Ja chcialbym jeszcze dodac, ze istnieje cos takiego jak FAIR PLAY. Nie mam tu na mysli lamania regulaminu ale raczej "nagiecie" go jesli podpowiada to rozsadek i chec zagrania przyjemnego i emocjonujacego meczu.
To tak jak w pilce noznej gdy zawodnik doznaje kontuzji a jego druhowie wykopuja pilke na out, przeciwnik zawsze ja oddaje mimo, ze moglby ja sobie zatrzymac.
To tak jak w niegdys w Clanbase gdy SAS gral z klanem TDM i TDM wyczyscil ich ze strefy podczas zamieszania przy "connection interrupted" a pozniej honorowo oddal im strefe z powrotem, moglby ja sobie zatrzymac ale postapil fair.
To tak jak my kiedys gralismy w clanbase z klanem ODS i przy niekorzystnej dla nas sytuacji na mapie zawiesil sie calkowicie nasz serwer, juz myslelismy ze jest po meczu, oskarza nas o celowe utrudnianie. Na szczescie przeciwnik okazal wyrozumialosc i poczekal az uruchomimy serwer i dokonczymy mecz, nie skorzystal nawet z naszej propozycji, ze wpuscimy ich za to do strefy i pozwolimy rozlokowac sie po mapie. Mecz trwal wtedy 2,5 godziny ale gdyby nie wyrozumialosc przeciwnika moglismy miec nieprzyjemnosci.
Gralismy troche z klanami polskimi i zachodnimi, i jak siegam pamiecia, zazwyczaj okazanie wyrozumialosci bylo w dobrym tonie.
PS. dodam jeszcze, ze u nas jak dotychczas to o wyznaczonej godzinie zaczynala sie rozgrzewka a nie wlasciwy mecz, stad byc moze opuznienie SASu.
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|