Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > Polski serwer
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (21): « First ... « 12 13 [14] 15 16 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Jeszcze jedna uwaga spowodowana faktem topnienia moich zasobow cierpliwosci wobec "kolegow" z Tower.

Prosze do niedzieli wreszcie ruszyc dupy i dostarczyc mi liste osob, ktore maja miec prawa admina na serwerze. Prosze ograniczyc te liste do minimum osob maksymalnie odpowiedzialnych i kontaktowych.

Powyzsza uwaga dotyczy rowniez graczy niezrzeszonych, z tym, ze Ci ostatni proszeni sa o przeczytanie jej z pominieciem zgryzliwych komentarzy.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 20-01-2004 21:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Talking

Po co ta żółć? Kilka postów temu było narzekanie na brak propozycji mapek (lol, a przecież to było wałkowane w dówch wątkach...), jak posukasz to i pewnie znajdziesz liste towerowców od serwera

Tak w ogóle to "zywy inwentarz" tower przechodzi taki rotacje na wyższych stołkach, że i tak pewnie za jakiś czas okaże się, że trzeba zmienić admina bo ktoś ma już dość

Old Post 20-01-2004 22:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hamil_Hamster Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hamil_Hamster Znajdź więcej post'ów przez  Hamil_Hamster Dodaj Hamil_Hamster do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hamil_Hamster prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Nigdzie nie widze ostatecznie ustalonej listy adminow. Wylacznie propozycje.

Old Post 21-01-2004 00:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lathspell
Combat (Death Knight)

Gwoli przejrzystosci przelecialem pare stron tematu wstecz.
Zrzekaja sie praw do adminowania:

lathspell, savko, graven, ulraunt (jesli sie komus odmienilo to niech zamelduje)

Ma byc okolo 9 adminow. (10 to raczej max)

W pierwszej kolejnosci ludzie, ktorzy mieli wiekszy wklad w jego zalozenie niz inni.
Tu zebym sie nie palnol:

yavor, steel, dsinner, master, oxulsen (tu sie chyba nikt nie bedzie czepial)

Tak wiec zostaje nam jeszcze ok 4 wolne miejsca.
I teraz sobie tak mysle dajmy sobie spokoj z jakas tam balansacja teamowa itd. Ludzie wstepuja do klanow i z nich wychodza, trudno sie tego tak sztywno trzymac (w sumie wydaje mi sie, ze nawet jakby ktorys klan mial tylko 2 adminow to i tak by zadnej szkody nie bylo). Tak samo jesli chodzi o to kto ile dal kasy (kazdy orze jak moze). Jesli wsrod adminow nie bedzie nikogo niezrzeszonego to tez sie nikt z tego powodu nie bedzie ciol.
Jak policzylem oprocz wyzej wymienionych zostalo 13 osob ktore wplacily na serwer.

berserker, builder, borowies, enigmus, homic, ke3per, late, monia, scor, simon, sir lavo, trinity, tr01l

Zawsze mozemy nieco poczekac z nadaniem wladzy, zobaczy sie kto ile przebywa na serwie itd. Choc mysle, ze jesli ktos z wyzej wymienionej trzynastki czuje sie na silach byc adminem, spelnia kryteria i co rownie wazne, chce byc adminem powienien sie tu w tym temacie osobiscie zadeklarowac. (ciekawe ile bedzie chetnych ) A wtedy przynajmniej bedziemy widzieli jak szeroki mamy wybor.
Ps. maly update ze wzgledu na ponizsza notke.

Edytowane przez Lathspell dnia 21-01-2004 o godz. 18:24

Old Post 21-01-2004 15:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lathspell Znajdź więcej post'ów przez  Lathspell Dodaj Lathspell do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lathspell prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
borowies
uber 1337zor

moja wplata tez byla z Late'a konta, wiec mozna smialo powiedziec ze late to ja

Old Post 21-01-2004 17:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil borowies Kliknij tutaj by wysłać e-maila do borowies Znajdź więcej post'ów przez  borowies Dodaj borowies do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać borowies prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Late
Aww, that's too late!

Cool

quote:
Napisane oryginalnie przez borowies
mozna smialo powiedziec ze late to ja

Ja bym powiedział, że z biologicznego punktu widzenia to chyba raczej odwrotnie. Zresztą ja już mam czym administrować (1000 ha lasu, 70 km brzegu morskiego, jakieś 200 kilometrów torów wodnych i tak ze 200 ludzi, nie licząc paru innych drobiazgów), więc z listy kandydatów na admina można mnie śmiało wykreślić.

Old Post 22-01-2004 08:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Late Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Late Znajdź więcej post'ów przez  Late Dodaj Late do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Late prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lathspell
Combat (Death Knight)

Wink

No widzicie ludziska to nie takie trudne

late zrezygnowal

Zostaja nam:

berserker, builder, borowies, enigmus, homic, ke3per, monia, scor, simon, sir lavo, trinity, tr01l

Prosze grzecznie bez wstydu wpisywac czy sie chce zostac adminem , badz rezygnuje z tej fuchy. A moment bedziemy mieli caly obraz sytuacji .
Ps. Mam nadzieje ze sie nikt nie obrazi, ze tu tak komenderuje, ale to chyba najprostszy i najskuteczniejszy sposob zeby sobie co nieco wyjasnic. Unikniemy niejasnosci personalnych itd.

re: yavor eee... zaczynam sie w tym gubic kogo wykreslic?

Edytowane przez Lathspell dnia 22-01-2004 o godz. 18:15

Old Post 22-01-2004 15:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lathspell Znajdź więcej post'ów przez  Lathspell Dodaj Lathspell do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lathspell prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

E... borowies = simon.

Old Post 22-01-2004 15:51
borowies
uber 1337zor

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
E... borowies = simon.

myslalem ze podpis jest wystarczajaco widoczny :/

coz, trzeba bedzie dac wiekszy

Old Post 22-01-2004 18:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil borowies Kliknij tutaj by wysłać e-maila do borowies Znajdź więcej post'ów przez  borowies Dodaj borowies do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać borowies prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Builder
Skilled (Knight)

Mnie mozecie skreslic od razu, mam dostep do sieci wylacznie z pracy, wieczorami jestem dostepny tylko jesli zostaje pograc.

Old Post 23-01-2004 13:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Builder Znajdź więcej post'ów przez  Builder Dodaj Builder do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Builder prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lathspell
Combat (Death Knight)

borowies dalem ciala, jak to mowia "najciemniej pod latarnia"
no dobra kasujemy jednego klona

Builder zrezygnowal.
zostaje nam 10 potencjalnych kandydatow:

berserker, borowies, enigmus, homic, ke3per, monia, scor, sir lavo, trinity, tr01l

No to wpisywac dalej kto chetny na admina ,a kto se daje na luz

Old Post 23-01-2004 14:59
sYs|yavor
Elite (Fiend)

No coz, flaczki w serwerze nie sa jeszcze wymienione, beda dopiero wymienione pod koniec kolejnego tygodnia.

Wyblagalem za to postawienie tymczasowego serwera na tym samym laczu i tym samym kompie, tyle, ze bez naszych flaczkow (tj. zgadza sie juz obudowa, dysk i ram ). Serw stoi (z pewnoscia wiele osob podziekuje steelowi za jego postawienie, prawda?), pograc sobie mozna, choc nie spodziewajcie sie, ze bedzie stal caly czas, gdyz zamierzamy go dokonfigurowac. Poza tym moga byc lagi - w koncu jest tam tylko jeden procek juz w polowie obciazony.

Gralem pol godzinki pozno w nocy, ping w grze od 60-70.

Ach.

Jeszcze cos.

Poniewaz ten serwer jest w zasadzie serwerem tymczasowym, ktory z serwerem sceny nie ma nic wspolnego procz tego, ze pliki znajduja sie fizycznie na tym samym twardzielu, ktory bedzie dzialal z naszymi flaczkami... No i w swietle ostatnich zyczliwych wydarzen... Sugeruje rozpoczac szukanie tego serwera tam, gdzie poczatek nazwy brzmi "sYs".

Nazwe te dedykuje naszym (syskich) zyczliwym inaczej znajomym.

Old Post 25-01-2004 02:30
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Serwer wyklada sie po wyjsciu ostatniego gracza, pracujemy nad problemem.

Old Post 25-01-2004 13:25
OxUlsen
Combat (Death Knight)

Ze swojej (jak i ludzi, ktorych osobiscie namowilem do wylozenia kasy) dziekuje za zaangazowanie w postawieniu rezerwowego serwera w "polowych" warunkach.

Pogralem okolo godziny
Pingi wiekszosci graczy mieszcza sie w granicy 100ms, pewniejsze wyniki beda przy 30-stu graczach.

Co do nazwy .. niech sobie bedzie jakakolwiek, byleby sie co 2 dni nie zmieniala, bo to utrudni wyszukiwanie i wprowadzi zamieszanie.

Co do adminow ... moze po 3 miesiacach ustalania listy, rezygnacji czolowych ofiarodawcow (liczac tylko kase) proponuje takie rozwiazanie:
Adminami zostana osoby, ktore SAME wyraza chec adminowania, zglosza sie do yavora, zapoznaja z Jego warunkami i przejda Jego "lustracje"... w koncu chodzi o to, zeby robili to ludzie, ktorzy CHCA to robic, wiedza, co maja robic i maja na to pelna zgode.

Old Post 25-01-2004 18:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OxUlsen Kliknij tutaj by wysłać e-maila do OxUlsen Znajdź więcej post'ów przez  OxUlsen Dodaj OxUlsen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać OxUlsen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Nazwa jest tymczasowa i zlosliwa, przyznaje

Orzelek bedzie Orzelkiem na flaczkach, na ktore zbieralismy pieniadze.

Pingi mialem do 14 do 19 na poziomie 60-100 ms. Klienci tepsy moga miec co pewien czas packet loss. Generalnie optymalne warunki powinny byc teraz wieczorami: ping na SDI na poziomie 50-70 ms i 0% pl.

Na kompie chodza jeszcze serwery CS i TO, wiec i pingi powinny byc nizsze, i stabilniejsze po wymianie flakow.

Nie wszystkie opcje sa skonfigurowane poprawnie, tez to zmienimy.

Old Post 25-01-2004 18:20
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Szczerze mówiąc zawiodłem się, spodziewałem się pingów rzędu 20-50ms
A dostałem 60-90 i w porywach 120...serwer nawet nie był na szczycie listy serwerów segregowanych wg. pingów, a keidy grałem było z 6 czy 8 osób, i z tyloma ludźmi byly takie pingi...

Old Post 25-01-2004 22:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hamil_Hamster Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hamil_Hamster Znajdź więcej post'ów przez  Hamil_Hamster Dodaj Hamil_Hamster do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hamil_Hamster prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

To nie jest jeszcze nasz serwer :-). To jest serwer, na ktorym sa inne serwery, stad imo skoki pinga.

Old Post 25-01-2004 22:47
Homic
Training (Enforcer)

fakt pigi skaczace, az wkurzaja

Old Post 26-01-2004 18:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Homic Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Homic Znajdź więcej post'ów przez  Homic Dodaj Homic do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Homic prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
borowies
uber 1337zor

Miałem pinga w granicach 50-90, z PL 30%. Tak okolo 16-tej bodajze.

Old Post 26-01-2004 21:20
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Mam pingi 50-120 z 0% pl (gralem chwile od 22). 80% czasu ping 60-70.

Old Post 26-01-2004 22:58
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

hehe teraz na serwie chodzi
CS
2xTO
TeamSpeak
T2

jak na moje... lekko jest przeciazony

Old Post 27-01-2004 23:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|StEELhEArT Znajdź więcej post'ów przez  sYs|StEELhEArT Dodaj sYs|StEELhEArT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|StEELhEArT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

No, istotne jest to, ze gorzej nie bedzie, bedzie tylko lepiej - z jednej strony przez zmiane flaczkow, z drugiej chodza sluchy, ze klienci tepsy maja tam miec warunki takie, jak pozostali (czyli bez pl w srodku dnia).

Old Post 28-01-2004 08:31
Rzbik
Skilled (Knight)

Exclamation

ojoj! sie pozmieniało od mojego spadu... Orzełek rox! wczoraj wieczorkiem wpadłem na troszkę.. szkoda tylko że przed 24:00 wszyscy pouciekali... ale i tak wypas... pingi miodzio [pl to ja nigdy nie miałem w t2, a niestety jak czasem te 200 kompów łącze mi przeciąży to i do orzełka mam wtedy 1200ms :/]
ale jest dobra prognoza dla mnie bo coś wkońcu działają w konfiguracji łącza. może więc wróce do walki (jak narazie muszę przypomnieć sobie jak się w to grało hyhy)
pozdrawiam wszystkich,
Rzbikot.

Old Post 31-01-2004 06:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rzbik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rzbik Znajdź więcej post'ów przez  Rzbik Dodaj Rzbik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rzbik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OxUlsen
Combat (Death Knight)

Jak tam pan administrator?

Ostatnio tymczasowy server cos zrywa (na 90% to raczej siec, ale moze brakuje proca, jak tyle rzeczy ciagnie). A poza tym ... szkoda tej calej akcji/skladki, bo sie czesci po prostu marnuja..

No i ... zagranie pelnego scrimma (20 osob) na obecnym serverze jest raczej watpliwe, a takie bylo swego czasu podstawowe zalozenie.

Old Post 11-02-2004 10:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OxUlsen Kliknij tutaj by wysłać e-maila do OxUlsen Znajdź więcej post'ów przez  OxUlsen Dodaj OxUlsen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać OxUlsen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Ox - Wasze problemy, to ja zgaduje : problemy tepsy.
Bo u mnie serwer chodzi świetnie, tylko co jakiś czas jest dłuższy "przestój" ale domyślam się, że to np. zmiana mapy na innych serwerach. A mam łącze w Chello.

Old Post 11-02-2004 11:10
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Gdy zalatwialem lacze, ippartners nie prowadzilo tak nachalnej wojny z TPSA, jak teraz. Miejmy nadzieje, ze to sie skonczy.

Flaczki powinny byc wymienione na dniach, czlowiek od serwera zdaje sie ma juz czym dojechac do Wawy.

Inna sprawa, ze mam jeszcze pomysl na inne lacze, tylko musze odrobine pogadac z pewna osoba... ktorej nie znam

Old Post 11-02-2004 13:26
$corcerer
Mad WildCat driver

hmm pozwole sobie zauważyć że od Twojego stawniego posta minął tydzień i dalej serwera nie ma

Sorry yavor, ale odpalenie tego serka tak sie przeciąga jak premiefa DukeNukem Forever P

Wiec jak?

Old Post 17-02-2004 23:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil $corcerer Znajdź więcej post'ów przez  $corcerer Dodaj $corcerer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać $corcerer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

...wiec nastepnym razem bedziemy mieli doping do zbierania forsy w miesiac, a nie trzy, mam nadzieje.

Prosze jeszcze pare dni poczekac.

Old Post 18-02-2004 09:38
OxUlsen
Combat (Death Knight)

Nastepnej skladki nie bedzie :-)
Opowiem teraz taka historyjke.

Ktos sobie zbiera kase na DVD przez pol roku ... po tym pol roku idzie do sklepu, gdzie chwali sie sprzedawcy, ze na ten zakup kase zbieral przez pol roku, a sprzedawca mu na to ... zeby kase mu dal teraz, ale przyszedl za pol roku, to wtedy bedzie mial dla niego odpowiedni model :-)

Yavor:
Sa problemy przy instalacji servera - OK, zdarza sie.
Ale nie tlumacz tego dlugim zbieraniem kasy, bo to chyba najglupsze i najbardziej bezczelne wytlumaczenie, jakie kiedykowliek tutal padlo!

I bardzo Cie prosze, zebys czas, ktory planujesz poswiecic na odpowiedz, poswiecil na pilnowanie spraw servera.

PS

Poczekamy pare dni, miesiecy w razie czego tez ...

Old Post 18-02-2004 10:32
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

quote:
Napisane oryginalnie przez OxUlsen

Yavor:
Sa problemy przy instalacji servera - OK, zdarza sie.
Ale nie tlumacz tego dlugim zbieraniem kasy, bo to chyba najglupsze i najbardziej bezczelne wytlumaczenie, jakie kiedykowliek tutal padlo!

imo calkiem w porzadku zwazywszy ze gosc ktory mial zmiane bebechow robic siedzial jakis czas w warszawie ( czy tez tam bywal czesto dopuki mu autko nie padlo ) i gdyby wszystko zalatwic w te 3 miesiace to by zmienil od reki...
a tak...
mamy co mamy czyli nic.
ostatnio to nawet ten tymczasowy nie dziala :|

Old Post 18-02-2004 12:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|StEELhEArT Znajdź więcej post'ów przez  sYs|StEELhEArT Dodaj sYs|StEELhEArT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|StEELhEArT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:27.    Strony (21): « First ... « 12 13 [14] 15 16 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions