Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Urban Terror > 4Beginners > Servery
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Avalone
...

Servery

elo jestem nowym graczem i mam pytanie.... chodz mi dokladnie o to zeby postawic serv w ut poniewaz widze ze niezbyt duzo jest tychze polskich..... ale ja jestem kompletnie zielony w tym temacie. i chcialem sie zapytac ludzi ktorzy sie na tym znaja... czy :
-aby server dzialal musi byc potrzebny komputer wlaczony ?
-slyszalem ze potrzebne sa do postawienia jakies programiki czy to prawda?
-czy sie za to cos placi (przypuszczam ze placi sie tylko za polaczenie z netem ale to juz tylko przypuszczenia pozatym jak tak to mi to zwisa bo ma stale .... )

poki co to tyle z gory dziekuje za odpowiedzi. wszelkie inne wskazowki mile widziane
Pozdroofka

aaaa bym byl zapomnial UT ROX

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 21-02-2002 18:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Avalone Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Avalone Znajdź więcej post'ów przez  Avalone Dodaj Avalone do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Avalone prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rune
Guest

Thumbs up No wlasnie...

Mam dokladnie takie same pytania...

Old Post 21-02-2002 18:32
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GruChA
ho ho headshot

do postawienia servera sa potrzebne (nie wiem jak sie stawia server na linuxie ale u mnie dziala na windowsie) :
-jakies ql lacze
-stale ip (nie te na lanie)
-pliczek server.cfg (ustawienia servera)
-skrot do quake'a (aby server sie mogl uruchomic) - cos takiego : c: \QUAKE3\quake3.exe +set fs_game q3ut2 +set dedicated 1 +exec server.cfg (wazne jest to co jest po plusach)

plik do servera mozna se zrobic na stronce :
http://www.black-lance.f2s.com/tuto...nfig/config.php

zadne programy nie sa chyba potrzebne do postawienia servera

jak sie odpali skrot (oczywiscie z inna sciezka dostepu do quake'a) to server automaycznie zaczne dzialac (pod windowsem wyglada to tak ze server jest widoczny w okienku zminimalizowanym)

aby sie podlaczyc do servera wystarczy podac IP swojego servera kumplom, aby sie samemu podlaczyc trzeba odpalic Urban Terrora i /connect swoj_numer_IP

chyba to wszystko - jak nie to niech ktos mnie poprawi

Old Post 22-02-2002 06:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GruChA Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GruChA Znajdź więcej post'ów przez  GruChA Dodaj GruChA do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GruChA prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Avalone
...

czyli zeby server dzialal musi byc caly czas wlaczony komp ????

Old Post 22-02-2002 08:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Avalone Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Avalone Znajdź więcej post'ów przez  Avalone Dodaj Avalone do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Avalone prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GruChA
ho ho headshot

quote:
Napisane oryginalnie przez Avalone
czyli zeby server dzialal musi byc caly czas wlaczony komp ????

raczej powinien byc wlaczony - jak by nie byl wlaczony to nie bylo by servera

Old Post 22-02-2002 08:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GruChA Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GruChA Znajdź więcej post'ów przez  GruChA Dodaj GruChA do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GruChA prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Avalone
...

Unhappy

quote:
Napisane oryginalnie przez GruChA

raczej powinien byc wlaczony - jak by nie byl wlaczony to nie bylo by servera

to raczej na taka sprawe rodzice mi nie pozwola no nic ale przynajmniej jak z qmplem bede chcial sobie na osobnosci pograc to bedziemi mieli gdzie dzieki za wszelkie podpowiedzi.

Old Post 22-02-2002 08:34
Rune
Guest

Lightbulb Pytan ciag dalszy...

Mi sie wydaje ze komp moze byc wylaczony i wtedy serw bedzie dzialal(jak ktos na nim bedzie ofkorZ), a jak wszyscy wyjda to i serw sie automatycznie wylacza(sprawdzilem to na lanie i bylo ok).

Old Post 22-02-2002 16:59
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Pwael
Combat (Death Knight)

Talking hrhrhr

rune to niebardzo tak dziala :> server stoi na kompie ktory jest wlaczony, powiem inaczej zeby server mogl dzilalac potrzebny mu jest prad , wylaczony komputer nie pobiera poradu, wiec tymsamym server nie moze dzilalac, a komputer nie wlaczy sie sam po tym jak ktos sie bedzie probowal laczyc na Twoje ip.

Old Post 24-02-2002 22:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Pwael Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Pwael Znajdź więcej post'ów przez  Pwael Dodaj Pwael do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Pwael prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 23:00.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions