Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > RTCW > Propozycje niestandardowych map na polskie serwery
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Swiety
Veteran (Ogre)

Propozycje niestandardowych map na polskie serwery

Ostatnio dużo sie trąbi o braku map do Wolf-a i o tym że wciąż musimy grać na standardowych mapach. Jak ktoś votuje coś niestandardowego to żadko kiedy coś przechodzi.
Ale mało kto podaje nazwy konkretnych map

Postanowiłem zrobić przegląd kilkudziesięciu niestandardowych map z których wybrałem klika, wcale nie gorszych od standardowych.

Lista map od czasu do czasu granych na polskich serwerach

Blitzkireg Forest (bk_forestb1.pk3)
- Jedna z najlpeszych map do trybu cp, czasami grana na polskich serwerach. Świetna do pojedynków snajperskich.

Silo Base (silo_base.pk3)
- też czasami grana na polskich serwerach. Ostatnio zapomniana ale przecież to też dobra mapa.

Wizernes Base (mp_wizernes.pk3)
- Dobra mapa, swego czasu często grana. Dużo osób zraziło się do niej gdyż pancerfaust na tej mapie jest bardzo skuteczną bronią.

Tank (mp_tank.pk3)
- Jedna z najlepszych map do Wolfa. Jej "wadą" jest wymóg sporej ilości graczy do gry na tej mapie. A na nowej mapie trudno zebrać i utrzymać kilkunastu graczy, nie mówiąc już o tym że większość nie ma tej mapy. Gdyby każdy z "maporobów" tworzył takie mapy jak Bad IDea świat byłby o "wiele piękniejszy"

Mapy, których jeszcze nie widziałem na żadnym serwerze, a zapowiadają się na bardzo grywalne

Twin Towers (mp_2towers.pk3) -
Zapowiada się na niezłą mapę. Średniowieczny Zamek otoczony sporą fosą

Difficult Times (mp_river1.pk3) - W mojej opini bardzo dobrze zapowiadająca się mapa. Jednym ze smaczków na tej mapie jest kolejka linowa jeżdząca z bazy allies do axis. Kolejka jeżdzi na tyle szybko że utrudnione jest strzelanie z pancera lub mausera do ludzi w wagoniku.

Omaha Beach Invasion (mp_omaha.pk3 , mp_omaha_2.pk3)
- Mapa w kilmatach podobnych do słynnej beach. Allies mają z plaży do bazy axis trochę pod górkę ( nie w sensie, zę jest im trudniej tylko idą pod górę). Muszą ukraść dokumenty i wróćić z nimi na plaże. Korytarze w bazie trochę bardziej kręte niż na beach.

Big_Guns (mp_guns.pk3)
Autorem jest Drakir - człowiek który zrobił Bridge. Na początku zapowiadało to dobrą mapę i nie zawiodłem się. Po prostu Drakir wie jak zrobić grywalną mapę. Mapa przypomina scenerie z filmu
"Działa Navarony". Na początku allies muszą wspiąć się po linach! po wysokiej ścianie. Na szczęscie są osłaniani przez kilka stanowisk z mg42.

Ardennes Blitzkrieg (mp_ardennes.pk3) -
Wyobraźcie sobie mape Village w wiosennej scenerii, z wyższą zabudową i bardziej rozbudowanym układem uliczek.

Secret Formula (mp_formula.pk3)
- Zapowiada się na dobrą mape, kilka nowych smaczków podnoszących grywalność

Death Wish (death_wish.pk3)
- Plaża, dużo szersza od tej na mapie beach i o wiel mocniej broniona. Jeśli jednak allies przejdą przez pierwszą linię obrony to później już mają łatwiej. Na mapie można wejść na mine przeciwpiechotną!

Bismarck Assault (Mp_bismarck.pk3)
- bardzo dobra mapa, mamy na niej wszystko: tunele, gęstą zabudowe, otwarte przestrzenie. Atakują zrówno allies jak i axis. Allies mają za zadanie wykraśc dokumenty z okrętu stojącego w porcie ( replika najwiekszego okrętu liniowego Niemiec - Bismarcka )

Axis Complex (axis_complex.pk3)
- Kolejna dobrzez zapowiadająca sie mapa

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 12-04-2002 16:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Swiety Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Swiety Znajdź więcej post'ów przez  Swiety Dodaj Swiety do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Swiety prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Xaoo
[POISON]

jesli ktos szuka map, a nie moze ich znalezc to na www POISON powstaje wlasnie dzial download gdzie w najblizszym czasie znajdziecie wszystkie mapy, jak narazie jest ich tam chyba polowa

Prepare to be [POISONED]
[POISON]VICTA!

Old Post 12-04-2002 23:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Xaoo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Xaoo Znajdź więcej post'ów przez  Xaoo Dodaj Xaoo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Xaoo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[=||=]FarSight
Skilled (Knight)

Market Garden

Wczoraj podciangnelem Market Garden i z checia bym se na niej zagral ale pewnie bede musial skorzystac z Create Server i sam wojne wygrac

Old Post 13-04-2002 07:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [=||=]FarSight Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [=||=]FarSight Znajdź więcej post'ów przez  [=||=]FarSight Dodaj [=||=]FarSight do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [=||=]FarSight prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Chrumkules
Watch your back!

silo base - hmm - chyba ci sie pomylily nazwy - bo silo base jak na wolfa to jest rzeczywiscie "rewelacyjna" tyle tam mozliwosci taktycznych i wogole grania zespolowego ze ho ho - na prawde bardzo dobra mapa

Old Post 13-04-2002 08:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Chrumkules Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Chrumkules Znajdź więcej post'ów przez  Chrumkules Dodaj Chrumkules do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Chrumkules prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bluesdriver
Combat (Death Knight)

Market Garden jest na Bajkowym, Tank chyba też. Mapki są dosyć duże i nie za bardzo nadają się do gry poniżej 10 osób. Może uda się zebrać paru desperatów do gry ?

Old Post 13-04-2002 12:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bluesdriver Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bluesdriver Znajdź więcej post'ów przez  bluesdriver Dodaj bluesdriver do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bluesdriver prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Allan
Southerner

na bajkowym, ok zaraz sprawdze bo to czad mapa !!

Old Post 23-04-2002 13:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Allan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Allan Znajdź więcej post'ów przez  Allan Dodaj Allan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Allan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Sphere
Zjem cie

o ile sie nie myle to na bajkowe są WSZYSTKIE nowe mapy ...

Old Post 23-04-2002 14:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Sphere Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Sphere Znajdź więcej post'ów przez  Sphere Dodaj Sphere do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Sphere prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Allan
Southerner

czy ktos moze mi wytlumaczyc dlaczego na tym Bajkowe mam caly czas 999 i nie da sie NIC zrobic. Moje lacze jest dosyc dobre. Na byry mam pinga ok.70-100 wiec dlaczego na bajkowe nie schodzi z 999 ?????

Old Post 23-04-2002 15:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Allan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Allan Znajdź więcej post'ów przez  Allan Dodaj Allan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Allan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Sphere
Zjem cie

ja to tam mam z 20 pinga

Old Post 23-04-2002 16:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Sphere Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Sphere Znajdź więcej post'ów przez  Sphere Dodaj Sphere do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Sphere prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[POISON]Mazio
Guest

Exclamation

U nas wogole jakis konserwatyzm panuje: tyle dobrych mapek powstaje na swiecie, a ze swieca ich szukac na naszych popularnych serwerach. Jedynym rozwiazaniem jest rotacja map!

Poza tym:
alez super zabawa jest na mapce Operation Market Garden - jest kilka serwerow gdzie gra sie 30/30 albo 20/20 i wierzcie mi - ta mapa jest tak duza i tak ulozona ze nie ma tam wrazenia jatki jak przy takim rozdaniu jak na Beach np.. a kazdy "gatunek" z wolfowych wojakow znajdzie dla siebie miejsce, zapotrzebowanie i teren do walki!! Mowie to i jako snajper i leutnant bo tymi klasami grywam najczesciej. Niestety te serwery maja dobre pingi tylko noca i rano do godz.14, mimo to znajdziecie je chociazby w wyszukiwarce Wolfa - polecam!

Old Post 23-04-2002 21:09
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Allan
Southerner

quote:
Napisane oryginalnie przez [POISON]Mazio

alez super zabawa jest na mapce Operation Market Garden - jest kilka serwerow gdzie gra sie 30/30 albo 20/20 i wierzcie mi - ta mapa jest tak duza i tak ulozona ze nie ma tam wrazenia jatki jak przy takim rozdaniu jak na Beach np.. a kazdy "gatunek" z wolfowych wojakow znajdzie dla siebie miejsce, zapotrzebowanie i teren do walki!! Mowie to i jako snajper i leutnant bo tymi klasami grywam najczesciej. Niestety te serwery maja dobre pingi tylko noca i rano do godz.14, mimo to znajdziecie je chociazby w wyszukiwarce Wolfa - polecam!

No, ta mapka jest świetna !!
grałem tam wczoraj na jakimś szwedzkim servie w 60 osób
Gra się super, zaczynam aliantem, chodze po gąszczu uliczek 10X większym niż Village. Główna linia frontu ustawiła się na głównej ulicy miasta. Próbuje więc się przedrzeć bocznymi uliczkami. Skradam się na drugi koniec miasta, po drodze zabijam 6 szwabów i zostaje mi 12 życia. W końcu wychodze za miasta i dochodzę do rzeki, most bardzo dobrze broniony, kilku snajperów i pełno żołnierzy. Wskakuje do wody i znajduje miejsce bez zasieków daleko za mostem. Wychodze z wody i skradam się szybko do ... tego czegoś co trzeba wysadzić. Podkładam dynamit i ... ginę od strzału ostatniego obrońcy

to trzeba przeżyć

Old Post 24-04-2002 08:14
bluesdriver
Combat (Death Knight)

Podaj ip tego serwera,proszę, ja tez tak chce

Old Post 24-04-2002 08:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bluesdriver Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bluesdriver Znajdź więcej post'ów przez  bluesdriver Dodaj bluesdriver do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bluesdriver prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
YourMother
Combat (Death Knight)

Talking JA JA :D

ja tresh popuoshe nazwy albo ipy tych serwuf cobym se troshkie na tych mapkach pograu

Old Post 24-04-2002 08:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil YourMother Kliknij tutaj by wysłać e-maila do YourMother Znajdź więcej post'ów przez  YourMother Dodaj YourMother do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Allan
Southerner

Cool

heh nie znam IP bo to w eyu znalazłem. Ale cały czas grają na jakimś servie w tę mapkę więc bez problemu znajdziecie.

Na PGR 2 ( 213.192.76.6:27961 ) jest teraz rotacja mapek, można sobie pograć na "niestandardówkach"
Niestety mam tam pinga

Old Post 24-04-2002 17:49
[=||=]FarSight
Skilled (Knight)

Market Garden

na tym servie ciagle tluka M-G w 40 chlopa
=Mannerheim VI= 193.66.3.77:27960
Finlandia wienc ping niezly

Old Post 24-04-2002 22:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [=||=]FarSight Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [=||=]FarSight Znajdź więcej post'ów przez  [=||=]FarSight Dodaj [=||=]FarSight do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [=||=]FarSight prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[POISON]Mazio
Guest

Re: Market Garden

quote:
Napisane oryginalnie przez [=||=]FarSight
na tym servie ciagle tluka M-G w 40 chlopa
=Mannerheim VI= 193.66.3.77:27960
Finlandia wienc ping niezly

mam lacze z kablowki (AsterCity - WaWa), pomiedzy 18-23.00 ping wzrasta u mnie do 150-200 (czyli prawie jak ByRy w tych godzinach), pozostala czesc dnia ponizej 100 na tym serwerze, gram tam czasem i cala noc, czasem 2 godziny dziennie, kto chce mnie spotkac to ma duze szanse wlasnie na tej mapie i tym serwerze.

przynajmniej tam graja normalni ludzie z pasja do Wolfa, nie jak u nas nawiedzeni szalency z achtung czy zblazowani i zadufani w swoje umiejetnosci nudziarze z innych klanow, od razu dodaje ze przez ten serwer przewija sie rowniez sporo klanowiczow z zachodu i czasem na prawde jest wyzwaniem sprostac ich umiejetnosciom.

Old Post 25-04-2002 10:13
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[KmH]Falek
www.kmh-clan.prv.pl

Talking Re: Propozycje niestandardowych map na polskie serwery

wszystkie!!!
[KmH]Falek IN DA HOUSE!!!

Old Post 26-04-2002 20:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [KmH]Falek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [KmH]Falek Znajdź więcej post'ów przez  [KmH]Falek Dodaj [KmH]Falek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [KmH]Falek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:38.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions