Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > RTCW > D-Day ostatnią PL liga RTCW? (dlugie)
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Berti =||=
Humble Assessor

D-Day ostatnią PL liga RTCW? (dlugie)

Obserwując aktywność graczy RTCW na polskich serwerach w ostatnich 2 miesiącach (rowniez uwzgledniajac okres wakacyjny , ktory wg mnie nie jest typowa przerwa dla graczy RTCW tylko odwykiem, po ktorym jezeli nic lepszego sie nie pojawi to albo zrezygnaja albo wroca..) oraz nadchodzący potencjalny airstrike dobrymi grami o tematyce WWII np. Battlefield 1942 - prorokuje ze oficjalna polska liga RTCW D-Day bedzie ostatnia "wymęczoną" ligą RTCW.

Nic juz nam nie wroci emocji zwiazanych z PRL'em, nic juz nie wroci nas pare miesiecy wczesniej, gdy caly "engine", dopracowanie gry i pomysl wspolzaleznosci wybranych funkcji graczy nadal robily na nas takie monstrualne wrazenie...

Kazda gra ma swoja zywotnosc, im lepszy pomsyl tym szybciej pojawiaja sie coraz to lepiej dopracowane zamienniki; lepiej dopracowane, bardziej rozbudowane...i w tym przypadku spodziewam sie w przeciagu roku do bólu wyeksploatowanie tematu RTCW z zachowaniem profesji z rozwinieciem teamatu pojazdów, fliegenmachinen oraz puszken z lufen...

Podsumowjac nie wiem jakie sa nagrody w D-Day , 10 zl od czlonka(sic!) zakwalifikowanego do ligi teamu uwazam za hmm, nipotrzebne utrudnienia....Biorac pod uwage fakt w miare imponujacej liczby sponsorów te 6 graczy(minimalnie!)x16(klanow)x10zl nie jest byc moze zwalajaca z nog kwota i pomyslodawcy sie jak najbardziej nalezy, ale po co takie utrudnienia? CB pomimo takiego prefesjonalizmu z jakim jest przeprowadzany i prestizu, jest w pelni darmowy...ale co tam...
Polska kosztowna kraja być....widocznie.

A wiec D-Day bedzie raczej ostatnia liga RTCW, jezeli jakakolwiek nastepna sie pojawi bedzie juz jakims marginesem zainteresowania sie cieszyla...jezeli w ogole....bedzie czyms sie cieszyc...

Edytowane przez Berti =||= dnia 21-07-2002 o godz. 17:53

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 21-07-2002 17:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Berti =||= Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Berti =||= Znajdź więcej post'ów przez  Berti =||= Dodaj Berti =||= do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Berti =||= prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]PaRoWa^^
Psychol

tesh mialem takie odczucie jak se przypomne czasy PRLu (nie tego politycznego tylko liga ) i te ligi co teraz sa to tlyko plkac sie kce... wtedy to byly takie emotions, a teraz kazdy se olewa wiem, ze powiecie, ze sa wakacje itd. ale szczerze moofiac malo osob podczas wakacji robi se jakas odcinke od wolfa ja mam nadzieje, ze klima sie poprafi a ja mam takie odczucie, ze jakby nie wysyp gier na enginie q3 w osttnim czasie (sof2, jk2, mohaa) to by wolf byl wieczny

Old Post 21-07-2002 17:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]PaRoWa^^ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]PaRoWa^^ Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]PaRoWa^^ Dodaj [FPP]PaRoWa^^ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]PaRoWa^^ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ProspeR
Warrior (Scrag)

A pamietam jak wszyscy psioczyli na prl i wytykali wady i potkniecia. To ze D-Day nie budzi zadnych emocji wynika z formuly tych rozgrywek. Na pewno byloby bardziej pasjonujace gdyby rozciagnac te lige na rok zamiast pol i jeszcze wprowadzic ze 2 laddery obok cb pl- czysta rewelka by byla. Sorry ale ja nie widze zednych pozytywnych cech tej ligi. Nawet organizatorzy nic nie robia aby ja ozywic. Sama ide grania pod koniec 16 najlepszych zespolow to smiech na sali. U nas nie ma 16 klanow w ktorych gracze wiedza co to hs, czy nie maja problemu z "Zainstalowaniem" osp. Po ladderze powinno grac max 8 zespolow, bo wydaje mi sie ze jest 8 klanow ktore prezentuja poziom wystarczajacy na ciekawa rywalizacje. A zamiast wprowadzania dodatkowego laddera po prostu skozystac z cb pl

Ale.. to juz bylo przecierz mowione

Old Post 21-07-2002 18:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ProspeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ProspeR Znajdź więcej post'ów przez  ProspeR Dodaj ProspeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ProspeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Berti =||=
Humble Assessor

quote:
Napisane oryginalnie przez ProspeR
Sama ide grania pod koniec 16 najlepszych zespolow to smiech na sali. U nas nie ma 16 klanow w ktorych gracze wiedza co to hs, czy nie maja problemu z "Zainstalowaniem" osp. Po ladderze powinno grac max 8 zespolow, bo wydaje mi sie ze jest 8 klanow ktore prezentuja poziom wystarczajacy na ciekawa rywalizacje. A zamiast wprowadzania dodatkowego laddera po prostu skozystac z cb pl

Fakt 8 klanow moze zapewnic jakiekolwiek emocje...Dla zachowania pewnych zasad 3x4...12 klanow powinno tworzyc lige, reszta ladder, ale co tam, jakies spoznione dywagacje...

Old Post 21-07-2002 19:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Berti =||= Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Berti =||= Znajdź więcej post'ów przez  Berti =||= Dodaj Berti =||= do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Berti =||= prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Sphere
Zjem cie

ehhh jedyną szansą jest chyba czekanie na ukazanie sie dodatku ... ale w sumie co za różnica czy bedziemy grac na bicz czy na beach w dodatq

Old Post 21-07-2002 19:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Sphere Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Sphere Znajdź więcej post'ów przez  Sphere Dodaj Sphere do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Sphere prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hodek
Veteran (Ogre)

powiem bardzo mało a mianowicie że zaczyna sie robic strasznie LOLOWO na polskich servach

Tlen:[email protected]

Mini Portal i nietylko

Old Post 21-07-2002 20:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hodek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hodek Znajdź więcej post'ów przez  Hodek Dodaj Hodek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hodek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Killah
www.ideabasket.prv.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Hodek
powiem bardzo mało a mianowicie że zaczyna sie robic strasznie LOLOWO na polskich servach

Nie ma sie czemu dziwic skoro kazdy chce ciagle grac na beach !!!

Old Post 22-07-2002 17:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Killah Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Killah Znajdź więcej post'ów przez  Killah Dodaj Killah do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Killah prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hodek
Veteran (Ogre)

normalne ale niezaczynajmy robic z kolejnego topicu o beachu bo już większość topiców zna ten problem

Tlen:[email protected]

Mini Portal i nietylko

Old Post 23-07-2002 02:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hodek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hodek Znajdź więcej post'ów przez  Hodek Dodaj Hodek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hodek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Chris
Skilled (Knight)

Heh

Zastanawialem sie czy sie udzielac czy nie, no coz wyraze swoje zdanie najwyzej mnie pozniej "zjecie". Po pierwsze od zawsze latwiej wszystko krytykowac niz zabrac sie samemu do organizacji czegokolwiek. Fakt iz ostatnio lekko spadlo zaintereswoanie Wolfem, moze z powodu wakacji ... coz zobaczymy jak sie wakacje skoncza. Teraz co do sponsorow (widze ze was to straszliwie meczy ). Prawda jest taka iz zycze powodzenia ze znalezieniem sponsorow ktorzy beda chcieli wylozyc kase, niestety zyjemy w Polsce a u nas sa takie a nie inne warunki. Nadal usilujemy pozyskac kolejnych sponsorow. Jesli koniecznie chcecie wiedziec co wnosza sponsorzy prosze bardzo podaje informacje:
1. Lem - oficjalny patronat, info u nich na stronie, tanszy RTCW oraz gry dla zwyciezcow (moze dorzuca cos jeszcze, w tej chwili nie wiadomo)
2. CD Action - patronat medialny, for free artykuly o lidze
3. WP - podstrona o lidze w ich serwisie (plus najprawdopodnobniej gry)
4. Format - wypozyczenie 13 zestawow komputerowych na finaly (zeby nie bylo marudzenia iz ktos ma lepszy lub gorszy sprzet, chcemy zeby @ll bylu zadowoleni - konfiguracja kompow byla podawana wczesniej)
5. e-loko - wynajem kafejki na czas finalow po promocyjnej cenie oraz mozliwosc wykorzystywania ich server do rozgrywek D-Day
W tej chwili to sa potwierdzone informacje, jesli cos uda nam sie jeszcze zalatwic na pewno zostanie to podane do informacji.
Druga czesc ligi jest platna przedewszystkim zeby mozna bylo oplacic wynajem kafejki (sorki ale nie jestem az tak wielkim filantropem). Tak wiec czesc kasy pojdzie na oplate a reszta na nagrody. Miedzy innymi dlatego tez do drugiej fazy przechodzi 16 klanow aby byla wieksza pula na nagrody.
Teraz info specjalnie dla Prospera:
1. Zamiast obrazac innych moze im wytlumacz co to hs lub osp skoro jestes az takim autorytetem iz daje Ci to prawo obrazania innych klanow.
2. Jesli D-Day nie wnosi nic nowego i jest nudny dla Ciebie (lub moze dla calego Poison) to droga wolna nikt was nie zmusza do gry.
3. Jesli chcesz zorganizowac lige tylko i wylacznie dla elity to prosze bardzo zajmij sie tym, moze w koncu sie przekonasz jakiego nakladu pracy to wymaga (cholernie latwo jest stac z boku i krytykowac, jesli nie wiesz jak to jest pogadaj z DXem on swoje przeszedl podczas PRLu).
4. Wytlumacz mi jeszcze tylko jedna sprawe, dlaczego tak sie upierasz zeby po ladderze gralo 8 zespolow? Powtarzasz ze POWINNO, a czy inne klany nie moga sobie pograc? Czy znasz moze warunki naszych umow ze sponsorami? Dla Twojej informacji LEM chcial zeby final odbyl sie przed swietami, wg. nich w okresnie swiatecznym dzieki lidze moze im skoczyc sprzedaz RTCW. Powiedz mi jak wyobrazasz sobie gre w grupach (8 klanow tak jak proponowales) od 20 pazdziernika do 21 grudnia, wtedy w grupach kazdy z kazdym musial by grac po 4 razy aby zachowac ciaglosc rozgrywek.
To chyba tyle, nie chce mi sie wiecej tlumaczyc . Zainteresowanych odsylam do mnie, Ofermy, sp4 lub shiro na GG lub irc'a.
Pozdrawiam

PS. Sorki Prosp ze to wszystko personalnie do Ciebie, ale mnie wqrzyles z lekka (btw. to nie zmienia postaci rzeczy ze Cie lubie ).

Pray for lag ...

http://d-day.netfriend.org

Old Post 23-07-2002 09:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Chris Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Chris Znajdź więcej post'ów przez  Chris Dodaj Chris do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Chris prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ProspeR
Warrior (Scrag)

Re: Heh

quote:
Napisane oryginalnie przez Chris

1. Zamiast obrazac innych moze im wytlumacz co to hs lub osp skoro jestes az takim autorytetem iz daje Ci to prawo obrazania innych klanow.

Nie obrazam innych tylko stwierdzam fakt. Zreszta wytlumaczylem temu klanowiczowi co to hs. Zreszta nie czarujmy sie, nadal uwazam ze jak ktos gra w wolfa (i do tego jest w klanie) i nie wie co to hs to LOL. Nie mowie o osobach co odpalily po raz pierwszy gre fpp i do tego jeszcze w mp.
quote:

2. Jesli D-Day nie wnosi nic nowego i jest nudny dla Ciebie (lub moze dla calego Poison) to droga wolna nikt was nie zmusza do gry.

No niestety niewiele wnosi. Niebede sie powtarzal o wykorzystaniu cb pl. A co do naszego grania to fakt jest taki ze w pewien sposob musimy grac w D-Day bo niestety nie ma w pl innej alternatywy. W cb int nadal gra mija sie troche z celem z powodu roznicy pingow.

quote:

3. Jesli chcesz zorganizowac lige tylko i wylacznie dla elity to prosze bardzo zajmij sie tym, moze w koncu sie przekonasz jakiego nakladu pracy to wymaga (cholernie latwo jest stac z boku i krytykowac, jesli nie wiesz jak to jest pogadaj z DXem on swoje przeszedl podczas PRLu).

Nie neguje twojego oraz innych organizatorow poswiecena w tworzeniu ligi i nigdy nie krytykowalem. Nie pisalem tez o stworzeniu ligi dla elity. Wiem ze latwo krytykowac, lecz nie zapominaj ze to nie ja otworzylem ten topic. Pozatym staram sie uprawiac konstruktywna krytyke, a nie marudze na wszystko nie dajac jakis pomyslow.
quote:

4. Wytlumacz mi jeszcze tylko jedna sprawe, dlaczego tak sie upierasz zeby po ladderze gralo 8 zespolow? Powtarzasz ze POWINNO, a czy inne klany nie moga sobie pograc? Czy znasz moze warunki naszych umow ze sponsorami? Dla Twojej informacji LEM chcial zeby final odbyl sie przed swietami, wg. nich w okresnie swiatecznym dzieki lidze moze im skoczyc sprzedaz RTCW. Powiedz mi jak wyobrazasz sobie gre w grupach (8 klanow tak jak proponowales) od 20 pazdziernika do 21 grudnia, wtedy w grupach kazdy z kazdym musial by grac po 4 razy aby zachowac ciaglosc rozgrywek.

Upieram sie dlatego bo polska scena jest mala i nie ma 16 klanow ktore zapewnily by ciekawa rywalizacje. Pozatym przeciez system ladderowy jest po to by kazdy mogl sobie duuuzo pograc, z drugiej strony nawet w 8 miejscach znajdzie sie moim zdaniem miejsce dla slabszego klanu.
Pozatym mowienie ze to nie liga dla elity i kazdy chce sobie pograc to troche uprawianie demagogii. Bo, czy robimy turniej po to aby wylonic najlepszych?( ktory na dodatek trwa na tyle dlugo ze nie ma szans na jakies potkniecia najlepszych klanow), czy robimy turniej po to aby kazdy mogl sobie pograc? Dla mnie to dosc istotne bo powoli przestaje mnie bawic wygrywanie 8-0. I nie chce aby to zabrzmialo jako czyste przechwalki, ale spytaj ludzi z fuzz c4 czy ff, czy sprawia im przyjemnosc granie meczu w ktorym druzyna przeciwna nie jest w stanie wysadzic wall'a na biczu. Bo to troche tak jakby w konkursie skokow narciarskich dopuszczali wszyskich chetnych, bez eliminacji. Na pewno super ciekawe bylyby wtedy zawody.

Na koniec chcialem napisac ze nie krytykuje osob zajmujacych sie organizacja D-Day, tylko mam zastrzerzenia do formuly tel ligi.
I to nie ja pisalem ze lezka w oku sie kreci na wspomnienie PRL i emocji z nia zwiazanych a teraz jest nuda.
To chyba tyle, nie chce mi sie wiecej tlumaczyc .

Edytowane przez ProspeR dnia 27-07-2002 o godz. 00:30

Old Post 23-07-2002 11:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ProspeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ProspeR Znajdź więcej post'ów przez  ProspeR Dodaj ProspeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ProspeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Killah
www.ideabasket.prv.pl

Ja chce turniej PRL

Old Post 23-07-2002 13:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Killah Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Killah Znajdź więcej post'ów przez  Killah Dodaj Killah do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Killah prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
YourMother
Combat (Death Knight)

...

nieee PRL był no cóż pierwszy i dlatego może sentyment Killah ale jakos nie widzałem Ciebie nigdy może za szybki jesteś
PRL jakoże był 1st i był organizowany przez ludzi nieznających się na żeczy był pełen błeduff i potknieć. Sentyment może wynikac chyaba tylko z wywoływanych przezeń emocji ...

Ale zobacz do dziś nie wiadomo kto zajął 3 miejsce
A szkoda chlip chlip

A nowa liga nie jest zła jak się nie podoba to NIE GRAJ

Old Post 26-07-2002 13:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil YourMother Kliknij tutaj by wysłać e-maila do YourMother Znajdź więcej post'ów przez  YourMother Dodaj YourMother do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Killah
www.ideabasket.prv.pl

Taaaa. Ale jakie tam były emocje. Żyłem każdym meczem. Cały tydzień czekałem na spotkanie z innym klanem. Szkoda, że mój klan nie wyszedł z grupy. No ale cóż tak bywa. A do nowych lig nic nie mam. Tylko chcialbym cofnac tamte czasy

Old Post 26-07-2002 13:52
Berti =||=
Humble Assessor

Re: Heh

Dla sprostowania do Chrisa:

Nie sformulowalem zadnych zarzutów w sensie np. wykorzystania kasy z D-day'a na pifko przez organizatorów!
Po prostu ciekawilo mnie to; nigdzie na stronach D-daya nie jest napisane na co ta kasa. W sumie nic wielkiego, ale zawsze kasa.

Do Prospa:
Fakt że nie możesz ulokować swych "potrzeb Wolfowych" w żadnych rozgrywkach włacznie z D-dayem i CB, chyba dobitnie swiadczy o wyeksploatowaniu RTCW w sensie turniejowym w twoim przypadku...i wielu innych zreszta.

Pozdro
Berti

Edytowane przez Berti =||= dnia 26-07-2002 o godz. 15:04

Old Post 26-07-2002 14:31
Allan
Southerner

Pozatym niby jak CBpl ma być oficjalnym polskim ladderem skoro zarejestrowane tam są klany z innych państw ?

Old Post 26-07-2002 16:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Allan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Allan Znajdź więcej post'ów przez  Allan Dodaj Allan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Allan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[BSM] Eladamari
Combat (Death Knight)

Ja uwazam ze wolf umiera, moze nie tyle sama gra ile polska scena (czyli my a nie lameriada znajaca 1 mape nawet nie bede mowil jaka). Zeby wrocily emocje trzeba wprowadzic swiezej krwi do tej gry i usunac pare map z pl servow (a mozse starczy wywalic 1) a moze zacznie sie naplyw nowych graczy i odzyja starsi nowym tchnieniem.
Nie wnikam komnmui sie nie podoba lista klanow, to ze ktos jest z C4 albo poison nie oznacza ze ma prawo obrazac innych. Druga sprawa to to ze niektore klany moga sprawic niespodzianke i jak najslabsi na drabince skopia poisno to bede to swietowal i cieszyl sie w wiecie dlaczego : otoz nie raz slyszalem lekcewazace txt i obrazliwe uwagi, nie raz widzialem jak ktos obrazal klan przed rekrotami starajacymi sie tam dostac i to jest wlasnie skorwysynstwo i powinno byc karane. Jeszcze jedna sprawa to ze odeszlo paru dzialaczy bardzxo aktywnych na scenie wolfa np DX oraz usuniecie sie na bok kilku inych (tu dluga lista)

Old Post 26-07-2002 20:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [BSM] Eladamari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [BSM] Eladamari Znajdź więcej post'ów przez  [BSM] Eladamari Dodaj [BSM] Eladamari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [BSM] Eladamari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Swiety
Veteran (Ogre)

I ja wtrące swoje trzy grosze

Nie sądze żeby Wolf tak szybko umarł. Scena każdej gry mp z kręgu ID Software trwa do dziś (no może poza Doomem

Ale z drugiej strony jestem pełen obaw. To co powtarzałem ja i inni. Brak dopływu świeżej krwi. Na zachodzie doświadczone klany z Q i cs-a przechodziły hutrowo na Wolf-a, a czy ktoś ostatnio zna dobry klan Q lub Cs-a w Polsce który przerzuciłby się na Wolf-a ?. Bo poziomu nie podniosą ludzie którzy wcześniej nie mieli doświadczeń z inną sieciową grą fpp.

Co do słabego poziomu graczy - Nikt nic nie robi w tym kierunku żeby go podwyższyć. Ludzie z dobrych klanów powinni dzielić się swoją wiedzą z innymi, żeby nie nudzili się ciągłymi wynikami 8-0.
Chociażby nawet do usranej śmierci mieli powtarzać co to jest hs.
Na rtcw.fpp.pl są newsy o nowych mapach ,ligach i innych duperelach ale nie ma działu lub artkułów o tym jak podwyższać sowje umiejętności albo jak lepiej grać. Nie ma recenzji i analizy meczów, demek dzięki którym początkujący mogliby podwyższać sowje umiejetności.

Ze swojej strony chciałem powiedzieć że pisze poradnik do Wolf-a
dla począrkujących, niedługo bedzie tego sto stron A4 z taktykami poradami itp.

Inna sprawa ( nie jest to zarzut nic na to nie poradzimy)
Jak tylko znajdzie się jakiś lepszy gracz w klanie który nie nazywa się C4 Posion FF Fuzz to często opuszcza swój stary klan i znajduje się w szeregach tych wymienionych powyżej.
Jeśli byłaby duża scena WOlfa w Polsce to nie byłoby problemu
Ale moze być to zabójcze do całej reszty klanów "z drugiej ligii", które po prostu zniechęcą się przez to do WOlfa i zamiast ćwiczyć to po prostu zrezygnują.
Jedyna sznasa to podziały tych najlepszych klanów np. powstanie FF. Bo czym więcej dobrych klanów tym lepiej dla wszystkich

Co do ligi dla elity to elita może se stworzyć lige dla elity i grać w lidze dla"nie-elity"

Jeśli chodzi o problem jedynie słusznej mapy do Wolf-a czyli granego w FFA Bicza to napewno częśc ludzi może się odwrócić od Wolfa. CHociaż IMHO to jest najlepsza mapa do Wolfa to ja już prawie rzygam i grać mi się odechciewa jak widze ciągle mp_beach. I z tym trzeba coś jak najszybciej zrobić

Zbieramy wszystkich adminów serwerów i robimy rotację, albo dajemy rcon-y większej ilosci osób które pilnowałyby żeby niektóre mapy nie były grane zbyt często. Bo co tu dużo pisać - na boardzie jest mnóstwo zwolenników rotacji albo niestandardowych map a jak dochodzi do votowania to jest mnóstow zwolleników beach. I tutaj wbrew większości ale dla jej dobra trzeba forsować grę na mapach niestandardowych.

Albo ustawić na kilka serwerów hasło co by początkujący z których kręgów rekrutują się zwollennicy gry wyłącznie na beach nie mieli dostępu.

Old Post 27-07-2002 04:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Swiety Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Swiety Znajdź więcej post'ów przez  Swiety Dodaj Swiety do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Swiety prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Pysiu
Warrior (Scrag)

Re: Re: Heh

quote:
Napisane oryginalnie przez ProspeR

Nie obrazam innych tylko stwierdzam fakt. Zreszta wytlumaczylem temu klanowiczowi co to hs. Zreszta nie czarujmy sie, nadal uwazam ze jak ktos gra w wolfa (i do tego jest w klanie) i nie wie co to hs to LOL.

Eeeeeej kuffa gram juz troche w wolfa, wydaje mi sie ze nie lamie jakos strasznie i nie wiem czy mam jakies zacmienie czy cus ale nie wiem co to jest hs Wiec jakbys byl tak mily i mnie rowniez wtajemniczyl...

LOL Pysiu

Know your limits

Old Post 27-07-2002 07:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Pysiu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Pysiu Znajdź więcej post'ów przez  Pysiu Dodaj Pysiu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Pysiu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Berti =||=
Humble Assessor

Re: I ja wtrące swoje trzy grosze

quote:
Napisane oryginalnie przez Swiety
Na rtcw.fpp.pl są newsy o nowych mapach ,ligach i innych duperelach ale nie ma działu lub artkułów o tym jak podwyższać sowje umiejętności albo jak lepiej grać. Nie ma recenzji i analizy meczów, demek dzięki którym początkujący mogliby podwyższać sowje umiejetności.

Ze swojej strony chciałem powiedzieć że pisze poradnik do Wolf-a
dla począrkujących, niedługo bedzie tego sto stron A4 z taktykami poradami itp.

Widzialem co Swiety skrobie na temat Wolfa, uwazam ze FPP rtcw juz dawno powinno wrzucac niektore jego teksty na stronke; sporo ludzi by sie podciagnelo i zaczelo troche myslec w wolfie..

Pozdro

Old Post 27-07-2002 08:53
kag
fenix

ja dla odmiany nie bede narzekal na skill na pl serwach bo z nim jest roznie [a hs=headshot], pomine tez milczeniem okazyjne oskarzanie o cheaty, "imboty", zhackowany server itp bzdury, tego co mi brakuje na pl serwach to jest teamplay.

mozna sie zalamac widzac dobor klas, np 80% snajp i brak e albo 0 wsparcia dla e na beach [np], calkowity totalny chaos na base itp, czesc osob naprawde powinna poczytac jakie sa objectives na konkretnych mapach bo naprawde glownym celem nie jest fragowanie [ zainteresowanych odsylam do trybow deathmatch kwakow czy innych ut]

co do stanu pl sceny [ilosciowego] mam swoja wlasna teorie i dotyczy ona poziomu komplikacji gry, oraz tego jakie mozna sobie zdanie wyrobic o rtcw na podstawie gry ffa.

na swiecie tez znowu fantastycznie nie jest i po pierwszej fali przejsc z q do rtcw nastapil powrot znaczacej czesci ludzi/klanow...

Old Post 27-07-2002 11:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kag Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kag Znajdź więcej post'ów przez  kag Dodaj kag do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kag prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SnoopDoggyDoG
Guest

Wedlug mnie to tylko okres wakacyjny robi swoje...

A jezeli juz mamy sie zalic odnosnie poziomu gry na polskich servach to ostatnio jest maly problem z rownoscia teamow. Jak na serwerze jest osp to kazdy chce byc w lepszym team'ie zeby miec lepsze staty bo jak bedzie mial zle to cos tam... Nie wazne ze po przeciwnej stronie jest powiedzmy o 3 graczy mniej...

Dobija mnie tez to ze jak gramy SW to niektorzy na przyklad za bardzo lubia grac Axis i jak jest swap to zmieniaja strone i znowu sqady sa nierowne i gra traci sens... i wes takiemu wytlumacz ze zaraz przeciez znowu bedzie w Axis bo to SW... Nie wiem jak Was ale mnie nudzi juz przechodzenie z jednego teamu do drugiego po 2 rundach, zeby wyrownac sqady...

Old Post 27-07-2002 11:43
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Pysiu
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez kag
[a hs=headshot

Dzieeeki wiedzialem ze sie wystawie Co do poziomu naszej gry... wydaje mi sie ze powolutku, powolutku sytuacja sie poprawia, czasami nawet ludzie sluchaja team chata i wykonuja polecenia

Know your limits

Old Post 27-07-2002 12:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Pysiu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Pysiu Znajdź więcej post'ów przez  Pysiu Dodaj Pysiu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Pysiu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
kag
fenix

quote:
Napisane oryginalnie przez Pysiu

Co do poziomu naszej gry... wydaje mi sie ze powolutku, powolutku sytuacja sie poprawia, czasami nawet ludzie sluchaja team chata i wykonuja polecenia

jak dalej bedzie sie tak powooolutku poprawiac to predzej q5 wyjdzie i doom4 niz sie z tego cos wykluje :/

Old Post 27-07-2002 12:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kag Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kag Znajdź więcej post'ów przez  kag Dodaj kag do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kag prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Pysiu
Warrior (Scrag)

Kag Ty pesymisto Jest zle ale pomysl ze mogloby byc gorzej I tak wiadomo ze FFA nigdy nie bedzie takie jak gra w klanie...

Know your limits

Old Post 27-07-2002 12:23
ProspeR
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez Pysiu
Kag Ty pesymisto Jest zle ale pomysl ze mogloby byc gorzej I tak wiadomo ze FFA nigdy nie bedzie takie jak gra w klanie...

Heheh, zaraz przeczytacz ze kag nie wie kim jest Kag .

generalnie zgadzam sie z postem Swietego w 95%. Sam zreszta napisze chyba topic dla poczatkujacych ludzi, jak zaczac grac w wolfa (1.33, osp, mappack itd.). Dokladnie tez dzis pomyslalem o tym ze jakims wyjsciem bylby podzial najlepszych klanow, ale nie do konca. Bo taki podzial mialby sens jakby w rtcw zaczeli grac nowi ludzie, a tak niestety nie jest.
I coby duzo nie mowic (teamplay, zaliczanie objectives, mp_beach) wolf umrze jesli scena tej gry to ok 100 aktywnych graczy.
NIe wiem, moze trzeba znowy wprowadzis staty (np na nowym serwie POISON), bo coby nie gadac to bylo chyba glowna przyczyna popularnosci Byry (poki nie zlagowal sie).

Najgorsze jest to ze nie ma za bardzo mozliwosci aby pobudzic scene (ja w kazdym badz razie nie mam pomyslu jak), bo wielka akcja promocyjna z wolfem za 49,90 i dostepem do netu za 19,90 miesiecznie raczej nie wchodzi w gre.

Zreszta obrazem polskiej sceny jest serwis rtcw.fpp. No offence MarekLogan ale ten serwis to dno totalne. Newsy to z regoly opisy nowych mapek, a poza nimi nic nie ma. I jak ktos zaczyna grac w wolfa od zapoznania sie z zalozenia popolarnym serwisem i widzi rtcw.fpp to szybko sie zniecheci. Jak znam zycie zaraz, zostane zjechany ze cos skrytykowalem, ale to sa fakty i mam juz dosc mowienia ze jest pieknie a wszyscy sa ok.

P.S.
Ja nikogo nie obrazam tylko dlatego ze gram w Poison, a ktos w innym klanie. Zdarzalo mi sie juz tlumaczyc w grze co to hs, czy tez probowalem aby moj team gral teamplay polowe czasu rundy piszac na team_chacie zamiast strzelac. Ale sorry czasem jak sie widzi co robia gracze, ktorzy graja juz z pol roku w wolfa to rece opadaja, a zamiast wyksc z serwa to walne czasem jakis tekst .

Old Post 27-07-2002 13:45
Swiety
Veteran (Ogre)

Nie tak do końca

quote:
Napisane oryginalnie przez kag

mozna sie zalamac widzac dobor klas, np 80% snajp i brak e albo 0 wsparcia dla e na beach [np], calkowity totalny chaos na base itp, czesc osob naprawde powinna poczytac jakie sa objectives na konkretnych mapach bo naprawde glownym celem nie jest fragowanie [ zainteresowanych odsylam do trybow deathmatch kwakow czy innych ut]

W FFA bardzo trudno dobrać optymalny podział na klasy bo spotykają się ludzie którzy mogą grać pierwszy raz i nie wiedzieć kto będzie jaką klasą grał. A bindy do końca sprawy też nie załatwiają. Wiadomo że np. C4 Box będzie z reguły snajperem
A C4 BadIdea weźmie Lt. ale na serwerach nie grają tylko C4 i trudno domyśleć się kto kim będzie grał.

Dopiero jest denerwujące jeśli widze że na 10 osób jest tylko 1 medyk i i po kilku respawnach sytuacja się nie zmienia.
Nawet porobiłem sobie bindy typu: potrzebujemy więcej medyków czy zmieniać klasę na porucznika ale ich już nie używam bo z reguły jakakolwiek prośba o wyrównoważenie podziału klas odnosiła skutek mizerny.

A jeśli ktoś mówi że nie umie grać medykie a umie grać Lt. to jest Lol, bo jaka jest trudność w wyrzuceniu apteczki albo wbiciu strzykawjki w kolegę.

Old Post 27-07-2002 14:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Swiety Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Swiety Znajdź więcej post'ów przez  Swiety Dodaj Swiety do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Swiety prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
kag
fenix

na poczatek pomine milczeniem bledna pisownie "Kag"

co do klas, no ja wiem ze kazdy [?] ma swoja ulubiona klase ale 80% snajp czy pf [np] to chyba lekka [?] przesada i nie trzeba byc wielkim mistrzem rtcw zeby zrozumiec ze bez e nic nie wysadzimy a bez m bedziemy zawsze czekac na resp a bez l szybko skonczy sie ammo ...

zreszta tzw scene rtcw widac teraz wlasnie - wakacje i pustki na serwach, sceny wieksze jak np cs czy inine kwaki radza sobie jakos bo jak wyjedzie np 100 osob to nie ma sprawy, sa inni, a u nas jak wyjedzie 100 osob to bedzie po rtcw
taa i znowu mi wyszlo optymistycznie

Old Post 27-07-2002 15:07
esso
Training (Enforcer)

Wink Pomysl na odbudowanie fortecy imperium :)

Chcecie zeby wrocilo cos co juz bylo ?
To czekajcie sobie nic nie robiac i gdybajac o gaciach wuja Stacha.

Wystarczy postawic serwer ze statami jak kiedys byry... to skutecznie odstrasza lamy (pamietacie ile map bylo granych na tym serwie ???!; pamietacie jak wielkie emocje budzilo czekanie w kolejce do zalogowania sie na serwis z najlepszymi polskimi graczami??!). Ja sie wychowalem na byrach i jest mi przykro, ze wyjadacze z byr sa porozrzucani po swiecie prezentujac tam wyzszy poziom.
To co jest na hunter's, FF, bia do godziny polnocnej wola o pomste ;\ Czasem wole przeczekac (HOM&M4 ).

Po prostu scena przymarla wraz z 'padnieciem' serwera byry. Zauwazylem ze probowano niejako intuicyjnie odbudowac ten klimat grajac na Bajkowym (dzisiejsze FF), lecz to jakby sie zatarlo... Chyba zabraklo statow i map...

Postawic serwer to nie sztuka. Trzeba go jeszcze wyposazyc w mapy (duuuuzo map - niech to bedzie przygoda majaca na celu odkrywanie nowych miejsc !!! ), miec ping, i ohaslowac go niestety.
Ktos mnie skrytykuje, powie ze innym graczom tez trzeba dac szanse (tzn. burdel i anarchia ), to ja odpowiem: a niech TAKI 'gracz' sobie na to zasluzy, niech bedzie to dla niego swietosc, niech szanuje gusta innych graczy, niech sie sam wyposarzy w mapy ktore beda wymagane na serwerze, niech sie stara wykorzystac szanse grania tam i nie lami... a i inne serwery urosna na miare kultowych, bo bedzie mial gdzie pokazac czego sie nauczyl na 'byrach'.

Wiecie dlaczego gry RPG sa ciekawe ???
Nie kazdy moze dotykac Armageddon's Bade
Mysle ze rozumiecie o co mi chodzi. Jak nie to wyedytuje

Troche off topic ale gdzie jak nie tu

Old Post 27-07-2002 15:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil esso Kliknij tutaj by wysłać e-maila do esso Znajdź więcej post'ów przez  esso Dodaj esso do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać esso prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Swiety
Veteran (Ogre)

Jeśli chodzi o serwery

To było sobie kiedyś bardzo popularne Byry na hasełko na którym był odpowiedni poziom prawie cały czas. I dziwi mnie nagła utrata popularności Byry, było to chyba w czasach gdy wprowadzano rotacje po czym Byry już się nie wrócił do czasów świetności.
Chyba też ostatnio większe problemy z lagami tam były niż dawniej.

Druga sprawa to były swego czasu serwery typu Sako i Taq gdzie grała tam tak zwana lameriam, na których to serwerach grało więcej ludzi niż na Byry. Wiem bo sam tam zaczynałem grać i te serwerki dla mnie i dla innych były odskocznią do lepszej gry.

Można powiedzieć że były to takie wylęgarnie talentów

Jest sporo ludzi którzy jako lamki zaczynali grać na TAQ albo Sako a teraz grają jako tako w innych klanach.

Ale Taq się skończyło, Sako zaczęło mieć problemy z lagami i jeszcze po problemach z Byry w Wolfa zaczęło grać chyba mniej ludzi niż wcześniej

Tu jest problem - kto bedzie chciał poświęcić swoje komputery i łącza na zrobienie serwerków dla początkujących.
I to dużej ilości serwerków. Bo jeśli w Wolfa zacznie grać kilkaset początkujacych to po pewnym czasie kilkudziesięciu graczy z nich zacznie reprezentowac przyzwoity poziom a klikunastu lub kilku może nawet poziom najwyższy.

Gry sieciowe fpp już od dawna uważane są za sport, a wspocie jeśli nie pracuje się z młodzieżąto nie ma szans na osiąganie sukcesów za kilka lat kiedy stara gwardia się wykruszy. No chyba że scena Wolfa ma się składać wyłącznie z tych ludzi którzy już grają, czyli taki londyński zamknięty klub dla gentelmanów.

Oczywiście oprócz serwerów dla początkujących musi być serwer dla elity z hasłem, na którym ktoś pilnowałby o utrzymanie wysokiego poziomu nawet poprzez kopanie opornych lub niedoświadczonych graczy.

Old Post 27-07-2002 17:25
[BSM] Eladamari
Combat (Death Knight)

ProspeR nie bylo to do ciebie a ogolem spotkalem sie z takim zjawisjkiem i uwazam ze powiino sie takich ludzi kick na miejscu
Staram sie ublagac qumpla zeby postawil server jak zostanie tylko adminem (gdzies tak wrzesien pazdziernik) na polibudzie ale jest pare przeszkud lecz jesli sie uda bedzie to serv na jakies 40 osob i co najwazniejsze bicz free!!!!!.
Jesli gdzies istnieje spis adminow wraz z kontaktem (GG w ostatecznosci @) to moze ktos dac linka to jak nikt nie chce dzialac to zrobie to ja

Old Post 27-07-2002 17:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [BSM] Eladamari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [BSM] Eladamari Znajdź więcej post'ów przez  [BSM] Eladamari Dodaj [BSM] Eladamari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [BSM] Eladamari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:55.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions