Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Filmy
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (41): « First ... « 12 13 [14] 15 16 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

Król Artur - poczatek zabawny (sam nie wiem dlaczego tylko ja sie smialem na sali jak Samarytanie zegnali Lancelota wydając prześmieszny okrzyk ) anyway, jak juz ktos wyzej napisal: film wydaje sie nie dorobiony (ot czuć lekki niedosyt na koncu), widoczne (dla mnie)w plywy pasji (znowu dylematy zwiazane z wiara i innymi bzdurami typu wolnosc, rownosc bla bla bla). film byl na tyle wciagajacy ze nawet nie chcialo mi sie wychodzic w trakcie (tak jak mialo to miejsce podczas projekcji np Pojutrze) - idzie obejzec

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 14-08-2004 21:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Oldboy - "Pewnego dnia w 1988 roku Oh Dae-su - przeciętny, żonaty mężczyzna - zostaje porwany przez tajemniczych sprawców. Dae-su budzi się w odizolowanym pokoju, w którym znajduje wszystkie rzeczy niezbędne do przeżycia.

Mijają dni, a żadni porywacze nie pojawiają się więcej w pokoju Dae-su. Mężczyzna spędza czas oglądając telewizję, a z wiadomości dowiaduje się, że w tajemniczych okolicznościach została zamordowana jego żona. Dae-su najpierw próbuje uciec z pokoju. Kiedy to się nie udaje chce popełnić samobójstwo, ale to również okazuje się niemożliwe. W końcu nie pozostaje mu nic innego, jak czekać na to, co się wydarzy i z dna na dzień coraz bardziej nienawidzić człowieka, który zgotował mu taki los.

Mija 15 lat. Równie nagle, jak niegdyś został porwany, Dae-su zostaje wypuszczony na wolność. Tajemniczy mężczyźni zostawiają go w środku miasta z portfelem pełnym pieniędzy i telefonem komórkowym. Dae-su postanawia odnaleźć osobę odpowiedzialną za jego uwięzienie i zniszczenie mu życia.
Kiedy jednak dochodzi do spotkania ze znienawidzonym wrogiem proponuje od Dae-su układ. Jeśli w przeciągu pięciu dni Dae-su dowie się dlaczego został porwany, wtedy prześladowca sam popełni samobójstwo. Jeśli mu się to nie uda, wtedy zginie kobieta, na której naszemu bohaterowi zależy najbardziej..."

Jestem urzeczoy owym koreańskim filmem. Stonowany, głęboki, wciągający, ciekawy, niesamowity, niebanalny, oryginalny, brutalny, nieobliczalny, amoralny, niesmaczny, kąsający. Oby więcej takich filmów powstawało. Podawać z ... no właśnie niewiadomo w sumie, bo czasu jeść podczas oglądania nie ma. Oglądać w godzinach późnych, będąc pewnym, iż nikt nie przeszkodzi.

The Perfect Score - "Szóstka przyjaciół, wywodząca się z różnych środowisk, postanawia wykraść z Princeton Testing Center pytania do zbliżającego się egzaminu. Podczas wspólnej eskapady uświadamiają sobie jednak, że klucz do prawdziwego szczęścia nie leży wcale w perfekcyjnie zaliczonym sprawdzianie."

Napiszę mało, bo mam lepsze rzeczy do robienia. Film do DUPY. Słabizna jakich mało. Alogiczny, nudny, płytki, na siłę umoralniony itp. PADAKA. Nie nadaje się do niczego, stracony kurwa czas przy nim.

Edytowane przez OGO dnia 15-08-2004 o godz. 00:28

Old Post 14-08-2004 22:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

chronologicznie:

1) inwazja barbarzyncow

dosc glosny film kanadyjski zeszlego roku, francuskojezyczny. szczerze mowiac spodziewalem sie czegos lepszego. procz ukazanej rozwiazlosci sexualnej srodowiska intelektualnego, ktora to rozwiazalosc w tym milym, cieplym, pelnym milosci wydaniu wogole nie wydaje mi sie interesujaca bo jest chybiona (zaraz wytlumacze dlaczego), strachu przed smiercia, liznietego tematu eutanazji i czegos tam jeszcze co zapomnialem po drodze, wiec widac bylo malo wazne, nie znalazlem w tym filmie niczego interesujacego. jednym slowem film jak dla mnie o tematyce wtornej a cieplo przyjety przez krytyke chyba tylko dlatego, ze nie amerykanski. troche poziomem podobny do "cudownych chlopcow" z douglasem (czy jak sie tam mike'a pisze). a wracajac do tej poligamii wczesniej wspomnianej to gdyby to mialo klimat agresywny, zwierzecy to bym uwierzyl w taka bajke, ale jak koles mowi ze kocha kobiety ble ble ble i tak dalej i sadzi, ze sa cudowne a chodzi mu tylko o ich posuwanie to imo jest oszukiwanie siebie i widza taka chora wizja uprawiana nie tak dawno masowo przez hipisow.
jesli chodzi o lekcje z tego filmu jest dla mnie dosc prosta - glupota i komformizm jest najprostrza droga do radosci z zycia.

2) www.strach (fear dot com)

horror, ktory do zludzenia w kazdym aspekcie przypomina the ring. zamiast kasety vhs mamy tam strone internetowa, jest opcja z wylawianiem topielca, tyle ze zamiast ze studni to z jakis sciekow, mamy opcje z pragnieniem zemsty skrzywdzonej dziewczynki, ktora podczas swej wendety nie liczy sie z zyciem postronnych osob. w dodatku jedna z glownych rol w rekach stevena dorfa. boze jak ja tego beztalencia karlowatego o wodoglowiu nie znosze. jest dla mnie kompletnym 0 aktorskim. zaczynal od teledyskow (aerosmith) i jak widac po ostatnim teledysku brytnej, konczy jak zaczal. to chyba juz jego schylek kariery bogu dzieki. no ale nie o tym mialem pisac w sumie. film czesto pozbawiony logiki w fabule, ktora probujowal rezyser latac jakimis metafizycznymi, psychodelicznymi wstawkami. nie no wlasciwie to nawet nie chce mi sie o tym filmie dalej pisac. poprostu nie warto.

Old Post 15-08-2004 01:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

Good Morning Vietnam - fajny szybki film. Jest klimacik, dodatkowo calkiem przyjemna, klimatyczna muza. 2h a leci szybko. Pierwsza polowa bardzo szybka, druga wolniejsza i zupelnie inna niz poczatek. Film bardzo mi sie podobal. Daje 9/10.

Old Post 16-08-2004 21:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

zeby nie bylo, ze sie opierdalem.

uciekajace kurczaki

swietna klima. z poczatku nim mi sie jeszcze to opatrzylo to bardzo mi sie podobala stylizacja na oboz jeniecki. gibson tez sie nawet niezle spisal podkladajac glos, choc nic nadzwyczajnego z siebie nie dal. ale ogolnie biorac podobalo sie na tyle na ile plastelinowa bajka sie moze podobac.

goreaus (wspanialy)

polski tytul nieco zubozony ale nie dalo sie inaczej chyba tego przetlumaczyc. zubozony dlatego, ze w slowie "wspanialy" rodzaj meski odrazu nam wskazuje na postac jackiego chana podczas gdy w angielskim mozna interpretowac rowniez, ze odnosi sie do panny w filmie, ktora moim zdaniem byla bardziej wspaniala niz on. imo najlepszy film z chanem choc wogole raczej jego filmow fanem to nie jestem. rola w jaka sie wcielil tez fajna. takiego pedanta, narcyza. imo bardzo dobrze to zgral i bylo to mila odskocznia od goscia ktory ciagle za kogos sie msci albo jest mily do porzygania. sceny walki jak zwykle na wysokim atrakcyjnie poziomie. generalnie film sie bardzo podobal, wystarczylo sie tylko nastawic na romantyczna opowiastke z hong kongu a nie na jakis inteligentny super ciekawy film.

osada (w kinie)

hmm... wiele zlego slyszalem na temat tego filmu. poszedlem z braku altarnatyw, jedyny film jaki nie zawadzal mi czasowo. muzyka: dobrze dobrana, sciezka dzwiekowa tez klimatyczna. w filmie byly momenty gdy czlowiek podskoczyc mogl w fotelu, co miedzy innymi bylo zasluga glosnych basow w odpowiednim momencie. na szczescie nie byl to amrykanski horror i nie zostal caly sprowadzony do wlasnie tylko takich momentow. koncepcja filmu tez bardzo udana moim zdaniem, godnie kontynuowala szosty zmysl czy znaki. niestety podobnie jak w tych poprzednich dwoch filmach tak i tutaj nie podpasilo mi zakonczenie. byl zbyt skladne i zbyt logiczne. wole zakonczenia otwarte, chotyczne, jak to mawia a0 taki brak zakonczenia wlasciwie. [spoiler]zaskoczyly mnie czasy w jakich ten film sie dzieje. bylem przez wiekszosc seansu pewien, ze to jakis poczatek XX koncowka XIX wieku. a tu taki zonk, ze to czasy dzisiejsze, tylko ludzie w tej osadzie ubierali sie tak starodmodnie. podobalo sie to, podobalo. to sprawilo, ze ten ich caly new age'owy styl bycie nabral dodatkowo wyrazu mormonow.[/spoiler]. ogolnie film moge zaliczyc do bardziej udanych niz opinia publiczna o nim krzyczy. wiadomo, perla tego roku to bym go nie nazwal, ale w repertuarze biezacym znalazloby sie wiecej gorszych niz lepszych filmow od tego.

bandyci czasu

do tej pozycji przkonal mnie napis w gornym lewym rogu okladki gloszacy "john cleese". czyli slynny monty python. niestety okazalo sie, ze zagral tam tak krotki epizod, ze zal dupe sciska. na dodatek okazal sie to wlasciwie jedyny smieszny fragment tej "komedii". jednym slowem zawiodlem sie na tym filmie. a szkoda, bo pomysl typowo pythonowy, wykonanie niestety juz nie. :/

empire

john leguizamo tym razem w roli latynoskiego (a to ci niespodzianka ) gangstera/dilera. ciekawy aktor, troche sinusoidalny (choc walken'a tu nie przebije chyba nikt ), grywa raz w bardzo dobrych filmach a innym razem w calkiem przecietnych. ale jakos udaje mu sie w wiekszosci przypadkow uniknac totalnych kiszek. ten film byl z tych zupelnie przecietnych. nic nadzwyczajnego, na niekorzysc zapisac moge ponadto denis richards, nie znosze jej typu urody. przypomina mi wiecznie wkurwionego m. jacksona. pierwsza polowa filmu fajnie zbudowana, wszystko skladne, czuc smaczek tego bronxu. druga polowa, czyli wejscie na wall streat o wiele gorsze. albo rezyser sie za bardzo na gieldzie nie znal albo stwierdzil, ze przecietny amerykanin nie zrozumie i tak, bo uproscil przedstawienie calego tego nowobogackiego swiatka jak tylko sie dalo. film mozna obajrzec, ale bynajmniej nie jest to "lektura" obowiazkowa. jak ktos, tak jak ja dostanie go za darmo, na tacy i jedyne co moglby zapisac na strate swoja to czas poswiecony na jego obejrzenie, to sadze, ze moze oblookac ten tytul.

Old Post 17-08-2004 16:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

szok. tvp2 pokazala dzisiaj swietne polskie kino. :o

wojaczek

historia doskonalego polskiego poety. odnowiciela mysli romantycznej w XXw. brak mu bylo warsztatu ale talentu mial nad wyraz duzo. zniszczyl go surrealistyczny system polityczny w czasie ktorego mial nieszczescie zyc. zyl wiec tak samo surrealistycznie. taki polski odpowiednik basquiat'a. ludzie zarzucaja majewskiemu zbyt duza obrazowosc tego filmu. nie zapominajmy jednak, ze jest to rezyser glownie teatralny i dlatego jego filmy sa bardzo ekspresyjne. generalnie film moim zdaniem z czolowki polskich filmow ostatnich 5 lat. kto nie widzial, niech zaluje.

Old Post 17-08-2004 23:50
G.mbit
kawoHolik

Talking Re Re Kum Kum :P

Alien vs Predator - hmm ... zmarnowana okazja do zrobienia dobrego filmu. Jest kilka scen które można zapamiętać ale jako całość czegoś zabrakło (ja chcę więcej obcych ). Jedyne co cieszy to dobry efekt wykonania "draapierzcy". Może gdyby film trwał jeszcze jakieś 30 min dłużej to byłoby git.
1 lub 2 razy można obejżeć.

Garfield - zawiodłem się na tym filmie. Po prostu kolejny film o zwierzakach. Z gagów Garfielda to najlepsze było bekanie.
Poza tym nie było żadnego dowciapu o kawie
(ciekawe czy pasowałoby jako dzwonek do "cegły" ??)

Old Post 19-08-2004 20:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil G.mbit Znajdź więcej post'ów przez  G.mbit Dodaj G.mbit do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać G.mbit prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
driada
Veteran (Ogre)

"21 gramów". ani trochę się nie zawiodłam. zauwazyłam, ze kiedyś w filmie denerwowały mnie rozkrzyczane kobiety, a teraz z podziwem patrze na aktorki, które muszą zagrać histerię. w tym filmie pod tym względem widać było prawdziwy kunszt. poza tym, świetna historia, scenarzysta naprawdę zasługuje na szacunek. śmierć jest fascynująca. jeśli do niej dodać problem winy, kary, przypadkowości lub losu - to się ma egzystencjalny kocioł. mm, to lubię

Old Post 19-08-2004 22:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil driada Kliknij tutaj by wysłać e-maila do driada Znajdź więcej post'ów przez  driada Dodaj driada do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać driada prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

"Bezsenność"
Insomnia (USA, 2002)
Thriller/Komedia
czas 118 min.
Reżyseria: Christopher Nolan

Doświadczony policjant Will Dormer (Al Pacino) wraz ze swoim partnerem Hapem (Martin Donovan) jedzie na Alaskę, gdzie szuka sprawców zabójstwa 17-letniej dziewczyny.

Oglądałem to wczoraj na dvd późnym wieczorem wiec byłem śpiący, ale przy filmie nie zasnąłem - to powinno wystarczyć

No ale dodam tyle, że film własnie nadaje się na takie oglądanie rekreacyjne - nic nadzywczajnego. Co do akcji filmu - prowadzą to śledztwo, ale nagle coś głównemu bohaterowi nie wyszło - nie bede mówił co Wpakował się trochę i probuje wybrnąć, ale ma wyrzuty sumienia i cały czas jest niewyspany bo ciągle jest dzień (jak to na alasce - noc albo dzień przez pół roku). Kończy się dosyć przewidywalnie - przynajmniej dla mnie.

Old Post 20-08-2004 15:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Symetria - "Historia Łukasza, młodego chłopaka, który w wyniku niefortunnej pomyłki zostaje osadzony w więzieniu. Po wydarzeniach w celi przejściowej, chce za wszelką cenę znaleźć się w grupie grypsujących więźniów. Pewnego dnia do jego celi zostaje przydzielony więzień oskarżony o pedofilię."

Kawałek dobrego filmu, ukazujący choć trochę klimaty więzienne z punktu widzenia kogoś, kto nie miał z tym wcześniej styczności. Dobrze, z zaciekawieniem się ogląda, choć tempo filmu dość spokojne. Podawać po godzinie 20:00 z czipsami, tylko nie mlaskać za dużo.

Van Helsing - "Nazywa sie Gabriel Van Helsing. Pracuje na zlecenie starej, tajnej organizacji jako łowca różnej maści potworów, przede wszystkim wampirów. Opadną wam szczęki na widok jego sztuczek i broni , którą tępi te krwiożercze paskudztwa! Niestety, ma poważny problem: nie wie do końca, kim jest, nie pamięta bowiem swojej przeszłości... Kluczem do rozwiązania tajemnicy może być spotkanie z zepsutym do szpiku kości i najpotężniejszym z wampirów: Drakulą. Więc tak nasz bohater wyrusza do Transylwanii ,gdzie okazuje sie że nie tylko on jeden wbiłby kołek w serce potwora! Van na swojej drodze spotyka Annę Valerious cygańską księżniczkę, która chce pomścic śmierć swych przodków i zdjąć klątwę ciążącą od jej wieków nad jej rodem..."

Postać ta występuje w oryginalnym Drakuli (Francis Ford Coppola), ale patrząc na film Van Helsing i porównując go do pierwowzorów z któych czerpie to jest jedno wielkie przekłamanie i kombinatorstwo na siłę, oraz próba robienia z widza głupka. Natomiast, jeżeli na film spojrzy się jako na obraz, który ma być tylko rozrywką i przy okazji bardzo luźno zachaczać o znane "stwory" to się nie rozczaruje. Efekt na efekcie, akcja, akcja, akcja, minimum dialogów. Co dziwne, papka ta jest całkiem strawna, jeżeli się podchodzi do filmu bez zbędnej analizy :) Dodać trzeba, iż efekt metamorfozy człowieka w wilkołaka jest znakomity. Serwować po godzinie 21:00 z dobrymi znajomymi, pizzą i piwem.

I twoją matkę też Y Tu Mamá También - "Upalne meksykańskie wakacje. dwaj kumple, których dziewczyny wyjeżdżają w podróż po Włoszech, zostają sami .Kiedy nie trzeba chodzić do szkoły, można wreszcie robić to, na co najbardziej ma się ochotę - imprezki i panienki . Bohaterowie z zamiarem wyrwania kolejnej laski (atrakcyjniejszej, bo starszej) zabierają ją w podróż nad morze. Podróż trwa wiele dni, a zdarzenia, jakie będą podczas niej miały miejsce, przeprowadzą chłopaków na "męską stronę" bardzo szybko i brutalnie. Poznają nowe znaczenie słów "odpowiedzialność" czy "przyjaźń".Zdaniem bostońskich krytyków to najlepszy zagraniczny film pokazywany w Stanach w ubiegłym roku."

Interesujący obraz życia młodych ludzi, w których rodzi się tożsamość i samoświadomość. Historia jest prosta, by nie rzec banalna, ale sposób jej opowiedzenia jest ciekawy i znacznie podnosi poziom filmu. Opowieść nie płynie sama, reguluje ją niewidzialny narrator. Kawałek dobrego Meksykańskiego filmu. Serwować po godzinie 18nastej, z ... no włąśnie, popcorn jest zbyt banalny.

KillBillVol2DamoeScene - 4 min wycięta scena z filmu, znajdująca się na płycie DVD. Ale czy pasuje do filmu? Smak napewno robi, po niej chce się dalej film oglądać.

The Eye - "Obraz opowiada historię niewidomej kobiety, która w wyniku transplantacji odzyskuje wzrok. Wkrótce jednak odkrywa, iż widzi teraz znacznie więcej niż normalni ludzie. Bohaterka jest w stanie zobaczyć nawet duchy, a te okazują się nie zawsze być przyjazne ludziom..."

Łolaboga. Po co robią takie filmy? Aby ludzie ze strachu skakali na krzesłach i oblewał ich zimny pot oraz przechodził ciarki po plecach, mniejwięcej co 7 minut? :> Jeżeli się Dark Water podobało, i The Ring to tu tego wszystkiego jest duuużo więcej. Brrr. Serwować po 22, z ... z niczym w ręce bo i tak się tego nie zje anie nie wypije, a to co by się w ustach znalazło mogło by spowodować bezpośrednie zagrożenie życia.

Old Post 21-08-2004 10:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

LOTR - Return Of The King - nareszcie udalo mi sie przebrnąć przez to dzieło przerywajac tylko by zmienic plytke (a mam go na 3 ) - moim zdaniem film nie odbiega od poprzednich czesci - tylko koniec taki hmm przydługi (natarcie armii Rohanu i tych protoplastów Caspera pod Minas Tirith rządzi )

Top Gun - co tu duzo pisac, chyba kazdy widzial - szkola lotnikow w Miramar, rozterki mlodego adepta po utracie ziomka, duzo akcji w powietrzu + muzykaMorricone (m.in. main theme w wykonaniu Berlin - take my brathe away)

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 21-08-2004 13:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Ewolucja
Super film :>

Na Ziemie spada meteoryt z obcą formą życia w postaci jednokomurkowych bakterii, które jednak szybko się rozwijają w bardziej skomplikowane zwierzęta.
David Duchovny i Orlando Jones jako wykładowcy uniwersytetu i badacze zajmują sie badaniami nad tym meteorem, ale w krótce muszą walczyć z coraz większymi obcymi
Jak dla mnie zajebista komedia :>
Kończy się jak każdy film tego typu, ale co tam... bardzo polecam :> Szczególnie z piwkiem i orzeszkami ziemnymi :F

Na Ziemię spada meteoryt, na którym znajdują się obce formy życia. Wkrótce okazuje się, że organizmy ewoluują w zastraszającym tempie i stanowią poważne zagrożenie dla ludzkości. Na ratunek spieszy ekipa, w skład której wchodzi biolog Ira Kane, geolog Harry Block , epidemiolog Allison Reed oraz niesforny kandydat na strażaka, Wayne Green.

edit:
aha.. no i była goła dupa Duchovnego - to zachęta dla żeńskiej czesci boarda.

Old Post 21-08-2004 21:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

Cztery pokoje - Film Quentina Tarantino. 4 opowiadania, 4 rozne sytuacje, które łączy osoba boya hotelowego Ogolnie jakoś brakowało mi tych konwersacji w stylu QT, tym razem raczej postawił na zachowanie charakterów. Troche chilloutowy kilmacik. 6/10
Oczy wężą - Film jak na duet De Palma/Cage słaby. Jakoś nie podszedł mi charakter grany przez Gary'ego Sinise. Dość przewidywalny, czasem wręcz oczywisty. Obejrzeć raz. 5.5/10
Ladykillers Kolejny jakiś niemrawy film. A duet reżyserski dobry, bo bracia Coen. Przedstawia histroie ekscentrycznego Profesora i jego ekipy nieudczaników, próbojacych napaść na pływające kasyno. Tak samo jak poprzednika, raz i do kosza. 6.2/10

Old Post 22-08-2004 17:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
szpak
Master (Spawn)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]bizonek
Cztery pokoje - Film Quentina Tarantino. 4 opowiadania, 4 rozne sytuacje, które łączy osoba boya hotelowego Ogolnie jakoś brakowało mi tych konwersacji w stylu QT, tym razem raczej postawił na zachowanie charakterów. Troche chilloutowy kilmacik. 6/10

tylko ostatnia historyjka jest Tarantina pozostale sa autorstwa
Allison Anders, Alexandre Rockwell i Roberta Rodrigueza :>

Old Post 22-08-2004 18:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez szpak
tylko ostatnia historyjka jest Tarantina pozostale sa autorstwa
Allison Anders, Alexandre Rockwell i Roberta Rodrigueza :>

Tak czy siak zaklad z zapalniczka shonci

Old Post 22-08-2004 20:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Tak czy siak zaklad z zapalniczka shonci

Ano. :>

Old Post 22-08-2004 20:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

Szpajder-Man 2 - obejzec mozna, szczegolnie w kinie (ach te pikne basy ) - momentami nawet zabawny, i bedzie kolejna czesc niah niah

Old Post 22-08-2004 21:34
[FPP]krzysiek
w's'kendo

troche tego bylo:

stuck on you

jakos nie mialem wogole zamiaru ogladac tej komedii. pomysl jakis pogibany mi sie wydawal, myslalem ze zrobia cos w stylu "dude wheres my car" tyle, ze nabijac sie beda z kalekich (a do tego prawo ma dla mnie tylko python ). ale nawet milo sie zaskoczylem. calkiem skladna komedia, z nieco zenujacym zakonczeniem. matt zagral raczej slabo, co innego ten drugi gosc, od geja w "lepiej byc nie moze". no i fajna dupcia mendez. ogolnie moze byc, zjadliwe.

normalny

tu skolei pomysl mi sie podobal bardzo. koles traci przytomnosc na swoim 25 leciu malzenstwa. malzenstwo jego uznawane jest w miasteczku za wzorowe a on za wzor katolika, maja z zona dwojke dzieci. i nagle oznajmia po odzyskaniu przytomnosci, ze czuje sie kobieta w ciele mezczyzny i chce poddac sie operacji zmiany plci. no normalnie dla mnie bomba. niestety wykonanie slabsze. chodzi mi glownie o scenariusz, bo gra aktorska w zasadzie bez zarzutu. sam scenariusz tez bylby zapewne niezly w kazdym innym filmie ale temu jakos z gory postawilem wysoko poprzeczke i niestety stracil ja. :/ i do tego ten kiszkowaty tekst na koniec "czego to sie nie robi z milosci". :/ niemniej jednak ciesze sie, ze go obejrzalem. szczegolnie fajne byly relacje wewnatrz rodzinne i spoleczna rekacja miasteczka na taki "wybryk natury". dobre kino, warte uwagi.

pierwsze 20 milionow

komedyjka o gosciach, ktorzy chca zaprojektowac komputer sprzedawalny za 99$. juz po 10 minutach wyczulem szmire. :/ dobil mnie natomiast moment jak stwierdzili, ze zastapia monitor hologramem bo to wyjdzie taniej. efektem koncowym ich pracy bylo cos przypominajace popsuty wibrator (nie wibrowal) z ktorego holograficznie pokazywal sie wirtualny pulpit. jak dla mnie film zenada. a szkoda, bo zagrala tam rosario dawson, ktora zapamietalem z doskonalej kreacji w 25tej godzinie.

encrypt

tez zenada, ale spodziewana i z zalozenia obejrzalem by posmiac sie z kiczu. szkoda, ze obejrzalem sam w robocie. wiecie jak to jest, lepiej przy piwku z kumplami jak sie wszyscy jeszcze nakrecaja wzajemnie. fabula zblizona do resident evil z wyjatkiem, ze mamy niedaleka przyszlosc, populacja jest zdziesiatkowana (czy tez zmilionowana ) i walczy o kazda porcje zywnosci. kolesie wbijaja sie do jakies fortecy pilnie strzezonej przez jakis tam system "encrypt" by wykrasc chuj_wie_co_bo_i_tak_jest_to_nie_wazne. najbardziej uchachalem sie z goscia o wdziecznej i jakze zabojczo oryginalnej ksywie "king". przedstawiony zostal jako wysokiej klasy snajper a postura przypominal arnolda na sterydach a teksty rzucal nieczym hulk hogan. jak strzelal to zawsze spod pasa, seria z jakiegos karabinu szybkostrzelnego i machal przy tym nim na lewo i prawo jak rambo w pierwszej czesci. no poprostu own. do tego te nazdwy zabezpieczen typu "armia cieni" i super obronca na koncu "wieza" czy "twierdza" mnie miazgunowaly. mozna obejrzec jezeli ma sie swiadomosc, ze to niskobudzetowa kicha.

lewy sercowy (dzis na hbo)

co sie wogole nie zdziwilem. :o bardzo w cycki film. "nie komedia" z sandlerem. :o no wogole szok. czyzby rosla kolejna metamorfoza obok carreya. odrazu rzuca sie w oczy zabawa swiatlem, glownie jazeniowym (nie ma to jak przenikliwy, szpitalny chlod swiatla jarzeniowego ). film, dobra alternatywa dla komedii romantycznych. no i znowu pojawil nam sie p.s. hoffman (swietny imo aktor). swoja droga, musze sie przejsc do kina na hazardziste, wlasnie z hoffmanem w roli glownej a w rezyserii kwietniowskiego (polskie korzenie ). zapowiada sie dobre kino.

na dysku wciaz lezy garfield na ktorego ciagle nie moge sie skusic a jutro na bank, no najdalej pojutrze oblookam wrescie "tanczac w ciemnosciach". mlask

Old Post 22-08-2004 22:11
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

Dzisiaj o 20.30 na polsacie leci Donnie Brasco. Film o mafii, oparty faktach, dobry podobno. Ostatnio jak lecial w TV bylem maly i szybko zasnalem bo sie pozno zaczal ale teraz obejrze na bank.

Old Post 23-08-2004 18:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
szpak
Master (Spawn)

thx
wczoraj na tvp1 mozna bylo obejrzec Heavenly Creatures Petera Jacksona
mocny dramat w klimacie Donniego Darko

fajny dorobek ma Jackson Braindead komedia gore
dramat psychologiczny i trylogie Tolkiena :>

Old Post 23-08-2004 19:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

eh ***** 21:30 przychodzi ojciec i zaczyna gadac, chociaz mial na to caly dzien. Konczy o 21:50 i gowno z filmu wiem, i w ogole ochote na ogladanie stacilem :/ *****.

Old Post 23-08-2004 21:43
t0d
Elite (Fiend)

zainwestuj w drugi tv - to dziala

Old Post 23-08-2004 22:02
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d
zainwestuj w drugi tv - to dziala

mam swoj maly telewizorek w pokoju, ale nie w tym rzecz. Ojciec mi mowil co mam goscia-majstrom powiedziec (bo jutro mi panale klada, nie wiem po co, ale niech sie matka cieszy ) jak maja kabel od netu schowac. Potem jeszcze cos i jeszcze i gowno z tego wyszlo. wrrrrrr

Old Post 23-08-2004 22:37
[FPP]krzysiek
w's'kendo

garfield

potwierdzam zdanie przedmowcow. bardzo slaby. chcialem napisac wlasnie, ze dla 15 latkow ale moj brat 14 letni powiedzial, zebym napisal dla 10 latkow bo inaczej mi wpierdoli. zero smiechu wlasciwie, tylko pierwsza scena z tanczacym psem mi sie poobala. i wogole przez to, ze tylko garfielda zrobili pluszowego to na tle wszystkiego tam wokolo a w szczegolnosci innych zwierzat wygladal smutno sztucznie. :/ zmarnowany czas na obejrzenie tego.

ps: wracajac do "lewego sercowego". przez caly film mialem wrazenie, ze jakis taki znajomy mi sie wydaje. i wcale nie dziwie sie juz czemu mialem takie wrazenie, bo zlookalem rezysera - p. t. anderson, koles od "magnolii". tak wiec polecam szczegolnie "lewego..." driadzie pamietajac jej wypowiedzi na temat "magnolii".

Edytowane przez [FPP]krzysiek dnia 23-08-2004 o godz. 23:23

Old Post 23-08-2004 22:58
[FPP]krzysiek
w's'kendo

quote:
Napisane oryginalnie przez OGO
The Eye - "Obraz opowiada historię niewidomej kobiety, która w wyniku transplantacji odzyskuje wzrok. Wkrótce jednak odkrywa, iż widzi teraz znacznie więcej niż normalni ludzie. Bohaterka jest w stanie zobaczyć nawet duchy, a te okazują się nie zawsze być przyjazne ludziom..."

ale masz swiadomosc, ze jest i druga czesc tego?

http://torrent.org.pl/uploads/2004/...Eye%202.torrent

Old Post 24-08-2004 08:24
[FPP]krzysiek
w's'kendo

tanczac w ciemnosciach

larsa von triera z bjork w roli glownej. najlepiej klimat filmu streszcze porownaniem go do muzycznej tworczosci bjork. wiec jesli komus ta muzyka nie lezy a wiem, ze wiekszosci ludzi raczej nie lezy to niech film sobie moze podaruje. film jest o tyle moim zdaniem genialny ze laczy w sobie wiele gatunkow i to niektore dosc przeciwstawne jak np. dramat/obyczaj i musical. jestem pewien, ze wiekszosci rezyserom by sie to raczej nie udalo a lars dokonal tego tak, ze jest to prawie nie zauwazalne. konstrukcja tego filmu jest jak wyjeta z dramatu antycznego. akcja rozwija sie powoli ale sukcesywnie a dramaturgia wydarzen i patos sa poprostu imo wspaniale. jestem pewien, ze bedzie to pozycja do ktorej nie raz jeszcze siegne by spojrzec na to oczami innego czlowieka za lat pare.

Old Post 24-08-2004 15:33
t0d
Elite (Fiend)

popieram powyzszy post w 100%

Old Post 24-08-2004 17:17
[FPP]krzysiek
w's'kendo

sekretne okno

niezly ale zakonczenie bardzo przewidywalne dlateog, ze niezbyt oryginalne. jakos w polowie juz sie kapnalem ze mam przed oczyma drugi fight club. tyle ze w fc norton o wiele lepiej zagral schizofrenika (moze dlatego ze mial juz niezle doswiadczenie w tej kwestii z "leku pierwotnego") niz depp. a szkoda, bo imo stac go bylo (deppa) na lepsze potraktowanie finalowej metamorfozy, niestety po piratach chyba sie zmeczyl nieco i osiadl na laurach. no ale obejrzec mozna, w koncu s. king jak by nie bylo.

ultimate x

krotki filmik (ok. 40 min.) na temat sportow ekstremalnych a glownie "igryskach" x-games. warto obejrzec dla tych ujec, upadkow, i calkiem zabawnie brzmiacych tesktow typu "26 zlaman, 8 wstrzesien mozgu, 3 spiaczki, 2 razy smierc kliniczna" z ust 17 latka. najbardziej zownowal mnie "lot nad kukulczym gniazdem" pewnego kolesia, ktory w bike freestylu chcial zrobic supermana z puszczeniem kierownicy i motor mu polecial za daleko, tak ze w samym centrum lotu nie dal rady juz go zlapac ponownie i lecial w pozycji supermana przez jakies 10 metrow w dal i 5 w dol nim jebnal o ziemie. wygladalo to zatrwarzajaco i przepieknie zarazem. no i wypowiedz jednego z kolesi tez w miare sensowna, ze czy sie krytyce podoba czy nie sporty ekstremalne sa ruchem pokroju rocka, ktory teraz jest dosc mocno krytykowany przez niektore, bardziej konserwatywne grupy spoleczne ale, ktory na bank wpisze sie w dziedzictwo kulturowe lat 90tych i poczatku XXI wieku. tak wiec warto sie choc troche tym zainteresowac, zeby potem nasze dzieci nie pytaly sie tak jak ja to mialem jakis czas temu w zwyczaju swoich starych "gdzie wy byliscie jak sie sluchalo led zeppelin? pewnie sluchaliscie tej kichowatej abby".

snowboarder

no troche tak schematycznie dzis bylo. dwie godziny, niestety imo zmarnowanego czasu. :/ gdyby skupili sie na ladnych ujeciach freecountry i calkiem milej muzczyce jak to robili na poczatku filmu i potem jeszcze z dwa razy w trakcie to by bylo milo. ale oni (zabojady) dodali do tego beznadziejna fabule, duzo skokow i ewolucji, ktore poziomem nie byly zbyt lotne (jakis sredniej klasy specjalistow chyba wynajeli) i tak oto otrzymali kiche. :/ trudno, bylo minelo.

Old Post 25-08-2004 13:31
rcube
KOSZ

Spider-man 2

No jestem w szoku ze dalem sie namowic zeby isc na ten film do kina Nie to ze film zly ale towarzystwo.... same bachory i to tak na okolo cos kolo 10 lat

Hehe troche Matrixem zalecialo jak sie zobaczylo macki Dr Octopusa

Old Post 25-08-2004 14:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

ale przywiazana lancuchami, przemoczona MJ sie podobala chyba u mnie tez byly bachory ale sobie wybralem miejsce w 9 rzedzie (z 20 takze malo kto obok mnie siedzial )

Old Post 25-08-2004 14:30
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:16.    Strony (41): « First ... « 12 13 [14] 15 16 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions