Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > Cyfrak
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
MandaryN
........?........

Cyfrak

W najblizszym czasie chcialbym qpic jakis aparacik cyfrowy cenowo w granicach 1500 zeta. Problem w tym, ze nie zabardzo jeszcze orientuje sie w tej tematyce i w zwiazq z tym mam do Was prosbe o udzelenie jakis wskazowek czym kierowac sie przy qpnie i na co najbardziej zwrocic uwage. Canon, HP, Fuji, Nikkon, Sony...jaka firma, jaki model???

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 04-02-2003 18:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MandaryN Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MandaryN Znajdź więcej post'ów przez  MandaryN Dodaj MandaryN do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MandaryN prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

wszyscy radza zeby brac canona a40 - coprawda 'tylko' 2 mpix ale maszynka jest mila... ale na twoim miejscu zastanowilbym sie jeszcze nad hp 720 /3.3 mpix/... ja mam nizszy model od jakiegos czasu /620 - 2.1 mpix/ i jestem naprawde zadowolony... choc za jakis czas napewno kupie cos bardziej profesjonalnego...

aha - nie zapominaj ze do ceny aparatu trzeba doliczyc:
- 4 akumulatorki - ok 50 pln
- ladowarka - ok 50 pln
- karta pamieci - minimum 32 mb - ok 120 pln

tak wiec ok 220 pln

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 04-02-2003 19:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MandaryN
........?........

quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer
...na twoim miejscu zastanowilbym sie jeszcze nad hp 720 /3.3 mpix/...
aha - nie zapominaj ze do ceny aparatu trzeba doliczyc:
- 4 akumulatorki - ok 50 pln
- ladowarka - ok 50 pln
- karta pamieci - minimum 32 mb - ok 120 pln

tak wiec ok 220 pln

Wlasnie lookalem sobie po necie i sprawdzalem i sie natknolem na tego HPeka i rzeczywiscie parametry ma porownujac do innych to ma nawet dobre.
Co do qpna akcesoriow to co do baterii i ladowarki to sie zgodze ale czy dodatkowa karta to rzeczywiscie konieczny wydatek??? &20 ma chyba 16 mb wbudowanej pamieci co pozwala na zapisanie ok. 200 zdjec w 640x480 co jak dla mnie jest dosc spora iloscia (pozostaje kwestia jakosci zdjecia w takiej rozdzialce)
Nie macie moze jakis linqf do testuf porownawczych albo cus podobnego?? Czekam na dalsze spostrzezenia

Old Post 04-02-2003 20:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MandaryN Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MandaryN Znajdź więcej post'ów przez  MandaryN Dodaj MandaryN do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MandaryN prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt.
ULRAUNT

Ja bym poradził poczekać jeszcze z rok (jeżeli ci się nie śpieszy) i kupic coś porządniejszego np: PowerShota G2 (4 megapiksele) w cenie około 2000 zł.

Old Post 04-02-2003 20:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ulraunt. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ulraunt. Znajdź więcej post'ów przez  Ulraunt. Dodaj Ulraunt. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ulraunt. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

testy + zdjecia - sam zobacz

http://www.steves-digicams.com/hardware_reviews.html

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 04-02-2003 21:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MandaryN
........?........

quote:
Napisane oryginalnie przez P0Z
Ja bym poradził poczekać jeszcze z rok (jeżeli ci się nie śpieszy) i kupic coś porządniejszego np: PowerShota G2 (4 megapiksele) w cenie około 2000 zł.

Hehe...w sumie to mi sie tak bardzo nie spieszy ale czekac rok to raczej nie wytrzymam a i tak raczej 2 tysiaqf nie przeznacze na aparacik gora 1,5.
BTW Qmpel ostatnio qpil w Selgrosie cyfroofke Trusta za ponad 600 zloty i tu uwaga z 4 megapikselami. Wedlug mnie za 600 zeta taki aparat to albo jest to jakas wielka lipa albo gigantyczna obnizka Pomijam fakt, ze pewnie poza 4 megapikselami aparat nie oferuje nic pozadnego. Ja jednak z takiej promocji wole nie korzystac i qpic jakis aparacik renomowanej firmy

Old Post 04-02-2003 21:25
MandaryN
........?........

quote:
testy + zdjecia - sam zobacz

http://www.steves-digicams.com/hardware_reviews.html

:O zajefajna stronka jest tam wszystko fajnie opisane, stestowane i wogole Thx LoveBeer za linka
Ale to i tak nie zawlania Was z faktu, ze dalej czekam na jakies propozycje i sugestie

Old Post 04-02-2003 21:32
AlieneK
KOSZ

Ja niedawno kupowlaem
Kupilem Hp za troche ponad 1600PLN
3.3 Mpixli
3x zoom optyczny
4x zoom cyfrowy
15MB pamieci wbudowanej
oczywiscie mozliwosc wsadzenia karty
30sek. filmu z dźwiękiem (ale wchodzą 2 filmy na pustą karte).
3 tryby jakosci zdjęc (najlepszej 11 zdjec, najgorszej prawie 200)
mozliwosć nagrywania dzwięku do fotki (przypisuje dźwięk jaiej fotce)
przy instalacji sterownikow i innego software'u mozesz zalozyc sobie konto gdzies tam i w aparacie zanzaczas siakąs fotke i przy połaczeniu z kompem od razu albo drukuje, albo wysyla komus na @ te fotke.
W zestawie są 4 zwykle baterie, 2 kable (USB z aparatu do kompa i drugi do czegos jeszce - nie pamietam ), fajna torebka, którą mozna sobie postrzelać o w ogole

a tak wygląda

jestem z niego zadowolony i polecam
do tego kupilem za 250PLN (okolo) ładowarke i 4 akumulatorki 1800 (czegos tam )

ogolnie jest fajny, ładny i wygodny

Old Post 04-02-2003 21:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

alienek -> nie klikalem na linka ale to mowisz o 720 ? fajny aparacik - no i ztym czarnym bosko wyglada w zasadzie ta moja 620 to to samo jeno 2.1

tak wogole nie ma sie co klamac - hp ma NAJWYZSZY stosunek jakosci do ceny...

a co do ladowarki + aku za 250 - drogo !!! ja za pol tej ceny kupilem na allegro ladowarke + 4 aku ni-mh 2000 panasonica !

mandaryn -> wszystkie te trusty, yakumy i inne shity sa BEZNADZIEJNE !!! one maja staly czas spustu migawki /nie znam sie ale chyba wiadomo o co chodzi /, brak focusa /tylko syfny przelacznik makro/, brak zooma optycznego /a cyfrowy jest gowno warty - w zasadzie nie wiem bo kiego grzyba go daja ??/ - a do tego zdjecia z tych pasci - szczegolnie przy slabym oswietleniu /lampa duzo nie pomaga/ sa po prostu nie do przyjecia !!! a wiem bo mialem

potem wrzuce na serw kilka zdjatek z mojego hp to sobie zobaczysz
aha - co do wiekszej ilosci pikseli - nie wiem czy w nieprofesjonalnych aparatach to ma sens - zdjec makro i tak tym nie porobisz fajnych - a takie normalne zdjecia i tak nie ogladasz w rozdzialce 2000x1300 - przynajmniej ja jak robie sobie alboomy to zmniejszam do 800x...

sxn | blog

Old Post 04-02-2003 23:40
LoveBeer
GreenMan

ok - zdjatka sa pod adresem:

http://www.lb.iap.pl/inne/zdjecia_hp620/

wszystkie mocno zmniejszone - ale tak jak mowilem to wersje do ogladania - jak bys chcial ktores zobaczyc w 1600x daj znac to wrzuce...

sxn | blog

Old Post 04-02-2003 23:59
glover
nienasycony

no miodzio fotki!
co za artysta z ciebie
kotki sa sliczne.

a jakosc znacznie lepsza niz przy normalnych aparatkach , (no ale ja sie nie znam )

Old Post 05-02-2003 00:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil glover Znajdź więcej post'ów przez  glover Dodaj glover do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać glover prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MandaryN
........?........

LoveBeer---> Nono zdjecia sa ql jakosc niczego sobie, a co do stosunq mozliwosci do ceny tez mi sie tak wydaje ze ten HPek to najlepsze rozwiazanie.
A co do tych Trustow to w rzadnym wypadq nie chcialem qpowac takiego shitu
Alienek---> Skoro masz ten aparacik i tak go zachwalasz to nie jest to chyba jakies barachło
Do Ciebie jeszcze mala prosba, mozesz sie opytac swojego qmpla Maslava co on proponuje bo z tego co mi wiadono to on jakos tam zajmuje sie fotografowaniem i napewno bedzie mial cos do powiedzenia...

Old Post 05-02-2003 08:00
AlieneK
KOSZ

moj kolega MaslaV jest teraz na wyjeździe..bedzie w sobote.
No ja tez chcialem zeby mi poradził co kupic, ale w koncu sam kupilem
No ale nie wyśmiał mnie za ten zakup wiec chyba byl dobry

btw: http://www.eko.net.pl/~ks/cs/skan to moje koty
ale to nie z robione z mojego aparatu tylko skanowane fotki

Old Post 05-02-2003 09:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

LoveBeer - pamietam ta lawke bardzo dobrze (ta na ktorej siedzi dziadek). Wielokrotnie na niej z dziewczyna przesiadywalem, jak jeszcze nie studiowalem w Gdansku :o
A teraz nie mam nawet czasu wyskoczyc dzies :/

A wracajac do tematu - imo HP Ownz. To sa obecnie jedne z lepszych aparatow w swojej klasie, bogate wyposazenie i przede wszystkim - ladne zdjecia !!

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 05-02-2003 10:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Ponoc HP slabe sa...

Jakby co to www.pstryk.pl

Old Post 05-02-2003 11:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MandaryN
........?........

Hmm po zlookaniu wielu aparatow w tym samym przedziale cenowym IMO najlepszym rozwiazaniem bedzie wczesniej wspomniany HP 720...

Old Post 05-02-2003 11:31
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez MandaryN
Hmm po zlookaniu wielu aparatow w tym samym przedziale cenowym IMO najlepszym rozwiazaniem bedzie wczesniej wspomniany HP 720...

http://www.pstryk.com.pl/opis/1585

Jak chcesz....

Old Post 05-02-2003 11:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

Thumbs up

lucas - chodzi o to ze hp daje za 1500 pln to czego nie daje zadna inna marka /i nie mowie tu o truscie / - dlatego ja uwazam ze 720 to dobry wybor

ps: patrzcie w komputroniku - tam zawsze jest pare groszy taniej...

sxn | blog

Old Post 05-02-2003 13:26
Lucas
esports.pl

quote:
lucas - chodzi o to ze hp daje za 1500 pln to czego nie daje zadna inna marka /i nie mowie tu o truscie / - dlatego ja uwazam ze 720 to dobry wybor

No za ta cene... 500zl wiecej i bylby juz wiekszy wybor...

Old Post 05-02-2003 13:56
szpak
Master (Spawn)

ciezki jest mi sie zdecydowac, moze ktos ma?
creative pc cam 300
lub mustek gsmart mini 2

zbliżać się do rzeczywistości, jeśli mozna się tak wyrazić, ale nigdy nie przybliżymy się dostatecznie,
gdyż rzeczywistość to w nieskończoność następujące po sobie kroki, stopnie postrzegania, fałszywe dna,
i dlatego właśnie jest niewyczerpalna, nieosiągalna. Można wiedzieć coraz więcej i więcej o jednej rzeczy
ale nie można wiedzieć o niej wszystkiego - to beznadziejne. Tak więc żyjemy w otoczeniu przedmiotów
bardziej lub mniej przypominających duchy (...)"

Old Post 05-02-2003 14:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
Ponoc HP slabe sa...

[...]

a probowales ?? :>

ja - tak i musze powiedziec, ze mam na ich temat baardzo pochlebna opinie :o

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 05-02-2003 16:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MandaryN
........?........

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
No za ta cene... 500zl wiecej i bylby juz wiekszy wybor...

No w sumie to masz racje ale jest jeden problem, zkad te 500 zeta wziasc?? Dla mnie 1500 na sam aparat to max + z czasem moze jakas dodatkowa karta

Old Post 05-02-2003 17:51
eses
okur.wa

Ja mam tego PowerShota G2 o którym wspominał POZ, więc jak chcesz jakieś fotki robione przez niego to na priv.

Operation Flashpoint rocks! :: 1 Recon Co. rocks!

Old Post 05-02-2003 19:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil eses Kliknij tutaj by wysłać e-maila do eses Znajdź więcej post'ów przez  eses Dodaj eses do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać eses prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez MandaryN
No w sumie to masz racje ale jest jeden problem, zkad te 500 zeta wziasc?? Dla mnie 1500 na sam aparat to max + z czasem moze jakas dodatkowa karta

A nie morzesz poczekac??? Musisz koniecznie miec???

Wiesz - jakbys pojechal na wycieczke do egiptu i potem nie mial kasy aby kupic wycieczki na piramidy i tylko bys siedzial w hotelu - to byc zmarnowal pieniadze....

Old Post 06-02-2003 08:14
LoveBeer
GreenMan

lucas - przesadzasz... to jest dokladnie taka sytuacja jak z kompem - czekaj az stanieje a nigdy nie kupisz... bo jak mandaryn juz uzbiera dajmy na to te 2000 okaze sie ze aparatu potanialy i za ta kwote ma jakiegos 4 mpix... ALE o 500 pln wiecej jest super aparat 5 mpix /ktora to ilosc do tego czasu bedzie juz standardem / z ultra-hiper bajerami.. no i zbowu bedzie czekal/zbieral... bez sensu...

(a tak pozatym dla kogos kto sie pasjonuje fotografia posiadany aparat zawsze bedzie stwarzal niedosyt... normalne sa mysli typu - uff za rok to sobie kupie jakas maszyne ! )

sxn | blog

Old Post 06-02-2003 09:35
Lucas
esports.pl

quote:
lucas - przesadzasz... to jest dokladnie taka sytuacja jak z kompem - czekaj az stanieje a nigdy nie kupisz... bo jak mandaryn juz uzbiera dajmy na to te 2000 okaze sie ze aparatu potanialy i za ta kwote ma jakiegos 4 mpix... ALE o 500 pln wiecej jest super aparat 5 mpix /ktora to ilosc do tego czasu bedzie juz standardem / z ultra-hiper bajerami.. no i zbowu bedzie czekal/zbieral... bez sensu...

Nie dokaldnie - ja mowie o kolejnym pulapie cenowym (2000) a nie czekac az stanieje...

Jest to pewien przedzial cenowy w ktorym sa jzu sensowne aparaty - za pol roku tez beda...

To ja z dyskami twardymi - kosztuja 550zl, tyle ze co pewien czas dostajemy wieksza pojemnosc. Jak bedziemy mieli na dysk tylko 400zl - to zawsze bedziemy kupowac dyski z polki low-end. A bedzie okazywac sie ze za 430 zl bedzie dysk wiekszy o 30%.

Po porostu - chodzi o relacje cena-jakos.

Old Post 06-02-2003 10:57
rcube
KOSZ

Lucas: ale Tobie Panstwo daje kase/doplaca na tego typu rzeczy a my musimy placic z wlasnej kieszeni

Old Post 06-02-2003 11:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
Lucas: ale Tobie Panstwo daje kase/doplaca na tego typu rzeczy a my musimy placic z wlasnej kieszeni

Trzeba bylo sie pilnie uczyc

To jest prosty rachunek ekonomiczny... Wezcie ceny dyskow twardych i wyrysujcie sobei krzywa cena/pojemnosc dysku...

Old Post 06-02-2003 11:33
MandaryN
........?........

Ulala panowie spoko imo Lovebeer dobrze gada nie bede sie powtarzal bo to co chcialbym powiedziec napisal juz Lofebeer (thx )
Lucas ---> niby tez masz racje ale dla mnie 1500 zeta to max a faktem jest za powyzej 2000 jest doorzy wybor i znacznie lepsze aparaty, no ale to juz o te 500 zeta wiecej... imho nie wydaje mi sie bym zmarnowal kase qpujac tego HPeka za te 1.5 tysiaka bo jak juz wczesniej zostalo to powiedziane (bodajrze Lipas ) jest to najlepszy stosunek ceny do oferowanych mozliwosci.

Old Post 06-02-2003 13:37
LoveBeer
GreenMan

noo to co ? temat uwazamy za 'rozwiązły' ??

sxn | blog

Old Post 06-02-2003 14:22
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:42.    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions