Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake III Arena > VQ3 - back to the primitive
Co wolisz do gry 1v1?
You do not have permission to vote on this poll.
CPMA 11 50.00%
VQ3 11 50.00%
W sumie: 22 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Goth1c
CPMA "4 fun" player

Post VQ3 - back to the primitive

Ostatnio można zaobserwować jak vq3 pnie się w górę ,bijąc "polski standart" jakim jest ,a może jakim był ProMode.
Dlaczego tak się dzieje?
Co jest tego przyczyną?
Dlaczego gracze tacy jak fetter,krogoth,verbal etc. którzy byli jednymi z najlepszych graczy CPMA w Polsce a co za tym idzie na świecie przechodza na strone vq3.Dlaczego odpuszczamy promoda na którym jesteśmy dobrzy i pchamy się do vq3 o którym na dłuższą mete nie mamy pojącia.
Czemu ostatnio jest więcej klanów vq3 niż tych cpma (zobaczcie org/klany).Ale najbardziej zastanawia mnie sprawa dotycząca CGL #3 który ma być rozegrany na czystym q3.Dlaczego tak dużo ludzi glosowało na vq3 w ankiecie przeprowadzonej na www.cgl.pl .
Myśle że rok temu taki wynik ankiety byłby nie do pomyślenia.
Dlaczego teraz tak dużo ludzi przerzuca się na vq3?
Co jest fenomenem tej platformy że dla niej wyżej wymienieni gracze rzucają cpma?
Przecież duele grane na cpma są o wwwwiiiiiieeeeeelllllllleeeee bardziej ekscytujące niż te grane na vq3.
Na dowód tego oblooknijcie sopbie demka Atheny o których niedawno pisał na quake3.fpp.pl SweepeR.
Może vq3 jest dobry do "timów" ale do 1v1 się (według mnie) nie nadaje.
A może graczą nudzi się cpma z powodu mapek na których gra się w necie.Myśle że przydał by się taki serwer na którym grane by były tylko custom mapki (oczywiście nadające się do gry pod cpma).
Nie wiem...
Ja poprostu nie rozumiem fenomenu vq3
Dla mnie duele w vq3 ,nawet te w wykonaniu najlepszych są poprostu nudne.
Za to te grane na cpma... te są poprostu soczyste.
Na zakończenie mówie tylko to:
Grajcie w CPMA i poczujcie jego siłe ! (poetycko)

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 11-05-2002 18:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Goth1c Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Goth1c Znajdź więcej post'ów przez  Goth1c Dodaj Goth1c do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Goth1c prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BartiZ
fallen

Fenomen... hmm, może poprostu ludziom się podoba vq3. Może tych lepszych graczy cpma nudzi on, i probuja vq3. Ja sam gram głównie vq3... grywam czasem pm. Musze przyznac racje ze duel na vq3 a pm, to nie ma różnicy. Pozatym jednak wole vq3, może to z przyzwyczajenia (chyba tak, bo dłużej nie grałem pm, a większość tego co grałem to vq3). No nie wiem... ale w sumie w czym problem. Że jesteś zwolennikiem pm, nie oznacza że akurat ma się grać pm (tylko się nie denrwój). Więc twierdzenie że pm lepszy to raczej nie za bardzo, bo inni i tak nie zmienią zdania...
P.S. Ide se zagrać z kumplem na LANie pm może naucze się grać pm(albo mi się jeszcze spodoba)

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Old Post 11-05-2002 18:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BartiZ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BartiZ Znajdź więcej post'ów przez  BartiZ Dodaj BartiZ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BartiZ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Goth1c
CPMA "4 fun" player

to co napisałem jest tylko moją własną opinią i nie każdy musi się z nią zgadzać

Old Post 11-05-2002 19:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Goth1c Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Goth1c Znajdź więcej post'ów przez  Goth1c Dodaj Goth1c do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Goth1c prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Goth1c
CPMA "4 fun" player

Wink

i wcale się nie denerwuje

Old Post 11-05-2002 19:33
BobeK
Guest

quote:
Goth1c : i wcale się nie denerwuje (...) to co napisałem jest tylko moją własną opinią i nie każdy musi się z nią zgadzać

...i wcale nie nabijam

Nie no, ja wogule nie cierpie 1v1 obojentne czy na cpma czy na vq3...wole gre zespolowa, nie moge tego uzasadnic, poprostu na duelu jest tak hmmmm...no wlasnie srak nie wiem jak, poprostu nie podoba sie
Musze jednak przyznac ze na cpma sie bardziej podobaja duele niz na vq3 (bardziej efektowne). Choc po dzisiejszym turnieju zmienilem dosyc zdanie na vq3 (+ lan) duele tez sa spox
Na cpma no troche mnei to wkurza (choc nie wiem dokladnie, nie znam sie na cpma zbytnio), ze jest za malo map chyba... duele sie chyba gra na cpm1, cpm3, cpm5, cpm11 ? na vq3 sie gra na ztn3t1, pro-dm6, t4/pro-t4, t2, hub3t1, dm17, dm13/pro-dm13 moze jeszcze jakies ee ja gram 1v1 na vq3 jedynie na dm6 t4 i ztnt1 ale mysle ze na cpma sie nie podoba starym wymiataczom wlasnie ze ciagle te same mapki sa grane... chodz nie wiem bo gralem kolo 3x na necie w cpma

pozdro

Old Post 11-05-2002 20:46
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
j@rzabek
Brujah

co za bzdura...(no offence bobek..)
starzy wymiatacze wola cpma, bo jest to umitacja QW. A starzy wymiatacze grali (graja) w qw..

Old Post 11-05-2002 20:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil j@rzabek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do j@rzabek Znajdź więcej post'ów przez  j@rzabek Dodaj j@rzabek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać j@rzabek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
j@rzabek
Brujah

starzy wymiatacze wola cpma, bo jest to imitacja QW. A starzy wymiatacze grali (graja) w qw..

Old Post 11-05-2002 20:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil j@rzabek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do j@rzabek Znajdź więcej post'ów przez  j@rzabek Dodaj j@rzabek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać j@rzabek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BartiZ
fallen

quote:
Napisane oryginalnie przez j@rzabek
starzy wymiatacze wola cpma, bo jest to imitacja QW. A starzy wymiatacze grali (graja) w qw..

Że tak powiem - - i wcale nie nabijam posta

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Old Post 11-05-2002 20:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BartiZ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BartiZ Znajdź więcej post'ów przez  BartiZ Dodaj BartiZ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BartiZ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BobeK
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez j@rzabek

juz kiedys mowilem..."ja zawsze pisze bzdury" wiec nie bierz niczego co napisze za to co napisze =P lol

Old Post 12-05-2002 17:12
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Goth1c
CPMA "4 fun" player

quote:
Napisane oryginalnie przez BobeK

juz kiedys mowilem..."ja zawsze pisze bzdury" wiec nie bierz niczego co napisze za to co napisze =P lol

poetycko i według mnie bardzo inteligentnie ):

Old Post 12-05-2002 17:34
DamnDog
/-:

Unhappy

fenomen vq3 polega na jego prostocie, lamka zobaczy vq3 potem cpma i sie zaraz przerazi. potem sie dowiaduje ze to drugie to bylo cpma i mowi ze to hala bo ma za duzo opcji, a i trzeba jeszcze cos w konsoli wpisac zeby grac, to jest problem...
a w vq3 wchodzisz na astera i grasz. ludzie daza do upraszczania swojego zycia, co z reszta moze doprowadzic do jego skomplikowania...
a szkoda ze tak malo dobrych serwow cpma jest...

Old Post 12-05-2002 17:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DamnDog Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DamnDog Znajdź więcej post'ów przez  DamnDog Dodaj DamnDog do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DamnDog prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Goth1c
CPMA "4 fun" player

a ty grasz cpma czy vq3?

Old Post 12-05-2002 19:07
Lucas
esports.pl

Goth1c - masz u mnie 5.

Ludzie graj w vq3 bo .... nie wiedza jak cpma zainstlowac...

Tak - to smutn aprawda - ale w q3 gra duzo nowych - i czasem o patch'ach nie slyszeli, a co dopiero o modach....

2 - jak juz zagra w ten mod taki nowy - to przewaznie zosoba zorientowana i dostaje lupnia... dalej ta spiewke znacie...

Old Post 13-05-2002 23:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Goth1c
CPMA "4 fun" player

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Lucas
Goth1c - masz u mnie 5.

Ludzie graj w vq3 bo .... nie wiedza jak cpma zainstlowac...

Tak - to smutn aprawda - ale w q3 gra duzo nowych - i czasem o patch'ach nie slyszeli, a co dopiero o modach....

2 - jak juz zagra w ten mod taki nowy - to przewaznie zosoba zorientowana i dostaje lupnia... dalej ta spiewke znacie...

no w sumie to tak. do cpma potrzebne jest troche cierpliwosci bo jak wchodzisz na lc or smth. i dostajesz do minusa to sie mozesz z lekka zniechecic.ale jest na to jedna rada : TRENING TRENING TRENING

Old Post 13-05-2002 23:14
BartiZ
fallen

quote:
Napisane oryginalnie przez Goth1c

no w sumie to tak. do cpma potrzebne jest troche cierpliwosci bo jak wchodzisz na lc or smth. i dostajesz do minusa to sie mozesz z lekka zniechecic.ale jest na to jedna rada : TRENING TRENING TRENING

easy to say, hard to do...

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Old Post 14-05-2002 07:27
DamnDog
/-:

quote:
Napisane oryginalnie przez Goth1c
a ty grasz cpma czy vq3?

ja to lubie cpm ale jak jest pusto to tak se popykam w cokolwiek, albo popatrze tylko
na poczatku gralem w pm, ale zaczolem grac w cafei a tamaciagle kasowali, wiec sie przezucilem, ostatnio ty raczej w cpma tluke
ni ma jak powrot do korzeni...

ps. jak masz juz te 100 postow tyo mnie ocen jakos. co?

Old Post 14-05-2002 10:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DamnDog Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DamnDog Znajdź więcej post'ów przez  DamnDog Dodaj DamnDog do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DamnDog prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
trl
Master (Spawn)

Nie będę się kłócił czy vq3 czy cpma jest lepszy bo i tak nikogo nie przekonam. VQ3 jest grą bardziej "taktyczną", każda zmiana broni, skok itp. zabiera cenne sekundy w których mogą cię ustrzelić, natomiast CPMA to "czysta akcja". Często zdarza się tak że najpierw widzimy grę, jest bardzo efektywna, gramy w nią ze dwa dni, miesiące, lata a potem odkładamy na półkę gdyż sama siekanina też się nudzi. Takie jest moje zdanie do vQ3 i CPMa i tyle. No offence ofkoz...

Old Post 14-05-2002 10:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil trl Kliknij tutaj by wysłać e-maila do trl Znajdź więcej post'ów przez  trl Dodaj trl do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać trl prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DamnDog
/-:

quote:
Napisane oryginalnie przez tRoll_q
vq3 jest grą bardziej "taktyczną"

a to jest gowno prawda, tyle taktyki co i cpmie
jaka taktyka jest w vq3? strzelasz, unikasz, zbierasz? tak? no to tak jak w cpmie tylko troszke wooolniej

quote:
CPMA to "czysta akcja"

nie "czysta", raczej brudna

Old Post 14-05-2002 11:03
trl
Master (Spawn)

no ale przypuśćmy że jest sobie taka zytuacja: masz bliskie spotkanie trzeciego stopnia z przeciwnikiem naparzacie sobie z rakietnic do siebie i wpadasz na pomysl zmiany na raila... może jeden strzał załatwi sprawę. Na vq3 gracz raczej tego nie zrobi, lub "poważnie sie nad tym zastanowi" a na cpma, gdzie jest szybka zmiana broni, zmieni bez zastanowienia, szczeli, a jak nie trafi to zmieni se znów na rakiete/spaware/plasme itp. i zacznie naparzac, albo ucieknie. Oczywiście nie porównuje vq3 do do jakiś akcji taktycznych jak w Rainbow 6 ale jakaś "odrobina taktyki" jest. IMHO ofkoz

Old Post 14-05-2002 11:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil trl Kliknij tutaj by wysłać e-maila do trl Znajdź więcej post'ów przez  trl Dodaj trl do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać trl prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Goth1c
CPMA "4 fun" player

quote:
Napisane oryginalnie przez BartiZ

easy to say, hard to do...

przeczytaj ten urywek o cierpliwosci

Old Post 14-05-2002 11:28
DamnDog
/-:

ktos napisal ze cpm sie nudzi...
to zobacz sobie to demko i powiedz mi ze to sie moze znudzic.
osp 101, pr131

Old Post 14-05-2002 11:45
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:56.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions