Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > Polski serwer
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (21): « First ... « 10 11 [12] 13 14 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Enigmus
Leet (Friend)

quote:
3 administratorow sposrod osob ktore wplacily najwieksze kwoty (tj. 100 zl).
1 administratora sposrod grupy, ktora wplacila 50 lub mniej zl.

czyli placac 60 zl od poczatku nie mialem szans na zostanie adminem?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 07-12-2003 16:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Enigmus Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Enigmus Znajdź więcej post'ów przez  Enigmus Dodaj Enigmus do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Enigmus prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Mniejsza. Zreszta zobaczymy, jak ostatecznie beda wygladaly propozycje kandydatur. Jesli grupa adminow bedzie zdominowana przez ktorys klan, postaramy sie wyrownac proporcje. Tym niemniej uwazam, ze ci, ktorzy wplacili wiecej, powinni miec wyraznie wieksze prawdopodobienstwo bycia adminem.

Zreszta, nie martw sie specjalnie, na tym serwerze bycie adminem z pewnoscia nie bedzie przyjemnoscia To jak z gospodarzem przyjecia: wszyscy sie bawia, a on jeden ma przekichane

Old Post 07-12-2003 17:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GrAvEN
Skilled (Knight)

Ja rowmniez zrzekam sie watpliwej przyjemnosci bycia adminem. Ostatnio rzadko grywam w Tryby ze wzgledu na szkole, lacze i paru innych rzeczy 'poadminic' moge gdy naprawde bedzie to konieczne, lub nie bedzie kogos innego, uprawnionego na servie.

Old Post 07-12-2003 22:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GrAvEN Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GrAvEN Znajdź więcej post'ów przez  GrAvEN Dodaj GrAvEN do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GrAvEN prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
savko
Spinfuzer

Skoro adminowanie to ciezka praca, to powinni byc nia ukarani Ci ktorzy zaplacili najmniej, ew. nic

A tak serio, ja tez sie zrzekam przywileju i zaszczytu bycia adminem. Rzadko grywam, ostatnio praktycznie wcale, wiec sie na admina nie nadaje...

Moze jesli wystarczajaco duzo ludzi zrobi to samo, adminami zostanie reszta i klopot z glowy

Do Wielkich Podziekowan przylacze sie jak zobacze server na liscie (nie chce zapeszac)

Old Post 08-12-2003 10:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil savko Kliknij tutaj by wysłać e-maila do savko Znajdź więcej post'ów przez  savko Dodaj savko do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać savko prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt
Guest

Także się zrzekam tego zaszczytu mimo ze wplacilem tylko 30 pln. Bardzo sie ciesze ze sie udalo z tym serwerem. Steel - i jak chodzi sprzecik? Sprawdzales?

Old Post 08-12-2003 12:00
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Byl problemik z dostaniem farby do zmostkowania prockow. Jeszcze nie wiemy, jak wsio dziala w systemie wieloprocesorowym. Steel, kiedy sprawdzisz? Gadaj, gadaj, gadaj, my chcemy grac.... Mam dosc lamienia w meczach z BDX z pingiem 180

Old Post 08-12-2003 12:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lathspell
Combat (Death Knight)

ekhem
Jakby bylo mozliwe to ucieszylbym sie jakby pojawil sie u nas na serwerze taki jeden fikusny mod do CTFa. Zabijcie ale nie pamietam nazwy . Ogolnie chodzi o to, ze jak koles gwizdnie nam flage to nie wystarczy go sfragowac ale flage trzeba odniesc na swoje miejsce. Nie gralem w niego jeszcze ale czuje, ze to jest to co tygryski lubia najbardziej .

Old Post 08-12-2003 15:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lathspell Znajdź więcej post'ów przez  Lathspell Dodaj Lathspell do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lathspell prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

CTF+ by Panama Jack. Tez bym niekiedy w to pogral. Dosc ciekawie zmienia sie wowczas balans gry. Moze sie zdarzyc, ze obie flagi sa w srodku pola, kolo siebie, i spotykaja sie przy nich wszyscy gracze... Warto byloby sprobowac...

Old Post 08-12-2003 15:23
sYs|pio
Warrior (Scrag)

Kiedys chyba na starym orzelku w to probowalismy grac... hmm albo moze jeszcze wczesniej kiedy yava serwer zakladal w czwartki

Old Post 08-12-2003 16:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|pio Znajdź więcej post'ów przez  sYs|pio Dodaj sYs|pio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|pio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OxUlsen
Combat (Death Knight)

Soft do bukowania meczy stoi na
http://pleagle.gcode.pl/
To jest dokladnie to, co stell znalazl, czyli obecnie najbardziej pewne i rozwiniete rozwiazanie.

user: admin, haslo: 123qwe

Stoi to na serwerze u profesionalnego providera (przez 3 lata server byl nieczynny 5h) dzieki uprzejmosci wayhy.
Osobiscie chcialbym (ale nie tylko ja), zeby soft stal pod neutralna domena (zadnych klanow w nazwie), tak jak teraz.

Server wspomaga DNS-y, wiec jakby kto chcial trafiac na te strone z jakiejkowiek domeny,
to trza sie z glosic do wayhy.

Co do punktow yavora to mam kilka propozycji/zastrzezen.

"1. rezerwacja musi sie odbywac z wyprzedzeniem przynajmniej jednodniowym."
Moze tez powinno sie wprowadzic restrykcje na wyprzedzenie w przod: np nie wiecej niz miesiac do przodu.

"2. dopuszcza sie mozliwosc natychmiastowego wypozyczenia serwera, jesli chec gry wyrazi komplet zawodnikow (min. 20), ktorzy z przyczyn technicznych nie moga rozegrac meczu na innym serwerze."

To mi sie nie podoba.
Jesli ktos sobie zaklepie server (przez soft, na kanale #sys czy jakikolwiek inny sposob) na dany dzien i godzine,
to bez jego zgody NIKT nie powinien miec prawa mu wlazic/wypozyczac bez jego zgody w czasie, ktory sobie zaklepal nie zaleznie od tego, ze on robi tylko durmy trening, a nie ma servera na super_wazny_mecz.

Czyli co sobie zabukujesz, to jest swiete i tylko ty mozesz z tego zrezygnowac.

Proponuje takie rozwiazanie, zeby nie bylo potem deliberowania, ktory to mecz/trening byl wazniejszy od ktorego
i kto kiedy komu mogl jednak wejsc i dlaczego.

A co do rezerwowego servera .. sprawa jest prosta: grupa/klan rezerwuje tez nasz server mimo, ze ma gdzie grac.
To ze w normalnym przypadku (poprawnie dzialanie podstawowego servera) naszego nie uzyja, to inna sprawa.
Ale jesli beda mieli jakies problemy, to wejda na nasz server i wywala cale towarzystko bez gadania,
bo wczesniej sobie ten termin rezerwowo zaklepali.

Osoby adminujace ..
To sie trzeba dobrze zastanowic, jaka strategie przyjac.
Obecne podejscie to wytypowanie ludzi (obecnie na podstawie kasy, ktora dali)

Ale trzeba by przemyslec podejscie 'klanowe', czyli juz wczesniej proponowane:
2 osoby - sys
2 osoby - tower
2 osoby - kazdy kolejny klan (N lub wiecej osob?) z osobami nie wystepujacymi w ww. klanach
2 osoby - nieklanowi

Warte przemyslenia, bo wiekszosc treningow/meczy wczesniej organizowanych (czyli zaklepywanych) bedzie organizowana w imieniu klanow,
a nie poszczegolnych ludzi, wiec dobrze by bylo, zeby kazdy klan mial mozliwosc fizycznie wpisac sobie odpowedni termin
i potem fizycznie tym serverem zarzadzac.

Druga sprawa, ze przypisanie ludziom (a nie klanom) moze kiedys spowodowac, ze jakis klan zostanie ... bez admina, co byloby chore :-(
Roznie sie dzieje z klanami, sytuacja osobowa 6 miesiecy temu, jest inna niz teraz i pewnnie za 6 miesiecy bedzie jeszcze inaczej.

A takto admini byliby przypisani do klanow i niech sie klany martwia o to, zeby miec kogos, kto umie klikac i adminowac.

Inna sprawa, ze to podescie (klanowe) ma sie nijak to realnego zaangazowania ludzi, ktorzy ten server zorganizowali:
poprzez wtyki, jezdzienie po sklepach, czy kase, ktora wpakowali.
I te osoby przy podejsciu 'klanowym' maja pelne prawo czuc sie lekko oszukane.
A w koncu server jest dla polskiej sceny T2,
a nie dla samych klanow, choc pewnie klanom bardzo pomoze.

Old Post 08-12-2003 16:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OxUlsen Kliknij tutaj by wysłać e-maila do OxUlsen Znajdź więcej post'ów przez  OxUlsen Dodaj OxUlsen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać OxUlsen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
wayha
Combat (Death Knight)

no i potestowac troche czy wszystko tam gra ..

Old Post 08-12-2003 17:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil wayha Kliknij tutaj by wysłać e-maila do wayha Znajdź więcej post'ów przez  wayha Dodaj wayha do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać wayha prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

kupilem XP2000+
poskrobalem,pokleilem,odpalam a tu taki zonk :o

Załącznik: image(09).jpg
Załącznik został 116 razy przeglądany.

Old Post 08-12-2003 19:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|StEELhEArT Znajdź więcej post'ów przez  sYs|StEELhEArT Dodaj sYs|StEELhEArT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|StEELhEArT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Ox:

Wsio ryba, gdzie stoi bookowanie serwera. Bedzie stalo tam, gdzie w najlepszy sposob zapewni automatyzacje procesu rezerwacji. Jesli bedzie to adres z sys w nazwie, mam to, szczerze mowiac, gdzies. Jesli ktos jest uwrazliwiony na wyraz "sys" w ADRESIE internetowym, nie jest partnerem do dyskusji, tylko idiotą.

Na razie nie widze zadnego powodu, ktory zasadniczo by zwiekszal prawdopodobienstwo zainstalowania tego softu pod adresem wskazanym przez wayhe. Wrecz przeciwnie. Nie podoba mi sie, ze bedzie stal na serwerze, do ktorego dostep administracyjny maja gracze Tower (z uwagi na bajzel organizacyjny panujacy w tym klanie). Nie podoba mi sie rowniez, ze zostal postawiony PRZED konsultacja z pozostalymi osobami, ktore zlozyly sie na serwer. Prosze znalezc inny adres.

Uwaga do ograniczenia wyprzedzenia rezerwacji jest sensowna, faktycznie warto to uwzglednic.

Uwagi dotyczacej punktu 2 nie rozumiem. Wydawalo mi sie jednoznaczne, ze awaryjne udostepnienie serwera moze wchodzic w gre wylacznie wowczas, gdy jest on wolny. Poniewaz, jak sie okazalo, nie bylo to oczywiste, zatem napisze wyraznie: awaryjne wypozyczenie serwera w trybie natychmiastowym mogloby sie odbywac wowczas, gdy zainteresowanych gra jest wiecej od 20 (lub rowno) i wylacznie wowczas, gdy serwer w proponowanych godzinach jest wolny.

Podejscie klanowe mi nie odpowiada. Powiem prosto z mostu: nie uwazam, aby bylo sprawiedliwe. Z jakiej niby racji Tower ma miec 2 administratorow, tylu, ilu sYs? W imie czego? Sentymentow? Wybaczcie, dosc sie naczytalem komentarzy na swoj temat, aby w ogole zwracac na sentymenty uwage.

Nie bylo ZADNYCH ograniczen dla NIKOGO jesli chodzi o skladke na serwer. Skladali sie wszyscy, tyle, ile mogli. Z tego, co widze, 50% kosztow pokryli gracze sYs. Skad wiec ta uprzywilejowana pozycja Tower? Z zalatwienia lacza? Zakupu i testowania sprzetu? Ktos, kto daje sporo forsy, jest dla mnie mimo wszystko bardziej wiarygodna osoba jesli chodzi o jego oddanie grze od osoby, ktora potrafi jedynie gadac i nie jest w stanie przez 3 miesiace uzbierac nawet 50 zl (co daje oszalamiajaca kwote 16 zl na miesiac). Sorry za zlosliwosc, ale wole ludzi, ktorzy sie angazuja, od osob, ktore tego nie robia.

Serwer byl, jest i bedzie serwerem sceny, zarzadzanym przez graczy, nie przez klan. Slowa bym nie powiedzial, gdyby to gracze Tower poniesli wiekszosc kosztow - mieliby swiete prawo dopominac sie o wiecej. Jak bylo - latwo sprawdzic w wykazie wplat.

To tak gwoli sprowadzenia rozmowy na ziemie, gdyz do dzielenia zawsze wiele srok.

Prywatnie sadze, ze wszystkie osoby skladajace sie ponad 150 zl wrecz powinny miec admina, gdyz jest to kwota jak na polskie warunki wysoka (i zero z tym wspolnego ma, ze tez wplacilem tyle - czy Wam sie podoba, czy nie, superadmin bedzie tylko jeden).

W pozostalej grupie powinnismy tak rozwazyc proporcje, aby prawa adminow mieli zarowno czlonkowie Tower, jak i gracze niezrzeszeni, a przy tym aby zachowac sensowna liczbe adminow. Prawde mowiac najbardziej odpowiadalaby mi liczba 6 adminow, przy czym za kryterium powinny sluzyc liczba godzin spedzanych na serwerach, dojrzalosc gracza i przynaleznosc klanowa (gdyz gracze klanowi z reguly odpowiadaja za gre wiekszej liczby osob). Niestety, prawdopodobnie adminow bedzie wiecej.

Nie zgadzam sie na przyznawanie praw adminow klanom. Zostana one przyznane wybranym osobom i ja bede nadzorowal dzialania tych osob. Nie zamierzam dopuscic do tego, aby kolejny serwer byl skopany z uwagi na lamerskie zachowania adminow. Natomiast bede sie staral o to, aby - jak wielokrotnie pisalem - w grupie adminow byly reprezentowane wszystkie klany i gracze niezrzeszeni.

Zaznaczam rowniez, ze zamierzam kontrolowac dzialania adminow i jesli nie beda oni przestrzegali regul gry - ktore zamierzam wkrotce przygotowac - zabiore prawa admina takiej nieodpowiedzialnej osobie i przyznam je innej, wybranej w glosowaniu na forum. Nie ma lekko, panowie, a ostatnia rzecz, na ktora mam ochote, to s********** serwera w imie demokracji.

Sorry za ostry ton w niektorych miejscach, chce, zeby sprawy byly jasne. Serwer NIE JEST KLANOWY, admini beda reprezentowali interesy WSZYSTKICH grup, prawa adminow NIE BEDA dozywotnie. Ma byc normalnie, a to oznacza, ze ludzie musza byc odpowiedzialni. Nie wszyscy sa. Zas teksty w stylu "w adresie internetowym nie moze byc sys" doprowadzaja mnie do szewskiej pasji.

Co do serwera. Sprzet dziala w trybie wieloprocesorowym (thx Steel). Dzisiaj bede znal szczegoly przekazania sprzetu do instalacji.

Mody: classic (opcjonalnie, z uwagi na koniecznosc resetowania serwera), CTF+, duel, Pirates, arena. Cos jeszcze?

Mappacki - wymienione wczesniej plus nasz mappack, o ile ktos (pewnie znowu ja, bo tylko ja - jak sie zdaje - potrafie przegladac mapy) doprowadzi do jego powstania. Wlasnie, moze ktos laskawie dupe pofatyguje, co? Znowu ja mam odwalic czarna robote, po czym paru malkontentow bedzie wybrzydzac? Macie okazje sie wykazac, zwlaszcza, ze jakis temat o mappacku z sugestiami paru map juz wisi... I czeka na wskrzeszenie przez yavora pewnie...

Mod zarzadzajacy serwerem - Pizza albo Evolution, to jeszcze zobaczymy (nie znam roznic).

Jesli nie bedzie problemow, w ciagu paru dni zagramy z pingami ponizej 70 ms

Edytowane przez sYs|yavor dnia 08-12-2003 o godz. 21:13

Old Post 08-12-2003 20:28
wayha
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Ox:

Wsio ryba, gdzie stoi bookowanie serwera. Bedzie stalo tam, gdzie w najlepszy sposob zapewni automatyzacje procesu rezerwacji. Jesli bedzie to adres z sys w nazwie, mam to, szczerze mowiac, gdzies. Jesli ktos jest uwrazliwiony na wyraz "sys" w ADRESIE internetowym, nie jest partnerem do dyskusji, tylko idiotą.

Na razie nie widze zadnego powodu, ktory zasadniczo by zwiekszal prawdopodobienstwo zainstalowania tego softu pod adresem wskazanym przez wayhe. Wrecz przeciwnie. Nie podoba mi sie, ze bedzie stal na serwerze, do ktorego dostep administracyjny maja gracze Tower (z uwagi na bajzel organizacyjny panujacy w tym klanie).

Yavor, podaj mi JEDEN racjonalny argument, dlaczego soft zainstalowany tam gdzie podal Ox nie zapewnia "automatyzacji procesu rezerwacji". Zrob testy, sprawdz ten "proces" poptyaj ludzi z zagranicy o prdedkosc otwierania strony - bo sorry ale opowiadasz bzdury, zaprzeczajac sobie w dodatku.

"Wsio ryba, gdzie stoi bookowanie serwera" a potem "Wrecz przeciwnie. Nie podoba mi sie, ze bedzie stal na serwerze, do ktorego dostep administracyjny maja gracze Tower "
No to gdzie Yavor ? Wsio ryba gdzie ? Czy byle gdzie tylko nie tam gdzie gracze tower maja cokolwiek do powiedzenia ?

Nie chce miec oprogramowania do oblugi serwera postawionego
pod taboretem u kogos w domu. Watpie ze ktokolwiek chce.

Co do uprawnien administracyjnych to posiadam je wylacznie ja.
Nie wiem kto ci bajek bajek naopowiadal, no chyba ze sam wymyslasz takie bzdety.

Co do uczulenia na sYs w tej kwestii tak, jestem uczulony.
Ty jestes uczulony na serwer na ktorym wg Ciebie (jeszcze raz sie pytam skad to wytrzasnales) gracze tower maja uprawniania administracyjne. Wobec tego ja bede uczolony na sYs.

OK. Mozemy kupic sobie konto WWW specjalnie na okazje, z php, mysql. Kosztuje ok 100 zl rocznie. Ale pytam po co.

Old Post 08-12-2003 21:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil wayha Kliknij tutaj by wysłać e-maila do wayha Znajdź więcej post'ów przez  wayha Dodaj wayha do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać wayha prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

znow drzecie koty ?
dajta se siana.
mnie oxowo_wayhowy serw pasuje.
a sYska strona niedlugo przestanie stac 'pod taboretem'

( a co do czepiania sie:
yavor napisal 'dostep administracyjny maja wylacznie gracze Tower'
wayha na to: 'mam wylacznie ja'
czy to sobie przeczy ? )

Edytowane przez sYs|StEELhEArT dnia 08-12-2003 o godz. 21:42

Old Post 08-12-2003 21:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|StEELhEArT Znajdź więcej post'ów przez  sYs|StEELhEArT Dodaj sYs|StEELhEArT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|StEELhEArT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
wayha
Combat (Death Knight)

steel ja nie dre kotow
tylko 100 razy slyszalem i czytalem ze ma to byc serwer sceny
scena to nie tylko (chodziaz w wiekszosc) sYs

mam gdzies kto bedzie mial admina, 1,2 osoby z tower wystarcza
co do sys do miejcie go wszyscy, przy dzialajacym bukowaniu
i zdrowych zasadach ktorych sie bedziemy trzymac i tak nie ma to wiekszego znaczenia
ktos z osob nie grajacych w klanach tez powienien go miec
nie wtracam sie kto
wkurza mnie tylko to ze ktos nie ma argumentow i wypisuje cos co uslyszal lub co mu sie wydaje
mam serwer, chce zeby go uzywac tyle, cala filozofia
przeciez jest cos takiego jak linki na wlasnych stronach

Old Post 08-12-2003 21:34
wayha
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|StEELhEArT
znow drzecie koty ?
( a co do czepiania sie:
yavor napisal 'dostep administracyjny maja wylacznie gracze Tower'
wayha na to: 'mam wylacznie ja'
czy to sobie przeczy ? )

miedzy 'gracz' a 'gracze' jest

Old Post 08-12-2003 21:59
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

Question

quote:
Napisane oryginalnie przez wayha
miedzy 'gracz' a 'gracze' jest

jesli nie znasz liczby to zakladasz liczbe mnoga ?

Old Post 08-12-2003 22:31
OxUlsen
Combat (Death Knight)

yavor:

"Jesli ktos jest uwrazliwiony na wyraz "sys" w ADRESIE internetowym, nie jest partnerem do dyskusji, tylko idiotą."

Nie przypominam sobie, zebym cos pisal o "sys" i na prawde nie wiem, gdzie to wyczytales. Widocznie glodnemu chleb na mysli.
A pisalem o nazwie jakiekolwiek klanu.
A co do adresu to wymyslony zostal specjalnie neutralny i kojarzacy sie z serverem...
Czyli Ty piszesz, ze server jest NIE KLANOWY, a Ja o to probuje uczciwie zadbac.

"Nie podoba mi sie rowniez, ze zostal postawiony PRZED konsultacja z pozostalymi osobami, ktore zlozyly sie na serwer."

Chmmm .. ktos chyba wczesniej abritralnie podal inny adres (gdzie obecnie nic nie dziala) i inne warunki (kanal irc-owy klanu) administracji servera .. bez konsultacji ....

Miejsce przez ze mnie proponowane ma jedna podstawowa zalete w stosunku do innych: DZIALA! a rzeczy uzyte do uruchomienia (php + mysql) sa tam pilnowane, bo stoja tam tez platne serwisy.

Co do technicznych mozliwosci i dostepu juz nic Tobie pisac nie bede. Wayha napisal. Szkoda ze panie yavor wypowiedziales sie w kwestii, w ktorej pojecie masz dosc male i byloby milo jakbys czasami posluchal ludzi bardziej w temacie...

Jesli jednak sie bedziesz upieral na innym serverze WWW (php + mysql +prawa tworzenia bazy i tabel), kup/zalatw, jak sie reszta zgodzi to zainstaluje soft i trzeci raz, bo jest to proste. Ale wtedy to Ja bede chcial wyciagac konsekwencje jesli pozniej cos nie bedzie dzialac.

Co to podejscia klanowego .. zaznaczylem, ze to propozycja, ktora ma swoje zalety, ale i wady. Moje zdanie jest znane .. Twoje tez. Ja dalem swoje argumenty, Ty dales swoje.
Czas zeby wypowiedzieli sie inni, ja sie dostosuje do decyzji ustalonych na tym forum, jak zwykle, a Ty ???

Oczywiscie nie bede sie maniakalnie upierac, zeby do serverra uzywac tego oprogramowania i zainstalowanego na tym serverze.
Po prostu wybralem najlepszy obecnie soft i najlepsze obecnie dostepne miejsce. A kierowalem sie wieloletnia wiedza i doswiadczeniem.

Wyobraz sobie, ze nawet zadalem sobie trud w ogladnieciu kilku roznych oprogramowan: dzialanie i jakosc kodu, jakby trza bylo cos doklepac. I wyobraz sobie, ze nawet chcialo mi sie zapytac o zdanie czlonkow sys, o ktorych wiem, ze sa z temacie.

Jakos nie wpadlem na pomysl, zeby wciskac swoje wypociny, a olac to, co znalazl stell, bo niby na dzis on jest w sys, a ja w tower.

Jakos nie wpadlem na pomysl, zeby umiescic to gdziekolwiek na stronach tower/forum tower czy jakichkolwiek innych kojarzacych sie z tym klanem.

Tego juz pewnie nie zauwazyles .. i nie zastanowilo Cie to ani troche .... szkoda.....

W koncu dorobilismy sie servera za mozliwosci, prace i kase wielu ludzi. Ludzi, ktorzy niekoniecznie musza sie z Toba zgadzac i maja prawo do swojego zdania i sensownej dyskusji. Rozumien, za jako czlowiek najbardziej zasluzony dla tego servera masz najwieksze prawo glosu, ale nie jedyne.

Po twojej wypowiedzi generalnie tok Twojego rozumowania jest prosty. I imie porzadku chcesz zawlaszczcyc server dla siebie i swojego klanu. Sa na to pewnie argumenty (ilosc wylozonej kasy, uklady). Wystarczy o tym po prostu powiedziec/napiac, bedzie jasne i reszta sie dostosuje. Ja przeprosze homika, ze go nazwalem paranoikiem, a sam sie o*******e za niepoprawny optymizm.

Generalnie proponuje EOT.
Jesli zalatwisz lepsze warunki techniczne lub lepsze oprogramowanie/sposob do bukowania servera, po prostu daj link.
Ci, co sie w miare znaja, ocenia i zadecyduja, ja (jako wyjatkowo_niedobry_stronniczy_towerowiec) nie pisne ani slowka.

PS

Uszanuj Moja prace i nie wyzywal Mnie od idiotow, bardzo Cie o to prosze.

Stell:

Na serverze root-a ma tylko wayha. Jest jego wlascicielem. Ja dostalem prawa na czas instalacji tego softu (robie to juz 2 raz i jestem dosc obcykany)

Co do uprawnien, mozna pogadac z wayha i zrobic konto shellowe (user mysql-a do tej bazy ma full uprawnienia ale z localhost-a), albo wypuscic mysql-a na dane (np Twoje) IP, zeby w razie czego...
Generalnie do uzgodnienia z wayha.

Jeszcze raz Ci dziekuje za zaangarzowanie w stawianiu tego pudla.

Old Post 08-12-2003 23:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OxUlsen Kliknij tutaj by wysłać e-maila do OxUlsen Znajdź więcej post'ów przez  OxUlsen Dodaj OxUlsen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać OxUlsen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

quote:
Napisane oryginalnie przez OxUlsen

Jeszcze raz Ci dziekuje za zaangarzowanie w stawianiu tego pudla.

niezamaco
robie to tylko i wylacznie powodowany egoistyczna checia grania z malym pingiem

Old Post 08-12-2003 23:27
OxUlsen
Combat (Death Knight)

Tak samo, jak ja stawiam soft do bukowania serv-a powodowany egoistyczna checia zarezerwowania sobie 2h/tydzien z najwiekszymi lamami z t2, zeby spokojnie potrenowac pod okiem kogos, kto rozroznia spina od lancy :-)

Old Post 08-12-2003 23:30
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Wayha:

Nie zrozumiales mnie. To ja odpowiadam za ten serwer. Za to, zeby chodzil poprawnie, za to, zeby ludziom sie tam dobrze gralo. To mnie beda scigac ludzie, gdy cos bedzie nie tak. To na moj piekny usmiech ten sprzet jest pakowany do juz istniejacego kompa. Nie chce i nie zamierzam doprowadzac do sytuacji, w ktorej w jakiejkowliek fazie organizowania czasu pracy serwera bede odciety od mozliwosci nadzoru. Odechce Ci sie, dla przykladu. Obrazisz sie na sYs, jak 90% Twoich klanowych kolegow. Mam ryzykowac? W imie czego? W imie tego, ze po prostu wpakowales sobie soft i jest ok?

Pelny dostep administracyjny do miejsca ze strona WWW z rezerwacja poprosze.

Na dodatek pojawia sie zasadnicze pytanie. Dlaczego to ja mam sobie utrudniac robote, muszac logowac sie do kolejnego systemu? Bo paru dzieciakom "sys" w nazwie przeszkadza? Mozna zrobic linka do adresu przez prv.pl. Nie bede i nie zamierzam utrudniac sobie zycia i pracy w imie zaspakajania czyis durnych, infantylnych kompleksow. Stad optymalizuje wszystkie sprawy zwiazane z zarzadzaniem serwerem I NIE ROZUMIEM, czego sie czepiacie.

/mode liking off

Przepraszam, zapytam sie wprost: Was juz kompletnie porabalo? Gwarantuje, ze wyrazu "sys" nie zobaczycie na stronie z rezerwacjami. Zawsze to mowilem i zawsze tak bedzie, gdyz to nie serwer sceny. Wiec, u licha, dlaczego do cholery jeszcze utrudniacie zycie? Malo bajzlu w Tower macie?

/mode liking on

Do tematu kompa pod taboretem wroce pozniej. Z mojego punktu widzenia lepszy komp pod taboretem i czlowiek, z ktorym jestem w stanie niemal natychmiast nawiazac kontakt niz ktos, kogo musze specjalnie szukac.

>Co do uczulenia na sYs w tej kwestii
>tak, jestem uczulony.

Zacznij sie przyzwyczajac do wspolzycia. Paru z Was by sie przydalo.

>Ty jestes uczulony na serwer na
>ktorym wg Ciebie (jeszcze raz sie
>pytam skad to wytrzasnales) gracze
>tower maja uprawniania
>administracyjne.

Nie. Jestem uczulony na ludzi, ktorzy malo robia, malo z siebie daja, a duza zadaja i podejmuja decyzje bez konsultacji z innymi.

>Ale pytam po co.

Po to, ze to ja odpowiadam za tego serwa. Zalatwilem go dzieki uprzejmosci paru osob, ktorym jestem gleboko wdzieczny (i, naturalnie, dzieki wszystkim, ktorzy zlozyli sie na sprzet). Nie mam zaufania do graczy Tower jesli chodzi o sprawy organizacyjne, jak i o bezstronne podejscie do wszystkich graczy sceny T2. Jestem w stanie zaakceptowac strone do rejestracji we wspomnianym miejscu, ale wybacz, wiaze sie to - w swietle paru ostatnich wydarzen - ze sporym ryzykiem. Po cholere mi klopoty? Wiesz, po cholere? Czym takim gracze Tower ostatnio sobie zasluzyli, abym w imie ich widzimisie utrudnial sobie zycie (wszak tylko ja i osoba odpowiedzialna za instalecje skryptow i ich laczenie z serwerem poniosa konsekwencje)?

>tylko 100 razy slyszalem i czytalem ze
>ma to byc serwer sceny
>scena to nie tylko (chodziaz w
>wiekszosc) sYs

Wayha, sorry, wybacz, ale ja juz nie wyrabiam z Wami. Wez Ty z laski swojej przejdz sie gdzies po zimnym powietrzu, wroc, wejdz i poczytaj, co Ty gadasz. W calej Twojej wypowiedzi prawdziwe jest jedynie to, ze faktycznie - nie chce byc organizacyjnie zalezny od graczy Tower. Nie chce, bo pod tym wzgledem mam o nich opinie gorzej niz zla. Podobnie jak o umiejetnosci zachowania obiektywnosci. Jaka ma gwarancje, ze za miesiac nie bede be? Ze znow nie okaze sie niegodny rozmowy z szanownymi graczami Tower, co? W imie czego mam komplikowac sobie robote?

Serwer sceny. Wszystkie uzgodnienia co do zarzadzania na forum. Mody, mapy - decyzje zapadaja tu, na forum. Admini z kazdego z klanow i sposrod niezrzeszonych. Zero wzmianek o jakimkolwiek klanie na stronie rezerwujacej. To chyba serwer sceny, prawda? Czy cos myle?

Ale za organizacje odpowiadam JA. I nie mam ochoty, aby ktokolwiek mi sie w to wpieprzal, na dodatek nawet nie raczac wczesniej zapytac sie, czy mi to odpowiada.

Old Post 08-12-2003 23:45
borowies
uber 1337zor

Yavor: Evolution mod korzysta z pizzy ale ma wbudowanych wiecej opcji dla admina zdaje sie.

A tak w ogole, to to jest smieszne. jak chcecie to wam moge zalatwic ring bokserski na hali nieopodal (niedawno stanal) mozecie tam zrobic maly deathmatch o racje.

Osobiscie nic a nic nie przeszkadza mi ze wayha jest tam administratorem, wszystko chodzi dobrze, a jezelu yavor naprawde chce, to mozna mu tam tez dac admina (znaczy w zakresie dzialania strony). Do tego, yavorze, nie sadz, ze WSZSYCY beda szukac tylko ciebie w zwiazku z jakimikolwiek problemami wystepujacymi na serwerze. Bedzie po prostu "any EAgle's server admin here"? kto bedzie sie zglosi.

Aha, da sie zalatwic to dajmny na t pod adresem eagle.brutaldeluxe.net. Moze byc? :p

Co do admina: nie sadze, zeby to klany go mialy miec. A jezeli ktorys z adminow zejdzie ze sceny, po prostu wybierze sie (demokratycznie rzecz jasna) nowego.

Old Post 09-12-2003 09:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil borowies Kliknij tutaj by wysłać e-maila do borowies Znajdź więcej post'ów przez  borowies Dodaj borowies do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać borowies prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Builder
Skilled (Knight)

Ech, i znowu to samo ...

Zastanawiam sie tylko o co tym razem jest zadyma ? O to ze ktos chce postawic skrypty do bookowania tam gdzie komus innemu to nie odpowiada ? Nie macie wiekszych problemow ?

...

Wg mnie bookowanie powinno stac na maszynie ktora zapewni ciaglosc dzialania tej uslugi - czyli gcode.pl pasuje tu niezle, znacznie lepiej niz czyjs prywatny sprzet.

A co do kontroli - to gdzie stoi bookowanie i kto ma dostep administracyjny do tego nijak sie ma do kontroli nad samym serwerem gry. Bo to wlasnie serwer gry decyduje skad sciaga dane a skrypt bookowania moze je co najwyzej udostepnic i grzecznie czekac.

Sprawa jest prosta yavor, uznasz ze wayha sie obrazil na sys albo cos knuje podstepnie - zmienisz jedna linijke w konfiguracji. I po problemie.

PS. Znam wayhe od paru ladnych lat, tak samo zreszta jak k3 i oxa. I jakos nie wyobrazam go sobie knujacego zlosliwie przeciwko sys. Co mialby zrobic ? Przestawic nam termin rezerwacji meczu ?

Old Post 09-12-2003 11:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Builder Znajdź więcej post'ów przez  Builder Dodaj Builder do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Builder prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Zadyma, Builder, jest o tzw. pieprzone zasady. Wk* mnie sytuacja, w ktorej podejmuje sie decyzje arbitralnie, bez konsultacji z osobami, ktore pilotuja cala sprawe. I rowniez wk* mnie durnota argumentow w stylu "w adresie nie moze byc sys". Gdy wszystko niemal gotowe, nagle okazuje sie, ze mam sporo pomocnikow i ze to ja mam sie do nich dopasowac, nie oni do mnie.

Szlag mnie trafia, gdy widze taka postawe I NIE ZAMIERZAM sie do niej dostosowac. Moglbym, gdyby Wayha raczyl wejsc na kanal #sys, na ktorym zdaje sie wisze przez wieksza czesc doby - o czym (rowniez) zdaje sie wiadomo - i po prostu zapytac "sluchaj, moze postawilibysmy skrypty tam a tam, mam takie a takie mozliwosci". Nie. Wlaze na forum i czytam "nie moze byc sys w adresie, a skrypty stoja tu i tu".

Swietnie. Niech stoja.

Chodzi o zwykle, durne zasady. Oraz o moje zerowe zaufanie do graczy Tower, ktore wczesniej bylo niewielkie, a po sposobie, w jaki zaproponowano hostowanie strony z rezerwacja, jest ZADNE.

Zas o tym, kto odpowiada za serwer, przekonamy sie przy pierwszej awarii sprzetowej lub nawet przy koniecznosci pierwszego twardego resetu.

Old Post 09-12-2003 11:42
borowies
uber 1337zor

Thumbs down

Znacznie za ostro.

quote:
(yavor)
Pelny dostep administracyjny do miejsca ze strona WWW z rezerwacja poprosze.

Jak to starczy, to nie widze specjalnego problemu? Jej, zupelnie jakbym byl w dzungli.

Old Post 09-12-2003 12:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil borowies Kliknij tutaj by wysłać e-maila do borowies Znajdź więcej post'ów przez  borowies Dodaj borowies do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać borowies prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Builder
Skilled (Knight)

Jak juz mowilem ja niektorych z nich (wayhe i oxa) znam od lat osobiscie, moze dlatego mam do nich wiecej zaufania - i nigdy dotad go nie zawiedli.

Zgadzam sie ze stawianie sprawy na zasadzie jest "tu i tu i basta" nie jest szczegolnie uprzejme. Nie widze natomiast powodu zeby przenosic kwestie urazonych uczuc nad wzgledy praktyczne. A wzgledy praktyczne przemawiaja za postawieniem bookowania na maszynie ktora jest w sieci 24 godziny na dobe.

PS. Kiedy bedzie mozna wejsc na serwer i polamic z chaina z pingiem 50 ?

Old Post 09-12-2003 12:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Builder Znajdź więcej post'ów przez  Builder Dodaj Builder do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Builder prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
wayha
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor

Szlag mnie trafia, gdy widze taka postawe I NIE ZAMIERZAM sie do niej dostosowac. Moglbym, gdyby Wayha raczyl wejsc na kanal #sys, na ktorym zdaje sie wisze przez wieksza czesc doby - o czym (rowniez) zdaje sie wiadomo - i po prostu zapytac "sluchaj, moze postawilibysmy skrypty tam a tam, mam takie a takie mozliwosci". Nie. Wlaze na forum i czytam "nie moze byc sys w adresie, a skrypty stoja tu i tu".

Swietnie. Niech stoja.

Chodzi o zwykle, durne zasady. Oraz o moje zerowe zaufanie do graczy Tower, ktore wczesniej bylo niewielkie, a po sposobie, w jaki zaproponowano hostowanie strony z rezerwacja, jest ZADNE.

Zas o tym, kto odpowiada za serwer, przekonamy sie przy pierwszej awarii sprzetowej lub nawet przy koniecznosci pierwszego twardego resetu.

Nie, wayha nie moglby wejsc na #sys bo forum czyta znacznie wiecej osob. Wiec propozycja i prosba o potestowanie padla wlasnie tu.
Btw, zaczepilem Cie wczoraj na gg zeby o tym pgadac i ustalic co i jak.

Old Post 09-12-2003 12:29
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

" I rowniez wk* mnie durnota argumentow w stylu "w adresie nie moze byc sys". "
"Wlaze na forum i czytam "nie moze byc sys w adresie"

CZYTASZ? Sorry ale na razie widze, że wyzywasz ludzi od idiotów ponieważ coś sobie dopowiedziałeś nie fatygując się nawet na przeczytanie postu na który odpowiadasz.

Wątpie byście przy tego typu "dyskusji" doszli do jakiego kolwiek kompromisu, i raczej strona tower tutaj niczym nie zawiniła.
Na prawde nie sądze by tutaj chodziło tylko o to aby jak najbardziej pogrązyć za wszelką cene drugą strone...żyjmy w pokoju

Tyle, dziękuje za uwage, to tylko moje "spostrzezenia" więc nie ma sensu na nie odpowiadać.

Edytowane przez Hamil_Hamster dnia 09-12-2003 o godz. 13:18

Old Post 09-12-2003 13:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hamil_Hamster Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hamil_Hamster Znajdź więcej post'ów przez  Hamil_Hamster Dodaj Hamil_Hamster do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hamil_Hamster prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OxUlsen
Combat (Death Knight)

1)

Yavor: "Zadyma, Builder, jest o tzw. pieprzone zasady. Wk* mnie sytuacja, w ktorej podejmuje sie decyzje arbitralnie, bez konsultacji z osobami, ktore pilotuja cala sprawe."

A wyslanie linka na forum, to wg Ciebie podejmowania decyzji bez konsultacji?
W jaki inny spobob mialbym odbyc konsultacje z innymi?
Tamtamami ?

2)

Yavor: "Gdy wszystko niemal gotowe, nagle okazuje sie, ze mam sporo pomocnikow i ze to ja mam sie do nich dopasowac, nie oni do mnie."

Softem do bukowania serv-a interesuje sie od co najmniej miesiaca.
To co postawilem, znalazl stell i sam yavor pozniej sie wypowiedzial, ze jest fajne. (w tym watku)
NIE zapytalem yavora, czy zgadza sie na postawienie tego softu i tym miejscu.
Moj osobisty blad i za ten blad Panie yavor Cie publicznie przepraszam.

3)

OxUlsen: Osobiscie chcialbym (ale nie tylko ja), zeby soft stal pod neutralna domena (zadnych klanow w nazwie), tak jak teraz.
Yavor: Jesli ktos jest uwrazliwiony na wyraz "sys" w ADRESIE internetowym, nie jest partnerem do dyskusji, tylko idiotą.
OxUlsen: Nie przypominam sobie, zebym cos pisal o "sys" i na prawde nie wiem, gdzie to wyczytales.
Yavor: Wlaze na forum i czytam "nie moze byc sys w adresie, a skrypty stoja tu i tu".

Bez komentarza ....

3)

Yavor: Chodzi o zwykle, durne zasady. Oraz o moje zerowe zaufanie do graczy Tower, ktore wczesniej bylo niewielkie, a po sposobie, w jaki zaproponowano hostowanie strony z rezerwacja, jest ZADNE.

Rozumiem przez to, ze gdybym nie byl w tower, a postawil ten soft, to albo by bylo dobrze, albo by winni byli cyklisci ?
Inaczej nie jestem w stanie zrozumiec tej wypowiedzi.
Jesli masz jakies zazalenie, to mozesz je miec do mnie, bo to ja osobiscie zrobilem to, co zrobilem.

4)

Jesli chodzi o prawa administracyjne do servisu WWW, do bukowania servera (nie myslic z prawami do servera, na ktorym serwis WWW stoi),
to nigdy innej osoby niz yavor nie bralem pod uwage - to dla mnie bylo oczywiste.
Obecnie podane przeze mnie haslo sluzy do testowania (nie ma innych userow)

Mam jakis tam skronmy wklad w zorganizowanie tego servera i chcialbym miec mozliwosc na nim grac jako gracz,
a takze (posrednio lub bezposrednio) chcialbym miec mozliwosc rezerwowania czasy na tym serverze - tyle.
Jak sie panowi yavorowi nie podoba zaproponowany przeze mnie sposob administacji serverem, to trudno.
Oczekuje w takim razie, ze pan yavor zaproponuje swoj sposob administacji serverem, taki, jaki On uzna na dobry.
Ja sie dostosuje.
Ponawiam rozniez deklaracje, ze moge pomuc w instalacji tego (jak i innego) oprogramowania gdziekolwiek, gdzie na tym forum sie zadecyduje.

Prywatnie panie Yavor.
Nie obraze sie, nie bede niczego blokowac, knuc, ale zadymy, ktora osobiscie rozkreciles nie mam zamiaru powostawic bez echa, bo po prostu nie lubie, jak sie ze mnie robi nieopowiedzialnego gnojka, a nie ma sie na to argumentow.
A mieszanie do tego klanu tower dla mnie jest kompletnie niezrozumiale.

Old Post 09-12-2003 14:10
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 05:05.    Strony (21): « First ... « 10 11 [12] 13 14 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions