Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Stary jestem ...
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
d4
* d r u n k *

Post Stary jestem ...

Tekst na pewnym forum:

[FUN] mlodziez , Luke Jadi 21/01/03 10:00

Tekst ten skierowany jest do wszystkich tych, ktorzy nadal uważają się za młodych... hmm. Zastanawialiscie sie nad faktem ze ludzie zaczynajacy w tym roku studia sa w wiekszosci urodzeni w roku 1983? Nikt z nich nie pamieta prezydentury Regana, a wiadomosci o niej czerpia z felietonow Longina Pastusiaka. Przez cale ich zycie istnial dla nich tylko jeden papiez. Nigdy nie spiewali "We are the world, we are the children..." razem z USA for Africa, a o tym, ze Czeslaw Milosz zdobyl nagrode Nobla mogli słyszeć jedynie w szkole. Mieli po 11 lat, gdy rozpadl sie Związek Radziecki, a termin "zimna wojna" kojarzy im sie zapewne z potyczkami Eskimosow. O zagrozeniu wojna atomowa mogli slyszec jedynie podczas sierpniowego kryzysu w 1991 roku o ile w ogole pamietaja to wydarzenie. Tytul "The day after" ardziej kojarzy im sie z nazwa lekarstwa przeciwkacowego, niż z filmem, ktory jeszcze 15-20 lat temu wzbudzal w nas takie emocje. Napis CCCP wyglada dla nich bardziej jak pomylka w maszynopisaniu, niektórzy moze kojarza go z kilku czesci przygod Bonda. Raczej nie pamietaja, ze Niemcy nie zawsze byly jednym krajem, chociaz moze slyszeli w szkole lub w telewizji Murze Berlinskim. "Komunistyczna czesc Niemiec" brzmi dla nich jak "Czesc Japonii zamieszkala przez Murzynow" Sa za mlodzi, by pamiętać katastrofe promu Challenger, a AIDS istnieje od kiedy tylko pamietaja. Nigdy nie grali na ZX Spectrum, czy Commodore 64, nie mieli tez okazji sluchac czarnych plyt, a "zdarta plyta" kojarzy im sie z uszkodzonym chodnikiem. Nigdy nie mieli w domu adaptera i nie grali w Pacmana. "Gwiezdne wojny" to dla nich jeszcze jedna bajka, uzyte w nich efekty specjalne sa zalosne, a skroty R2D2 i C3PO nie maja dla nich zadnego znaczenia. Wysylanie dokumentow faksem, czy e-mailem nie sa dla nich niczy nienormalnym, a telefon komorkowy to zwykly przedmiot codziennego uzytku. Wielu z nich nie pamieta juz czasow, gdy telewizja miala tylko 2 programy, nie mowiac juz o tym, ze kiedys byla czarno-biala i nie w stereo... (oprocz wspolnej audycji TVP i PR - Stereo i w kolorze). Telewizja kablowa, satelitarna i magnetowidy to standardowe wyposażenie mieszkan, a ich obsluga jest niemozliwa bez pilota. Urodzili sie w dwa lata po tym jak Sony wypuscilo na rynek Walkmana, a wrotki z kolkami ulozonymi inaczej niz rolki sa dla nich cokolwiek dziwnym wynalazkiem. Nigdy nie slyszeli o "Niebieskim lecie", "Zalodze G", "Pszczolce Mai", Stawiam na Tolka Banana", czy "Wakacjach z duchami". Pele dla nich to Murzyn wystepujacy w TV, a Maradona to leczacy sie z nalogu narkoman. Kareen Abdul-Jabbar brzmi jak jakis terrorysta - fundamentalista arabski. Szurkowski robi cos dla sportowcow i ma cos wspolnegoz rowerami, a Lato i Szarmach chyba zyja gdzies na emigracji izajmuj sie importem-eksportem. Nigdy podczas kapieli nie mysleli o rekinach ze "Szczek", ale wsiadając na duzy statek, niekoniecznie wielkosci Titanica, czuja dreszczyk emocji. Michael Jackson dla nich zawsze byl bialy, a Tom Hanks zawsze występował w dramatach, bo komedie do niego nie pasuja. Stallone to starzejący się zabijaka, a nie mlody chlopak z biednej rodziny, ktory stara się wygrac swojapierwsza walke bokserska. Jak Travolta mogl byc tancerzem z takim brzuchem? Kto to jest ten Robert Redford i dlaczego mowia, ze jest przystojny? Wojna o Falklandy to taka sama przeszlosc jak I czy II WojnaSwiatowa. Soczewki kontaktowe zawsze byly miekkie... Alf to mocno archaiczna produkcja amerykanska, a "Muppet Show" to takie Fragglesy, tylko starsze wydanie. Nigdy nie zastanawiali sie jak wyglądał Charcie z serialu "Aniolki Charliego", ani nie przezywali chwil grozy "Dempsey i Makepeace"czy zaloga "Posterunku przy Hill Street". "Musashi" i "Shogun" - dla nich to brzmi jak nazwy japonskich okretow lub mysliwcow.. I nie mają zielonego pojecia kto to jest Pankracy !!!!!!!! NO I JAK - NIE UWAZASZ, ZE JESTES Z INNEJ EPOKI?!

http://www.aiw.cad.pl/kultowa.html

No właśnie ja większość pamiętam z tego. Aż się normalnie łezka kręci w oku jak się to czyta i tą strone przegląda. Do tego wybuhy śmiechu co chwile. Tamte czasy to paradoidalne były.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 21-01-2003 11:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

A czy jest tam również wspomnienie takich bajek jak:
latający zajączek
chłopiec z plakatu?
Jeżeli chodzi o TV to mi najbardziej żal Sondy.
Pamiętam również jak się leciało do domu z boiska by zobaczyć 1500 sekund wielkiego sportu.
Pamiętam wycinanie nazwisk kolarzy z Wyścigu Pokoju (o oglądaniu nawet nie wspomnę), naklejanie ich na kapsle i można było potem cały dzień w nie pykać.
Ktoś grał kiedyś w "ciupy"?
Kto z was oglądał zachodnie katalogi i "zamawiał" różne zabawki, ubrania itp?
Kto wysyłał "prośby" pisane łamaną angielszczyzną do zachodnich firm by przysłali nalepki(Coca-Cola i Lego) i katalogi (LEGO), opakowania z czekolad (Milka)?
Kto pamięta wycinanie gołych bab z "Razem"

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 21-01-2003 12:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

mimo iz rocznik ze mnie 84 to wiekszosc z tego pamietam spokojnie...
pierwszy komputerek -> commodorre 64 na kasety .. ehh to ustawianie glowicy zeby po 16 minutach ladowania gry z kasety dostac na ekranie error :}
ehh... czarno biala telewizja... pankracy, mis uszatek, fuzle [ha!ktos to pamieta?] no poprostu zajebista sprawa... dzis tylko sie napieprzaja w tych bajkach i nic innego...
gra w kapsle... gra w "wykopanca" [hihihi ] zajebista sprawa :}

Old Post 21-01-2003 12:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Re: Stary jestem ...

Imo ten tekst jest mocno przesadzony. Autor mogl uwzglednic roczniki 85 i wyzej. Podajac za przyklad rocznik 83 popelnil chyba najwieksza pomylke tracac calkowicie na rzetelnosci (imo).

Fakt, ze slabo pamietam czasy z przed 90'roku, ale cos zostalo. Pamietam jak nie moglem zrozumiec dla czego moj dziadek tloomaczac mi zasade fermentacji alkoholowej mowil, ze nie mam nikomu o tym opowiadac, na pytanie dla czego odpowiedzial "bo niewolnio" (robil wino domowej roboty, zreszta mam jeszcze kilkanascie butelek rocznik 87-91).

Piosenka "We are the world, we are the children..." jest mi raczej znana, dokladnie wiem co to "zimna wojna", pamietam szum jaki byl przy okazji burzenia muru berlinskiego, fakt ze nie kojarzylem za bardzo o co chodzi, ale do dzisiaj pozostala mi w pamieci informacja, ze resztki muru posloozyly za elementy chodnikow

Nigdy nie grali na ZX Spectrum, czy Commodore 64

Chyba wiekszej pomylki w tekscie nie ma. Majac 5-7 lat biegalem do kumpli w bloku obok na "River Ride" i "Henrys House" nie wspominajac o "Montezuma". W wieku 8 lat dostalem swoj pierwszy komputer - wlasnie C64. Pierwsze proste programy pisalem wlasnie na C64 w Basic'u, tam tez zrozumialem na czym polegaja petle warunkowe (majac 11 lat ).

Nigdy nie mieli w domu adaptera i nie grali w Pacmana.

Adaptera nie mialem, za to mialem 4 sciezkowy magnetofon szpulowy z mikrofonem i sie nim bawilem. W Pacmana chyba kazdy z rocznika 83 gral.

"Nigdy nie slyszeli o "Niebieskim lecie", "Zalodze G", "Pszczolce Mai", Stawiam na Tolka Banana", czy "Wakacjach z duchami".

Pszczolke chyba kazdy zna, a czolowke wakacji z duchami pamietam do dzisiaj.

"Jak Travolta mogl byc tancerzem z takim brzuchem?"

Tu w ogole wychodzi obeznanie autora z tematem. Travolta do dzisiaj w wielu filmach gra w "tanecznych" scenach. Przyklad "I kto to mowi"

"Muppet Show" to takie Fragglesy"

Kiedys ogladalem Muppet'y i pamietam info w telekspresie (o 17:15 ) o smierci tworcy Mappet'ow

"I nie mają zielonego pojecia kto to jest Pankracy"

No comment. Imo autor wklapal swoje wpomnienia w ogole nie dopasowujac ich do wspolczesnych czasow. Ponadto kilkoma stwierdzeniami robi z ludzi mojego rocznika nie tyle "malolatow" co niewyksztalconych kretynow. Ludzie wedlog niego mlodzi (rocznik 83) raczej poczuja pewna przynaleznosc do ludzi "Z INNEJ EPOKI" a w tekscie zostali przedstawieni wlasnie jako "dzieciaki"

Old Post 21-01-2003 12:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
Guest

Niedawno robilem przemeblowanie w pokoju wiec odkurzylem troche starych rzeczy...moje ilustrowane bajki o sloniu trabalskim, koziolek matolek ... ehh, to byly czasy ... albo czarno bialy telewizor marki Unitra, ktory pamieta jeszcze lata 80' , ktory mam w domu - na pamiatke dla potomnosci ...

Old Post 21-01-2003 13:19
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

ja jestem 84 i sporo z tego pamiętam, a sporo kojazę lub po prostu siie nauczylem o tym
moj pierwszy komp to PC, ale za to mialem adapter Słuchalem na nim bajek

Old Post 21-01-2003 13:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Re: Stary jestem ...

quote:
Napisane oryginalnie przez Deadpool
No właśnie ja większość pamiętam z tego. Aż się normalnie łezka kręci w oku jak się to czyta i tą strone przegląda. Do tego wybuhy śmiechu co chwile. Tamte czasy to paradoidalne były.

A no prawda....

Old Post 21-01-2003 13:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

ahh... pogralbym se w kolarzy kapslami wokol piaskownicy

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 21-01-2003 16:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt.
ULRAUNT

Pamietacie wyżeranie Visolvitu & Vibovitu palcem?

Old Post 21-01-2003 16:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ulraunt. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ulraunt. Znajdź więcej post'ów przez  Ulraunt. Dodaj Ulraunt. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ulraunt. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

nie da sie zapomniec mniam

ja jeszce pamietam ogladanie 5-10-15 na starym TV bez pilota Taki z wysuwanymi guzikami za ktorymi kryły sie pokrętełka

Old Post 21-01-2003 17:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

Ja miałem taki na "dotyk" czasem usiadła mucha i przełączyła kanał, wtedy ojciec leżąc na kanapie wrzeszczy (stary leń z niego) Tomeeeeeeeeeeek jedynka! Tomeeeeeeeeeeeeek dwujka itp. A ja siedziałem w moim pokoju obok i kursowałem.

Old Post 21-01-2003 19:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
Guest

quote:
Ja miałem taki na "dotyk" czasem usiadła mucha i przełączyła kanał

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
ja jeszce pamietam ogladanie 5-10-15

hehe, pamietam to jak dzis: "Zaraz sie zacznie ... zaraz sie zacznie"

Old Post 21-01-2003 19:48
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Atari
Elite (Fiend)

nie bylem przy rozwalaniu moru berlinskiego nie pamietam regana nie wiem kto to jest c. milosz (tylko z teleexpresu)
nie znam kilku starszych filmow zato ogladalem shoguna wszystkie bajki turlame kapsle gralem na czarnych pudelkach (nie wiem co to bylo) ktore moj starszy brat pozyczyl od kolegi w chowanego i samolot (taki zgory nie pamietam nazw) mialem wtedy 7lat pierwszy komp to commodore dostalem go w wieku 9 lat gralem w mikro proce socer do 3 w nocy potem chodzilem razem z bratem po bulki do piekarni imo 1 - 3 lata roznicy to nie duzo 10 - 30 to juz cos:>
mialem czarno bialy telewizor do 10 roku zycia pewnie stalby do dzisiaj gdyby brat nie zrzucil go spolki (biedny unimor rozlecial sie na kawalki)

Old Post 21-01-2003 20:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Atari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Atari Znajdź więcej post'ów przez  Atari Dodaj Atari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Atari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

koty za płoty kto nie ma ochty, już zaczynamy czy jakoś.

Old Post 21-01-2003 20:16
Ulraunt.
ULRAUNT

Przypomnial mi sie jeszcze jeden program - Tik Tak
Ja jestem pan Tik Tak, (...) a to jest jego znak, tak tak tak to pan Tik Tak a to jest jego znak.

Old Post 21-01-2003 20:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ulraunt. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ulraunt. Znajdź więcej post'ów przez  Ulraunt. Dodaj Ulraunt. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ulraunt. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
szpak
Master (Spawn)

ueeeeeee sigma i pi w tv :> czy cos
polonezy z jakimis cukiereczkami w srodku
resoraki kapsle pilka catsy z dolnej szafki u brata ciotecznego :>
rzucanie sie na jablka w sadach nawalanie glina w auta
a potem mission imposible przez pola noca

ale to juz chyba bardziej nasze chore czasy :>

zbliżać się do rzeczywistości, jeśli mozna się tak wyrazić, ale nigdy nie przybliżymy się dostatecznie,
gdyż rzeczywistość to w nieskończoność następujące po sobie kroki, stopnie postrzegania, fałszywe dna,
i dlatego właśnie jest niewyczerpalna, nieosiągalna. Można wiedzieć coraz więcej i więcej o jednej rzeczy
ale nie można wiedzieć o niej wszystkiego - to beznadziejne. Tak więc żyjemy w otoczeniu przedmiotów
bardziej lub mniej przypominających duchy (...)"

Old Post 21-01-2003 21:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez naenun
ueeeeeee sigma i pi w tv :>

MATPLANETA i gadajacy monitor ZimZum sciagal ostatnio soundtrack z tego

Old Post 21-01-2003 21:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

A Adama Slodowego pamietacie?

Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!

Old Post 21-01-2003 22:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

Mam.
Sam majsterkowałem.

Słodowy Adam* - geniusz złota rączka, głoszący hasło "Zrób to sam" (505 odcinków w latach 1959 - 1983). Zadziwiał swoimi zdolnościami do robienia czegoś z niczego. Jego tajemnica polegała na wyjmowaniu spod stołu zrobionego wcześniej modelu. Posługiwał się słynną czarno-białą strzałką do pokazywania. Przykładowy tekst: "Z pasków blachy, które można znaleźć na każdym podwórku...". Popisowe numery: chodzący miś Yogi i miniaturowy odkurzacz. Współautor scenariusza "Pomysłowego Dobromira". Dla telewizji skonstruował m.in.: statywy do kamer, teleprompter, urządzenie do robienia wiatru w studio

Młody Technik - do dzisiaj pamiętam przepis na słuchawki stereo z dwóch wkładek W-66 (ze słuchawek telefonicznych), szprych rowerowych i kawałka przewodu. Zrobiłem. Szaleństwo. Po tym artykule jakoś trudniej było znaleźć działającą budkę telefoniczną

Old Post 21-01-2003 23:09
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Mam w domu kilka plyt dlugograjacych z bajkami, muzyka Billa Haley'a (tak, sluchalem tego jak maly bylem - zajebioza) i z czyms tam jeszcze, troche muzyki czeskiej.
Co do tekstu, to sie zgodze z tow. Shooler'em w jego dlugiej wypowiedzi. Btw. Commodora to ja dlugo mialem i fajnei sie w niego pykalo. Zreszta, wtajemniczeni wiedza co jest grane.
Co tam bede sie rozpisywal.

Old Post 22-01-2003 00:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil giBBeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do giBBeR Znajdź więcej post'ów przez  giBBeR Dodaj giBBeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać giBBeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Ja tylko chce napisac, ze Shooler ma racje... a Visolvit i Vibovit to ja dalej jem palcem, chyba, ze na chybcika to full saszetka (Vibovitu) do geby leci. Visolvit, troche mocniejsza rzecz - lepiej palcem

Old Post 22-01-2003 02:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
ja jestem 84 i sporo z tego pamiętam, a sporo kojazę lub po prostu siie nauczylem o tym
moj pierwszy komp to PC, ale za to mialem adapter Słuchalem na nim bajek

:piwo:

5-10-15 rulz ;-]
Vibovit i Visolvit rulz!

Old Post 22-01-2003 07:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Slodowego tez pamietam, mala zielona ksiazeczka Mialem jeszcze ruski zestaw mlodego chemika

btw od razu widac kto stary na boardzie

Old Post 22-01-2003 12:26
AlieneK
KOSZ

TikTaka tez troche pamiętam
Ehh...sporo rzeczy nie moge se przypomniec, ale jak napiszecie to kojaze

Old Post 22-01-2003 12:33
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
[...]
btw od razu widac kto stary na boardzie

tia - Ty najbardziej

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 22-01-2003 12:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Eustachy
forgotten

quote:
Ja miałem taki na "dotyk" czasem usiadła mucha i przełączyła kanał, wtedy ojciec leżąc na kanapie wrzeszczy (stary leń z niego) Tomeeeeeeeeeeek jedynka! Tomeeeeeeeeeeeeek dwujka itp. A ja siedziałem w moim pokoju obok i kursowałem.

Też miałem takie cudo nawet stoi jeszcze chyba gdzieś w piwnicy... zwał sie "Jowisz" jak dobrze pamiętam , heh i pamietam tez ja robiłem za pilota...

Old Post 22-01-2003 14:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Eustachy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Eustachy Znajdź więcej post'ów przez  Eustachy Dodaj Eustachy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Eustachy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Lipas
tia - Ty najbardziej

Ta...

Old Post 22-01-2003 14:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

A to pamiętacie?

Chociaż mało mamy lat
tak naprawdę niewiele
Choć lubimy w piłkę grać
i pojeździć rowerem
Chociaż wkoło fajnie jest
tyle zabaw nas czeka
Wiemy, że każdy z nas
wyrośnie każdy z nas
Na wielkiego, wielkiego
na człowieka..

Ref.
Bo co może, co może mały człowiek?
Tak jak ja, albo ty?
Może pani, a może pan odpowie?
My zgodzimy się z tym 2X

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 22-01-2003 15:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

killertowa kurde nie pamietam, z czego to ?

Pamietacie ta czeska bajke "Nikogo nie ma w domu" ?
Jak dla mnie to Mis Uszatek rulezzz, ciekawe jakie beda te nowe odcinki.

Old Post 22-01-2003 16:17
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez HakaN
killertowa kurde nie pamietam, z czego to ?

Zanim ci odpowiem poczekam i dam szansę tym jeszcze starszym.
Choć po mnie to już chyba tylko slawek, ale on się nie liczy bo już kiedyś o tej piosence z nim gadałem. Chociaż, stary już jest i problemy ze sklerozą ma więc pewnie i tak nie pamięta z czego ta piosenka

Old Post 22-01-2003 18:28
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:11.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions