Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Filmy
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (41): « First ... « 14 15 [16] 17 18 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Jarek
Pop Shop Boy :P

quote:
Napisane oryginalnie przez OGO
Kolejny przykład na to, że warto mieć telefon przy sobie, dobry pretekst do obudzenia kogoś [hi driada]

Znam mase innych takich przypadqf - da Shooler/Glan ?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 06-09-2004 21:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Jarek
Znam mase innych takich przypadqf - da Shooler/Glan ?

juz ty nic nie mow ))

Old Post 06-09-2004 21:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

robicie offtopic

Old Post 06-09-2004 22:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

buffalo 66 brzmi bardzo obiecujaco. ekscentryczna fabula i proste przeslanie to moim zdaniem bardzo dobre polaczenie. jak bede mial okazje to obejrze (niestety chyba nie mam do tego filmu dostepu :/). no i ricci, ona nie grywa zazwyczaj w slabych filmach.

kopalem kopalem i sie dokopalem.

the hustler (bilardzista)

film z 1961 roku z paulem newmanem w roli glownej. pod przykrywka prostego filmu o bilardzie kryje sie jak na owe czasy ambitna proba zdefiniowania pierwiastka stanowiacego o szczesciu i poczuciu spelnienia w zyciu ludzkim. czy sa to pieniadze? a moze cos wiecej? swietne ujecia, czarno-bialy obraz, prowincjonalna ameryka lat 60. to tworzy taki klimat, ze czlowiek przez dwie godziny cieszy nim oczy. no i do tego te teksty typu "rozbite statki powinny sie trzymac w nocy razem", ktorych w dzisiejszych czasach nikt juz nie potrafi pisac w hollywood by nie tracily kiczem. jednym slowem uczta dla duszy kinomana.

the color of money (kolor pieniedzy)

i znowu film z newmanem o bilardzie. tym razem asystuje mu na planie cruise. jest to kontynuacja bilardzisty. film jest z roku '86 i opowiada historie eddiego felsona ale po minionych 15-20 latach. eddie nie para sie juz zawodowo naciagactwem bilardowym. teraz jest "mecenasem/sponsorem" naciagaczy. odkywa talent mlodego bilardzisty (cruise) i postanawia nauczyc go wszystkiego co wie. film przez caly czas trzyma fason, choc nic specjalnego nie pokazuje. za to final, final jest genialny.

podsumowujac oba filmy, wiadomo, ze bardziej wrazenie zrobil na mnie ten z '61. nawet jakbym w miare obiektywnie nie sadzil, ze jest lepszy (a jest) to i tak wolalbym protoplaste jako kino klasyczne. interesujace natomiast jest przeobrazenie gl. bohatera. w hustlerze na koniec felson doznaje traumatycznego przezycia, ktore w jakis sposob go zmienia, a wlasciwie zmieni w niedalkiej przyszlosci. niestety rodzaj tej zmiany nie poznajemy. poznajemy go dopiero w kolorze pieniedzy. z napalonego ale szczerego i dobrego chopaka, ktory swietnie gra w bilard ale nie potrafi opanowac swych emocji i przez to przegrywa wielki szmal staje sie wyrachowanym, wiecznie kalkulujacym juz nie cwaniaczkiem a gruba ryba. taki typowy skurwiel. czyli staje sie dokladnie tym, kogo w pierwszym filmie z '61 roku znienawidzil za odebranie mu sensu zycia. pod tym wzgledem oba filmy tworza ciekawa calosc warta obejrzenia.

no a jutro czeka mnie 9 h maraton z 3ma czesciami lotr'a. ale tego opisywac nie bede bo chyba kazdy widzial te filmy.

Old Post 06-09-2004 22:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]krzysiek
no a jutro czeka mnie 9 h maraton z 3ma czesciami lotr'a. ale tego opisywac nie bede bo chyba kazdy widzial te filmy. ;)

... nuda jak flaki z olejem

Co przeskrobałeś, że musisz wszystkie od razu obejrzeć? I jeszcze mi powiesz, że w wersjach rozszerzonych.

Old Post 07-09-2004 07:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Świt żywych trupów
Całkiem fajny film. Podobny trochę do "28 dni później", ale nie tak fajny :>
Historia też podobna, ale inaczej się zaczyna i kończy. Nie ma, żadnego wirusa, nie wiadomo co jest, ale wiadomo, że po mieście biegają zombie i każdy kogo pogryzą zmienia się w jednego z nich.
Grupa ludzi, którz za sobą nie przepadają chowają się w supermarkecie i żyją tam sobie jakiś czas, ale nie mogą przecież tam zostać na zawsze....

Film w sumie polecam jeśli ktoś jeszcze nie oglądał. Ja zacząłem oglądać około 24:00, więc był fajny klimat

Old Post 07-09-2004 10:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

dedu: a nie wiem, postawnowilem obejrzec sobie pare trylogii, czekaja mnie jeszcze matrixy, sekta, god father i potop/o&m/pan wolodyjowski.

no a jakby mi dzis bylo malo dorzucilem jeszcze na koniec (za namowa) do repertuaru kobiete kot w kinie (razem daje to dzis 11 h ogladania, mam dosc ). tak wiec...

kobieta kot

ten film jest zywym dowodem na to, ze kino komercyjne stacza sie coraz nizej. hollywood na potrzeby mas kiedys naprawde robilo o wiele lepsze filmy. druga tendencja, ktora potwierdza ten film, to ze coraz czesciej mamy do czynienia z adaptacjami komixowymi. w niedawnym czasie przeciez powstalo: spiderman 2, hellboy, avp (mozna popdpiac pod komixy), garfield (tez mozna podpiac pod komixy), cos tam jeszcze chyba bylo po drodze, no i teraz kobieta kot. film moim zdaniem jedna wielka porazka. tak durnego przeistoczenia w superbohatera/rke jeszcze nie widzialem. jakis kot, ktory uciekl z egpitu oplul klaczkiem h.b. i ta w nocy zaczela biegac po scianach. teksty niskie, gra aktorska niska, z sharone stone na serio zrobili "stone". a wszystko to o zgrozo trwalo 2h. bogu dzieki, ze w kinie bylo z 10 osob w sumie, wiec mozna bylo zajac sie innymi sprawami niz ogladanie filmu. podsumowujac: nawet jak ktos nie ma limitu transferu to nie zycze mu by kiedykolwiek przypadkowo kliknal na link np. z torrentem tego filmu.

Old Post 07-09-2004 22:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

quote:

kobieta kot

Mój zmysł mnie nie zawiodł : > Widząc plakat od razu odniosłem wrażenie, że to do niczego sie nie nadaje

Old Post 07-09-2004 22:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jarek
Pop Shop Boy :P

The Bourne Supremecy
A must see, dla ludzików którym pierwsza część ( mowie o tej z 200X roku, nie tej starej, z R.Chambarlain'em ) sie podobała - LOADS of gr8 action

Old Post 08-09-2004 23:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
driada
Veteran (Ogre)

tomasz mnie nie obudził, bo nie spałam wtedy, ale rzeczywiście "buffalo'66" mnie zaskoczyło bardzo pozytywnie. ktoś miał tam genialne pomysły na zdjęcia, i była jedna scena między mężczyzną a kobietą, która mnie powaliła prostotą i pięknem.

ja jestem całkiem świeżo po dwóch wersjach rozszerzonych lotr'a, ostatnią część niestety tylko zwyczajną obejrzałam( juz nie mogę sie rozszerzonej doczekac). ale to oczywiście film dla fanatyków. ja obecnie po raz setny czytam ksiązkę, wiec chyba nadaję sie do tego miana.

a w ogóle to mam ostatnio fazę na proste i lekkie filmy amerykańskie o dojrzewaniu. to przez to, ze ostatnio gdzies leciało "kieszonkowe" z edem harrisem. ze znajomym obejrzałam "how to make an american kilt"( winona ryder), i poszukuję filmu o kilku chłopcach, którzy szukali zaginionego faceta, i wyruszyli na wyprawę, i pamiętam tylko scenę jak szli po torach kolejowych przy akompaniamencie piosenki "lollipop"...

Old Post 10-09-2004 14:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil driada Kliknij tutaj by wysłać e-maila do driada Znajdź więcej post'ów przez  driada Dodaj driada do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać driada prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

ktoś juz chyba pisal o tmy ale mnie to rybka:

Ja, robot - na podstawie powiesci Isaaka Asimova pod tym samym tytulem. fabula: tworca wszechobecnych robotów ginie - wszyscy mysla ze to samobojstwo ale nasz glowny bohater, det. Spooner (w tej roli Will Smith w zajefanych oldskulowych Conversach z 2004r. :> ) - dochodzi do wniosku ze, nie bylo to samobojstwo (jak wielu sądzilo) wg. Spoonera mordercą mial byc robot NS-5 a co za tym idzie, pogwalcono by "trójkąt doskonałch zabezpieczen" : 3 prawa robotyki

code:
1. Robot nie może być niebezpieczny dla człowieka. 2. Robot musi być zawsze posłuszny człowiekowi, chyba że jest to sprzeczne z pierwszym prawem. 3. Robot musi chronic siebie, chyba że jest to sprzeczne z pierwszy, bądź/i drugim prawem

fabula ciekawa, duzo akcji, piekne audi jeżdżące na kulach (i nie bylo renderowane na kompie ) powoduje ze jest to A-must-see dla fanow s-f - dla pozostalych film wart obejzenia (w jak najlepszej wersji bo te nagrywane w kinie kamerką są fujowe )

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 11-09-2004 21:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

driada:

w 99% jestem pewien ze chodzi ci o stan przy mnie (stand by me). http://film.onet.pl/7737,film.html
em aj rajt? swoja droga, fajny film to byl.

ostatnimi czasy zwolnilem tempo, musialem nadrobic braki snu. trzy filmy poszly na rzut:

1) boskie jak diabli

hiszpanski film z penelope cruz i tym gostkiem od amores peros. opowiada o zacietym boju miedzy dwiema wyslanniczkami, z nieba i piekla o dusze boksera o imieniu many. film w wykonaniu mocno sredni, penelope sie tam za bardzo nie spisala a miala fajna role, bo kobity, ktora kiedys byla facetem. troche smaczkow wykorzystala jak chodzenie w typowy meski sposob, ogladanie sie za kobitkami, etc. ale duzo tez nie wykorzystala potencjalu tej roli. co do fabuly to o wiele milsze wrazenie na mnie wywarla. fajnie przedstawiona korelacja pierwiastka zlego i dobrego, gdzie jedno nie moze istniec bez drugiego. no i tekst w domysle lucyfera (bo koles inaczej sie zowal w filmie) typu: "a ja tylko wyzwolilem sie z jarzma despoty" cos w sobie ma, trzeba przyznac. oczywiscie do calego tego filmu trzeba podejsc z dystansem i nastawic sie na pogodna, inteligentna choc troche malo smieszna komedie obyczajowa.

2) opetanie (z k. beconem)

polaczenie ringu i szostego zmyslu jak zywe (choc powstalo przed tymi dwiema pozycjami wiec bynajmniej plagiatu tutaj nie zarzucam, tylko wskazuje na moim zdaniem duze podobienstwo). z szostego ma koncepcje widzenia zmarlych ludzi a z ringu postac glownej nieboszczki. wszystko na pograniczu profesjonalizmu a amatorki, ale efekt koncowy bynajmniej nie zraza. film przyjemny na wieczor, do obejrzenia jak juz sie nie ma pomyslow co obejrzec. tak wiec nie byl zly.

3) dowod zycia

historia na czyms tam oparta, nie pamietam na czym, jakies ksiazce, artykule czy czyms tam, w kazdym razie ma w sobie jakis pierwiastek historyczny. dotyczy negocjacji z porywaczami miedzynarodowymi. akcja zaczyna sie w czeczeni, wiec film na czasie. zbyt wiele filmow o negocjatorach nie widzialem bo tylko ten, "negocjatora" ze spacey i jacksonem no i animka "yugo". ale ze wszystkich tych pozycji (az 3 ) "dowod zycia" wydal mi sie najciekawszy, najbardziej profesjonalnie zrobiony. dobrze w roli swojej wygladal crow. niestety troche nie na miejscu wpleciono, w dodatku nie zbyt udanie i pobieznie bardzo a wiec w moim przekonaniu zbednie, watek romansu miedzy crowem a ryan. tak czy inaczej, film zrobiony z glowa, zdecydowanie mozna obejrzec choc nie powala oryginalnoscia.

wszystkie te film laczy to ze sa dobre, ale nie wspaniale oraz to, ze na wszystkich sie mile zaskoczylem bo przygotowany bylem na slabszy efekt. wszystkie ogladalem z "doskoku" lub w srodku "pracy ()" a jednak kazdy jakos tam mi sie spodobal i troche zaluje teraz, ze wiecej uwagi im nie poswiecilem. mozna spokojnie ogladac nie obawiajac sie refleksji "damn, stracony tylko czas".

oprocz tego byly jeszcze 3-4 filmy na nocnym seansie z kumplami i kumpelami, ale tam to juz nic wogole nie uwazalem na te filmy wiec nie bede sie na ich temat wypowiadal, niemniej spore wrazenie zrobil na mnie jeden tytul: "Ong-Bak: Muay Thai Warrior". sceny walki tam byly wypas i poczatkowa scena "wspinaczki na drzewo" przypominajaca mi nieco opcje wspolzawodnictwa na wyspach wielkanocnych w jakims tam kiedys ogladanym przezemnie filmie. no imo bomba. wiele akcji w stylu freestylowym j.chana, ale bardziej "zyciowych". no i styl walki kolesia miazgowal, napieprzal glownie z kolan i lokci. polecam szczegolnie scene walki z kolezka od "broni improwizowanej", imo bomba. o fabule wypowiem sie jak jeszcze raz, uwaznie obejrze ten fim.

Old Post 12-09-2004 00:09
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d
Ja, robot - (...) jest to A-must-see dla fanow s-f - dla pozostalych film wart obejzenia

Takze polecam! Nie jest to jakies ogromne dzielo na skale swiatowa ale film ciekawy i warty zobaczenia Jak zwykle efekty rulz

Old Post 12-09-2004 11:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

Wywiad z Wampirem - omgtehsex jakby to nie jeden gracz powiedzial, jeden z moich ulubionych filmow - skorzystalem z okazji i obejrzalem go kolejny raz bo dawali na tvn7 :> No mozna by tu pisac dlugo dlaczego film krotko mowiac wonzi :> wiec oszczedze juz smutow :> i goraco polecam

Old Post 12-09-2004 12:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Ja tam wolałem obejzec "Stan oblężenia" na TVP bo bez reklam

"Wywiad.." już kiedyś oglądałem i całkiem miły film :>

Old Post 12-09-2004 12:57
driada
Veteran (Ogre)

a dziś "requiem dla snu"... tylko raz to do tej pory obejrzałam, bałam się drugiego razu, ale dziś jednak sobie przypomnę. jedynka daje tez komedię woody'ego allena, a ja nadal niewiele wiem o jego filmach, więc tez mam zamiar obejrzeć.

krzysiek, dokładnie!!! znam już tytuł, to mi bardzo pomoże w poszukiwaniach, dzięki.

Old Post 12-09-2004 14:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil driada Kliknij tutaj by wysłać e-maila do driada Znajdź więcej post'ów przez  driada Dodaj driada do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać driada prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Takze polecam! Nie jest to jakies ogromne dzielo na skale swiatowa ale film ciekawy i warty zobaczenia Jak zwykle efekty rulz

Też polecam.
Film nie jest genialny, ale mile mnie zaskoczył. W miare dobra gra aktorska. Zupełnie innego filmu się spodziewałem.
Efekty są akurat.
No i te Audi.

Old Post 12-09-2004 20:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

Donnie Brasco - wreszcie obejrzalem. Przystawialem sie do tego filmu jak zyd do fuzji ale wreszcie sie udalo . Film fajowy, jednak troche wydluzony. Pierwsza godzinka ok, ale druga juz jest wydluzona. Klimacik jest. Ocena: 8+/10.

Old Post 12-09-2004 21:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

quote:
Napisane oryginalnie przez driada
a dziś "requiem dla snu"... tylko raz to do tej pory obejrzałam, bałam się drugiego razu, ale dziś jednak sobie przypomnę. jedynka daje tez komedię woody'ego allena, a ja nadal niewiele wiem o jego filmach, więc tez mam zamiar obejrzeć.

Dzieki za cynk :> Znowu obejrzalem i znowu mam spora depresje, znowu nie odpale quake przez najblizszy tydzien :< Ide skoczyc z mostu... (zartowalem, glan...)

Old Post 13-09-2004 11:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

Audi RSQ z filmu Ja, Robot: http://www.audi.com/com/en/experience/irobot/irobot.jsp mniam

a z filmow :

Total Recall - kolejna ekranizacja powiesci Philipa K. Dicka - nie wiem dlaczego ale imo jego powiesci wprosta sa przeznaczone do ekranizacji. fabula jest tak pokrecona ze nawet nie wiem jak ja strescic - no moze tak: glowny bohater (w tej roli pan gubernator Arnie) postanawia, poprzez wszczepienie wspomnien, odwiedzic Marsa - wszystko bylo by ok gdyby nie fakt ze nasz bohater juz tam kiedys byl tylko nie zdaje sobie z tego sprawy polecam :>

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 13-09-2004 11:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

nascar 3d

pierwszy raz bylem na filmie 3d w imaxie. myslalem ze to bedzie jakas kicha typu 3d w telewizji z zielono czerwonymi okularkami. a tu puszczaja spota imaxu siedze juz w okularach i lekki szok. no poprostu zajebioza. bardzo fajny efekt, siedzi sie daleko od ekranu a wszystko wydaje sie tak blisko, jak na wyciagniecie reki. co do samego filmu, wiadomo liczyly sie efekty a nie fabula. dobijal tylko dubbing polski a szkoda, bo narratorem w wersji oryginalnej byl k. sutherland. ciesze, sie jednak, ze to byl w sumie moj pierwszy film 3d a nie jakies galapagos czy podwodny swiat. swoja droga, chyba sie zakochalem w nascar, trzeba bedzie wreszcie kupic satelite sobie to obok japonskich stacji obczaje tez jakas z transmisjami z deytony i okolic. tak wiec panowie: start ur engines!

ed tv

pamietam, ze to miala byc konkurencja albo mialo "podpiac sie" pod sukces truman show. ja wiem... film niestety dlatego, ze po truman show no to niestety wturny. sama koncepcja tez jak dla mnie mniej pociagajaca, bo bardziej realistyczna, nie taka groteska przerysowana jak w trumanie. niewatpliwie duzym pozytywem jednak byla obsada. kazdy sie tam spisal: i harleson, ktory swietnie ostatnio grywa chamskich prostaczkow o dobrotliwym jednak sercu , i mcccostam no i elfman, jedna z moich ulubionych malo znanych aktorek (tuz obok helen hunt ) no i e. hurley z jej brytyjskim akcentem. moglaby mi czytywac bajki na dobranoc i lulac do cyca, wcale bym sie nie obrazil. tak wiec reasumujac: film nie byl zly, wrecz calkiem przyzwoity, ale to jednak nie truman, nawet pomimo tego, ze nie cierpie carreya.

nowe szaty krola

no super bajeczka. jedna z niewielu doruwnujaca shrekowi a moze nawet bijaca go. mlody sztur sie spisal, a czuc czesto podobna intonacje co u ojca w roli osla. no i ownujaca postac "bystrego" osilka - kronk. a wszystko w zwartej formie 1:15 minutowego seansu. bardzo mile, bardzo.

podsumowujac, byl to calkiem udany dzien filmowy i nie tylko.

Old Post 13-09-2004 23:55
OGO
niema mnie

quote:
nowe szaty krola

no super bajeczka. jedna z niewielu doruwnujaca shrekowi a moze nawet bijaca go. :) mlody sztur sie spisal, a czuc czesto podobna intonacje co u ojca w roli osla. :) no i ownujaca postac "bystrego" osilka - kronk. :) a wszystko w zwartej formie 1:15 minutowego seansu. bardzo mile, bardzo.

podsumowujac, byl to calkiem udany dzien filmowy i nie tylko. :)

Wg mnie przebija szreka i to o 2 długości.

Old Post 14-09-2004 00:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
driada
Veteran (Ogre)

tylko dlatego, ze jestes uprzedzony, dead.

das boot - znowu. ten smiszny amerykański "U - 571" w porównaniu z tym filmem się chowa.

Old Post 14-09-2004 18:59
t0d
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez driada
das boot - znowu. ten smiszny amerykański "U - 571" w porównaniu z tym filmem się chowa.

potwierdzam i rowniez polecam Okret

Old Post 14-09-2004 19:03
rcube
KOSZ

17 wrzesnia wchodzi do kin Hellboy Widzial ktos ?

Old Post 14-09-2004 20:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Widział, DVD rip Ac3 i się podobał.

Old Post 14-09-2004 20:43
out
Guest

wole spider-mana.

Old Post 14-09-2004 20:51
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

AvP - film jebitnie dla fanatykow. dla innych nudny, przewidywalny momentami zabawny.. nie ma co.. 1,5h w plecy.. mi sie nie podobal oprocz kilku scen.

Old Post 15-09-2004 02:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Anouaar
Guest

Hellboy - byl git. ;D

Old Post 15-09-2004 07:22
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

potwierdzam - ale czuje sie jakis taki niedosyt...

Old Post 15-09-2004 12:19
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:14.    Strony (41): « First ... « 14 15 [16] 17 18 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions