Re: Re: Re: Re: buahha
quote: Napisane oryginalnie przez GruChA
PB to fajan rzecz ale wazniejsze to zeby admini ustawili DOBRY CFG, a to polowa graczy wywala za cvary typu maxpackets, snaps, com_maxfps czy rate
na niemieckich servach z PB gram se normalnie, przychodze na server polski, admin wlacza PB i wylatuje za snaps 40 bo admin ma ustwione na 20, normalnie snapsy maja byc w przedziale 20-40
p.s. admin bobek i jego cvary rulez
Grucha.....
chętnie wypróbuję, przetestuję Twój DOBRY konfig do PB.
ja NIE WIEM ajki ma być dobry.
wydaje mi się to taki, który jest dobry dla WSZYSTKICH a nie dla POJEDYNCZYCh graczy.
jeśli więc pojedynczy gracze ustawią sobie rate 25tys (jak do lanu) i się niezmiernie dziwią, że serverowi taka wartośc przeszkadza, po zmniejszeniu do 8tys "nie widzą różnicy" -..... ja nie mam siły każdego z osobna uświadamiać. robi to za mnie komunikat - odpowiedni warning, który gracz widzi że cośtam przeskrobał. inna sprawa, jeśli go oleje to go PB kicka
swoją droga - zapraszam na http://kill.it.pl/screenshots/pbsvss.htm -- sporo jeszcze muszę pogmerać w konfigu tych skrinszotów - ale już TERAZ widać, co widzą poszczególni gracze w losowych wycinkach czasu. obraz jest zczytywany z pamięci karty grafiki - czyli jakby z monitora. aby więc widzieć, czy ktoś ma wallhacka, czy inne protezy - wystarczy prześledzić parę jego screenów.
przykładowa linijka:
000074 "bR|PAPUGa" (W) GUID=C283B6E66BDED57716F997CE0EA9C5C0 [2002.10.14 03:42:31]
od lewej:
numer zdjęcia, nick gracza, system operacyjny, guid to jakby CDkey i data sporządzenia fotki.
druga sprawa - że jest już (właśnie na nim grałem na killu) nowy update do PB - NA PEWNO jest to inna wersja od tej, którą instalowałem oznacza to, że - jak tylko ekipa Evenbalance opracuje jakiś patch na podstawie podesłanych im czitów - zamieszczają go na swoim servie - servery z włączonym PB sobie automatycznie, bez udziału admina, się updejtują. 
(http://www.evenbalance.com/publicat...ayers/#updating)
jak zauważyłem - może to niestety powodowac pewne lagi w grze - ale coś za coś.
btw - czy przyuważyliście, która wersja PB się zgłasza w konsoli UT? zapiszcie sobie ten numerek gdzieś i sprawdźcie za np. 2 tygodnie 
P.S.2. klienci (czyli to na czym Wy gracie) z włączonym PB też się updejtują samoczynnie. Nie może być bowiem tak, że serv jest na innej wersji PB niż gracze. Może i to tłumaczyc niektóre, nieuzasadnione lagi, jakie widzicie - wasz PB się właśnie "sciąga" i "instaluje"
Edytowane przez PAPUGa dnia 16-10-2002 o godz. 13:05
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|