Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Mp3 player
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
gazi
podróżnik

Post Mp3 player

Przymierzam sie do zakupu urzadzonka otwarzajacego mp3, takiego ktore moge zabrac ze soba na miasto, sluchajac muzyki w autobusie, w czasie podrozy pociagiem, podczas jazdy na rowerze.
Posiadacie moze taki sprzecior ? Mp3player na pamieci , mp3Discman na duze CD lub na 8cmMiniCD. ?
Chcialbym sie dowiedziec jaki bylby wasz wybor, najlepszy w stosunku pojemnosc/cena, wygladem sie nie kieruje bo i tak przymalbym w pokrowcu czy kieszeni.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 27-05-2002 23:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

Khm. ;>

Ja bym brał taki który odtwarza mp3 z nomalnych CD, CD-r, CD-rw. Ponieważ można sobie nagrywać cd w kompie.
A jak z 8cm cd sprawa się przedstawia to nie wiem. jedyne co wiem, to to że je trudno dostać. :>

Tutaj masz test takich trzech urządzeń.
http://mp3.wp.pl/hardware/testlenoxx.html
http://mp3.wp.pl/hardware/napatest/
http://www.pc.com.pl/lab_pokaz.asp?lab=102

Old Post 28-05-2002 07:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
trl
Master (Spawn)

calkiem dobry jest odtwarzacz samsunga odtwarzający normalne cd-a, cd-r, cd-rw. Cena to ok 500 zł (oczywiście u mnie)

Old Post 28-05-2002 07:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil trl Kliknij tutaj by wysłać e-maila do trl Znajdź więcej post'ów przez  trl Dodaj trl do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać trl prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

A ja wolę odtwarzacze MiniDisc
Mp3 sux

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 28-05-2002 07:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Asmodeus
Servant of Tzeentch

Coz, mp3 raczej nigdy nie osiagnie jakosci normalnego audiotracka na CD, ale pokusa takiej ilosci utworow.

Tez radze wziac odtwarzacz mp3, korzystajacy z normalnych cd - moze i wiekszy, ale tanszy i bez problemu znajdziesz do niego kompakty...

Edytowane przez Asmodeus dnia 28-05-2002 o godz. 08:20

Old Post 28-05-2002 07:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Asmodeus Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Asmodeus Znajdź więcej post'ów przez  Asmodeus Dodaj Asmodeus do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Asmodeus prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

Qrcze - jest cho;ernie drogi, ale życzę Ci byś chciał/mógł sobie kupić iPod'a
Stronkę z opisem, znasz : apple.com , apple.com.pl

Old Post 28-05-2002 10:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Neo
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez slawek

ja tam kupilem philips expanium 203
jak kupowalem w MM we wrzesniu to bylo 699
ile teraz to nie wiem...

Old Post 28-05-2002 10:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Neo Znajdź więcej post'ów przez  Neo Dodaj Neo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Neo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez Neo

ja tam kupilem philips expanium 203
jak kupowalem w MM we wrzesniu to bylo 699
ile teraz to nie wiem...

Przecież.....
A jak ci się sprawuje ?
quote:
Napisane oryginalnie przez slawek

Robi wrażnie, ale czy to pracuje tylko przez FireWire i czy tylko w Macach ? :>
I ile stoi ?

Old Post 28-05-2002 12:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Neo
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez bizonek

Przecież.....
A jak ci się sprawuje ?

no ogolnie nie mam wiekszych zastrzezen oprocz tego ze 2 baterie paluszki kasuje w 3-4H
nastawiajcie sie na akumulatorki lepiej...

Old Post 28-05-2002 12:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Neo Znajdź więcej post'ów przez  Neo Dodaj Neo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Neo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Neo
Warrior (Scrag)

aha, no i ma 45/100s bufor (CD/MP3) i DBB jakies tam ustawianie kolejnosci utworow i resume

Old Post 28-05-2002 12:12
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez Neo

no ogolnie nie mam wiekszych zastrzezen oprocz tego ze 2 baterie paluszki kasuje w 3-4H
nastawiajcie sie na akumulatorki lepiej...

Czyli oprócz playera i płytek w plecaku nosisz cała armie akumulatorków ? ;>

Old Post 28-05-2002 12:12
S4i1or
Thorin Oakenshield

Jakbym miał kasę, wziąłbym to
Znajomy sobie qpił i jak na razie nie narzeka... Sprzęt jest dobry IMO. Poszukaj jeszcze na polskich stronach firm:
http://www.sony.pl
http://www.technics.pl (chociaż nie mam pewności, czy oni robią sprzęt przenośny...)
http://www.philips.pl

Old Post 28-05-2002 12:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil S4i1or Kliknij tutaj by wysłać e-maila do S4i1or Znajdź więcej post'ów przez  S4i1or Dodaj S4i1or do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać S4i1or prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
gazi
podróżnik

slawek - 2000zl za taki bajer ?! to ja dziekuje, wyjebie sie gdzies na rowerze, 5gb dysk trzasnie i papa... zreszta skad tyle kasy :o
neo - calkiem fajowo wyglada, standardowe opcje, praktycznie nic specjalnego a za 699zl to czegos lepszego oczekuje
sailor - tak samo, calkiem fajny , duzo opcji ale cena troche nieodpowiednia

Wyszperalem ciekawa stronke - http://www.funriders.net/_mp3/mp3pl...layerslist.html , mozna zobaczyc naprawde swietne modele czytajace male 8cm plytki. Bardzo ciekawy jest Napa i Compaq PM1 tyle ze zachodze ceny takich cacek to ok 100-125$ , w Polsce Napa kosztuje _jedynie 649zl

Old Post 28-05-2002 12:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

quote:
Napisane oryginalnie przez bizonek
Robi wrażnie, ale czy to pracuje tylko przez FireWire i czy tylko w Macach ? :>
I ile stoi ?

tutaj opis
$399 (w Polsze ok. 1.800 PLN)
FireWire

Old Post 28-05-2002 13:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Neo
Warrior (Scrag)

[QUOTE]Napisane oryginalnie przez Gazor
neo - calkiem fajowo wyglada, standardowe opcje, praktycznie nic specjalnego a za 699zl to czegos lepszego oczekuje

to znajdz cos lepszego za te kase
chlopie- my zyjemy w polsce!!

Old Post 28-05-2002 13:13
Mil0sh
Master (Spawn)

gazor ja rowniez polecam minidisca. Posiadam jeden z tanszych modeli (i tak kosztowal 1000zl), ale mp3man przy tym wymieka. Po pierwsze urzadzenie jest bardzo male, ~7,5x8cm. Nagrywa do 320 minut(czyli 4CD) na jednym minidiscu, minidisci sa oczywiscie wielokrotnego nagrywania. Na jednym paluszku sprzet dziala ponad 30 godzin; jednym minusem tego urzadzenia jest prekosc nagrywania --> 1x. Ostatnio wymyslili jakas technologie szybszego nagrywania, ale nie wiem ile taki sprzet by kosztowal

Old Post 28-05-2002 13:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mil0sh Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mil0sh Znajdź więcej post'ów przez  Mil0sh Dodaj Mil0sh do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mil0sh prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

ja mam philipsa expanium i calkiem luzno sie sprawuje

Old Post 28-05-2002 14:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZimZum Znajdź więcej post'ów przez  ZimZum Dodaj ZimZum do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZimZum prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

ee ja mam samsunga cd yepp 120 s antishock mp3 format disc playback.. odtwarza z cd, cd-r,cd-rw audio mp3 ... sprawuje sie dobrze))

Old Post 28-05-2002 15:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Mil0sh
gazor ja rowniez polecam minidisca. Nagrywa do 320 minut(czyli 4CD) na jednym minidiscu, minidisci sa oczywiscie wielokrotnego nagrywania.

Mil0sh, chcę się tylko upewnić. Chodzi ci o nagrywanie w 4LP?
Nie każdy przenośny to odtwarza, więc trzeba uważać przy zakupie chyba, że ma własną funkcję nagrywania.

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 28-05-2002 15:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Neo
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
ee ja mam samsunga cd yepp 120 s antishock mp3 format disc playback.. odtwarza z cd, cd-r,cd-rw audio mp3 ... sprawuje sie dobrze))

na poczatku tez to mialem ale wymienilem na tego philipsa bo okazal sie zlom

zimzuz: ty do tego swojego exp dostales klipsa czy nie ?

Old Post 28-05-2002 15:16
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Ja mam moja Dive i jestem z niej okropnie zadowolona
Jest to malutkie urzadzonko na mp3-jki (i nie tyko - mozna w niej przenosic np. swoj cfg ) w dodatku z dyktafonem. Dlaczego jest zajebista? Szukalam playerka malutkiego - do kieszeni, ktory w przeciwienstwie do mojego wielkiego discmana nie bedzie przerywal w czasie biegu.
W dodatku wyniosl mnie jedyne 330zl za 32 MB, a za dodatkowe niecale 300zl dokupie sobie jeszcze karte 128MB i juz bedzie extra

Polecam ja wszystkim ktorym wielkie odtwarzacze cd przeszkadzaja w chodzeniu/ uprawianiu sportu

Old Post 28-05-2002 15:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mil0sh
Master (Spawn)

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa

Mil0sh, chcę się tylko upewnić. Chodzi ci o nagrywanie w 4LP?
Nie każdy przenośny to odtwarza, więc trzeba uważać przy zakupie chyba, że ma własną funkcję nagrywania.

tak, chodzi mi o 4LP. Sprawdzilem czy jest rozniaca w jakosc miedzy 1Lp a 4LP, ja takiej nie zauwazylem. Te najnowesze odtwarzacze sa w wiekszosci z nagrywaniem, zreszta malo osob ma wieze z mozliwoscia recordu MD.

Old Post 28-05-2002 15:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mil0sh Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mil0sh Znajdź więcej post'ów przez  Mil0sh Dodaj Mil0sh do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mil0sh prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Mil0sh

tak, chodzi mi o 4LP.

....i wszystko jasne

Old Post 28-05-2002 15:54
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Polecam ja wszystkim ktorym wielkie odtwarzacze cd przeszkadzaja w chodzeniu/ uprawianiu sportu

Ja dziękuje....chce pożyć....

Old Post 28-05-2002 16:07
gazi
podróżnik

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa
A ja wolę odtwarzacze MiniDisc
Mp3 sux

▒▒
o MD tez myslalem .. w sumie ich jedyna przewaga sa troche mniejsze rozmiary i male pobor energii a ceny odstraszaja

Heh najlepiej pojade do niemiec czy gdzies i tam zakupie sprzeta :>

Old Post 29-05-2002 10:01
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor

▒▒
o MD tez myslalem .. w sumie ich jedyna przewaga sa troche mniejsze rozmiary i male pobor energii a ceny odstraszaja

Heh najlepiej pojade do niemiec czy gdzies i tam zakupie sprzeta :>

To jest najlepsze rozwiązanie. Ja ściągnąłem sobie swój odtwarzacz z nagrywaniem jakiś rok temu ze stanów. Kosztował mnie ok. 800 zł a w Polsce były wtedy tylko soniacze po ok. 1200-1600

Old Post 29-05-2002 10:31
gazi
podróżnik

quote:
To jest najlepsze rozwiązanie... Kosztował mnie ok. 800 zł...

Chyba musisz mi pokazac tego twojego super MD bo cos poprostu nie moge sie przekonac, dla mnie otwarzacze mp3 sa bardziej przyszlosciowe Imo lepszy i szybszy dostep do utworow, szybkie przegrywanie ich, cena a wymiary w sumie niewiele wieksze - ja mam pojemne kieszenie.

Old Post 29-05-2002 13:26
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor

Chyba musisz mi pokazac tego twojego super MD

Sie spotkamy to pogadamy. Czas będę miał po 13 czerwca - egzamin

Old Post 29-05-2002 13:53
Mil0sh
Master (Spawn)

Walkman MD bije na glowe niemal pod kazdym wzgeldem mp3mana

wilelkosc- dobry odtwarzacz MD jest ciut wiekszy od samego MD, bez problemu miesci sie w dloni czy kieszeni. Tak w ogole to odradzam kupowanie odtwarzacza na plytki. Wtedy sprzet juz jest tylko w polowie przenosny, do kieszeni tego nie schowasz, a esponowanie sprzetu jest dosyc ryzykowane ze wzgledy na wielbicieli 4 paskow.

pobor mocy- tu bez dwoch zdan mp3 man sie chowa . Zeby nie tracic kasy to trzeba kupic akumulatorki+zasilacz, czyli dodatkowy koszt.

ilosc utworow-jak juz wspomnialem na kompresji na 1 MD mozna zmiescic do 4 CD, plytka MD jest tania, kosztuje 7-10 zlotych, wiec bez problemu mozna przy sobie nosic ich kilka. A ile wlezie na mp3mana? godzinka, dwie? MOzna co prawda kupic odtwarzacz na dysk twardy czy plyty, ale wtedy taki sprzet jak juz wspomnialem jest zdecydowanie za duzy i nie spelnia nalezycie swojej funkcji.

Jedyna wada jest predkosc nagrywania no i oczywiscie cena, chociaz na allegro mozna dostac niezly sprzet po przyzwoitej cenie

Old Post 29-05-2002 16:12
Mil0sh
Master (Spawn)

aha gazor zobacz sobei na http://minidisc.terramail.pl/ jest porownanie mp3/MD. Zobaczysz dlaczego MD jest so sexi

Old Post 29-05-2002 16:26
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:01.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions