Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Urban Terror > pr 1.32 servery itd.
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
m4ntis
l!p3|{

pr 1.32 servery itd.

Hm.. chcialem sie dowiedziec i czy jest tak mozliwosc na pr.1.32? ustwienie grafy w UT tzn. jak jest ustwiony RATE 2500 i ktos kto sie lonczy z serverm ma np.2000 to po jakims czasie go wyzuca z servera .To czy jest taka sama mozliwosc z grafikom w UT
np. wlonczenie cieni ,jednej rozdzialki 800 na 600 itd
Jest to mozliwe ?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 07-11-2002 09:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil m4ntis Kliknij tutaj by wysłać e-maila do m4ntis Znajdź więcej post'ów przez  m4ntis Dodaj m4ntis do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać m4ntis prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
m4ntis
l!p3|{

?? lol :(

przepraszam moderatorow za zamieszczenie tego teamtu 2x widocznie cos mi sie tu umnie psuje i zamieszcza mi dwa raza jeden temat dwa razy z gory przepraszam !!

Old Post 07-11-2002 09:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil m4ntis Kliknij tutaj by wysłać e-maila do m4ntis Znajdź więcej post'ów przez  m4ntis Dodaj m4ntis do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać m4ntis prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PAPUGa
Elite (Fiend)

Re: pr 1.32 servery itd.

quote:
Napisane oryginalnie przez m4ntis
Hm.. chcialem sie dowiedziec i czy jest tak mozliwosc na pr.1.32? ustwienie grafy w UT tzn. jak jest ustwiony RATE 2500 i ktos kto sie lonczy z serverm ma np.2000 to po jakims czasie go wyzuca z servera .To czy jest taka sama mozliwosc z grafikom w UT
np. wlonczenie cieni ,jednej rozdzialki 800 na 600 itd
Jest to mozliwe ?

co do rozdzielczości to nie wiem - nie widziałem tego w zmiennych cvar userów.
być może jest możliwe w ustawieniach mapy przez mapperów.
tylko: PO CO? przeciez to porażka. wyobraź sobie, że masz jakieś 2 zajebiście super mapy no i obie trafią do mapcycle na tym samym servie. i teraz co - w trakcie gry musisz zmieniać sobie rozdziałkę, bo komus się uwidzialo, że masz grac na jego mapie w takiej a nie innej rozdziałce? totalna porażka IMHO.

jeśli chodzi o rate, to tak, jest to możliwe u u siebie (coolnet i kill) to sprawdzam - nie pozwalam na <B>rate</B> większy niż 8tys. (taki jest wystarczający aż nadto dla połączeń internetowych).
jeśli masz server w LANie (np. gdzies u siebie na osiedlu), możesz wpisać: /rate 25000 tyle, że Ty nie zobaczysz różnicy ani w jakości gry ani w lagach - a bardziej obciążysz łącze do servera.

Old Post 07-11-2002 11:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PAPUGa Znajdź więcej post'ów przez  PAPUGa Dodaj PAPUGa do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DARK_ANGEL
Elite (Fiend)

najlepsze jak...

kika goscia za rate 25000 i po chwili ten sam ziomal przychodzi na serwer i wali texty typu :" oooooooooooo ale ****owy serwer wywala za rate 25000 " jak widze cos takiego to mi sie smiac chce, dobrze jest zrobione tak jak jest, bo ja jak przestawilem kiedyws z rate 8000 na 25000 to niebylo roznicy a wierze papudze na slowo ze zarzyna to serwer i jak by wszyscy nagle siedli na 25000 to by sie niedalo grac :>

To kontrolowanie grafy to by bylo juz bezsensu na maxa, bo jak ktos ma spasiony monit 20 cali to przeciez niebedzier gral w 640x480 nie? po to sa takie rzeczy zeby ich uzywac, tak samo jak wszystkie cienie lightmapy/vertexy itd ;ppppp

Old Post 07-11-2002 12:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DARK_ANGEL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DARK_ANGEL Znajdź więcej post'ów przez  DARK_ANGEL Dodaj DARK_ANGEL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DARK_ANGEL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LuZnY
luznym po pysku :o

a ja nie zmienie mojego rate 10000 ;\

Old Post 07-11-2002 13:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LuZnY Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LuZnY Znajdź więcej post'ów przez  LuZnY Dodaj LuZnY do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LuZnY prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PAPUGa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez LuZnY
a ja nie zmienie mojego rate 10000 ;\

no to nie zmieniaj
tak samo sobie pograsz na 2.6 jak Grucha chyba, czy ktoś, nie pamiętam - uparł sie, że chce miec _snaps 42 podczas gdy w 2.6 bedzie zblokowane na 40 czy nawet na 20.
upierajcie się dalej - cały świat przed Wami

Old Post 07-11-2002 16:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PAPUGa Znajdź więcej post'ów przez  PAPUGa Dodaj PAPUGa do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LuZnY
luznym po pysku :o

quote:
Napisane oryginalnie przez PAPUGa
no to nie zmieniaj
tak samo sobie pograsz na 2.6 jak Grucha chyba, czy ktoś, nie pamiętam - uparł sie, że chce miec _snaps 42 podczas gdy w 2.6 bedzie zblokowane na 40 czy nawet na 20.
upierajcie się dalej - cały świat przed Wami

pogra sobie i gru tez tyle ze najwyrazniej nie na kulnecie... coz trudno, co do swiata - nie spotakalem sie z takim czyms w niemczech, anglii, francji ani holandii zeby na jakims serwie bylo maxrate 8000 i nie mam zamiaru dostosowywac sie tylko do jednego servera bo takie bylo widzimiesie admina \o/ a lacze mozna oszczedzic w inny sposob chociazby ustawiajac maxplayers na 14...

Old Post 07-11-2002 17:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LuZnY Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LuZnY Znajdź więcej post'ów przez  LuZnY Dodaj LuZnY do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LuZnY prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
m4ntis
l!p3|{

hm...

Papug chodzi mi gownie o zastosowanie cienie ze strony servera ,cos podobnego do RATE jak masz 2000 i server ma
2500 to nie pograsz bo cie bedzie wyzucac .Da sie to samo
zrobic z cieniami jak masz vortex light a server ma HARDLIGHT
to czy cie wyzuci za to ze masz Vortex Light .

Czy jest to mozliwe ??

Old Post 07-11-2002 17:31
Psycho
miejsce na twoją reklamę

Re: hm...

quote:
Napisane oryginalnie przez m4ntis
Papug chodzi mi gownie o zastosowanie cienie ze strony servera ,cos podobnego do RATE jak masz 2000 i server ma
2500 to nie pograsz bo cie bedzie wyzucac .Da sie to samo
zrobic z cieniami jak masz vortex light a server ma HARDLIGHT
to czy cie wyzuci za to ze masz Vortex Light .

Czy jest to mozliwe ??

Sorry że się wetne,ale za mniejsze rate nie powinno wywalać:>

Old Post 07-11-2002 22:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Psycho Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Psycho Znajdź więcej post'ów przez  Psycho Dodaj Psycho do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Psycho prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
capone
+SG+SkUbAnY

Angry lagerzy

luzny ma racje o wiele przyjemniej by sie gralo gdyby serwery byly na max 16 playerow a nie rzez przy 20 to przeciez nie gra jest wystarczajaco serwow zeby zrobic na kazdym limit do 16 i tak kazdy znajdzie na ktoryms miejsce dla siebie , jeszcze jedna sprawa w ktorej pewnie mnie parwie nikt nie poprze otoz ja bym dal na kazdym polskim serwerze ograniczenie pingu do 100 no ewentualnie gora 150 ale nie wiecej bo chyba nie tylko mnie to wkurwia jak ktos gania z pingiem 400 , nie dosc ze wlasnie taki typ obciaza serwer gorzej niz 5 osob z pingiem 50 to jeszce psuje zabawe innym a sam z tego nie sadze zeby czerpal przyjemnosc grajac jak na replayu

Old Post 08-11-2002 04:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil capone Kliknij tutaj by wysłać e-maila do capone Znajdź więcej post'ów przez  capone Dodaj capone do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać capone prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PAPUGa
Elite (Fiend)

Re: lagerzy

quote:
Napisane oryginalnie przez capone
luzny ma racje o wiele przyjemniej by sie gralo gdyby serwery byly na max 16 playerow a nie rzez przy 20 to przeciez nie gra jest wystarczajaco serwow zeby zrobic na kazdym limit do 16 i tak kazdy znajdzie na ktoryms miejsce dla siebie ,

wytłumacz mi więc prosze gromadne pogaduszki Graczy na atmie?
w tłumie raźniej?

niestety - są ludzie, grający na modemach 56k. tacy na dzieńdobry mają ping 200-300. co z nimi?

Old Post 08-11-2002 05:51
m4ntis
l!p3|{

kupa !!!

chodzi mi tylko o grafike a nie o rate ,Rate to jest przyklad poprostu mam na lanie problem i sie tu udzielam bo nie mam gdzie, wiec jak ustwie server z vortexem to jak bedzie sie ladowal koles na server to go wykopie za to ze ma Hard light ??

Old Post 08-11-2002 10:50
kood
just lame

1. m4ntis (jesli w ogole to mozliwe) ustawiajac server na vertexlight, blokujac jednoczesnie lightningmap, gracze uzywajace drugie trybu nie wejda na server. Ale imo to debilizm, po co blokowac tryb graficzny, ktory jest indywidualnym wyborem kazdego gracza... chce grac na lightmapie - jego sprawa. Wiec nie rozumiem po co ingerowac w te rzeczy, r_gamma czy r_intenstiy to ja rozumiem, ale vertexlight? Debilizm, zwlaszcza ze nowy rendering map dziala tak, ze i na vertexie i na lightmapie beda cienie na mapach, wiec wlasciwie jeden pies w jakim trybie bedzie sie gralo

2. rate... taak, przychylam sie do opinii Luznego, tez wole grac na 10000, ja odczuwam roznice w graniu... i rzez 10v10 jest kolejnym debilizmem, ktorego tylko Polska toleruje, nie znam zbyt wielu serverow z takim limitem... 16 to jest gora... podoba mi sie rozwiazanie na snajperze, gdzie gra sie max 8v8 + 4 specty, ale to i tak 20 slotow zajetych na serverze, wiec sugeruje 16 lub 14 limit.

3. ograniczanie pingu do 150? kolejny debilizm jak Papuga wspomnial, modemowiac tez czlowiek pograc moze, zwlaszcza nowa beta ze swoim kodem sieciowym ma duzo zmienic, wiec nie mow hop, dopoki nie zobaczymy... maxping to gora 400...

Old Post 08-11-2002 11:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kood Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kood Znajdź więcej post'ów przez  kood Dodaj kood do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kood prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Avalone
...

jestem nie w temacie

co to jest rate?

Old Post 08-11-2002 13:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Avalone Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Avalone Znajdź więcej post'ów przez  Avalone Dodaj Avalone do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Avalone prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GrEaTEyE
Elite (Fiend)

pf...

ehh no niewiem..u mnie to niema różnicy bo i tak wieczorkiem sobie nie pogram, tylko późną nocą;( dzisiaj ostatnia noc z 2.5

GrEaTEyE

Old Post 08-11-2002 13:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GrEaTEyE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GrEaTEyE Znajdź więcej post'ów przez  GrEaTEyE Dodaj GrEaTEyE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GrEaTEyE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Sniezek
Elite (Fiend)

...a potem 8 miesiecy z beta 2.6 :/

Old Post 08-11-2002 17:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Sniezek Znajdź więcej post'ów przez  Sniezek Dodaj Sniezek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Sniezek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
voytas
Combat (Death Knight)

Thumbs down ach te cacy serwery...

zauwazylem , ze tak od momentu wprowadzenia PR1.32 dzieja sie dziwne rzeczy na serwerach polskich. osobiscie, teraz caly czas nie moge sie cieszysc gra tylko co chwile zwracam uwage na rwanie, lagowanie i takie tam.
czy ktos jeszcze odczuwa, ze jakosc gry sie pogorszyla?

Old Post 08-11-2002 19:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil voytas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do voytas Znajdź więcej post'ów przez  voytas Dodaj voytas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać voytas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
capone
+SG+SkUbAnY

Angry

no wedlug mnie nie bylo takich problemow z pr 1.31 gra byla jakas plynniejsza , ale co zrobic co bylo to juz nie wroci

Old Post 09-11-2002 09:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil capone Kliknij tutaj by wysłać e-maila do capone Znajdź więcej post'ów przez  capone Dodaj capone do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać capone prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
-v3-Yarecki
Old DeatH

.....Ograniczenia klienta

Hi!
Swego czasu wyczytauem info o tym, ze mozna, mając dobre uoncze i dobry sprzet, tak ustawic sobie parametry transmisji w kłaq, ze mając samemu dobre warunki gry, warpuje sie tam, ze enemia Cie tyrAfic nie moze. Nie raz odnosiuem wrazenie, ze przynajmniej kilku graczy tesh czytauo ten artykuł ;-))) i zrobiuo z niego uzytek....
Sam raz przezyuem taki odjazd (moje w2k z jakichs nieznanych powodooff odpaliuo kłaka 2 razy, wic miauem 50 FPS zamiast 80 i lekko mnie rzuało, a co najciekawsze, ping miłaem zamiast 80-120, 240-350.....grauem na dokach z sr8 i umpem- zrobilem, 20-10 i grauo sie przezabawine - nikt nie radziu sobie z trafianiem mnie ;-))) za to ja sam nie wiedziauem jak te hedy robie z umpa ;-)) - ...........wiec moze pewne ograniczenia dodatkowe powinno sie wprowadzic, bo to na pewno nie bylo uczciwe.........

Old Post 09-11-2002 09:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil -v3-Yarecki Kliknij tutaj by wysłać e-maila do -v3-Yarecki Znajdź więcej post'ów przez  -v3-Yarecki Dodaj -v3-Yarecki do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać -v3-Yarecki prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:32.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions