Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Delta Force : Black Hawk Down > Nowa wersja Argusa
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Yogas
Elite (Fiend)

Exclamation Nowa wersja Argusa

Pojawiła się nowa wersja Argusa i możecie ją ściągnąć z tej strony, na której macie możliwość sprawdzić, kto z garczy posiada zainstalowany program anty-cheaterski na danym serwerze;

www.kazo-xxl.org/acp/

lub bezpośrednio tutaj

Przypominam, że w PSBHD w/w program jest wymagany.

Pozdrawiam

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 07-07-2004 16:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Yogas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Yogas Znajdź więcej post'ów przez  Yogas Dodaj Yogas do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
*|SLS|*K@pitano
Pan i Władca

Program ma już wbudowany auto-update i przy każdym włączeniu gry sprawdza czy dostępne są aktualizacje. Po instalacji zmienia się także numer ID. Amen

Old Post 08-07-2004 08:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil *|SLS|*K@pitano Kliknij tutaj by wysłać e-maila do *|SLS|*K@pitano Znajdź więcej post'ów przez  *|SLS|*K@pitano Dodaj *|SLS|*K@pitano do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać *|SLS|*K@pitano prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rademus
Master (Spawn)

Jak do tej pory to mam same kłopoty przez Argusa, a 0 przyjemności z gry

Old Post 08-07-2004 09:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rademus Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rademus Znajdź więcej post'ów przez  Rademus Dodaj Rademus do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rademus prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
herun[GAL]
Skilled (Knight)

Wszystkim tak bardzo zalezy by zwalczyc CZITY. Argus ma to zalatwic. Dlatego na 16 osob na moscie obecnie 1 ma argusa, co wyczytalem ze wspomnianej przez Yogasa strony.

:-/

Old Post 08-07-2004 09:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil herun[GAL] Znajdź więcej post'ów przez  herun[GAL] Dodaj herun[GAL] do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać herun[GAL] prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
dżery
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Rademus
Jak do tej pory to mam same kłopoty przez Argusa, a 0 przyjemności z gry

Bo to jest taki rodzaj przyjemności, której na codzień się nie dostrzega a zaczyna łaknąć dopiero wtedy gdy coś sie spierdzieli (czyt. wejdzie cziter)
Takie przyjemności są najważniejsze.

Old Post 08-07-2004 10:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil dżery Znajdź więcej post'ów przez  dżery Dodaj dżery do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać dżery prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
dżery
Elite (Fiend)

Ten nowy argus chyba wreszcie działa dobrze ( w sensie że wpuszcza mnie wreszcie na serwery typu acp only; wcześniej z takich mnie wywalało po minucie). Sprawdziłem działanie na 3 serwerach acp-only i wszędzie mogłem grać bez żadnych CI. Mam neta przez kablówkę i był wcześniej jakiś konflikt z moim proxy albo pomiędzy wew. a zew. adresem ip, teraz już jest to widocznie rozwiązane. Niczego nie przeinstalowywałem, mam wszystko tak jak przy pierwszej instalacji argusa dawno temu. Nowego (v. 1,1) nainstalowałem na starego (v. 1,0). Wczoraj argus sam się uaktualnił do v. 1,2.

Old Post 08-07-2004 17:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil dżery Znajdź więcej post'ów przez  dżery Dodaj dżery do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać dżery prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
*|SLS|*K@pitano
Pan i Władca

To teraz w PSBHD zagramy argus only i zobaczymy kto jak gra

Old Post 08-07-2004 17:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil *|SLS|*K@pitano Kliknij tutaj by wysłać e-maila do *|SLS|*K@pitano Znajdź więcej post'ów przez  *|SLS|*K@pitano Dodaj *|SLS|*K@pitano do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać *|SLS|*K@pitano prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rufus
Veteran (Ogre)

A gdzie sie to sprawdza , ze sie uaktualnil???

Old Post 08-07-2004 21:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rufus Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rufus Znajdź więcej post'ów przez  Rufus Dodaj Rufus do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rufus prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Yogas
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Rufus

Dokładnie jak odpalasz Delte, to w tym momencie(oczywiście jak jesteś w necie) Argus sprawdza, czy są nowe aktualizacje. Jak nie ma, to sie wpisuje i otwiera gre.

Pozdrawiam

Old Post 08-07-2004 21:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Yogas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Yogas Znajdź więcej post'ów przez  Yogas Dodaj Yogas do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rufus
Veteran (Ogre)

Talking

A to spoko, dziekuje bardzo

Old Post 08-07-2004 21:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rufus Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rufus Znajdź więcej post'ów przez  Rufus Dodaj Rufus do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rufus prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
dżery
Elite (Fiend)

quote:

Ściągnij sobie wersję 1,1 z któregoś adresu które krążą po forum. Po zainstalowaniu a przy odpaleniu BHD powinien odnaleźć wersję 1,2 i ściągnąć ją. BTW argus szuka nowej wersji przy każdym uruchomieniu BHD.

Jak sprawdzić... autorzy piszą że jeśli nie masz najnowszej wersji to nie pojawiasz się na tzw. lobby czyli http://www.kazo-xxl.org/acp/

Więc wejdź sobie na przykład na testowy serwer autorów argusa (acp-only) (62.75.136.73 [alk] Argus) i zobacz czy nie wywala Cię po 2 minutach i czy jesteś wymieniony na w/w lobby. Jeśli jesteś to wszycho gra

Old Post 08-07-2004 22:07
Radzioo(PL)
Guest

No to zobaczymy bo poprzednią wersję instalowałem dwa razy i dwa razy gra się chrzaniła.

Old Post 10-07-2004 20:31
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Yogas
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
No to zobaczymy bo poprzednią wersję instalowałem dwa razy i dwa razy gra się chrzaniła.

Już jest gitarka Działa poprawnie.

Old Post 11-07-2004 00:46
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Yogas
Już jest gitarka Działa poprawnie.

No nie do końca bo mam dalej ten sam objaw. Raz na jakiś czas myszka się zatrzymuje przy np. obrocie a na stępnie wykonuje go z prędkoscią światła. po totalnej deinstalacji argusa gra wraca do normy. Byc może to wina firewalla lub antywira jeżeli argus coś "kombinuje" podczas gry (ale nie chce mi się tego sprawdzać, poczekamy do JO i punkbustera)

Old Post 11-07-2004 01:06
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Zeo
Combat (Death Knight)

Jak to usunąć

quote:
... po totalnej deinstalacji argusa gra wraca do normy.

No wszystko fajnie miły program i wogule a jak go się totalnie deinstalowuje? Bo ja prosty człowiek jestem i nie potrefie tego zrobić jak do tej pory. A gre od nowa instalować to mi się wydaje przesadne. A chce to usunąć właśnie z powodu tych nagłych zatrzymań i przyspieszeń na ekranie.

Old Post 14-07-2004 17:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Zeo Znajdź więcej post'ów przez  Zeo Dodaj Zeo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Zeo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

Re: Jak to usunąć

quote:
Napisane oryginalnie przez Zeo
No wszystko fajnie miły program i wogule a jak go się totalnie deinstalowuje? Bo ja prosty człowiek jestem i nie potrefie tego zrobić jak do tej pory. A gre od nowa instalować to mi się wydaje przesadne. A chce to usunąć właśnie z powodu tych nagłych zatrzymań i przyspieszeń na ekranie.

Podszlifuj firewalla bo to on tak czka. Co do usunięcia argusa to problem tkwi w rejestrze ale które to klucze to nie pamiętam.

Old Post 14-07-2004 18:12
dżery
Elite (Fiend)

Ech, tutejsi forumowicze to gapy Wklejam to co napisałem niedawno w temacie "firewall"

>napisane oryginalnie przez twórców argusa, a później przeze mnie <

Instalacja i deinstalacja argusa (o ile dobrze pamiętam): podczas instalowania argus tworzy kopię pliku APIClient.dll i zapisuje ją pod nazwą nlAPIClient.dll, następnie tworzy nowy plik APIClient.dll, z którego korzysta BHD.

Deinstlacja: usuwamy śmiało plik APIClient.dll a następnie zmieniamy nazwę pliku nlAPIClient.dll na nową nazwę APIClient.dll. Deinstalacja skończona, argusa nie ma.

Zachęcam do spróbowania, działa u mnie elegancko.

Old Post 14-07-2004 21:57
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez dżery
Ech, tutejsi forumowicze to gapy Wklejam to co napisałem niedawno w temacie "firewall"

Instalacja i deinstalacja argusa (o ile dobrze pamiętam): podczas instalowania argus tworzy kopię pliku APIClient.dll i zapisuje ją pod nazwą nlAPIClient.dll, następnie tworzy nowy plik APIClient.dll, z którego korzysta BHD.

Deinstlacja: usuwamy śmiało plik APIClient.dll a następnie zmieniamy nazwę pliku nlAPIClient.dll na nową nazwę APIClient.dll. Deinstalacja skończona, argusa nie ma.

Brawo

Old Post 14-07-2004 22:17
Rufus
Veteran (Ogre)

quote:

Tylko po co to odinstalowywac, skoro w niczym nie przeszkadza, no chyba ...

Old Post 15-07-2004 06:13
dżery
Elite (Fiend)

quote:

Ludzie pytali więc niech wiedzą U mnie w niczym nie przeszkadza i całkowicie wywiązuje się ze swoich zadań.

Old Post 15-07-2004 06:39
Radzioo(PL)
Guest

quote:

No to jak będzie mi się chciało to zrobię filmik poglądowy jak u mnie działa argus - uwierz mi, odechciewa się grać tak skacze gra.

JO z PB zapier..... aż miło i nie ma wpływu czy grasz z czy bez a BHD w moim przypadku juz tak nie ma

Old Post 15-07-2004 09:49
Yogas
Elite (Fiend)

quote:
No to jak będzie mi się chciało to zrobię filmik poglądowy jak u mnie działa argus - uwierz mi, odechciewa się grać tak skacze gra.

Musze Ci powiedzieć, że czasami mam taki numer, że podczas biegu nagle się zatrzymuje i robie w ciągu ułamka sekundy kilka obrotów w około własnej osi! ! ! Oczywiście jest to poza moja kontrolą i mam tak od czasu jak mam Argusa. Nie wiem, czy to wina akurat tego programu, ale wcześniej tego nie było.

Mimo wszystko uważam, że lepiej mieć Argusa, niż go nie mieć. Wszystkie serwery powinny być w niego zaopatrzone. Może nie wykluczy on "grających inaczej", ale w znacznym stopniu ograniczy ten proceder.

Pozdrawiam

Old Post 15-07-2004 10:32
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Musze Ci powiedzieć, że czasami mam taki numer, że podczas biegu nagle się zatrzymuje i robie w ciągu ułamka sekundy kilka obrotów w około własnej osi! ! ! Oczywiście jest to poza moja kontrolą i mam tak od czasu jak mam Argusa. Nie wiem, czy to wina akurat tego programu, ale wcześniej tego nie było.

Mimo wszystko uważam, że lepiej mieć Argusa, niż go nie mieć. Wszystkie serwery powinny być w niego zaopatrzone. Może nie wykluczy on "grających inaczej", ale w znacznym stopniu ograniczy ten proceder.

Pozdrawiam

Dopóki robiłem takie obroty raz na jakiś czas to też to olewałem ale wczoraj miałem grę na Małysza, skoki były co chwilę nie wspominając o lepszym przycelowaniu na większą odległość czy pustoklik w gorącej chwili

Old Post 15-07-2004 10:48
Yogas
Elite (Fiend)

quote:
Dopóki robiłem takie obroty raz na jakiś czas to też to olewałem ale wczoraj miałem grę na Małysza, skoki były co chwilę nie wspominając o lepszym przycelowaniu na większą odległość czy pustoklik w gorącej chwili

Chcesz powiedzieć, że to postępuje? Bo jak tak, to faktycznie będzie lipa

Old Post 15-07-2004 10:50
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Chcesz powiedzieć, że to postępuje? Bo jak tak, to faktycznie będzie lipa

U mnie tak właśnie jest ... nie wiem czy postępuje czy zależy od dnia ale jest to wkurwiające

Old Post 15-07-2004 11:00
dżery
Elite (Fiend)

Oryginalne recepta na deinstalację argusa, napisana przez autora:

To uninstall Argus follow these steps:
1. swap to your BHD folder
2. locate the file APIClient.dll and delete it
3. locate the file nlAPIClient.dll and rename it to APIClient.dll thats all

Tłumaczta chopy

Old Post 15-07-2004 11:04
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Oryginalne recepta na deinstalację argusa, napisana przez autora:

To uninstall Argus follow these steps:
1. swap to your BHD folder
2. locate the file APIClient.dll and delete it
3. locate the file nlAPIClient.dll and rename it to APIClient.dll thats all

Tłumaczta chopy

Dżery ja na prawdę zrozumiałem za pierwszym razem ale dzięki za oryginał.
Co do argusa to fakt fajna sprawa tylko co z tego jak Ty go używasz a inni nie. Dopuki nie ma serwerów ACP only to latanie z argusem na grzbiecie jest bez sensu.

Old Post 15-07-2004 11:10
dżery
Elite (Fiend)

quote:
Dżery ja na prawdę zrozumiałem za pierwszym razem ale dzięki za oryginał.
Co do argusa to fakt fajna sprawa tylko co z tego jak Ty go używasz a inni nie. Dopuki nie ma serwerów ACP only to latanie z argusem na grzbiecie jest bez sensu.

Nie wątpię że poprzednie info zostało odebrane ale sam nie pamiętałem czy dobrze to wtedy napisałem (pisałem z pamięci), zbiegiem okoliczności akurat na innym forum ktoś zapytał o deinstalację a autor osobiście odpowiedział więc dałem przedruk
No a co serwerów acp-only to myślę że zaczną powstawać jak tylko społeczność BHD przestanie mieć z nim problemy wraz z wypuszczaniem kolejnych wersji tego acp.

Old Post 15-07-2004 11:23
Radzioo(PL)
Guest

quote:
(...)No a co serwerów acp-only to myślę że zaczną powstawać jak tylko społeczność BHD przestanie mieć z nim problemy wraz z wypuszczaniem kolejnych wersji tego acp.

Oby to szybko nastąpiło

Old Post 15-07-2004 11:30
*CQF*Darek
Warrior (Scrag)

Czy napewno "nowy" Agrus nie robi problemu z graczami grającymi z jednegi IP ( np osiedlowa sieć), bo wersja 1.0 robiła problema.
Mógł grac tylko jeden osobnik.

Old Post 15-07-2004 12:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil *CQF*Darek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do *CQF*Darek Znajdź więcej post'ów przez  *CQF*Darek Dodaj *CQF*Darek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać *CQF*Darek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:36.    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions