni? jasne, ze moga jesli tylko sa political correct i maja jakis skill.

Przyklad Pan MuMu biega bluzga i robi TK, temu panu dziekujemy jednorazowo .

Czesto tez jest tak,ze idzie pass w swiat po 2 dniach masa :lamerii: jak sami mowicie pozniej o nich je ma..... skad? nie wnikam , to zablokuje taka zabawe.

Sprawa 3: pozowli egzekwowac z latwoscia sprawy typu obrazanie POISON czyli gospodasha serwa, na to nikt normlny nie pozwoli na swoim podwurq.

Mowilem o ByRy teraz.

W lidze wypracujemy rozwiazananie kompromisowe, lub jesli naprawde nie beda ludzie chcieli to w RTCW tego nie bedzie. W koncu nic na sile, to wy tam gracie. (My- ale tu stosuje wy, bo jestem "zlym" sedzia i pisze jako PRL )

Old Post 08-03-2002 01:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Bylo juz o kilku IP.. o Dynamicznym IP to ja jeszcze zapyram co jak jest jedno IP?

U mnie w domu na byry graja trzy osoby i kazda ma innego nicka w dodatku czesto siedza dwie osoby naraz - nie bedzie to robic serwowi problemow?

Old Post 08-03-2002 05:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
zaraza
Vae! Puto deus fio!

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
Bylo juz o kilku IP.. o Dynamicznym IP to ja jeszcze zapyram co jak jest jedno IP?

U mnie w domu na byry graja trzy osoby i kazda ma innego nicka w dodatku czesto siedza dwie osoby naraz - nie bedzie to robic serwowi problemow?

U mnie jest tak samo tyle,że gram ja z bratem.Wtedy ilość graczy znów urośnie.Nie znam się za dobrze na serwach,ale taka weryfikacja danych gracza chyba lekko obciąży serwer.Jeśli nie to prosze emaila do osoby,która robi to cóś na byry.Na naszym serwie przydałoba się taka bramka z dozorcą,ja osobiście mam już dość bezklanowców (i niektórych klanowców) którzy przychodzą na nasz serwer i bluzgają Hunterów.

"Dogde this" - Trinity

Edytowane przez zaraza dnia 08-03-2002 o godz. 08:26

Old Post 08-03-2002 07:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil zaraza Kliknij tutaj by wysłać e-maila do zaraza Znajdź więcej post'ów przez  zaraza Dodaj zaraza do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać zaraza prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Chrumkules
Watch your back!

Re: No fake names

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide

Jako ze liga PRL od nastepnej edycji wejdzie w sklad lig esports.pl skupiajacego w sobie pare lig czolowych gier. Postanowilismy usprawnic jej dzialanie w ramach tej edycji.

W zw, z tym na byry zostanie wprowadzona zasada NO FAKE NAMES. Zapobiegajaca uzywaniu w duzym stopniu cudzych nickow i bezkarnosci zachowan anonimowych userow... Sprawa jest prosta haslo otrzymuja wyznaczone osoby na ten serwer. Jesli na serwie jest osoba ktora nie widnieje w bazie danych jest automatycznie usuwana. Rejestr obejmie nicki graczy wraz z ich IP. Zapewni nam wszystkim to lepszy komfort gry i wyzszy jej poziom na tym serwerze. Po dopracowaniu system zostanie on zastosowany na innych serwerach ligowych, podobne rozwiazania dzialaja w UT, CS i sa tam usprawniane. W przypadku servera byry projekt ten bedzie dzialal 24h , w przypadku innych wedle uznania ich adminow (poza meczami ligowymi).

bardzo dobre posuniecie chcialbym zeby tak bylo na kazdym serwie bo wczoraj jak POISON'ki trenowaly na byry wlazlem na TAQ - szkoda slow - nie bede wymienial nickami bo to nie o to chodzi ale jeden pan najwyrazniej gral bez patcha 1.1 bo potrafil przez pare minut klepac ciagle jeden i ten sam tekst, drugi rzucal miesem na innych graczy no i oczywiscie nie dalo sie przeglosowac kicka dla nich jako ze siedzialo widocznie tam paru ich qpmli po prostu syf jakich malo. Mam nadzieje ze BK skorzysta z waszego patencika i wprowadzi podobne zasady!

Old Post 08-03-2002 10:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Chrumkules Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Chrumkules Znajdź więcej post'ów przez  Chrumkules Dodaj Chrumkules do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Chrumkules prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

Question

A ja mam pytanie jezeli ktos gra w RTCW ja gram na nikogo nie bluzgam i jak wy wprowadzicie to co chcecie to w jaki sposob mozna dostac haslo i te sprawy a jezeli admin mi nie da bo cos takiego sie moze zdarzyc to co wtedy, a jezeli zaden admin mi nie da to co mam zrobic w tym przypadku usunac wolfa i grac w co innego Uwazam ze ten pomysl jest dobry ale pomyslcie tez o osbach dopiero co rozpoczynajacych gre w RTCW co taki osobnik ma zrobic jezeli pomysl wypali i wszystkie szanowane serery to zrobia co ma taki szary czlowiek zrobic grac na zagranicznych serwerach gdzie pingi 300 na SDI to normalka ?? To jest tylko moja sugestia. Rozumiem sprawe dani komus bana na serer za bluzgi bo chamsto trzeba tepic a nie danie komus kicka po to rzeby wszedl znowu i na dodatek zrobil TK dla zemsty albo wybral sie na inny serwer i zaczal od nowa

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 15-03-2002 18:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
kag
fenix

problem rozwiaze tylko 1 - wiecej serwerow

Old Post 15-03-2002 22:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kag Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kag Znajdź więcej post'ów przez  kag Dodaj kag do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kag prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[KmH]THunDeR
Combat (Death Knight)

Re: No fake names

quote:

Jest pysznie. Ale:
1)Skąd gracze ligi mają zdobyć hasło i ew. zarejestrować swój IP?
2)Jak zgłosić bluzgajacego lamera (komu?), bo taki zawsze jakiś znajdzie hasło...

Old Post 18-03-2002 10:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [KmH]THunDeR Znajdź więcej post'ów przez  [KmH]THunDeR Dodaj [KmH]THunDeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [KmH]THunDeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

IP podawac sie bedzie do formularzy auto.
Haslo nie wiem skad te lamy biora ja mam dosc. Zaczynamy akcje "wiosenny ban"

W tej chwili leca bany na all gosci, ktorzy nie dostali pass legal. Ci ktorzy im dali , poprostu zrobili im tzw. niedzwiedzia przysluge. Ile mozna prosic nie rozdawac hasla? no ile? jezz........ ludzie...
Nie wasze nie rozdawajcie nic mozecie uszanowac? Na new serwach Poison lista banow ta sama bedzie- shared.

Enought

Wszyscy gracze klanow maja automatyczne prawo grac na byry, inni ktorzy sie zglaszaja albo zawsze dostaja tez. Inne lamki weg. Why? Bo mamy zamiar utrzymywac poziom byry a nie grac z 5xPf newbies co dzis mialo miejsce, kropla.....przepelnila

Old Post 19-03-2002 12:32
Allan
Southerner

quote:
[i]

Wszyscy gracze klanow maja automatyczne prawo grac na byry, inni ktorzy sie zglaszaja albo zawsze dostaja tez. Inne lamki weg. Why? Bo mamy zamiar utrzymywac poziom byry a nie grac z 5xPf newbies co dzis mialo miejsce, kropla.....przepelnila [/B]

Ja proponuje zeby haslo nie dostawaly wszystkie klany tylko te co cos prezentuja soba, bo np skuma sie 11 lam i zalozy klan [LamerPower] i tez beda mieli haslo? Ale akcja Wiosenny Ban (fajna nazwa) jest dla mnie cool idea.

Old Post 19-03-2002 13:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Allan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Allan Znajdź więcej post'ów przez  Allan Dodaj Allan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Allan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PsychOPAT
Warrior (Scrag)

quote:
...

He he he. Ty chyba dorabiasz sobie w policji na wymyslaniu kryptonimow akcji

IRCnet: #polishlegion

Old Post 19-03-2002 14:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PsychOPAT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do PsychOPAT Znajdź więcej post'ów przez  PsychOPAT Dodaj PsychOPAT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać PsychOPAT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[KmH]THunDeR
Combat (Death Knight)

quote:

W tej chwili leca bany na all gosci, ktorzy nie dostali pass legal. Ci ktorzy im dali , poprostu zrobili im tzw. niedzwiedzia przysluge. Ile mozna prosic nie rozdawac hasla? no ile? jezz........ ludzie...
Nie wasze nie rozdawajcie nic mozecie uszanowac? Na new serwach Poison lista banow ta sama bedzie- shared.

Enought

Wszyscy gracze klanow maja automatyczne prawo grac na byry, inni ktorzy sie zglaszaja albo zawsze dostaja tez. Inne lamki weg. Why? Bo mamy zamiar utrzymywac poziom byry a nie grac z 5xPf newbies co dzis mialo miejsce, kropla.....przepelnila

"Wiosenny ban" - mało z krzesła nie spadłem. Zajebatsu nazwa, zajebatsu.
Z tego co zrozumiałem będę mógł nadal grać na ByRy nie musząc nic z tym robić w tej chwili.
Ql. Tyle chciałem do szczęścia.

Old Post 19-03-2002 17:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [KmH]THunDeR Znajdź więcej post'ów przez  [KmH]THunDeR Dodaj [KmH]THunDeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [KmH]THunDeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Xaoo
[POISON]

haslo powinny dostac klany, ktore wystartowaly w lidze PRL i osoby, ktore reprezentuja wysoki poziom gry. reszcie mozna podziekowac

Prepare to be [POISONED]
[POISON]VICTA!

Old Post 19-03-2002 18:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Xaoo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Xaoo Znajdź więcej post'ów przez  Xaoo Dodaj Xaoo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Xaoo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

Tak bezklanowi jasne ale nie lamas.... i wystarczy spytac F1/F2... a nie od "qmpla" brac ktory defacto zalatwia mu bana na czesc dzieki temu i no chances... ale dopisujemy na walla serwa i zostaje tam po wieki

Old Post 20-03-2002 00:26
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 05:05.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions