Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Soldier Of Fortune > Polska scena Sof2....czy aby na pewno?
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (4): [1] 2 3 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Zaitsev
Zajec

Exclamation Polska scena Sof2....czy aby na pewno?

No wlasnie mozna sie nad tym zastanawiac czy polska scena Sof2 ma szanse zaistniec w Polsce i na zachodniej scenie....mowa tu o Clan Base.
Moim zdaniem ma to marne szanse z paru przyczyn, a mianowicie:
1)Glowna przyczyna jets brak poprawnego cd kija ktory umozliwi nam wejscie na wszystkie serwery...powodem tego jest z byt wysoka cena gry z tego co sie orjetuje to wacha sie w granicach 160zł (tak samo jak RTCW na poczatku swej kampani reklamowej i daty premiery).
Problrm Cd kija na tym sie jednak nie konczy....korzystanie z tego samego cd kija co kolega(mówimy tu o poprawnym "kluczu") konczy sie zazwyczaji zbanowaniem go(tak dzieje sie na zachodzie tzn na zachodnich serwerach).
2)Praktycznie nie ma polskich serweruf FULL+ do tego zeby byly scrakowane(zapomnjicie o tym), sa dwa ale wymagaja poprawnego cd kija-wiec praktycznie stoja puste.
A jesli takowe sa to zazwyczaj sa nieczynne i mamy w The All-Seeing Eye 9999...
Gram w SoF2 (INF.)praktycznie tylko na jednym serwie a mianowicie na Datagruppe 158.38.25.22:20100...jest to bardzo dobry serwer,skil na nim jest tez dobry....jest bardzo oblegany wiec cieszko sie na niego dostac....a co najsmieszniejsze jest to praktycznie nie jedyny ale najleprzy serwer "scrakowany" w EUROPIE!!Grajac na nim mam przyjemnosc spotykac tam polakuf ale jest ich garstka.
Wiem ze co niektorzy maja poprawnego cd kija i maja mozliwosc wejsca wszedzie...ale tez ich jest malo.
Pewnei reszta nadal tnie w Sof2demoMP bo nie ma nic leprzego.
Tak wiec premiara sofa2 byla juz dawno i scena ta jest podtzymywana przez pojedyncze jednostki takie jak ja....a podobno tak duzo jest kanluf w Sof2... i pewnie nadal graja w testa.A jak przeszlo im zauroczenie to przestali grac w ta gre i klan sie rozpadl tak jak mialo miejsce w przypadku M4a...powód brak serwera do treninguf i brak cd kija poprawnego.
Moim zdaniem sytuacja jest zalosna i jestem ciekaw jak dlugo jeszcze potrfa zanim do konca wszytko nie padnie...nie wiem jak to sie odnosi do Sof1(nie jestem w temacie).
To na tyle co mialem do powiedzenie (jak na razie)Jestem tylko ciekaf ile to ludzi przeczyta i zrozumie ze jest cos nie tak.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 31-07-2002 03:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Zaitsev Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Zaitsev Znajdź więcej post'ów przez  Zaitsev Dodaj Zaitsev do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Zaitsev prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

tak juz bylo na samym poczatku.. jest bardzo malo grajacych na orginalnej wersji.. wiekszosc woli sobie zagrac w sciagniete iso.. no i tak bywa ze wiekszosc sie rozpada klanow. Mi jest nawet bardzo ciezko znalesc kogos na serwerach ale czasem ktos bywa.. jedynym poprawnym, orginalnym servem jest wlasnie katowicki wic, ale i na nim spotyka sie przewaznie kilku polakow a reszte grajacych uzupelniaja zagraniczno goscie gdyz jest to server bardzo szybki i male pingi sa... tak wiec cos trzeba zrobic... ale gra jak to gra... droga jest...
co do sofa 1.. to serwerow polskich wogole nie ma... a zagraniczne.. jeszcze jakies stoja...

Old Post 31-07-2002 11:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
b7ade
...Silent Killer...

Hmm moj klan (sK| www.sk.z.pl) stara sie powoli przerzucac na fulla. juz 3 osoby maja oryginal a reszta piraty gramy na scrackowanym polskim serwerze QQryQ jednek mimo iz czesto gramy tam we 4-5 to nikt sie nie dolaczy:/

Old Post 21-08-2002 12:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil b7ade Kliknij tutaj by wysłać e-maila do b7ade Znajdź więcej post'ów przez  b7ade Dodaj b7ade do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać b7ade prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]PaRoWa^^
Psychol

hehe ja to jzud afno mowielm loodzie zatryzali sie na mp test :/ i ja nie potrzbenie wydfalem tyle kasiorki na orginala :// myslalem ze to bedzie hicori ze beda z m4a grac non stopa to chooy

Old Post 21-08-2002 13:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]PaRoWa^^ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]PaRoWa^^ Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]PaRoWa^^ Dodaj [FPP]PaRoWa^^ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]PaRoWa^^ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
El_Mariachi
Gitarzysta

quote:
Napisane oryginalnie przez PaRoWa^^
hehe ja to jzud afno mowielm loodzie zatryzali sie na mp test :/ i ja nie potrzbenie wydfalem tyle kasiorki na orginala :// myslalem ze to bedzie hicori ze beda z m4a grac non stopa to chooy

Ja też mam oryginala i się sieczę. MP TEST to w zasadzie tlyko jedna wersja gry i tlyko mp_shop. Fajny jest ale full ( co chyba logiczne jest ) jest lepszy imho )

Old Post 21-08-2002 20:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil El_Mariachi Znajdź więcej post'ów przez  El_Mariachi Dodaj El_Mariachi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać El_Mariachi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
juzef
goraczka krwotoczna

ta na qqryq widuje was i nie tylko jeszcze abshinte wpada
heh czy on taki scackowany tylko 1 plik wymienilem )
niestety macie racje polakow jak na lekarstwo
powody nasza mentalnosc polska
musial bys kazdemu zainstalowac gre dodac pacha mapy program do wyszukiwania gier w sieci i jeszcze doplacic zeb za prod mogl zaplacic, acha zapomnialem lacze musial bys jeszcze wydzierzawic

bylo puszczane info na temat serwera na samym serwerze na tescie jak chodzil 4 osoby sie zglosily po informacje o mapy mody itp
na serwerze jest zainstalowane mnostwo map jedne sa fajne 2 nie
serwer sie rzadzi pewnymi regulami ale tak zawsze bylo na qqryq jak sie komus nie podoba moze isc gdzie indziej
serwer nie jest stawiany caly czas jak ktos ma kase na lacze prod i kompa ktory bedzie wiecznie stal nic nie szkodzi zeby sam postawil napewno sie zaitsev ucieszy
acha tak dla informacji odrazu dodam ze mapy sa sciagniete z www.soffiles.com a z serwera napewno sie nie da sciagnac map a jak zobacze ze ktos przestawil to lapy pourywam (kogo sie to tyczy ten wie)
wracajac do tematu poprostu z nami polakami nie da sie dogadac ostatni bylem na serwerze rosyjskim na ktorym wiecej polakow bylo niz ruskich (sami polacy) tak to bywa cudze chwalicie swego nie znacie
pozdrawiam

Old Post 23-08-2002 01:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil juzef Znajdź więcej post'ów przez  juzef Dodaj juzef do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać juzef prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

mozna prosic o jakies dane tego serwerka? bo z checia bym sobie pogral na polskich serwerkach z wami a nie ciagle na zagranicznych ...

Old Post 23-08-2002 09:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
juzef
goraczka krwotoczna

glan slyszales o programie The All-Seeing Eye polecam
znajdziesz wszystko przeba go jedynie do tego skonfigurowac a to proste
serwery nie stoja 24 h na dobe bo staja w prywatnych domach na prywatnych laczach jak narazie nikt nie mial ochoty postawic serwera 24 h na dobe ktos za to musi zaplacic
acha jeszcze 1 jak narazie nie ma praktyk serwerow polskich typu inetc@fe astral vel poland i nie sa stawane na chaslo ani obcokrajowcy nie sa wyzucani za nic bo nie ma PL przy nicku chcial bym wam wszystkim zwrocvic uwage ze gracie na zagranicvznych serwerach i nikt was nie wykopuje a serwery na chaslo to rzadkosc to tylko o was swiadczy nie zawsze dobrze
ps
jak zobacze ze kogos wykopujecie za nic marny wasz LOS )
(nie zwiazane jest to z klanemLOS)
link http://www.udpsoft.com/eye/download...yeInstaller.exe
pozdrawiam

Old Post 24-08-2002 15:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil juzef Znajdź więcej post'ów przez  juzef Dodaj juzef do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać juzef prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
El_Mariachi
Gitarzysta

Zauważ szanowny kolego, że Germany i USA mają tyle serwerów, że mogliby nimi posadzkę w publicznym szalecie powykładać więc nie wywalają nikogo. A polska scena SOFa jest rozbita i chciałoby się zebrac wszystkich na jakimś jednym serwerze gdzie nikt nie będzie nam przeszkadzał.

Old Post 24-08-2002 17:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil El_Mariachi Znajdź więcej post'ów przez  El_Mariachi Dodaj El_Mariachi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać El_Mariachi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez juzef
glan slyszales o programie The All-Seeing Eye polecam
znajdziesz wszystko przeba go jedynie do tego skonfigurowac a to proste
serwery nie stoja 24 h na dobe bo staja w prywatnych domach na prywatnych laczach jak narazie nikt nie mial ochoty postawic serwera 24 h na dobe ktos za to musi zaplacic

kiedys stal serwer wic, katowickiej kafejki.. troche ludzi tam gralo i male pingi.. z europy ludzie tam grali i bylo dobrze a teraz mam lipke dzienki za linka i zobacze co sie da zuapac

Old Post 25-08-2002 12:36
El_Mariachi
Gitarzysta

Na WICu przyznam się nie grałem, teraz akurat ktoś tam gra w elima - całkiem fajnie ale i tak mało osób. Z tego co zauważyłem jednak (chyba o tym serwerze mówię o jakim myślę P ) to tam głównie dm jest...

Old Post 25-08-2002 17:17
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez El_Mariachi
Z tego co zauważyłem jednak (chyba o tym serwerze mówię o jakim myślę P ) to tam głównie dm jest...

wlasnie dlatego tam gram dm roxx

Old Post 25-08-2002 17:24
El_Mariachi
Gitarzysta

Kiedyś coś o tym chyba już mówiłem ) Gusta nie podlegają dyskusji P

Old Post 25-08-2002 20:59
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

a czy ja kogos namawiam do zmiany wiary na to ze dm roxx? nie.. poprostu wyrazilem swoje zdanie czemu czesto gralem na wicu

Old Post 26-08-2002 00:38
El_Mariachi
Gitarzysta

Ale coooto jest takiego w dm fajnego? ) TAki trening przed infem chyba D

Old Post 26-08-2002 18:10
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Ale coooto jest takiego w dm fajnego? ) TAki trening przed infem chyba D

poprostu lubie szybka dynamiczna mloocke, z napierdzielaniem w kazdego a nie w polowe

Old Post 26-08-2002 21:23
El_Mariachi
Gitarzysta

Ale mnie się zdaje, że SOF to taka gra bardziej teamowa, wiesz współpraca it akie tam. A tego łaściwie w dm a nawet w tdm nie za abrdzo znajdziesz...

Old Post 27-08-2002 19:16
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

teamowa nie teamowa.. ale dm dla mnie jest najlepszy bo najwiecej sie dzieje no taki mam gust.. poprostu lubie szybka akcje, szybka i ciezka muzyke, no i lubie poprostu grac sluchajac ostrej muzy moze to dlatego lubie jak duzo sie dzieje na ekranie

Old Post 27-08-2002 22:18
El_Mariachi
Gitarzysta

To czemu nie grasz w CPMA tylko w SOFa? )

Old Post 27-08-2002 23:08
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

bo mnie q3 wogole ni pociaga... za wolne i kolorowe.. kiedys i owszem gralem w qw ale to juz dawne czasy..teraz sporadycznie w tamto gram i juz napewno ni jestem w takiej formie jak kiedys.. a sofem zainteresowalem sie juz dosc dawno.. od pierwszej czesci gry... i poprostu ta gra ma cos w sobie no

Old Post 27-08-2002 23:18
El_Mariachi
Gitarzysta

A o Battlefield 1942 słyszałeś? IMHO giera wykręcona w kosmos... szkoda, że mam modem i nawet mp testa sobie nie ściągnę...

Old Post 28-08-2002 19:09
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

slyszalem... ale cos jednak nadal trzyma mnie przy sofie.. naprawde sorry ale nadal bede staral sie cos zrobic przy tej tragicznej naszej scenie

Old Post 29-08-2002 09:48
El_Mariachi
Gitarzysta

Ja też ale co tu można zrobić P

Old Post 29-08-2002 17:00
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

quote:
Ja też ale co tu można zrobić P

El_mariachi wsadzie to nic nie mozna zrobic. Jakby sof 2 oryginal kosztowal 20 zeta to wszystko by bylo wporzadku a tak nie jest

Old Post 29-08-2002 19:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

da sie zrobic tylko trzeba chciec

Old Post 29-08-2002 20:30
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
da sie zrobic tylko trzeba chciec

"...wystarczy chcieć..." - jak ktoś tam śpiewał DD
ale bedzie ciezko

Old Post 29-08-2002 21:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
El_Mariachi
Gitarzysta

No ale konkretnie to co trzeba chcieć? Tańszego SOFa? Więcej graczy? Czy co? P

Old Post 29-08-2002 23:37
juzef
goraczka krwotoczna

Mariachi jesli sadzisz ze 160 zl to malo to czemu cie nie stac na dzierzawe lacza
gazdzik powiem ci w tajemnicy ze mozna grac na nieorginalnej grze ale ciii to tajemnica a do tego nielegalne feee
poza tym dzieci programistow gloduja a ty chcesz ich pozbawiac chleba za 20 zl to nawet ja bym ci palcem w bucie nie kiwnal a dopiero co sprzedal gre nad ktora pracowalo trochy ludzi
zgodze sie ze cena wysrubowana ale otrzymujesz cos za to chyba warto zaplacic jesli tak nie sadzisz to zastanawia mnie co ty robisz na tym forum
za 20 zl nie kupisz nawet porzadnych sluchawek do komputera a ty chcesz kupowac gre
!!!! co tu mozna zrobic hmm z calej europy wschodniej tylko polacy graja w testa lol reszta jedzie na fullu moze zwykle nielegalnie ale jedzie a polacy co ?? graja na zagranicznych serwerach mozna sie smiac tylko z polskiej sceny ktora jedzie na sof2test 1 mapa ktora wszyscy katuja sory ale ja juz znam ja na pamiec od dluzszego czasu tak ze wyrwany z najglebszego snu powiem co ggdzie lezy na planszy i ktoredy mozna isc nie znudzilo wam sie jeszcze ???? inetc@fe kidys stal na fullu i co nikt nie gral mimo ze puszczal generowane klucze jak go zawsze widzialem to nikt tam nie gral
a co do innych gier mariachi to jednak wole pozostac przy sof'ie tak jak glan mi sie nie podobala za bardzo 1 ale 2 jest ql

Old Post 30-08-2002 03:41
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

juzef dobra rada: idz do okulisty. w moim poscie wyraznie napisalem, ze "...jakby sof2 kosztowal 20zl DD...". Na temat fulla i naszej sceny to moje zdanie jest takie że:
Jakby LEM zrobil promocje na gry po 170 PLN i szprzedawal je przez dwa tygodnie po np. 100 PLN to wielu graczy kupilo by ta gre za tak "niska" cene i by bylo coraz lepiej: wiecej graczy, oryginalne klucze, wiecej serverow... Tak bylo z jedi knight 2. Tydzien przed wyjsciem sof'a 2, jk2 kosztowalo w promocyjnej cenie 125 PLN a normalnie 170 PLN i co ? Wielu ludzi za taka cene kupilo wtedy ta gre wiec moze podobnie bylo by z sof'em ? Na tym zakoncze ale najpierw powiem jeszcze, ze powyzszy text (tylko troche dluzszy) jest tez w komentarzach do kolumny [FFP]Glan'a na temat polskiej sceny sof'a.

Old Post 30-08-2002 07:58
whitelion
...

Talking

witam (tu mnie jeszcze nie było ) mam nadzieje że coś sie ruszy z tą polską sceną sofa - na fullu oczywiście, bo gierka mi sie bardzo podoba a odkąd gram też na fullu spodobała mi sie jeszcze bardziej. mam wielką nadzieje że coś sie ruszy bo jak nie, to bedzie niewesoło, niby mozna grać z zagranicznymi ale dla mnie to juz nie taka przyjemność. pozdrowienia dla wszystkich

Old Post 30-08-2002 14:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil whitelion Kliknij tutaj by wysłać e-maila do whitelion Znajdź więcej post'ów przez  whitelion Dodaj whitelion do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać whitelion prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:35.    Strony (4): [1] 2 3 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions