Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > RTCW > Czy PF to lamerska broń ?
Czy Pf to broń używana głównie przez lamerów
You do not have permission to vote on this poll.
Tak 21 26.25%
Nie 59 73.75%
W sumie: 80 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (4): [1] 2 3 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Swiety
Veteran (Ogre)

Czy PF to lamerska broń ?

Ostatnio często pojawiają się na serwerach krzyki na temat nadmiernego używania pf . Jest to nagminne ze strony axis na mapie depot , normalne na mapie wizernes , nawet na mapie beach spotkałem się z komentarzem "Ide stąd bo te lamy z pf nie dają mi grać" .

Dlatego mam pytanie - Co myślicie na ten temat ?

Ja osobiście uważam tą broń za potrzebną i często ją używam z prozaicznej przyczyny - przeciwnik żadko stosuje środki przeciwko "kamperom z pf" tzn małą liczbe snajperów , czy też radośnie biegających ludzi którzy nawet nie spojrzą w górę czy nie wychylą się na moment żeby sprawdzić czy ktoś nie kampuje .
I tak jest dla niektórych dobrze że za ludźmi z pf nie chodzą stale medycy bo dopiero wtedy byłaby jatka . Właśnie dlatego że żadko widać soldierów z venomem lub pf wspieranych notorycznie przez medyka naturalnym zachowaniem dla soldierów
jest kampowanie . Inaczej taki gość schodzi w ciągu sekundy .

Przy okazji można poruszyć problem kampowania - Dla mnie kampowanie jest lamerstwem w grze typu Quake w trybie free for all . Ale kampowanie w grze zespołowej nie jest dla mnie żadnym lamerstwem tylko swego rodzaju taktyką na którą można bez problemu znaleźć odpowiednią kontrtaktyke

Pomijam tu już problem czekania na respawn vide hangar allies na assault czy bunkier allies na beach gdzie nawet specjalnie zostawia się flage dla allies żeby przy respawnie lepiej im dołożyć
Śmiesznie wyglądają żołnierze allies na mapie beach którzy po rozpoczęciu gry próbują jak najszybciej odpalic pf zanim axis nie spieprzą z bunkrów .
To jest już napewno swojego rodzaju lamerstwo ale z drugiej strony np w meczach ligowych będzie zasada że wszystkie środki dozwolone . Przecież chodzi o wygraną , nieważne w jaki sposób.
Chyba powinno się zwiększyć czas "nieśmiertelności" po respawnie .

Można jeszcze wspomnieć o taktyce polegającej na tym komu szybciej skończą się życia . Z reguły tak przegrywają alies na mapie depot lub comunique . Jak powszechnie wiadomo gościa trafionego z pf trudno uleczyć . Jeśli już jesteśmy przy mapie depot to uważam że allies przy ataku mają przerąbane i powinni się bronić ale z reguły to oni atakują i z reguły przegrywają ze zwględu na wspomnianą utratę żyć lub dlatego że jakaś grupka axis niepostrzeżenie się przemknie pod objekt allies.Widocznie masa map w których axis muszą się bronić ( W tym momencie następuje głębokie ziewanie ) zrobiła swoje i stworzyłą niepisaną zasadę że to głównie allies mają atakować

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 23-02-2002 00:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Swiety Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Swiety Znajdź więcej post'ów przez  Swiety Dodaj Swiety do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Swiety prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]RoL
QLman

---Ja osobiście uważam że PF jak i inna broń jest bardzo potrzebana w grze zespołowej i nie powinno jej zabraknąć. Jest dużo sytuacji w których PF jest niezbędną bronią i dlatego ta broń została stwozona. Wiec nie wiem czemu mówi sie że to lamerska broń...

---A co do ligi... To w lidze jest ograniczona ilość PF'ów do 3-ch na team. Wiec w rozgrywkach dróżynowych nie powinno być zgrzytania zębów z tegosh poodu.

Old Post 23-02-2002 07:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]RoL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]RoL Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]RoL Dodaj [SPECNAZ]RoL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]RoL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Xaoo
[POISON]

chyba wypadalo by, zebym ja tez cos napisal
w sumie to nie wiem jak mozna grac PF'em, przeciez ta bron jest bez sensu, czai sie, zabija i sam ginie. powiedzcie mi dlaczego snajperzy nigdy nie sa nazywani lamerami??? siedza gdzies po drugiej stronie mapy i zabijaja przeciwnikow, PF przynajmniej czasem ginie nie to co snajper. a teraz cos o PF, plusy i minusy:
- wszyscy porownuja cie do lamerow, no moze nie wszyscy, tylko ci z drugiego teamu
- PF raz strzela kilku ginie
- PF w dobrych rekach, w duzym stopniu przyczynia sie do zwyciestwa swojego teamu
- PF idzie przodem i oczyszcza teren, zabijajac i raniac kilku, przy czym sam ginie <-- to sie nazywa poswiecenie dla teamu
- PF z daleka moze zabic E, ktory podklada dynamit
- S ma 4 granaty (o 3 wiecej od LT i M)
- jest tez duza szansa zeby sciagnac wrogiego snajpera
- PF pomaga na laga, bo jak chcesz grac z pingiem 300 i uzywac thompsona??? w takiej sytuacji bierzesz PF'a i normalnie zabijasz.

kilka przykladow dlaczego czasem gram z PF'em

Prepare to be [POISONED]
[POISON]VICTA!

Old Post 23-02-2002 10:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Xaoo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Xaoo Znajdź więcej post'ów przez  Xaoo Dodaj Xaoo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Xaoo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Sphere
Zjem cie

nie uważam pfa za lamerską bron ... inna rzecz to to, jak sie wk*****m jak podsadzam deta a ktoś mi z pfa walnie, albo ide sobie spokojnie a taki mi walnie :p
ale zwykły lamer często we mnie nie trafi :p albo trafi i skasuje też siebie

Old Post 23-02-2002 13:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Sphere Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Sphere Znajdź więcej post'ów przez  Sphere Dodaj Sphere do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Sphere prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
FF_ZOh1w2
[VAL]po dupie przeciwnika

takie tam przemyślenie o PF

PF nie jest lamerską bronią, wiem bo często sam nią gram i gwarantuję wam że się nie czaję ani nic takiego zawyczj gram bardzo aktywnie i nie czekam minutami aż ktoś mi podejdzie pod celownik ( co niestety często kończy sie brakiem żyć - a zresztą co ja gadam jak PF nie gram to też mi brakuje żyć taka już natura mojej gry).

Old Post 23-02-2002 16:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil FF_ZOh1w2 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do FF_ZOh1w2 Znajdź więcej post'ów przez  FF_ZOh1w2 Dodaj FF_ZOh1w2 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać FF_ZOh1w2 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[VAL]TrisTr@m
Valhalla JK2 CL

PF nie jest lamerską bronią jeżeli ją się dobrze używa.
Jeżeli facet który walnie bez powodu w grupe swoich to na pewno lamr, ale jezeli przez przypadek no to spoko. Pf jest potrzebny bardzo w grze do oczyszczania nie którch miejsc. Węc nie jest lamerską bronią!

Old Post 23-02-2002 21:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [VAL]TrisTr@m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [VAL]TrisTr@m Znajdź więcej post'ów przez  [VAL]TrisTr@m Dodaj [VAL]TrisTr@m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [VAL]TrisTr@m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

Całe tony wypowiedzi o PF juz były..... w topiku najbardziej lamerska bron czy cos takiego. Starczy check? hehz

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Old Post 24-02-2002 01:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Nimrod
Training (Enforcer)

Jeżeli chodzi o lamerskie bronie w wolfie to stawiam na miotacz. I to nie z powodu zasady ale malej skutecznosci. Na podstawowych mapach przydaje sie jedynie w niewielu przypadkach a i tak mozna ja zastapic inna taktyka. Bron fajna i zabawna i nic (niestety) wiecej.

Old Post 24-02-2002 15:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Nimrod Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Nimrod Znajdź więcej post'ów przez  Nimrod Dodaj Nimrod do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Nimrod prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Xaoo
[POISON]

quote:
Napisane oryginalnie przez Nimrod
Jeżeli chodzi o lamerskie bronie w wolfie to stawiam na miotacz. I to nie z powodu zasady ale malej skutecznosci. Na podstawowych mapach przydaje sie jedynie w niewielu przypadkach a i tak mozna ja zastapic inna taktyka. Bron fajna i zabawna i nic (niestety) wiecej.

co do flamera to jest tak samo przydatny jak PF. widac, ze malo grasz, ale na niekturych mapach jest niezbedny.

Prepare to be [POISONED]
[POISON]VICTA!

Old Post 24-02-2002 16:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Xaoo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Xaoo Znajdź więcej post'ów przez  Xaoo Dodaj Xaoo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Xaoo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
CrasH
Skilled (Knight)

Cool

Wydaje mi sie tak jak ktos to juz zauwazyl ze PF nie jest lamerska bronia bron jak bron inni moga zaraz stwierdzic ze moser jest lamerska bronia bo mozna pokampic ale na wojnie oni nie mogli mowic ze ten snajper to kamper byl i juz trzeba bylo go sciagnac i tak tez jest z pf czy kazda inna bronia
kazdy robi to co lubi a kolesi ktorzy twierdza ze to lamerska bron to odrazu bym za ....... powiesil bo na to wychodzi ze sami sa lamerami i nie potrafia sie przeciwstawic tej broni!!!!!!
a to juz jest zlekka mowiac ........

SIEMKA!!!

http://www.halflife.tvknet.pl
Kontakt: [email protected]

Old Post 24-02-2002 18:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CrasH Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CrasH Znajdź więcej post'ów przez  CrasH Dodaj CrasH do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CrasH prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Kwapi
Skilled (Knight)

Malo tego jesli ktos czytal odpowiednia literature to powinien wiedziec ze zolniez z PF po prostu z zalozenia byl kamperem i tu sie nie ma co denerwowac to po prostu taka bron.
Koles z PF'em gdyby kcial ruszyc do ataq zostalby zdjety shybciej nish inni bo 1-mial o wiele wiekshe obciazenie wiec nie mial duzej mozliwosci ucieczki czy uniq 2-Byl zawsze grozniejshy nish zwykly zolnierz wiec w niego sie celowalo najpierw.
Zgadzam sie z niektorymi ze dostac z Panzera kilka razy pod rzad nie jest fajna rzecza, mnie tesh jush nie raz krew zalewala ale PF'y po prostu kamperskie nie sa i ludzie ich uzywajacy tesh nie po prostu ta bronia tak sie gra.
Gwoli jasnosci ja za tym sprzetem nie pshepadam, nie lubie go bo jakos mnie nie kreci ale akceptuje jak ktos iny sie nim bawi cush tak to jush bywa

Old Post 24-02-2002 20:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Kwapi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Kwapi Znajdź więcej post'ów przez  Kwapi Dodaj Kwapi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Kwapi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[KmH]Death
Training (Enforcer)

Red face

Pf nie jest lamerską bronią wszystko zależy kto i jak jej używa. Jeśli widze lame która strzela w war room z pf jeśli są tam jego i wrogowie to mi się płakać chce. Natomiast często widziałem że przed wejściem do war roomu allies walą z pf aby mieć czystą drogę. Co do tej broni to napewno nie stworzona była ona z myślą o lamerach miała ona służyć tak jak flamer do czyszczenia pomieszczeń. Według mnie PF jest nie zastąpiony.; Chociaż nie zawsze trzeba z nim biegać. Jezu ile tego wyszło.

Old Post 24-02-2002 20:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [KmH]Death Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [KmH]Death Znajdź więcej post'ów przez  [KmH]Death Dodaj [KmH]Death do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [KmH]Death prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ad123
fUzz.ad123

w war room

quote:
Napisane oryginalnie przez [KmH]Death
Pf nie jest lamerską bronią wszystko zależy kto i jak jej używa. Jeśli widze lame która strzela w war room z pf jeśli są tam jego i wrogowie to mi się płakać chce. Natomiast często widziałem że przed wejściem do war roomu allies walą z pf aby mieć czystą drogę. Co do tej broni to napewno nie stworzona była ona z myślą o lamerach miała ona służyć tak jak flamer do czyszczenia pomieszczeń. Według mnie PF jest nie zastąpiony.; Chociaż nie zawsze trzeba z nim biegać. Jezu ile tego wyszło.

Tak ja tez widzialem takiego co powiedzial w war roomie do 5 swoich jak allies nie szli - cytuje "odsuncie sie bo bede strzelal z panzera" tak mnie wpienil ze wyszedlem z wara ale oczywiscie nikt sie nie odsunal tylko chcial mu wladowac kulke.
A efekt-gdy zobaczyl alliesa to bez zastanowienia strzelil i rozwalil:
swoich-3
przeciwnikow-1

@|)123

Old Post 24-02-2002 22:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ad123 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ad123 Znajdź więcej post'ów przez  ad123 Dodaj ad123 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ad123 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Marek.Z
Jedi Master

ja PF'a nie lubie, zbrzydl mi po grach gdzie bylo tego za duzo

rozumiem ze niekiedy jest niezbedny, ale zeby z 10 osob z przeciwnej druzyny 5 to PF !?

ktos sie stara, widzi PF i wie ze zaraz zginie, daje nogi za pas

uff, lekko go tylko zranilo
no to mozemy isc

bum
suprise, mamy wiecej PF'ow

to dopiero wkurza

wiec do PF'a nic nie mam pod warunkiem ze jest uzywany z rozsadkiem, a nie ze co drugi to PF
wiadomo ze by zabic z tej broni to nie trzeba wiele, dlatego wlasnie jest tak czesto stosowany,

Old Post 25-02-2002 08:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Marek.Z Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Marek.Z Znajdź więcej post'ów przez  Marek.Z Dodaj Marek.Z do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Blitz
Training (Enforcer)

Talking kontynuacja Xaoo

dodam jeszcze jedna zalete/wade:

• po pf`ie nie ma co zbierac. Tak nas zalatwili mordercy z C4: na radarach przed koncem czasu wszyscy bylismy czachami

a jeszcze cos od siebie:
Uwielbiam kiedy kumpel z druzyny walnie z PF w FB na Beach: mozna uslyszec taki charakterystyczny dzwiek miazdzonych Szkopow

Old Post 25-02-2002 13:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Blitz Znajdź więcej post'ów przez  Blitz Dodaj Blitz do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ProspeR
Warrior (Scrag)

To i ja dodam swoje 3 grosze. Bo z waszych wypowoedz wynika ze pf, to cudowna bron, bez niej team nie ma szans, a posiadacz pfa to zajebisty koles o wygranych duelach 5/1 i wogole niesamowita strategia jest zawarta w uzywaniu tej broni.

A teraz z drugiej strony. Biegne plaza, skacze kucam salta robie, wszystko po to by nie nie namierzyl mnie jakis "spec" od pfa, i co??
I tak dostane bo polowa druzyny przeciwnika to pfy?
Czemu? Po to by team mial wsparcie?
A gdzie tam, po to by zdobyc fraga i miec lepsze staty. Bo sorry, nawet moj 5 letni kuzyn trafil by z pfa siadajac pierwszy raz do wolfa.
Inaczej, ilu "dobrych" zawodnikow patrzac na skill na byrach uzywa pfa? ZADEN. To chyba o czym swiadczy.

I nie mam tu na mysli meczy klanowych czy czegos w tym rodzaju, gdzie kazdy team posiada pfa, no moze 2. Ale nigdy nie ma sytuacji zeby 4,5 osob uzywaly tej broni, a na byry to chleb codzienny.

I tak, uwazam ze "uzywacze" pfow to lamy, bo jak zmienia bron, to wtedy widac jak "dobrymi graczami" sa i jak latwo ich wtedy pokonac, czesto z niewielkimi obrazeniami.

Old Post 25-02-2002 20:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ProspeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ProspeR Znajdź więcej post'ów przez  ProspeR Dodaj ProspeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ProspeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
FF_ZOh1w2

Talking

A ja i tak lubie sobie czasm pograc PF'em , ludzie się zaraz wnerwiają ale co tam ...... z jednym sie zgadzam co za dużo to nie zdrowo .

Old Post 25-02-2002 22:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil FF_ZOh1w2 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do FF_ZOh1w2 Znajdź więcej post'ów przez  FF_ZOh1w2 Dodaj FF_ZOh1w2 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać FF_ZOh1w2 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BadIdea
Profi

Thumbs down

A ja pogralem dzis na biczu... i w pewnym momencie wydaje mi sie, ze caly Axis team mial PF... Ile mozna?
Uciekac z bunkra na plaze... uf 2 pf sie ominelo... na upper juz trzeci.. w warr czwarty.. bierzesz doki.. na na schodach do radia juz 3 pfy walcza o lepsze miejsce do strzalu... lameria... albo inaczej FFA... tylko szkoda, ze na naszym servie.

Old Post 26-02-2002 01:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BadIdea Znajdź więcej post'ów przez  BadIdea Dodaj BadIdea do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BadIdea prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BadIdea
Profi

quote:
Napisane oryginalnie przez Blitz
dodam jeszcze jedna zalete/wade:

• po pf`ie nie ma co zbierac. Tak nas zalatwili mordercy z C4: na radarach przed koncem czasu wszyscy bylismy czachami

a jeszcze cos od siebie:
Uwielbiam kiedy kumpel z druzyny walnie z PF w FB na Beach: mozna uslyszec taki charakterystyczny dzwiek miazdzonych Szkopow

Ej... mielismy 2 PFy... a ze tak powiem... u was medycy biegna przodem...

Old Post 26-02-2002 01:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BadIdea Znajdź więcej post'ów przez  BadIdea Dodaj BadIdea do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BadIdea prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[=||=]Fistach
Guest

ja uwazam ze pf to nei jest lamersaka bron do czasu gdy ktos bedzie lazil z nia w ducts

chociaz nawet lamy w ducts nie umieja zabij

ide ide (sprawdzalem ducts) nagle pf obok mnei przelatuje

gosc sobie nie trafil

zycze mu wiele szczescia

Old Post 26-02-2002 13:04
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rayan
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez [=||=]Fistach
ja uwazam ze pf to nei jest lamersaka bron do czasu gdy ktos bedzie lazil z nia w ducts

chociaz nawet lamy w ducts nie umieja zabij

ide ide (sprawdzalem ducts) nagle pf obok mnei przelatuje

gosc sobie nie trafil

zycze mu wiele szczescia

Nawet chyba nie wiesz ile frajdy daje wyskoczenie z ducts do warroom pelnago szkopow i odpalenie pf.

Old Post 27-02-2002 01:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rayan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rayan Znajdź więcej post'ów przez  Rayan Dodaj Rayan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rayan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[POISON]Maziomir
Guest

Niektorzy z was pewnie wiedza jak kocham PFy?
Dla tych co nie - podpowiedz - nie cierpie ich!! Nie zmienia to jednak faktu, ze wcale nie jest chyba nimi latwo grac, bo kilka razy, wkurzony na max przygodami z tymi slicznymi pociskami co robia "wiuuuuuuuu", zmienilem po respawnie klase na S i wzialem PFa, zeby sie odegrac na moich przesladowcach. Przekonalem sie jednak, ze nie tak latwo zlozyc sie na tyle dobrze do strzalu zeby odnioslo to pozadany skutek. Oczywiscie duzo latwiej jest juz zabic jak sie uda, ale prawdziwych wirtuozow tej broni trudno jest nie docenic. Sa goscie ktorzy wiedza gdzie uzywac tej broni na danych mapkach, kiedy i dokladnie w ktorym momencie. A potem - cztery czasem wiecej fragow naraz. Nie sadze zeby wogole jakas bron byla lamerska! Lamerami sa raczej ludzie, a szczegolnie ich konkretne egzemplarze (kazdy na pewno takich juz spotkal).

Old Post 05-03-2002 22:06
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PsychOPAT
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez [POISON]Maziomir
Niektorzy z was pewnie wiedza jak kocham PFy?
Dla tych co nie - podpowiedz - nie cierpie ich!! Nie zmienia to jednak faktu, ze wcale nie jest chyba nimi latwo grac, bo kilka razy, wkurzony na max przygodami z tymi slicznymi pociskami co robia "wiuuuuuuuu", zmienilem po respawnie klase na S i wzialem PFa, zeby sie odegrac na moich przesladowcach. Przekonalem sie jednak, ze nie tak latwo zlozyc sie na tyle dobrze do strzalu zeby odnioslo to pozadany skutek. Oczywiscie duzo latwiej jest juz zabic jak sie uda, ale prawdziwych wirtuozow tej broni trudno jest nie docenic. Sa goscie ktorzy wiedza gdzie uzywac tej broni na danych mapkach, kiedy i dokladnie w ktorym momencie. A potem - cztery czasem wiecej fragow naraz. Nie sadze zeby wogole jakas bron byla lamerska! Lamerami sa raczej ludzie, a szczegolnie ich konkretne egzemplarze (kazdy na pewno takich juz spotkal).

Swiete slowa. Moim zdaniem niema lamerskich broni. Sa za to lamerzy, a to ludzie, ktorzy kozystaja z broni ktora niepotrafa sie obslugiwac

IRCnet: #polishlegion

Old Post 06-03-2002 09:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PsychOPAT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do PsychOPAT Znajdź więcej post'ów przez  PsychOPAT Dodaj PsychOPAT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać PsychOPAT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

Ja uwazam ze na FFA jest, bo wymaga malo skilla i moge nia klasc 90% wymiataczy, czasem nia gram i to czysty relax......... troche sie pochwam reload i next kill na czesc bez wysilku generalnie. Czasem cos pojdzie nie tak tylko... Jako ze malo gram i mi skill padl to ostatnio uzywam ciezkich broni flam.pf.venom bo tu wiecej daje experience niz aim i nadal sluze wsparcie teamowi

Ja patrze na skill gracza/teamplay moze to dodamy przy tej wypowiedzi.

Mr.JajoNewAtackMAstahKillach x20 z PF to dla lamer, ktory ginie od uderzenia bidonem jak dupe ruszy, to bierze PFa i kasuje takich C4, POISONOW, BK, VMC, etc cokolwiek bo to easy i ma ladnego fraga muhaha

Old Post 07-03-2002 11:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[POISON]Maziomir
Guest

".....ktory ginie od uderzenia bidonem....."

to dobre! LOL musze to zapamietac!

na pewno DarkXeno ma tu sporo racji, ale mysle ze troche juz o tym pisalem w swoim poscie i jeszcze raz to powtorze - zadna bron nie jest lamerska - lamerami moga byc tylko ludzie ktorzy jej uzywaja. Dlaczego bronie pf-ow? Sa mapy (np. Blitzkrieg Forrest) gdzie ciezko jest sie przeciwstawic snajperom chcac przekroczyc tunel (kto gral powinien wiedziec o czym mowie). Chodzi mi oczywiscie o sytuacje gdy jest kilku dobrych snajpow po niemieckiej stronie. Alianci maja wtedy przerabane (tym bardziej jesli koniec tunelu i boczny korytarz ktos jeszcze broni). Wtedy bardzo duzo daje uzycie pfow i chociaz ich wlasciciele najczesciej gina i rzadko trafiaja za fraga, to odbieraja sporo zycia bo trafienie na ta odleglosc pfem jest naprawde bardzo trudne (pomierz troche to ci tylko medyk pomoze). Gram sobie czesto w ta mapke na serwerze TUX@*TzA* ip195.46.212.195:27965 (pure ), a ze ping mam niezly to z reguly jako snajper wiec jesli ktos nie wierzy sam moze sprawdzic. Tam leci ta mapka chyba nonstop i prawie cala dobe jest 24/24 (tak tak panowie szlachta na swiecie grywa sie nie tylko w standardowe mapki ) Oczywiscie jest to rowniez typ gry FFA, a zycie soldiera z pfem jest jak dziecieca koszulka: krotkie i zasrane jednak nieocenione dla przypadkowego badz co badz teamu. Pewnie inni mogli by mnozyc przyklady, w ktorych uzywanie tej broni nawet w FFA jest naprawde trudne ale tez i bardzo wazne.

Old Post 07-03-2002 11:42
FF_ZOh1w2

Właśnie właśnie w jednym popieram DX'a , PF'y to bron którą cech.uje duża miodnośc z gry i wielki relax, więc nie róbcie takiej nagonki na ludzi nią grających, gram pf bo mi to sprawia przyjemność.
Liga to już inna sprawa, za dużo Pf to całkowity brak możliwości równej gry, więc ograniczenie musi być ( sam kiedyś byłem przeciwnikiem tego ograniczenia ale teraz wiem że to był bardzo dobry pomysł ).

Old Post 07-03-2002 12:54
DarkXenocide
Prezes Poison

quote:
Napisane oryginalnie przez FF_ZOh1w2

Liga to już inna sprawa, za dużo Pf to całkowity brak możliwości równej gry, więc ograniczenie musi być ( sam kiedyś byłem przeciwnikiem tego ograniczenia ale teraz wiem że to był bardzo dobry pomysł ).

Bardzo dobry pomysl DXa ktory byl bardzo zly wtedy

oh mamo kiedy ja ten pomnik dostane , po smiertnie chyba

kiddin hehe

Ide spac bo piwo uderza do glowy i ogolnie mam LOL z niejakiego DASS, pol dnia, kto wie o czym mowa ten wie.

Old Post 08-03-2002 01:26
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Dobra nie chcialo mi sie tego wszystkiego powyzej czytac wiec byc moze bede sie powtarzac

Ja sama przeciwko pf nie mam nic pod warunkiem, ze nie wchodze na serek gdzie jest ich 5 po jednej stronie.. wtedy nie ma juz gry bo co kto sie wychyli to dostaje z pf i nie ma zadnych szans tego cholerstwa ominac...

Ogolnie w ffa raczej nie lubie pf'ow, psuja dobra zabawe - np. spawnuje sie czlowiek pierwszy raz na beach, dostaje pf'em i 30 sek czekania grrrr

Old Post 08-03-2002 06:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Xaoo
[POISON]

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari

Ogolnie w ffa raczej nie lubie pf'ow, psuja dobra zabawe - np. spawnuje sie czlowiek pierwszy raz na beach, dostaje pf'em i 30 sek czekania grrrr

ale masz przynajmniej dodatkowe 30 sec na odpoczynek i jest jeszcze szansa, ze dobrzy koledzy z teamu cie pozbieraja

Prepare to be [POISONED]
[POISON]VICTA!

Old Post 08-03-2002 07:38
zaraza
Vae! Puto deus fio!

quote:
Napisane oryginalnie przez Xaoo

ale masz przynajmniej dodatkowe 30 sec na odpoczynek i jest jeszcze szansa, ze dobrzy koledzy z teamu cie pozbieraja

Pozbierają?Chyba nie do kupy,raczej do worka z czarnego plastiku .Co się tyczy PF.To nie jest lamerska broń!Dam za przykład wczorajszą rozgrywke na naszym serwie.Jako allies wziołem PeeFa i wyskakuje na beachu.Patrze,a na górze siedzi szkopski Panzerek i flamer.Wrogi PeeF spódłował we mnie,a ja trafiłem go prosto w zdziwioną twarzyczke.Strzelałem stojąc kilka kroków od łodzi.Więc nie mówcie,że PeFka to lamerska broń bo nią też trudno szczelać .

"Dogde this" - Trinity

Edytowane przez zaraza dnia 08-03-2002 o godz. 09:22

Old Post 08-03-2002 07:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil zaraza Kliknij tutaj by wysłać e-maila do zaraza Znajdź więcej post'ów przez  zaraza Dodaj zaraza do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać zaraza prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:22.    Strony (4): [1] 2 3 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions