Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Filmy
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (41): « First ... « 11 12 [13] 14 15 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
d4
* d r u n k *

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d
kazdy proggram do odtwarzania/sprzet do odtwarzania ma takie cos jak Pauza :)

Ma, ale są filmy takie, co się nie chce przerywać oglądania, nawet pauzując. Przez myśl to nie przechodzi.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 01-08-2004 15:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Pewnie juz ktos o tym filmie wspominal ale jak tak to przypomne

The Gathering - (pol tytul Zgromadzenie). Cos na ksztalt 6 zmyslu. Mi sie bardzo podobal ale nic o fabule nie napisze bo im mniej wie sie tym lepiej

Old Post 01-08-2004 23:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

lock, stock and two smoking barrels

jak ktos lubi klimatem swietych z bostonu a wniebowziety byl przekretem to proponuje by obejrzal ta perelke. jest to formalnie protoplasta snatch'a i procz brada pitta ma tam chyba wszystko to co mial i snatch (za bradem jakos nie bede plakal ). nie mam pojecia, czemu ten tytul tak dlugo sie uchowal przed mymi oczyma. jednym slowem polecam obejrzec.

Old Post 02-08-2004 21:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez d4

The Shining - "Jack Torrance (Jack Nicholson) pracuje jako kurator w hotelu Overlook w górach stanu Colorado. Hotel jest zamknięty na zimę i Jack z rodziną są jedynymi mieszkańcami w budynku. Kiedy burze śnieżne blokują rodzinę Torrance'ów w hotelu Danny, syn Jacka, który ma nadprzyrodzone telepatyczne zdolności odkrywa, że hotel jest nawiedzony i duchy powoli doprowadzają jego ojca do obłędu. Kiedy Jack spotyka ducha pana Grady, poprzedniego kuratora hotelu, sytuacja staje się coraz groźniejsza." - dla fanów mocniejszego kina, Jack Nicholson pokazuje pazurki, wart obejrzenia po godzinie 22 i z absolutną pewnością, że nikt nie przeszkodzi w oglądaniu, radzę zaopatrzyć się w coś do przegryzienia, bo czasu podczas filmu iść coś z lodowki wziąść nie będzie.

Czytałem Książke Kinga. Całkiem fajne i ma klimat, ale co to za horror gdzie [nie czytaj jesli nie widziales/czytaleś] nie ginie żaden pozytywny bohater [/nie czytaj jesli nie widziales/czytaleś] . A Nicholson chyba jest idealny do tej roli

Old Post 02-08-2004 22:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

The Runaway Jury - "Nick Easter to tajemniczy mężczyzna, któremu udaje się zostać przewodniczącym ławy przysięgłych w precedensowej sprawie przeciwko producentowi broni. Wraz z piękną dziewczyną Marlee starają się wpłynąć na decyzje pozostałych sędziów przysięgłych i prawników. W procesie wdowa po ofierze strzelaniny skarży wytwórcę broni, która była użyta podczas zabójstwa jej męża, zarzucając, że był świadomy nieprzestrzegania przepisów o sprzedaży pistoletów przez detalistę." - hmm, kawałek całkiem przyjemnego filmu sądowego. Dobrze się ogląda, nawet wciągnąć potrafi, choć cała historyjka troszkę naiwna. Do obejrzenia po godzinie 20:00, podawać z paczką chips`ów i zimnym napojem.

[!!!prywata, zdecydowanie nie czytać jeśli się filmu The Shining nie widziało!!!]

(at)AlieneK - a ten murzynek co dostał siekierką w serducho? ;] Film nastawiony bardziej na shizy niż na "akcje". Tak się zastanawiałem z kumplem, skoro dostaję taki hotel aby tam siedzieć, to nie ograniczyłbym się do tego stryhu, tylko bym siedział sobie w jakimś wykurwistym apartamencie ;] 2ga sprawa, kto tam sprząta? Przecież oni we 2je (dziecka nie ma co liczyć) to by chyba nie sprzątneli w tydzień a i kurzu by narosło i jedno skończenie sprzątania rozpoczyna następne. 3cia sprawa, ja bym miał stracha tak tam siedzieć, duża hata i tylko 3 osoby brrrrr. Cośby stukło pukło i lepiej nie myśleć co bym robił ;] No i masakra z tym, co było napisane na maszynie :) A co do tego kolesia przebranego za królika ... wow!

Old Post 02-08-2004 23:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

quote:
Napisane oryginalnie przez OGO
A co do tego kolesia przebranego za królika ... wow!

REDRUM!

Good Nigga dostał w książce siekierą w łeb i przeżył. Został poprostu ciężko raniony. Książka kilka ciekawych elementów nieobecnych w filmie np. zwierzęta z żywopłotu. No i finał jest o wiele bardzoej efektowny, naprawdę się zdziwiłem po przeczytaniu że Kubrick tak tego nie zakończył. W filmie najbardziej stylowy 'feature' to była winda z krwią ;}

Old Post 02-08-2004 23:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Wiem ze Lsnienie film mnie bardzo straszyl. Naprawde duzo bylo w nim napiecia i balam sie kazdej nastepnej minuty.. Natomiast Desperacje juz koncze czytac i caly czas nic strasznego nie ma natomiast obrzydliwosci jest coraz wiecej.. Teraz pytanko - czy ksiazka Lsnienie jest tak samo przerazajaca jak film, czy po prostu tez obrzydliwa i nie da sie w ksiazce kogos przestraszyc... czy po prostu w tej jednej ktora czytam pan Stephen postawil sobie za cel zniechecic czlowieka do obiadu?

Old Post 03-08-2004 09:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

Dragon Ball Z - zakupione przeze mnie w jednym z hipersuperdupermarketufff po znosnej cenie anyway: film opowiada 2 historie majace miejsce pomiedzy dragon ball z a dragon ball gt. powstal z polaczenia dwoch godzinnych filmow przeznaczonych do kin. moim zdaniem film mozna obejzec (do sniadania np) ale bez rewelacji (ot taki troche dluzszy odcinek db)

do plusów zaliczyl bym przede wszystkim to ze, w przeciwienstwie do serialu nie czekamy 50000 odcinkow na to az nasz glowny zly (w pierwszej historii Janemba w drugiej jakis potworek duuuuzy) przeistoczy sie w bardzo zlego silnego z ogonkiem tak jak mialo to miejsce w przypadku poprzednich wrogow Ziemi (Freezer, Komórczak, Buu / Buubuu)

poważnym minuchem jest dubbing - nie chodzi ze jest zle wykonany, ale o to ze wogole jest jakos wole ogladac Songoku w oryginale z napisami

rekapitulujac : dla mnie 3/5

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 03-08-2004 22:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

pierniczysz... songo rulz i najlepiej jak jest lektor tak jak bylo na rtl7 a potem na tvn7

Old Post 04-08-2004 07:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

a wracajac do meritum... czyli filmow. dzis bylo nieco... inaczej?

kissing jassic stain

komedia romantyczna o zabarwieniu... lesbijskim. film na wskros kobiecy. cos jak serial "sex w wielkim miescie" (nie mylic z seiralem polskim z pazura w roli glownej ). na pozycje ta pewnie nie zrocilbym uwagi, gdyby nie rekomendacja kolezanki. osnowa w jakiej odbyla sie projekcja byla nieco nieadekwatna. poczatkowo mialem obejrzec to sam z dziewczyna u niej, niestety los chcial, ze kumplowi popsul sie net i jako ze sie nudzil to wpadl z browarkami. no i zaczelo sie. koemntarze, przesmiewanie sie z filmu, etc. tak wiec biednej anitce popsulismy nieco film. z perspektywy czasu niemniej film mozna nazwac interesujacym nawet. nie zrozumcie mnie tu zle, nie ma tam strzelanin, jest raczej nudny, pelen tekstow i sposobu myslenia wlasciwego raczej plci pieknej co nie ulatwia jego ogladania. ale... mnie jako mezczyzne nieco wystraszyl. przynajmniej z poczatku. i juz zaczalem wieszac psy na tym filmie, gdy nagle mile zaskoczenie jego koncowka. a jednak rezyser nie byl do konca stronniczy... i milo, i film nabral glebszego sensu. co nie zmienia faktu, ze pozostawia pewna doze strachu u faceta w stylu sexmisji, czyli co jezeli, wcale nie jestesmy tacy niezbedni. ale ale, nie bojmy sie na wyrost, wkoncu ktos musi reperowac zlewy, wkrecac zarowki etc.

filadelfia

chyba nikomu nie trzeba przedstawiac tego filmu, kazdy ma chociaz metny zarys jego obrazu. hanks jak zwykle bardzo dobry, denzel, no coz nie przapdam za tym aktorem ;/ ale trzeba mu przyzna, ze tez jest dobry na ekranie. pierwsze co warto omowic to muzyka. howard shore, znany np. z wladcy pierscienic. mozna bylo to odgadnac nawet bez tych byczych napisow na poczatku filmu, po typowym dla jego kompozycji spokoju i stonowaniu. muzyki prawie sie nie odczuwala, byla jak delikatne tlo nie rozpraszajace widza od meritum tego filmu - wizji. no i oczywiscie main theme by springsteen. fraza "and my clothes dont fit me no more i walked a thousand miles just to slip this skin" i wiadomo juz ze nie mamy do czynienia z pierwszym lepszym kawalkiem. co do samego filmu - napewno kultowy. pytanie czemu? nie zawiera z dzisiejszej perspektywy zbyt duzo "asow" ktorymi nie mogloby sie poszczycic wiele innych filmow. jednak wystarczy przypomniec sobie, ze film jest z roku '93 i uswiadomic, ze jako jeden z pierwszych, jezeli nie jako pierwszy hollywoodzki film podjal tematyke homoseksualizmu i, a wlasciwie glownie AIDS jako choroby postrzeganej przez wtedy i dzisiaj w rownym stopniu durne spoleczenstwo jako "miecz bozy", na geji. i teraz juz ten film jawi sie ciekawiej. dosc trudnym zabiegiem jakiego podjal sie rezyser, ktory jednak nie do konca mu wyszedl (bo gdzies tak do polowy filmu) byla proba nie wartosciowania homoseksualizmu. czy jest to zle, czy dobre. czego wyrazem moze byc scena gdy denzel w sadzie, zwraca uwage ze proces toczy sie na temat uposledzenia choroba AIDS a nie preferencji seksualnych. podobe zadanie miala zapewne postac joe'a granego wlasnie przez denzela, ktory choc podjal sie sprawy to jednak delikatnie rzecz ujmujac, nie byl milosnikiem homoseksualistow. bez watpienia film warty obejrzenia, kto jeszcze go nie widzial (mea culpa, ze tak dlugo odwlekalem jego projekcje, z drugiej strony o tyle dobrze sie stalo, ze chyba jak mialem pierwszy raz okazje obejrzec ten film, czyli z jakies 5 lat temu, to nie zrozumialbym go i nie docenil). i ta mala dygresja koncze dzisiejszy monolog.

Old Post 04-08-2004 09:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Team america
Chyba będzie trzeba się na to wybrać :>

Old Post 05-08-2004 09:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
Buffalo Soldiers - film ma nie wiele slabych momentow. Zdecydowana reszta filmu jest odjechana Ci w Sejmie ktorzy widzieli ten film sa pewnie przeciwni amerykanskich baz w Polsce (z Giertychem na czele czy jak mu tam). Warto zalukac Dla mnie bomba.

film obejrzany, popieram przedmowce w 80% (moze nie jakas "bomba" ale film trzyma poziom i bez watpienia jego plusem jest, ze jest filmem niszowym). klimatem nieco mi przypominal pierwsza polowe full metal jacket, z ta oczywiscie roznica ze fmj jest filmem o wiele powazniejszym, skladaniajcym raczej do refleksji. i tak jak mowil d4 czolgisci na stacji beznynowej ownuja.

Old Post 05-08-2004 23:38
insmac*1337
lump

Spartan - Sredni film o porwaniu corki wplywowego amerykanskiego urzednika panstwowego. W roli glownej Val Kilmer. Pare calkiem niezlych zwrotow akcji, ale poza tym wieje nuda na calej dlugosci.

The Butterfly Effect - Zwlekalem dosc dlugo z obejrzeniem tego filmu, powiem tak - nie spodziewalem sie, ze jest az tak mocny i az tak dobry. Dla mnie rewelacja, co chwile podskakiwalem na fotelu. Bardzo ciekawy pomysl, aczkolwiek bylo juz pare dobrych filmow opartych na podobnym: przede wszystkim swietny, ambitny Donnie Darko, znacznie bardziej zamotany, ale co najmniej rowny BE. Podobalo mi sie.

The Girl Next Door - Typowo amerykanskie, az do bolu. Dla niektorych moze byc to irytujace...mimo wszystko mi sie podobalo. Bardzo fajne dialogi, niezli aktorzy i przede wszystkim bylo smiesznie. Pomijajac powtarzany do znudzenia schemat szkolnej, ziomalskiej elity, do ktorej ladne dziewczyny kleja sie jak pszczoly do miodu oraz stojacych na uboczu fagg0tz, to calkiem udana produkcja. No i jak zawsze dla mnie wielki plus, czyli ladna dziewczyna - Elisha Cuthbert, ktora spodobala mi sie w 24 hours, nie tylko za sprawa duzego biustu, ale i ladnej buzi. No i talentu, naturalnie.

Old Post 06-08-2004 22:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

EuroTrip - ot taka typowa amerykanska komedyjka - troszke zabawna, troszke wtórna, momentami wręcz schematyczna, ale obejżeć można (zeby sie przekonac np jak hamerykańce myslą o Europie wschodniej (bo bohaterowie sa m.in. w Bratysławie) najbardziej podobal mi sie pewien Włoch (Mi scuzi, mi scuzi )

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 08-08-2004 16:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Garfield - Niestety profanacja. Ile można się śmiać jak ktoś tańczy przy "I Feel Good" Browna? Film można streścić jednym zdaniem - "Czekałem na dowcip w typowo Garfieldowym stylu, doczekałem się napisów".

Old Post 08-08-2004 20:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

w jakiej wersji ogladales: suby czy dubbing?

i kolejne pytanko: kto widzial Króla Artura?

Old Post 08-08-2004 21:09
MaslaV
koduję bezwzrokowo

dubbing nieciekawy

Old Post 08-08-2004 22:00
OGO
niema mnie

Walking Tall - "Były członek oddziałów specjalnych, Chris Vaughn, powraca do rodzinnego miasteczka w stanie Waszyngton, aby przejąć rodzinny tartak. Na miejscu odkrywa, że wiele się zmieniło od kiedy był tam po raz ostatni. Zwykle spokojne i wyciszone miasteczko okazuje się być pogrążone w apatii i terrorze, skażone narkotykami i przemocą. Wszystko wskazuje na to, że początek takiemu obrotowi sprawy dało wybudowanie w pobliżu kasyna, gdzie jako tancerka pracuje była dziewczyna Chrisa. Jako nowy szeryf, główny bohater postanawia samotnie stawić czoła niesprawiedliwości i przestępczości i przywrócić w miasteczku dawny porządek. Film oparty jest na zainspirowanym autentycznymi wydarzeniami scenariuszu filmu "Z podniesionym czołem" z 1973 roku."

Hmm, prosty, shematyczny film, który się dobrze ogląda i strasznie szybko bo i krótki jest [1:26]. Jeżeli lubi się filmy w stylu twardziel idzie i rozwala wszystkich co się napatoczą to będzie uradowany. Film standartowo, się zapomni po obejrzeniu [ja już powoli zapominam]. Niektórzy się dopatrują śladów Rambo tutaj. Hmm historia zaczyna się podobnie, ale nie ma jak to znajomy mi powiedział "płaczącego wojaka z duuuuużą splówą" i dobrze, bo film w przeciwieństwie do Rambo nie ma zmusić nas do jakiś refleksji tylko dać czystą rozrywkę. Johnny Knoxville zagrał świetnie, jedna z jego lepszych ról. Natomiast The Rock sprawuje się w takich rolach twardzieli znakomicie co i tu pokazał w całej klasie i za to lubię tego aktora/zapaśnika. Film typowa dobra rozrywka. Serwować w sobotę / niedzielę po 20:00 z piwem, ale nie kupować za dużo tego trunku bo film się może skończyć zanim zdążymy trunek wypić. [a potem na miasto z deską w dłoni ... ]

Old Post 08-08-2004 22:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

RRRRrrr! - darowac sobie. obejrzec na kompie a i tak sie wynudzisz.. po godzinie jesli nie szybciej humor sie nudzi...

krol Artur - w sumie film ciekawy... ale jakos takis.... niedorobiony. czegos mu brakuje nie wiem czego.. moze troche bardziej scen walk lub czegos innego... idzie obejrzec

osada - nie idzta do kina. film od pewnego momentu ma wiadome zakonczenie, strasznych momentow moze 2/3 ... pokrecony jest troche ale lepiej na kompie obejrzec

Old Post 08-08-2004 23:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Dawn.Of.The.Dead.2004 - "Nowa wersja filmu George`a A. Romero z 1978 roku. Akcja "Świtu żywych trupów" rozgrywa się kilka dni po wydarzeniach opowiedzianych w kultowej dla wielu widzów "Nocy żywych trupów". Rzesze zombie coraz śmielej atakują ludzi paraliżując życie na Ziemi. Mała grupka ocalonych, w tym pielęgniarka i policjant, szukają schronienia przed napastnikami w centrum handlowym w średniej wielkości mieście Everett. Okazuje się jednak, że także zombie uwielbiają chodzić na zakupy..."

No tak, zabrałem się za film nie pamiętając oryginału i jak tu teraz porównać? Centrum handlowe coś mi świtało ale nic więcej. Dałem plamy i odnieść filmu do pierwowzoru nie mogę. Oglądając "na czysto" powiem tak. Nie jest źle, mimo niepochlebnych recenzji, które w sieci można przeczytać film może nie tyle, że wart obejrzenia, ale z braku laku ... ale najlepiej na kompie :P Zombiaki śliczne, przepiękne i co ciekawe szybkie bestie z nich. Główni bohaterowie też dobrze zkomponowani, kilka różnych charakterów jak to zawsze bywa, spięcia, uczucia w tej mikroskopijnej społeczności itp. I co najważniejsze, nie nudzi się ten film, nie ma wyczekiwania końca z utęsknieniem. Ogląda się film swoim tempem. No i dużo, masakrycznie dużo krwi. Solidny filmik. Do serwowania z pizza z oooogromną ilością kethupu :) Po godzinie 22:00. Aha i nie zapomnijcie oglądać film dalej, mimo napisów, niespodziewajka.

Będąc w tych kilmatach fajny film się zapowiada - http://www.gorehoundinc.com/

!!! Uwaga spojler do Dawn of the Dead !!!
Swoją drogą cały film można by zrobić w ten sposób, poprzez urywki z taśmy nagranej kamerą jednego z uczestników, coś jak blair ... :P

Old Post 09-08-2004 00:34
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

ej o co chodzi z tym spiderman 2 ost ze tam jest jakis polski bit miedzy innymi? to czesc umowy offsetowej czy co? :J bo utwor ****owy :<

Old Post 09-08-2004 13:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Fausto
ej o co chodzi z tym spiderman 2 ost ze tam jest jakis polski bit miedzy innymi? to czesc umowy offsetowej czy co? :J bo utwor ****owy :<

Z tego co wiem to tworcy spiderman'a 2 zostawili na OST jeden wolny slot na "rodzimy utworek" tzn ten polski bit bedzie tylko na OST w polskich sklepach

Old Post 09-08-2004 14:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Z tego co wiem to tworcy spiderman'a 2 zostawili na OST jeden wolny slot na "rodzimy utworek" tzn ten polski bit bedzie tylko na OST w polskich sklepach

to pozostaje pogratulowac strategii promocyjnej :> jestem pod wrazeniem, the komercha has you :<

Old Post 09-08-2004 20:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV
REDRUM!

Good Nigga dostał w książce siekierą w łeb i przeżył. Został poprostu ciężko raniony. Książka kilka ciekawych elementów nieobecnych w filmie np. zwierzęta z żywopłotu. No i finał jest o wiele bardzoej efektowny, naprawdę się zdziwiłem po przeczytaniu że Kubrick tak tego nie zakończył. W filmie najbardziej stylowy 'feature' to była winda z krwią ;}

Ueee Jacek zamarzł Spodziewalem sie czegos bardziej typowego.

Old Post 09-08-2004 22:22
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

brief pelikana

ja nie wiem czemu sie tak mecze, nie dosc ze denzel to jeszcze julia. a serio mowiac, dobre, zapomniane ostatnio kino kryminalno-spiskowe. w tym gatunku amerykanie byli dobrzy, nie robiac przy tym z siebie posmiewiska. nie bylo to jakies superinteligientne kino ale i tak w porownaniu z tegorocznymi produkcjami hollywood i ostatnia tendencja tandety to byly to wyzyny intelektualne. ogolnie milo sie ogladalo, dobrze ze nadrobilem przeoczenie wczesniejszych lat.

gangster no 1

jak ktos lubi klimaty gangsterskie, opuszczanie taksowek z lewarka na dluznikow, rabanie siekiera konkurencje i klimat lat 70tych to polecam goraco. film zostal okrzykniety brytyjskim "chlopcy z ferajny". i trzeba przyznac, ze cos w tym jest. klimacik klubow disco w polaczeniu z maczetami ni w hak nie wspolgral i dzieki temu wygladalo to tak dobrze. w dodatku jak to u angolow wszystko przy male, od garniturkow po wnetrza samochodow. i ogarniety psychopatyczna mania "gangster numer jeden". co tu duzo gadac, klimacik. btw. ostatnio cos czesto sluchuje tekst "king fucking kong" w brytyjskim kinie gangsterskim, jakies popularne powiedzonko czy cus.

Old Post 11-08-2004 09:38
[FPP]krzysiek
w's'kendo

dzis bylo para-dokumentalnie

1) blokersi

no wpierw smiech, a potem czarna rozpacz. teksty w stylu "nie ma pracy, a przeciez wszyscy chetnie bysmy popracowali" u goscia ktory w kapturze o 10 rano pije tanie wino w bramie i klnie co drugie slowo poprostu mnie dobily. chcialoby sie powiedziec "kto cie zatrudni? co ty potrafisz?". i caigle w zasadzie to samo przez caly film czyli jak to jest zle, i ze "lepiej zebysmy robili wrzuty niz np. okradali babcie." no tez genialna argumentacja. jedyne z czym bym sie z tymi ludzmi zgodzil to: w jakis sposob zostali wykolejeni w zyciu, ktore dalo im po dupie. mozna by powiedziec, ze jednak mogli jakos swoim zyciem pomimo tego pokierowac sensowniej, ze sa przyklady ludzi ktorzy odbili sie od dna. ale byloby to chyba jednak mocnym hipokryzmem. wkoncu nigdy nie przeszedlem sie nawet 100 m. w ich butach. druga sprawa to, ze czesto jednak wladze naduzywaja swych kompetencji w stosunku do blokersow/hip hopowcow czy jak ich tam inaczej nazwac. bo traktowani sa jako margines i nikogo (opinii publicznej) to juz w oczy nie kole, ze strzelano z ostrej amunicji do kolesia ktory uciekal z zajezdni dla pociagow z puszka farby. no i po trzecie, co mozna wywnioskowac madrego z tego filmu to, ze wszelkie prace socjologiczne czy inne naukowe na temat tego i pewnie wielu innych srodowisk w auli uczelni brzmia powaznie i madrze ale jak je czyta czlowiek, dla ktorego jest to chleb powszedni to jest to dla niego niezla farsa, zarowno jezykowa jak i merytoryczna. tak wiec czy na pewno nie uprawiamy tylko teoretyzowan oderwanych mocno od rzeczywistosci w tego typu badaniach?

2) nakreceni

ten sam rezyser, nieco mniej znany tytul. traktuje o polskim "showbiznesie" a wlasciwie o czyms, jakies hybrydzie, ktora umownie tylko tak sie nazywa. sporo ciekawych ludzi sie wypowiada, duzo roznych punktow widzenia, brak subiektywizmu jakiego szczyty podziwiac mozemy u pana m.moora to chyba najwieksze zalety tej pozycji. w zasadzie niczego nowego nie odkryto. lapuwkarstwo, oszustwa, wyzysk artystow, itp. itd. ale wszystko zobrazowane klarownie i dobitnie a przy tym sporo "anegdot" ktore wywoluja smutny usmieszek na ustach odbiorcy przed telewizorem. jak np. opcja z holdysem na opolu czy sopocie jak mu wpierw gitary podlaczyc nie mogli przez dlugi czas a potem szukali panam miecia/kazia czy innego fachowca, ktory potrafilby odpalic sample na kompie dla holdysa do sluchawek. fachowiec ten zamiast byc na stanowisku to sie gdzies wluczyl a jak juz podlaczyl to tak, ze u niego bylo slychac a u holdysa nie. toz to tylko zalamac rece, plakac a potem sie zastrzelic. po tym filmie nie mam chyba juz zadnych skrupulow w nielegalnym sciaganiu mp3/avi. bo to niby ja jestem w oczach wytworni zlodziejem? pfff! pfff! btw. wiecie, ze wedlug jakies tam agencji swiatowej, ktora bada rynek fonograficzny panstw swiata jestesmy na trzecim miejscu od konca jesli chodzi o progres w tej branzy. "przescigneli" nas tylko wenezuelczycy i argentynczycy. czyli nic nowego, jak we wszystkim polska "przoduje" co widac w takich tekstach jak wczoraj w czasie meczu, gdy komentator powiedzial cos w stylu: "no ale przypomnijmy wspanialy remis (nawet nie wygrana) w meczu z 78 roku (czy jaki to tam byl rok, nie ma to wiekszego znaczenia)". jedyne chyba wiec w czym przodujemy to w znajomosci historii naszego panstwa, bo dzieki niej choc przez chwile mozemy sie poczuc dumni ze swej przynaleznosci do tego dziwnego kraju miedzy niemcami a rosja. choc i to powoli nas zaczyna irytowac i nie odnosi skutkow, co odczulem sam na swojej skorze wczoraj jak wlasnie uslyszalem ten tekst komentatora. i ta przydluga dygresja koncze dzisiejsze sprawozdanie...

na zywo z nowego jorku mowil dla was max kolonko.

Edytowane przez [FPP]krzysiek dnia 12-08-2004 o godz. 12:03

Old Post 12-08-2004 11:52
driada
Veteran (Ogre)

rozczarował mnie trochę "efekt motyla". tyle sie dobrego nasłuchałam, spodziewałam sie czegoś głębszego jeszcze, no ale to nie pierwszy raz, kiedy moje oczekiwania sie różni.ą od rzeczywistości. mogli spokojnie skonczyc wczesniej, zakonczenie mnie nie przekonało, i pozbawili je juz zupełnie jakichkolwiek cech naukowosci, które starali sie włączac przez cały czas trwania filmu. a ja tak lubie teorię chaosu... ale ogląda sie fajnie, trzyma w napieciu prawidłowo i warto to zobaczyc.

Old Post 13-08-2004 17:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil driada Kliknij tutaj by wysłać e-maila do driada Znajdź więcej post'ów przez  driada Dodaj driada do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać driada prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

kung pow

ktos kiedys mial w sydnie tekst z tego filmu. generalnie film jest parodia starych filmow o wschodnich sztukach walki. zastosowano technike prosta acz skuteczna: wzieli jakis tam stary film o tytule "piesc tygrysa i zurawia" czy jakos takos, podlozyli do tego wlasne glosy zmieniajac kompletnie dialogi i dodali swojego aktora komputerowo. wyszlo bardzo fajne smiechowisko. na necie byl kiedys taki avik jak koles walczyl z krowa ala matrix, to wlasnie z tego filmu fragment. ale mnie i tak kompletnie rozlozyl gag stary jak swiat: koles cos gada dosc dlugo a w podlozonej sciezce jest tylko jakis krotki, zlewczy tekst.

intacto

film chyba hiszpanski (napewno hiszpansko jezyczny). na mexikanski za spokojny, akcja rozija sie dlugo i powolim zeby sie pod koniec wogole nie rozwinac (nie no, zart ). bardzo fajna koncepcja filmu, sklonila mnie do jego obejrzenia. generalnie chodzi w nim o to, ze szczescie jest wrodzona zdolnoscia, ktora posiadaja nieliczni ludzie i co wiecej mozna nauczyc sie nim poslugiwac. na szczescie w filmie nie probowano wlaczac zadnych pseudonaukowych wywodow na ten temat, dzieki czemu rezyser nie osmieszyl sie w moich oczach. przy okazji byly swietne "konkurencje" jesli chodzi o zaklady, rodem z "wyscigu szczurow". mi sie w szczegolnosci podobal taki: spotykaja sie kolesie w lesie, kazdemu z zawodnikow zawiazywana jest opaska na oczach. startuje jeden sedzia/pomocnik, ktory ucieka lasem, gesto porosnietym drzewami wydajac przy tym z siebie odglosy naprowadzajace a cala reszta zawodnikow z opaskami na oczach go goni. wygrywa ten, ktory nie wpadnie na drzewo. zderzenia kolesi z "twarda rzeczywistoscia" byly miodne. film fajny, niszowy. werdykt - polecam. trzeba tylko uwazac by na nim nie przysnac wiec radze ogladac wypoczetym.

Old Post 13-08-2004 22:45
OGO
niema mnie

Taking Lives - "Psychologiczny thriller opowiada o agentce FBI (w tej roli Angelina Jolie), która ściga seryjnego mordercę. Zabija on niewinne ofiary by potem przejąć ich tożsamość i wygląd. W pewnym momencie Grace zostaje otoczona licznymi podejrzanymi.. nie może nikomu zaufać.."

Nie chce mi się pisać nawet jakotakiej recenzji. MIERNOTA film, przewidywalny schematyczny, NUDNY. Okropieństwo. I gra tam Angelina Jolie?? Skund, skund wybór takiej roli się zapytam. Jakby grała jakaś kobieta wyglądająca jak Angelina a nie ona sama. Gdzie Angelina z "Przerwanej lekcja muzyki" zapytam się??? Filmu nawet nie serwować najgorszemu wrogowi, za duże okrucieństwo by to było. Ehh, lepiej przygotowane dania i napoje spożyć patrząc na zmieniające się cyferki kiedy inny film się ściąga. Nie istnieje taka godzina, która była by choć odrobinę pasująca na projekcję filmu owego.

Niektórym może się spodobać scena łóżkowa Angeliny gdzie widać jej hmmm atrybuty ;]

Old Post 13-08-2004 23:43
szpak
Master (Spawn)

Garfield - nudny i szablonowy :<

Old Post 14-08-2004 15:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 01:30.    Strony (41): « First ... « 11 12 [13] 14 15 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions