Yo yomio 2 @LL
Dobra SLAVE, widze ze pare osob sie tu wypowiedzialo calkiem powaznie, wiec ja tez sie wtrace .
Klany, klany... Po co one sa? Hmm, mysle ze nie ma odpowiedzi, ktora nie wydala by sie wam banalna. To wszystko zostalo jush powiedziane: klany tworzy sie po to, by razem trenowac, stac sie lepszym graczem.
Chyba jednak cos innego przyszlo mi do mojego zakutego lba: przeciez od dawien dawna ludzie o podobnych zainteresowaniach lubia sie laczyc w grupy. Masz paru kumpli, ktorzy graja w q3. Mieszkasz w sporym miescie (to przyklad jak z naszego zycia, co SLAVE?). Moze i jest w nim wielu graczy, jednak sa oni porozrzucani po calej wiosze.
Chodzisz do kafejki na chybil-trafil. A nuz, oprocz pieciu lam... eee...nie- oprocz pieciu begginerow trafi sie w gralni chociaz jeden weteran q3, z ktorym warto by bylo zagrac?
No i miales szczescie. Przyszedl jakis gosciu. Z trudem go pokonales. Widzisz, ze jest naprawde dobry... Myslisz sobie: "kruwa , fajnie by bylo czesciej razem trenowac! Ale bysmy wymiatali po jakims czasie- MUAH!". Proponujesz mu, zeby przyszedl do gralni jutro w samo poludie . I niech przyprowadzi ze soba wszystkich dobrych graczy, jakich zna.
Spotykacie sie jutro. Super sie gra. No to spotkajmy sie jeszcze raz... i jeszcze raz... Przypomina ci sie, ze masz paru kumpli- graliscie kiedys razem w q2. Moze kolesie przerzucili sie na q3? Dzwonisz. "Pe-he-he-wnie! Powiedz tylko o ktorej mam byc w tej kafeji, zeby skopac wam tylki"...
Kumpel przychodzi. Swietnie sie bawicie. Po dwoch tygodniach, moze po miesiacu wspolnego grania i dzwonieniu po kumplach okazuje sie, ze jest was np. osmiu. To troche za duzo na deathmatch... Ktos wpisuje /g_gametype 3 i zaczyna sie team DM. Oooooodlooooot! Potem wlaczacie CTF, znowu TDM...
Po miesiacu okazuje sie, ze jestescie cholernie zgrani. Podczas walki druzynowej kazdy zna swoje miejsce w teamie. Jest taktyk, czy raczej team leader, jest gosciu ktory zajmuje sie ochrona jakiegos waznego miejsca na mapie, jest zwiadowca, spec od walki na daleki dystans, jest nawet kamper...
Myslisz sobie "kruuuuwaa! A moze by tak zalozyc klan?"
Co sie dzieje potem, sami wiecie. Szczegolie Ty SLAVE- to przeciez historia fuLL BurNu (no, niedokladna ale... )!
Inna rzecz. Chyba kazdy z nas chcialby powiedziec tak, jak to mowia na filmach:
"Tak, to ja [xyz]Bleblubli. Dobrze slyszales. Jestem w [xyz]." "O Dzizys! Mowisz o TYCH [xyz]?!" "O tych samych. O NAJLEPSZYCH Z NAJLEPSZYCH".
Sproboj to powiedziec, nie bedac w klanie ). Najlepsi w swoim fachu zawsze lubili tworzyc elitarne grupy (chocby nasi: GROM, Dywizjon 303 [II WS, piloci Spitfire'ow wygrali za Brytyjczykow bitwe o Anglie] itp.)
W ogole- druzyny sa WSZEDZIE. Tylko prawie nigdzie nie mowi sie na nie "klany". Koszykowka, pilka nozna, hokej... Ofkoz nie chodzi mi tu o reprezentacje, tylko o kluby takie jak Lakersi czy cos. Menedzerowie dwoja sie i troja, zeby kupic jak najlepszych graczy.
Na koncu jedna prosba, "troche" off topic. Prosba dla weteranow tego boardu. Slyszalem ze coniektorzy tu mnie nie lubia... Coz, normalka. Jak ktos walnie glupote, to mozna troche z niego poszyderzyc. Ale prosze o sprawiedliwosc. Nie chce tu zadnej wojny. Nie ma sensu wyzywanie sie z Wami. Przeciez na dobra sprawe to mozemy sobie nawzajem narobic tylko wielkich szkod. I co z tego, ze jestem tu newbie? A pomyslales o tym, ze na innych boardach jestem takim weteranem jak Ty? He? Nie mam zamiaru lizac Wam... ehem. Niewazne czego. Sam tego nie wymagam na innych boardach od niewbies.
W ogole to CONIEKTORZY maja uprzedzenie do mnie tylko za to, ze nie pogadalem z nimi na IRCu. No nic, czekam na feedback. Jak co, to walcie na mojego mejla. PLIZ, nie robcie tu lamerskich wojen... Miejcie szacunek dla innych boardzistow.
Ciekawe czy jedynka (ocena) przy moim poscie to jush tradycja? Hmm...
PS. Wiem, ze ten text jest DLUGI . BTW: ciekawe ktoremu z Was chcialoby sie napisac cos takiego... Mi tam by sie nie chcialo (?!)
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|