Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > Polski serwer
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (21): « First ... « 11 12 [13] 14 15 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Builder:

Dzis kolo 17 powinienem wiedziec, jak bedzie wygladala kwestia przekazania sprzetu.

Wayha:

GG odpalam sporadycznie i uzywam wylacznie wowczas, gdy ja chce z kims porozmawiac. Dlugo mozesz czekac na odpowiedz na GG. Nie rozumiem, dlaczego nie skontaktowales sie przez IRC, przeciez wiesz, ze wciaz wisze na kanale. I to niejednym.

Hamil:

Nie ucz ojca dzieci robic, ze to tak prozaicznie wyraze. Padl zarzut, ze strona z rezerwacjami moglaby sprawiac wrazenie, iz serw jest klanowy. Jak ktos wpadl na ten pomysl PRZED utworzeniem strony, za cholere nie wiem. Jedyne, czym mogl sie sugerowac, to faktem, ze prawdopodobnie strona stalaby fizycznie na tym samym kompie co strona sYs. Czy ten ciag rozumowania nie jest nazbyt skomplikowany?

Ox:

>W jaki inny spobob mialbym odbyc
>konsultacje z innymi?

W prozaiczny. Wlazicie na kanal lub zamieszczacie post o takiej tresci: "ludziska, sluchajta, mam mozliwosc postawienia strony na serwie takim a takim, pasuje? Jesli tak, stawiam".

Nie wiem, moze jestem przewrazliwiony pod katem paru kolegow z Tower, ale mam wrazenie, ze nie ja na to przewrazliwienie pracowalem.

>Moj osobisty blad i za ten blad Panie
>yavor Cie publicznie przepraszam.

Zbedna kpina.

>Jesli masz jakies zazalenie, to mozesz
>je miec do mnie, bo to ja osobiscie
>zrobilem to, co zrobilem.

Owszem, mam. O forme przedstawienia propozycji, na tyle wyrafinowana, ze poczulem sie jak palant, ktory gdy zrobil swoje, moze odejsc. Byc moze gdyby nie niezwykle sympatyczne traktowanie mnie przez panow z Tower ostatnimi czasy, olalbym sprawe, ale razem do kupy calosc mi sie totalnie nie spodobala.

>Jak sie panowi yavorowi nie podoba
>zaproponowany przeze mnie sposob
>administacji serverem, to trudno.

Panie OxUlsen, nie moze mi sie nie podobac, bo jest to normalne rozwiazanie i w taki sposob mialo byc zrealizowane od poczatku, co wielokrotnie podkreslalem. Wstawki w rodzaju "zadnego sys w adresie" odbieram jednoznacznie, jako wyraz braku zaufania i zarzut, iz potajemnie zamierzam serwer sceny przeksztalcic w klanowy. A poniewaz na sympatii i milosci do blizniego swego wyszedlem nieciekawie, wiec nie zamierzam teraz tolerowac podobnych sugestii.

>Nie obraze sie, nie bede niczego
>blokowac, knuc, ale zadymy, ktora
>osobiscie rozkreciles nie mam zamiaru
>powostawic bez echa, bo po prostu
>nie lubie, jak sie ze mnie robi
>nieopowiedzialnego gnojka, a nie ma
>sie na to argumentow.
>A mieszanie do tego klanu tower dla
>mnie jest kompletnie niezrozumiale.

Nie nieodpowiedzialnego. Egoistycznego. To roznica. I nie gnojka.

Sprawe jako zalatwiona przedstawil gracz Tower, ktory strone zainstalowal na serwerze, do ktorego wylaczny dostep administracyjny ma inny gracz Tower. Jesli ktos mieszal w cala sprawe ten klan, zrobiles to Ty.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 09-12-2003 15:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

"Czy ten ciag rozumowania nie jest nazbyt skomplikowany?"

Zieef...może i za dla kogoś skomplikowane, ale bynajmniej nie mam na myśli siebie...

Jeśli jeszcze nie zauwazyłeś, to w tym co pisał Ox nie było mowy o stronie sys, równie dobrze mogłbo by dotyczyć tower (gdyby posiadał strone .

Cóż, dla mnie eot, nie widze sensu tracenia nerwów na takie "dyskusje" (w której i tak nie biore udziału i nie mam zamiaru)- koniec argumentów? To czas obrazić rozmówce. :/

Old Post 09-12-2003 15:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hamil_Hamster Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hamil_Hamster Znajdź więcej post'ów przez  Hamil_Hamster Dodaj Hamil_Hamster do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hamil_Hamster prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

Ox:
ja mam tamtama moj numer:
bumbum-bamsbams-bum-bamsbum

kirunkowy na wawe i prefix jak tam chcesz

Old Post 09-12-2003 18:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|StEELhEArT Znajdź więcej post'ów przez  sYs|StEELhEArT Dodaj sYs|StEELhEArT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|StEELhEArT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Flaczki w serwerze zostana wymienione na 90% do przyszlego wtorku. Jutro bede znal szczegoly. Do weekendu chcialbym miec uzgodnione wszystkie elementy zwiazane z serwerem, w tym adminow, wiec prosze to uzgodnici przedstawic liste proponowanych osob. Bylbym rowniez zobowiazany za zakonczenie tematu mappacka przed przyszloroczna Gwiazdka...

Hamil:

Dorosnij.

Old Post 09-12-2003 21:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OxUlsen
Combat (Death Knight)

Czyli na prawde juz :-)

Co do 'dyskusji' na temat bukowania servera, to z trescia ostatniego posta w tym temacie (jak i poprzednimi) yavora sie nie zgadzam. Komentowac jednak nie zamierzam. Proponuje koniec.

Przed dyskusja yavor proponowal mnie na jednego z adminow.
Gdyby ta propozycja byla aktualna, to za nia dziekuje, ale sie nie podejme. Za malo sie znam, za krotko gram, nie chce kolejnych klopotow.

Zamiast siebie proponuje w kolejnosci:

wayha
sirlavo
buil3r
keeper

Old Post 10-12-2003 10:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OxUlsen Kliknij tutaj by wysłać e-maila do OxUlsen Znajdź więcej post'ów przez  OxUlsen Dodaj OxUlsen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać OxUlsen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
borowies
uber 1337zor

Thumbs up

No to sprawa rozwiazana, 3 osoby z drugiej grupy sie zrzekly, a wayha przeszedl do pierwszej..

/me cicho swietuje

Old Post 10-12-2003 11:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil borowies Kliknij tutaj by wysłać e-maila do borowies Znajdź więcej post'ów przez  borowies Dodaj borowies do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać borowies prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
wayha
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez borowies
No to sprawa rozwiazana, 3 osoby z drugiej grupy sie zrzekly, a wayha przeszedl do pierwszej..

/me cicho swietuje

Powoli trace orientacje.
Ilu ma byc adminow ?
3,4,6,9 ??

Moze najpierw to ustalmy, co ?

Old Post 10-12-2003 11:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil wayha Kliknij tutaj by wysłać e-maila do wayha Znajdź więcej post'ów przez  wayha Dodaj wayha do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać wayha prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Builder
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez wayha
Powoli trace orientacje.
Ilu ma byc adminow ?
3,4,6,9 ??

Moze najpierw to ustalmy, co ?

Tu jest post ktory to ustala.

Old Post 10-12-2003 11:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Builder Znajdź więcej post'ów przez  Builder Dodaj Builder do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Builder prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Im mniej adminow, tym lepiej. Jutro zaloze topik wyjasniajacy, jak powinni postepowac i co w zasadzie moga administratorzy serwera. Zobaczymy, ilu bedzie chetnych po lekturze

Old Post 10-12-2003 18:28
borowies
uber 1337zor

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Zobaczymy, ilu bedzie chetnych po lekturze

lol, czy naprawde sadzisz, ze ludzi tak latwo zniechecic do wladzy

Old Post 10-12-2003 18:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil borowies Kliknij tutaj by wysłać e-maila do borowies Znajdź więcej post'ów przez  borowies Dodaj borowies do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać borowies prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Wierz mi - mam dar do zniechecania.

Old Post 10-12-2003 19:39
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Tylko bez przesady, jeszcze się okaże że nie ma komu adminować

Old Post 10-12-2003 20:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hamil_Hamster Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hamil_Hamster Znajdź więcej post'ów przez  Hamil_Hamster Dodaj Hamil_Hamster do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hamil_Hamster prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OxUlsen
Combat (Death Knight)

Z tego, co pamietam, wymieniamy na lepszy (dwu procowy) sprzet, na ktorym juz cos chodzi.

Chcialbym sie dowiedziec, jak to mniej wiecej technicznie wyglada?

1) Czy tam bede stal tylko nasz serwer (w znaczeniu program/proces) T2, a oprocz tego serwer innej gry lub wogule co innego?

Czy tam beda staly dwa odrebne serwery (program/proces) T2, kogos, kto nam udostepnia i nasz na osobnych IP

Czy bedzie jeden server (program/proces) T2 dla wszystkich i programowo bedzie rozdzielac.

Czy jeszcze jakos inaczej?

Old Post 10-12-2003 21:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OxUlsen Kliknij tutaj by wysłać e-maila do OxUlsen Znajdź więcej post'ów przez  OxUlsen Dodaj OxUlsen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać OxUlsen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Ox:

Jak wspominalem, serwer bedzie dzieki uprzejmosci innej sceny, ktora ma tam juz swoj serwer. Lacze ma ogromna pojemnosc. A system dlatego jest dwuprocesorowy, aby kazdy z serwerow byl obslugiwany niezaleznie od drugiego. Mamy wiec na swoj serwer 2.1 GHz, a 512 MB pamieci powinno zabezpieczyc calkowicie przed lagami wywolanymi praca drugiego serwera (gdyz te w zasadzie moga pojawic sie tylko przy koniecznosci rownoczesnego odwolania do dysku, a wiec do wirtualnej).

IP bedzie wspolne, porty rozne. W praktyce z zewnatrz serwer bedzie wygladal jak maszyna jednoprocesorowa.

Trzeciego pytania nie rozumiem. Jesli chodzi o to, czy bedzie jeden serwer T2 czy np. dwa - to kwestia do uzgodnienia. Jestem za tym, aby przez pierwsze 2 tygodnie przetestowac wylacznie jeden serwer base 32-osobowy. Zobaczymy, jak w praktyce bedzie sie gralo. Jesli ok, mozemy zaryzykowac duelmoda na powiedzmy 8 osob. Jesli okaze sie, ze jedno na drugie ma niewielki wplyw, a zainteresowanie duelem jest, wowczas go zostawimy.

Old Post 10-12-2003 21:14
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

1x TO/UT
1x T2

procesy na osobnych prockach
wspolne IP

Old Post 10-12-2003 21:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|StEELhEArT Znajdź więcej post'ów przez  sYs|StEELhEArT Dodaj sYs|StEELhEArT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|StEELhEArT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OxUlsen
Combat (Death Knight)

Dzieki za odpowiedz.

Generalnie mi chodzilo o to, jak bardzo mozemy 'im' zaszkodzic.
No bo wiadomo - im mniej, tym mniej klopotow.

Wyglada na to, ze lepiej byc juz nie moze.

Nawet calkowity pad naszych 'zabawek' nijak sie bedzie mial do 'ich' 'zabawek', chyba ze pechowo polozymy caly system operacyjny.

A pytalem, bo chcialem wiedziec, jak to mniej wiecej jest z ta odpowiedzialnoscia.
Bo co innego, jak przez przydadek wywali sie serv-a gospodarzom, a co innego, jak ktorys z adminow w T2 cos zle wyklika/napisze i bedzie swiecenie oczami przed graczami.

Oczywiscie jedno i drugie jest zle, ale konsekwencje nieco inne.

PS

Literowki sobie poprawilem.

Old Post 10-12-2003 21:45
wayha
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Wierz mi - mam dar do zniechecania.

ooo tak

Old Post 10-12-2003 21:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil wayha Kliknij tutaj by wysłać e-maila do wayha Znajdź więcej post'ów przez  wayha Dodaj wayha do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać wayha prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Wayha:

Wreszcie mnie ktos docenia.

Ox:

Wlasciwie jedyne opoznienia z tytulu istnienia drugiego procka moga sie pojawic tylko w dwoch przypadkach: jednoczesnej zmiany map na obu serwerach oraz korzystania z wirtualnej. 512 MB zabezpiecza nas przed drugim rozwiazaniem, a w pierwszym przypadku jedynym efektem bedzie o kilka sekund dluzsze ladowanie mapy. Po wczytaniu mapy lagow z tytulu drugiego serwera nie powinno byc.

Pani, Panowie, z chwila postawienia tego serwera jestesmy rowniez wspolgospodarzami serwera a nie wylacznie goscmi (choc, z wiadomych wzgledow, nie my decydujemy o laczu), wiec trzeba o tym pamietac. Admini serwera nie beda mieli jednak dostepu do serwera drugiej sceny, a bezposredni nadzor nad plikami serwera T2 bede mial wylacznie ja - wiec to mnie trzeba bedzie scigac w sprawach wszystkich uzgodnionych instalek. Admini naszego serwa w zasadzie nie moga zrobic mu krzywdy i swobodnie moga korzystac ze wszystkich dostepnych opcji.

Old Post 11-12-2003 00:31
OxUlsen
Combat (Death Knight)

Dosc wazna sprawa mogaca spowodowac, ze ktos sobie nie pogra.

http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11889

Prosze sie zaznajomic z trescia watku i ewentualnie odpowiedziec, bo potem moze byc glupio.

Old Post 11-12-2003 13:07
borowies
uber 1337zor

Dobra, yavor - do roboty. Koncz mape i pisz sowjego strasznego posta. Tak zeby mozna byo zagrac mapke na serwerku juz... w laderq (ale sie zrymowal)... Mysle, ze jak bedzie grywalena, to da rade wlozyc do TL_ map packa, he?

Old Post 11-12-2003 16:41
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Jesli bedzie grywalna a o tym mozna sie przekonac dopiero po testach.

Co do konczenia... to koncze sie, nie mape... Szlag mnie z ta tekstura nieba... efektownego kiczu mi sie zachcialo... Na oko przejrzalem juz jakies 20000 (tia) zdjec i wciaz nie jestem zadowolony...

Old Post 11-12-2003 19:42
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Przykra wiadomosc. Czlowiek, ktory bedzie przewalal flaki w kompie na nasze, nie moze dojechac do Wawy w tym tygodniu. Bedzie dopiero w przyszly poniedzialek.

Moge jedynie zapewnic, ze postaramy sie do tego czasu tak przygotowac wszystkie pliki, aby serwer mogl rozpoczac prace w gora dzien czy dwa po wymianie sprzetu.

Old Post 14-12-2003 22:29
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Wielka szkoda

Miałem nadzieje, że jeszcze zdąże zagrać na polskim serwerku chociaż raz (net do 20 grudnia...), mam nadzieje, że serwer będzie stać długo i bezlagowo abym mógł kiedyś zagrać

Old Post 14-12-2003 23:17
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Tez zaluje. Niestety, nie przeskoczymy tego, sprzet trzeba wyniesc z firmy, wypruc flaki, zainstalowac nowe, wpakowac z powrotem - i moze to zrobic tylko jedna osoba. Zostaje poczekac. Polecam energie spedzic nad uzgadnianiem listy adminow i mappackiem.

Old Post 15-12-2003 01:12
OxUlsen
Combat (Death Knight)

Yavor:
Przydalby sie ten post ze spisanymi zasadami adminowania.
Przypuszczam, ze spisanie tego, to spora robota, ale ludzie nie bardzo moga sie zdecydowac na bycie adminami (dodklaniej kandydatami) skoro nie wiedza, co ich czeka. Jak na razie to tylko rezygnacje poszly sprawnie. :-(

EDIT
O !!!
juz cos jest, to sorki za zasmiecanie
/EDIT

Old Post 16-12-2003 16:44
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Sprzet jest juz we wlasciwych lapkach. Dzisiaj rozmawialem z czlowiekiem odpowiedzialnym za wymiane flakow i stwierdzil, ze do piatku powinien byc online. Oby, doczekac sie nie moge.

...tymczasem pilnie sledze prace nad mappakiem. Przewidywany obrot zdarzen:

- yavor wkurwia sie na lenistwo sceny, dobiera mapy wedlug wlasnego uznania i instaluje na serwerze

- polska scena wkurwia sie na yavora, ze ja olal i ze "robi z serwera sceny serwer klanowy"

- yavor odpowiada wowczas, ze ma scene w dupie i bylo te dupe ruszyc wczesniej.

Podoba sie scenariusz?

Old Post 11-01-2004 02:11
borowies
uber 1337zor

Podalem propozycje, ale dyskusja ucichla. A scenariusz jest niczego sobie.. w koncu nas jest wiecej

Old Post 11-01-2004 17:44
Ulraunt
Guest

...i co z serwerem?

Old Post 14-01-2004 19:47
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Masz odpowiedz pare pytan wyzej. Gdyby zbieranie forsy nie przeciagalo sie 3 miesiace, nie trafilibysmy na swieta. Sprzet jest przekazany, czeka na zainstalowanie. Czwartek-piatek flaki powinny byc wymienione. Steel przekazal wraz z instalka serwera luniksowego, evolution modem i mappackami. Moze w weekend buzia bedzie sie nam radowac :-)

Old Post 14-01-2004 20:54
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Czlowiek od flakow nie dojechal do Wawy z przyczyn tzw. obiektywnych. Musimy wytrzymac jeszcze pare dni, w kazdym razie wyglada na to, ze jest to naprawde kwestia paru dni.

Old Post 20-01-2004 16:39
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 01:50.    Strony (21): « First ... « 11 12 [13] 14 15 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions