Instalacja i działanie OSP
Chciałem poruszyć ten topic ponieważ duża część graczy ma problemy z OSP.
1. Instalacja
Ściagamy plik z tej strony co podał Solar, potem go rozpakowywujemy i ładujemy folder osp z zawartością do głównego foldera wolfa (nie do foldera main!).
Teraz aby wszystko dobrze działało MUSIMY wejść na serwer IC (w eye go teraz nie ma, dlatego ip dam jutro, a w zasadzie to jeszcze dzisiaj, wkońcu juz sroda ). Jak już wejdziemy na IC to możemy na luzie grac na innych serwach z OSP.
2. Działanie
OSP nie zmienia nic w wolfie, lecz dodaje pare bajerów.
- Statystyki - pod koniec rundy dostajemy szczegółowe statystyki (zdobyte punkty, ilosc wystrzelonych naboi, ilosc trafien, celnosc, zadne obrazenia, otrzymane obrazenia).
-Refere (sędzia) - mozna glosowac na sedziego, ktory moze w dowolnym momencie zrobic pauze, blokowac teamy, przezucac zawodnikow miedzy teamy i kilka innych rzeczy.
-Wieksze mozliwosci glosowania
Objasnienia statystyk:
DT - Dammage takken - obrazenia otrzymane
DR - Dammage recived - obrazenia przekazne
DT lub Td (niepamietam) - obrazenia zadane czlonkom teamu
rubryka przed obrazeniamy to punkty dodatkowe za np. leczenie, wysadzanie obiektow, doniesienie dokumentow.
Jak ktoś jest całkiem zielony to zeby zobaczyc statystyki wciskamy "`" (tylde) i klawiszami PageUp i PageDown przewijamy konsole - tam wszystko znajdziecie.
Może OSP dodaje wiecej rzeczy do wolfa, ale o nich zapomnialem, lub nie wiem. Co do pozostalych info w statystykach to jak czegos nie wiecie to piszcie, bo wydaje mi sie ze reszta jest zrozumiała.
|