Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Filmy
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (41): « First ... « 13 14 [15] 16 17 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
driada
Veteran (Ogre)

spiderman 2, za dużo krzyczących panienek i wątku między peterem a m.j., ech. reszta marvelowska, czyli taka jak powinna byc - jesli ktos nie czytał komiksów, nie ma czego szukać w kinie, bo i tak nie poczuje klimatu. swietny harry osborne. juz sie nie mogę doczekac gold goblina

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 25-08-2004 14:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil driada Kliknij tutaj by wysłać e-maila do driada Znajdź więcej post'ów przez  driada Dodaj driada do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać driada prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Czytalo sie Spider-mana , czytalo

Dla mnie hicior to bylby Spiderman vs Venom

Old Post 25-08-2004 15:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

vs Venom, miodek

Ale trzeba by przedstawić historię tego kosmicznego kostiumu/formy życia i po drodze aby być wiernym komiksowi wprowadzić Fantastic Four i itp.

albo

vs Carnage ;]

W filmie mi się podobała bardzo mimo całej tej komputerowości "kleistość" spidermana. Lepił się do wszystkiego, tak jak powinno być, nie to co w starych filmach - facet w stroju 2x za dużym wspina się na linie po budynku udając, że jest do niego przylepiony ;] Ale tych scen romantyczno - problematyczno - osobowościowych to mogli by tak z połowę wyciąć.

Old Post 25-08-2004 16:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

zwierzak

jak to komedia ze schneiderem - intieligentna. jakos on ze wszystkich robiacych z siebie idiote komikow podchodzi mi chyba najmniej (nie liczac careya, ktory wqrwia ponad miare ). nic specjalengo, kompletnie przecietne, za wyjatkiem calkiem nieprzecietnej pani colleen haskell.

memento

z cyklu "nadrabiamy zelglosci" czesc kolejna. imo bardzo fajny film. fajna koncepcja, fajna technika montazu, fajna fabula, fajne rozwiazanie i zakonczenie, fajne aktorstwo, znosne dialogi (czyli niezbyt sztuczne ale jeszcze nie naturalne). jak latwo wyciagnac srednia: fajny film. slyszalem, ze niezly ale nie spodziewalem sie, ze az tak dobry jak na kino rozrywkowe. z czystym sumieniem polecilbym i rodzicom i znajomkom.

history vs hollywood

para-dokumentalny film 30 minutowy na temat podloza historycznego "ostatniego samuraja". troche sie usprawiedliwi w moich oczach, ze to jednak rzeczywiscie jest film komercyjny sluzacy rozrywce a nie historyczny, co dosc mocno w nim potepialem wczesniej. no ale nawet tu wyszla ta jakze drazniaca mnie amerykanska sklonnosc do robienia z siebie cacy a ze wszystkich innych be, jak opisali "interwencje" perry'ego w japoni i "otworzenie jej na dobra cywilizacyjne". szkoda, ze w tym miejscu nie dodali, ze odbylo sie to przy bombardowaniu portu edo z armat floty amerykanskiej i, ze otwarcie na dobra cywilizacyjne i dary nowoczesnej gospodarki byly na zasadach handlowych daleko odbiegajacych od rownych dla obu stron. ja wiem, ze kazdy narod faworyzuje i usprawiedliwia swe dzialania w historii, co widac chocby z naszych lekcji historii na temat ukrainy czy litwy i filmow typu ogniem i mieczem no ale bez przesady, amerykanie sa w tej kwestii slepi i bezczelni po stokroc bardziej. krotko mowiac, troche mnie ten raz jeszcze przypomne "para-dokument" (bo krecony zapewne z budzetu filmowego) przekonal do "ostatniego samuraja" ale jednoczesnie zirytowal sam do siebie.

Old Post 26-08-2004 14:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jarek
Pop Shop Boy :P

Garfield : film strasznie pachnący "Disney'em" - slodziutki, ładniutki, słodziutki; imo obraz Garfielda był lekko inny, no ale na szczęscie udało im się upchnąć kilka smiechowych sytuacji

Old Post 26-08-2004 21:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

Spider-Man 2 - nuda, kicha, gowno itd. Scena z pociagiem miazdzy debilizmem. Stracilem 2h.

Old Post 27-08-2004 22:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

Jason X - ja nie wiem co w tym filmie sie 2lupowi nie podoba :>> W odleglej przyszlosci ladne laski biegaja po pokladzie statku kosmicznego, gina seryjnie, masakrowane na wymyslne sposoby, czlowiek przedstawiony jako gatunek ktory nie potrafi zaspokoic swojej rzadzy umoczenia, a do tego "widzialem na kiblu czytala gazete! jerzy skonstruowal sztuczna kobiete!" :E Zaluje ze sie nie najebalem przed filmem tylko :E Ale panienki w czarnych, obcislych, skorzanych wdziankach z wielkimi spluwami - to jest to! :E

Old Post 28-08-2004 23:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

to pewnie i to ci sie spodoba:

freddy vs. jason

koles w sweterku i koles w masce. i tna innych. a potem siebie tna by moc ciac innych. i na tym generalnie polega film, a dla v100 dodam ze sa fajne dupy w obcislych strojach i czesto pokazuja cyce.

dziewczyny z kalendarza

kolejny film tworcy joint venture. ja poprostu kocham konwencje sielskosci w jego filmach. tak chce kurna spedzic starosc! czyli wokol zielen, morze jakies klify, mila mi osoba i ziolo w gebie (tudziez oregano ). w fabule chodzi generalnie o to, ze jakies kobitki dosc juz starawe (siwe, celulit etc ) postanawiaja wydac kalendarz ze swoimi "aktami" by zebrac kase na cel charytatywny. film spokojny, bardzo lightowy, duzo babcinego humoru. taki film tlo, mozna sobie ogladac i na przyklad prasowac. ale blizej mi do tego typu klimatu niz do jasonow i innych fredych.

Old Post 29-08-2004 01:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

swit zywych trupow

lepsze niz myslalem. zajawka na poczatku i napisy koncowe zajefajne ze scenami podprogowymi. natomiast wlasciwy film fajnie bekowy. jakos podobal mi sie. moze dlatego, ze ogladalem z imprezowa gromadka po piwku i blancikach, dzieki czemu non stop szly komentsy i bylo zabawnie.

prawdziwy romans

skonczylem juz ogladac wszystko co tarantino nakrecil, to sie wzialem za filmy na podstawie jego scenariusza. typowe dla jego filmow dialogi sprawily ze film zlecial szybko i milo. do tego obsada nie mierna: oldman, val kilmer, slayter, walken, pitt, l. jackson, hopper i gandolfino czy jak sie tam zowie kolezka od soprano. no a wystep wiekszosci z nich jak zwykle krociutki. np. z 3 linie l. jacksona po czym go rozwalaja, lub gra val kilmera jako elvisa, ktory pojawia sie od czasu do czasu by wesprzec mentalnie gl. bohatera ale nigdy nie widac jego twarzy. teksty kultowe jak np. ten z hodowla koki na oslonecznionym parapecie mnie zmiazdzyl. i monologi, takie anegdotki niz gruszki ni z pietruszki tez typowe dla tarantino - tutaj wywod hoppera o murzynskim rodowodzie sycylijczykow. wogole z mafii polewali tam dosc ostro. no i musze powiedziec ze pani patricia arquette milion razy lepiej zagrala bad ass girl niz uma w kb. wogole uma w kb to byl jeden z najwiekszych minusow tego filmu, poprostu nie sprostala wyzwaniu. :/ no a patrycja to nornamnie wymiotla scena napierdalania z gandolfinim. no i widac juz bylo zafascynowanie filmami sztuk walki tarantino, choc film jest z 10 lat sprzed kill billa. ogolnie niezle kino jak komus podchodzi tworczosc quentina.

Old Post 30-08-2004 13:01
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Alien vs. Predator

Film tylko i wylacznie dla fanow Lowcow i Jaszczurek. Scenariusz ma tak typowy ze bardziej typowego by sie zrobic nie dalo, kazda scenke mozna przewidziec tak latwo jak to jaka pogoda bedzie za 30 sekund No ale fajnie zrobione alienki, no i przefajowe predki Czyli wracajac do poczatku - jak ktos to lubi to bedzie ogladal, jak nie to napewno niczym ten film nie zachwyci

Old Post 30-08-2004 13:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
driada
Veteran (Ogre)

the eye - dobre było. muza dobra, i jak zwykle we wschodnich filmach klimat zbudowany doskonale. zdjęcia sliczne, swietne rozwiązania z tą ostrością. tylko potem sie przestałam juz bac, bo sie zmieniło z horroru na cos bardziej psychologicznego. ale warto obejrzec.

Old Post 30-08-2004 18:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil driada Kliknij tutaj by wysłać e-maila do driada Znajdź więcej post'ów przez  driada Dodaj driada do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać driada prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

Starsky and Hutch - nuuuuuda. Tylko koncowka byla fajna, nie wiem czemu ale tak bylo.

Old Post 30-08-2004 20:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

gra ripleya

kontynuacja "utalentowanego pana ripleya" tym razem z malkovichem w roli glownej. akcja dzieje sie ladne parenascie lat pozniej, tom ripley jest starszy, bardziej doswiadczony i wyrafinowany. nie boryka sie juz z dylematem moralnym jakim w jedynce byl brak sumienia u niego. pogodzil sie z tym i wykorzystuje to. tak wiec transformacja bohatera jest dosc znaczaca. z cichego, troche zazdrosnego, nie potrafiacego odnalesc sie w swiecie mlodzienca mamy tu eleganckiego, zimnego, wyrafinowanego do bolu doroslego osobnika. sam klimat filmu niestety lub stety sporo stracil w stosunku do jedynki. a wlasciwie nie tyle stracil co jest poprostu inny. najtrafniej porownalbym to tak: milczenie owiec mialo swoj klimat i hannibal tez mial swoj. oba byly niezle choc rozne, no i wiadomo, ze jedynka zawsze jest blizsza widzowi. tutaj jest podobnie. fabula mi personalnie tez sie mniej podobala niz w jedynce. tam mielismy do czynienia z iscie antyczna budowa, para kochankow i trzeci zazdrosnik ktory wkoncu popelnia mord. tutaj mamy raczej cos przypominajacego wolniejsza wersje filmu szpiegowskiego czy kryminalu. trup sie sciele gesto. muzycznie, klimat jazzu z jedynki zostal wyparty przez muzyke klasyczna co akurat moim zdaniem uzasadnione, zgodne z kreacja nowa bohatera. malkovich jak zwykle (szczegolnie w przypadku grania psychopatow i zimnych drani ) znakomity. zabraklo troche dobrych aktorow drugoplanowych (zabraklo mi jude low :/). to tyle droga ogolnego podsumowania filmu. na koniec zwroce uwage na dwa smaczki tego filmu: jeden to obraz ktory przez chwile podziwia malkovich. jest on wyrazna alegoria do fabuly pierwszej czesci filmu. na pierwszym planie mamy pare kochankow, iscie heroicznych a z boku zza kolummy wyglada zazdrosny podgladacz. i zobaczcie z jakim uczuciem ripley gladzis wlasnie ta panne z obrazu przez chwile. nie zdziwcie sie tylko, ze obraz jest mocno rubensowy, wiec i kanon urody kobiecej nieco innyc niz dzisiaj wiec ta panna z obrazu troche smiesznie wyglada porownujac ja do g. paltrow. druga sprawa to moim zdaniem genialna scena powrotu ripleya "na wlosci". tak swietnego ujecia nie widzialem juz napraaaawde dluuugo. jest to fragment jak ripley o swicie, w chlodny poranek wraca do swojej wilii, wchodzi po schodach (malkovich sie tu spisal, nie szedl za szybko ani za wolno) z parasolem i stawia go przed domem rozlozonego. a jego ruchy sa idealne, naturalne jakby sie tym parasolem nie przejmowal, jakby on wogole nie istnial. a potem wchodzi do srodka. ten fragment wlasnie dla mnie jest totalnym ownem. dla niego, choc trwa z 15 sec. obejrzalbym ten film i drugi raz.

a jutro rano lub dzis wieczor cos z tego bedzie zapewne:
-requiem (ale nie dla snu)
-niewidoczni (z panna z amelii)
-mlody adam (z mc gregorem)

Old Post 31-08-2004 09:38
Jarek

Pred rooox !

Alien Vs Predator.

Film zaajebiscie zrobiony - widac ze robiony przez maniaka "aliens" - mroczny klimacho. Do tego koles lepiej niz dobrze "zrobil" Predatorki - honor, sila... poprostu masakra - polacam.

No i skonczylo sie tak, ze mozna sie spodziewac czesci drogiej

Old Post 31-08-2004 10:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
r00ster
Stronger than Death

zgadzam sie z przedmówcą
Dodam jeszcze, że został zrobiony na podstawie komiksów a nie gier i innych nieciekawości...

Old Post 31-08-2004 10:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil r00ster Kliknij tutaj by wysłać e-maila do r00ster Znajdź więcej post'ów przez  r00ster Dodaj r00ster do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać r00ster prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Czy AvsP jest juz u nas w kinach czy jakis moze pokaz byl dla waskiego grona osob A czy pojawil sie jakis dvdrip ? Ja nie rozumiem jak mozna byc maniakiem ogladania kamerowek, kiespkich jakosci kopi, snikersow......... :

Imo

SVCD -sux
VCD - sux
CAM - sux
WORKPRINT - sux
TS - TELESYNC - sux
TC - TELECINE - sux
SCR - SCREENER - sux
VHSRip - sux

DVDSCR - DVD SCREENER - ujdzie

DVDrip - roox

http://forum.napisy.info/index.php?showtopic=6274

Man of Fire - fajnie zrobiony film z fajnym klimatem, pierwszy raz widze w takiej roli Denzela. Film to jakby kontynuacja "Zyczenie Smierci " Na sieci sa dwie wejrsja DVDrip oba po 2 CD a jeden jest z ac iles tam.

Old Post 31-08-2004 13:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

AvP ma byc w polsce w kinach dopiero w polowie wrzesnia (ups to juz za dwa tygodnie ) podobnie Ja, Robot - na oba te filmy czekam od fiu fiu

anyway:

dvdscrn - jezeli nie ma caly czas jakichs napisow (vide Szyfry Wojny, caly czas jest czas (ale redundancja) podany - sux) ujdzie

dvdrip - roxuje

dvd - ownuje

Hellboy - nigdy o tym panu nie slyszalem, ale po trailerze w kinie chcialem oblookac. film sie podobal ale za bardzo nie wiem czy mam o tym pisac (wkoncu ktos tu ma avatarka z tym panem ) zeby nie zepsuc zabawy - anyway, kolejna adaptacja komiksu nie odstajaca w zadnym kierunku od normy

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 31-08-2004 14:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jarek

"I robot" - bardzo fajniutki film. Momentami zajebiste ujęcia kamery. Fabuła... no coz, nie mozna sie chyba było spodziewać zbyt wiele, ale az tak bardzo zle tez nie jest. Ogolnie warto obejżeć.

Old Post 31-08-2004 16:43
t0d
Elite (Fiend)

fabuła powstala na podstawie powiesci Isaaca Asimova wiec nie bluznij ze taka sobie

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 01-09-2004 10:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

mlody adam

dobre kino. tylko ogladac wypoczetym bo mozna przysnac. ale chwali sie dobre aktorstwo mc gregora, druga polowa fabuly rodem ze zbrodni i kary w zlagodzonej formie, ktora jest jednak tylko tlem do przedstawienia obrazu glownego bohatera. film opowiada historie pewnego mlodzienca imieniem joe, ktory pracuje na barce w irlandii i pewnego dnia wylawia topielice. z czasem, okazuje sie, ze nie jest mu ona wcale obca. tenze joe jako, ze w pelni mlodych sil witalnych, hula sobie ile wlezie z roznymi, zazwyczaj zonatymi paniami. jednym slowem kwintesencja mlodosci: nie przejmowanie sie przyszloscia, w dupie mienie wszystkich i wszystkiego.

Old Post 01-09-2004 12:10
[FPP]krzysiek
w's'kendo

slodkie i ostre

film o czirliderkach. tym razem napadajacych na bank. :o totalna glupota. film srednio smieszny. najgorsze jest to, ze jest masa glupich filmow ale przy tym zabawnych, w ktorych smieszy ich glupota (zamierzona badz nie). ten niestety swoja glupota raczej zazenowuje i zraza. ogolnie nie ocenilbym go pozytywnie. z filmow o czirliderkach planuje jeszcze obejrzec dziewczyny z druzyny 2. nie mam pojecia po co, moze po filmie sie dowiem.

requiem

francuski film akcji, mroczny klimatem, dziejacy sie glownie w klasztorze. kurna tak ciemno jest przez caly film, ze nie wiele tam widzialem w tym telewizorze. film mocno sredni, nic specjalnego. raczej niskobudzetowy. final przesadzony, slabe zdjecia. ogolnie nie polecam nawet jesli ktos ma nadmiar wolnego czasu, niech wykorzysta go bardziej kreatywnie, np. robiac na drutach czy cus.

niewidoczni (dirty pretty things [czy jakos tak ])

film z panna od ameli w glownej roli zenskiej. polecam, bo dobry. akcja dzieje sie w londynie a fabula skoncentrowana jest wokol watku o imigrantach nielegalnych. jak to czlowiek bez obywatelstwa nie jest czlowiekiem. nie ma zdanych praw, mozna z nim robic co sie wlasciwie chce i jest dla innych "niewidoczny". jak ogladalem ten film to przypomnial mi sie wyklad z terenowych metod badawczych o wietnamczykach w warszawie. oni tez maja przekichane. watkiem pobocznym jest przeszczep nerek, ostatnio byla dyskusja na ten temat na boardzie wiec film na czasie. pomimo bardzo powaznej fabuly, film nie jest dolujacy a pozostawia po obejrzeniu raczej nadzieje w sercu widza. moim zdaniem zdecydowanie warto obejrzec. plusem jest rowniez gra malo znanych aktorow brytyjskich i nie tylko.

Old Post 02-09-2004 23:01
rcube
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Jarek
"I robot" - bardzo fajniutki film. Momentami zajebiste ujęcia kamery.

Koles w kinie machal kamera jak krecil

The day after tomorrow - film ma fajny klimat ale ogolnie wieje nuda. Pod koniec rezyser nieco zwalil (tak mi sie wydaje) animacje lodowca. Wygladalo na to ze tylko kontynenty zamarzly oraz wody przybrzezne. Imo atlantyk co najmniej na wysokosc W.B po Nowa Szkocje powinien rowniez byc zamarzniety. Albo kilka kaltek wczesniej gdy pokazyja zamarznieta Europe, moza niepozamarzane tylko same lady sa biale

Old Post 03-09-2004 09:22
driada
Veteran (Ogre)

"ladykillers". swietnie i lekko opowiedziana historia z morałem i sporą dawką dobrej muzyki. bracia coen i klimat południa stanów zjednoczonych, doskonałe dialogi, mniam

Old Post 03-09-2004 21:05
[FPP]krzysiek
w's'kendo

intymnosc

bardzo francuski, choc dzieje sie w anglii, bardzo podobny do pianistki klimatem tylko nieco bardziej naciagany i mniej zrozumialy. szczerze mowiac wiekszosci dialogow, szczegolnie kobiecych nie kumalem. za bardzo ezoteryczna wizje milosci tam przedemna roztoczono. a ja chop jestem, mi trzeba prosto. aktorzy tez tacy jacys... z drugiej reki. ale nie ma sie co dziwic, bo kto by chcial z aktorow z renomom wsytepowac w scenie ze zblizeniem przy obciaganiu np. (a to byl tylko przyklad ). a bez tych scen film bylby jak wiele innych, za bardzo by sie nie wyroznil na tle innego kina europejskiego. dobrze natomiast zagral bardzo ten rudy, szpetny grubas co gral tlumacza w ostatnim samuraju. ogolnie mozna obejrzec, ale nic oboziwazkowego, tym bardziej jak ktos woli filmy z akcja.

swiety dym

kate winslet i ten pacjent co gral m.in. w scieklych psach, nie kojarzez nazwiska. film na zajawce przedstawiony byl jako walka o dusze mlodej kobitki, ktora zwerbowala jakas hinduska sekta. no i tak sie zaczelo. z tym ze jakos odrazu tracilo to falszem i amatorszczyzna. po obejrzeniu juz calego filmu wiem czemu. bo motywem przeowdnim tak naprawde miala byc milosc dwoch ludzi. a cala fabula zostala uznana tylko za tlo. a szkoda, przynajmniej dla mnie, bo chcialem obejrzec cos powazniejszego.

dziewczyny z druzyny 2

pamieta ktos jeszcze jedynke? z pacjentka od spidermana i motywem wykorzystanym w parodii filmow o nastolatkach (just another teenage movie czy jakos takos)? no to jest kontynuacja. :o zazwyczaj sequele sa slabsze od jedynek. tu tak nie jest. film jest tak samo beznadziejny jak jedynka. moze na jakas posiadowe z czipsami i piwem i znajomymi ujdzie, ale ja go ogladalem sam bez piw i zarcia w lozku, wiec oceniam go negatywnie.

zawod morderca (piano player :o, co wogole wspolmierny tytul. )

ch. lambert i d.hopper. bardzo fajna para. jeden aktor gra jakby ciagle byl spiety, ma gwaltowne krotkie ruchy (hopper) a drugi skolei zawsze wyluzowany, z oczami jakby przed chwila cos palil (lambert). to co ich laczy to kompletnie nie zrozumiale dla mnie dialogi. film podobny do polaczenia tych dwoch aktorow. bez skladu i ladu, kompletna improwizorka. ciekawa tylko lokacja bo kapsztad i dziewicze tereny rpa. rowniez mocno mierny. nawet krzyczacych lasek za duzo tam nie ma. a, sory jest jeden fajny motyw. final. w odroznieniu od wiekszosci trwa zaledwie pare sekund. konczy sie po jednym strzale celnym w glowe. mila odmiana od ciagle wstajacych superbohaterow, mordercow co strzelaja monologami 10 minutowymi by ich wreszcie ktos zaciupal od tylu.

Old Post 04-09-2004 12:22
[FPP]krzysiek
w's'kendo

pootie tang

murzynska komedia, w ktora najwiekszy wklad mial chyba chris rock (gra wiele pomniejszych rol ale byl wspolproducentem). no zupelnie jakos nie moj gatunek humoru. 3ba chyba byc czrnym, zeby zrozumiec z czego oni tak poleawaja. najpewniej wielka strata bylo tez ze ogladalem na kasecie z polskim lektorem przez co wiekszosc dialogow tracila klimat. :/ niemniej jednak jakos sie chris rock tutaj nie spisal, jedyny fragment, ktory mi sie podobal to jak pootie nagral nowy kawalek i trafil on do rozglosni radiowych, no i ten 3ci ziomek, ktory zawsze powatarzal argumentacje i zdania poprzednich zmieniajac tylko szyk zdania tez byl w miare smieszny. cala reszta sux. :/ no ale zawsze jakos te niecale 1,5 h dzieiki temu zlecialo szybciej w robocie pod koniec juz dnia.

Old Post 05-09-2004 13:49
t0d
Elite (Fiend)

28 dni poźniej - ciekawy film, mozna by rzec s-f - ale nie tylko - glowny bohater budzi sie w opustoszalym szpitalu, 28 dni po wypuszczeniu na wolnosc zarazonego nienawiscia szympansa... zaraza bardzo szybko sie rozprzestrzenia.. ludzi zaczynaja zabijac siebie nawzajem golymi rekami... napisalem ze ciekawy poniewaz nie pokazuje on prawie zadnych wypasionych efektow specjalnych, zabijania rowniez nie ma duzo ale obraz ten imo stara sie pokazac czym jest czlowieczenstwo... warto obejzec

-----------------edit

jutro planuje obejzec poraz kolejny Tancząc w ciemnosciach Larsa von Tiera (tvp1 22.55) a troche wczesniej (po 12 na tv4) Fanatyka (Believer) - oba te filmy warto obejzec (nie bede pisal o czym sa bo albo ktos je juz widzial - albo przeczyta w tym temacie kilka stron wczesniej )

Old Post 05-09-2004 22:01
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

Film stary, pewnie wszyscy widzieli.

Kelly's Heroes (Złoto dla Zuchwałych) - fajny. Szybko leci, nie ma przynudzania. Od realizmu odbiega, ale co tam. Wazne, ze milo sie oglada.

Old Post 05-09-2004 22:19
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d
jutro planuje obejzec poraz kolejny Tancząc w ciemnosciach Larsa von Tiera (tvp1 22.55) a troche wczesniej (po 12 na tv4) Fanatyka (Believer) - oba te filmy warto obejzec (nie bede pisal o czym sa bo albo ktos je juz widzial - albo przeczyta w tym temacie kilka stron wczesniej )

O ile Fanatyk mi się podobał, to na Tańcząc w ciemnościach zasypiałem.

Old Post 06-09-2004 09:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Folwark zwierzęcy - Film fabularny wczoraj leciał na TVP1.
Całkiem fajnie zrobiony, ogólnie przesłanie jasne, ale ździwiło mnie w miare pozytywne zakończenie :>
Oglądałem też kiedyś wersje animowaną, ale ta fabularna chyba lepsza.

Śniadanie mistrzów - ekranizacja książki K. Voneguta. Za tydzień w czwartek na TV4 o 21:ileśtam. Film średni, ale książke polecam : >

Old Post 06-09-2004 11:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

BUFFALO 66
(BUFFALO 66)

"Debiut reżyserski znanego aktora amerykańskiego Vincenta
Gallo ("Arizona Dream", "Pogrzeb", "Los Angeles bez mapy",
"Palookaville"), który jest tutaj także współscenarzystą, autorem
muzyki i odtwórcą głównej roli.
Po pięciu latach wychodzi z więzienia Billy Brown, niepozorny
młody człowiek, który odsiadywał karę za przestępstwo popełnione
przez kogoś innego. Spłacał w ten sposób dług u bukmachera,
niefortunnie obstawiwszy mecz futbolowy, który miał być "na 100%
wygrany". Zawinił jeden z graczy, Scott Woods, który nie zdobył
upragnionego punktu i doprowadził tym samym Billy'ego do ruiny.
Wyszedłszy na wolność, Billy zamierza odwiedzić rodziców, którzy
nawet nie wiedzą, że był w więzieniu, a następnie zemścić się na
Woodsie, zabijając go.
Janet i Jimmy Brownowie są przekonani, że syn się ożenił i
dobrze mu się powodzi. Nie chcąc wyprowadzać ich z błędu, Billy
zakrada się do szkoły tańca i porywa Laylę, pulchną blondynkę, która
uczy się tam stepowania, marząc o karierze estradowej. Grożąc jej
okrutnymi represjami, Billy wyjaśnia dziewczynie, jaką rolę ma
odegrać przed rzekomymi teściami.
Początkowo przerażona Layla szybko uświadamia sobie, że
Billy jest w rzeczywistości absolutnie niegroźny, za to równie
samotny, nieszczęśliwy i zakompleksiony jak ona. Strach ustępuje
współczuciu i sympatii wobec nieszczęśnika. Dziewczyna z uśmiechem
opowiada "teściom", jak wspaniałym mężem jest Billy, jak świetnie
sobie radzi jako tajny agent CIA, w jakim pięknym domu oboje
mieszkają, a na koniec dorzuca, że właśnie spodziewają się dziecka.
Teściowie - prymitywni dziwacy, którzy nigdy nie kochali syna i
nawet teraz z trudem zauważają i tolerują jego obecność - przyjmują
ją serdecznie i jeszcze wylewniej żegnają, zapraszając na następny raz
już z wnukiem.
Po wizycie Billy zwraca porwanej wolność, by przystąpić do
realizacji drugiego punktu swego planu - uśmiercenia Scotta. Layla
wcale jednak nie chce się z nim rozstawać. Okazuje się, że naprawdę
polubiła, a nawet pokochała Billy'ego i nie kłamała, mówiąc, że jest
przystojny, dobry i mądry. Gdy chłopak, zaopatrzony w pistolet,
zostawia ją w pokoju hotelowym i udaje się na spotkanie z Woodsem,
dziewczyna prosi go, by szybko do niej wrócił. Billy zaczyna sobie
uświadamiać, że Layli naprawdę na nim zależy, a zabijając Woodsa
może ją stracić."

Film na który kompletnym przypadkiem się natknąłem i mnie oczarował. Świetna praca kamery, świetne kreacje aktorów, nibybanalna ale wciągająca historia. Mogli ciut wcześniej puścić ten film ;] Kolejny przykład na to, że warto mieć telefon przy sobie, dobry pretekst do obudzenia kogoś [hi driada] ;]

Old Post 06-09-2004 12:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:16.    Strony (41): « First ... « 13 14 [15] 16 17 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions