Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Filmy
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (41): « First ... « 15 16 [17] 18 19 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
rcube
KOSZ

a podobno to bylo inaczej w filmie niz w komiksie tzn: Hellboy zostal jakos wyszkolony przez faszystow a dopiero potem przeszedl na strone dobra a nie ze odrazu go machneli niemcom kto czytal komiks?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 15-09-2004 12:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Anouaar
Guest

Trzeba bedzie spytac Bizonka, on ma w koncu w avanie pysk Hellboy'a. Bizonek, co wiesz na ten temat?

Old Post 15-09-2004 15:17
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

wiem że nie czytałem komisku, ale to nadrobie.
Resident Evil Apocalypse - Mila Jovovich jako Alice. Ogornie rozpierducha, akcja, całkiem fajna fabuła, i zakończenie które zapowiada 3 cześć.

Old Post 15-09-2004 20:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Przestancie ogladac jakies nedznej jakosci kopie . Tak ciezko poczekac na DVDripa(screenera) lub dobry TC ??

Wiem, powtarzam sie

Old Post 15-09-2004 21:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

to była całkiem niezła kopia ( jak na TS )

Old Post 16-09-2004 07:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

bond: swiat to za malo

nie wiem czemu, ten bond akurat mnie wczesniej ominal, jakies niedopatrzenie z mojej strony. nie jestem fanem bonda, tak samo jak nie jestem fanem matrixa, lotra, star wars, obcego, god fathera i innych tego typu sag/"filmow kultowych". tak sobie je tylko ogladam, bo wszyscy ogladaja to zebym mial o czym prawic przy piwku i grillu jak podejma temat. ten bond zupelnie niczym nie rozni sie od innych jak dla mnie. no moze jedynie tym, ze zagrala w nim sophie marceau - kobieta jak sie patrzy. zadna lala z ustami jak potwor (denise richards), zadna kobieta kot (halle berry) tylko prawdziwa kobieta o niezaprzeczalnej urodzie, dystyngowana, ktora nawet w dziadoskiej roli jednej z kobiet j. bonda miala jedna z ciekawszych, glebszych postaci tej sagi.

gdy zapada zmrok

boshe! kolejny horror, i znowu przysypialem. w dodatku taka komiczny pomysl na fabule ze nie wiadomo czy sie smiac czy plakac. otoz nie wiem czy wszyscy znacie bajke amerykanska o wrozce co podmienia mleczniaki dzieci na pieniazki. no to tutaj wrozke przerobili na upior i zrobili z tego horror. normalnie poraaazkaaa. :/ szkoda sie wiecej o tym rozpisywac, omijac szerokim lukiem.

no i zmeczylem kolejna trylogie. tym razem matrix i, matrix ii oraz matrix iii obejrzane z rzedu. jakos szybciej zleciala niz lotr. moze dlatego ze krotsza o 2 h prawie, moze dlatego, ze wiecej w niej akcji. tak czy siak tez wszyscy znaja fabula i maja juz zdanie na temat tej (tych) pozycji.

Old Post 16-09-2004 17:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
driada
Veteran (Ogre)

dawn of the dead, ja nie mogę, czemu się dałam na to namówić... taka komedia w sumie. choć odrobinę bardziej skomplikowana, niz house of the dead. odrobinę. troszkę wyższy poziom prostactwa.
dzis ząbki sobie ostrzę na "warszawę"

Old Post 16-09-2004 18:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil driada Kliknij tutaj by wysłać e-maila do driada Znajdź więcej post'ów przez  driada Dodaj driada do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać driada prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Cali
słodki chłopak :]

Czekajac na Resident Evil i AvP ...

Old Post 16-09-2004 21:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cali Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Cali Znajdź więcej post'ów przez  Cali Dodaj Cali do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cali prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Cali
Czekajac na Resident Evil i AvP ...

Czyli dwa stolce akcji

Old Post 16-09-2004 22:19
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
driada
Veteran (Ogre)

a ja wczoraj obejrzałam na wielkim ekranie "pulp fiction". niesamowite, ile ten film nabiera wyrazu, gdy się go ogląda w kinie. teksty znane na pamięć nagle zaskakują tak, jakby były nowe. i te resztki mózgu we włosach samuela l.jacksona! cudeńko, mmm....

Old Post 18-09-2004 10:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil driada Kliknij tutaj by wysłać e-maila do driada Znajdź więcej post'ów przez  driada Dodaj driada do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać driada prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

Jason zdobywa Manhatan - omijać z daleka, nudny, wtórny (8 czesc :O ), momentami zbyt komediowy jak na horror (Piatek trzynastego I szonci )

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 18-09-2004 10:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

Ocean`s eleven, Nawrot depresji gangstera:

Lajtowe kino dla calej rodziny :< (tak, nie mialem co robic w piatkowy wieczor i ogladalem hbo :< )

Old Post 18-09-2004 13:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
driada
Veteran (Ogre)

"ja, robot". nie tak źle, jak myślałam. bałam się bardzo, że spieprzą sprawę. oczywiście, w filmach tego typu zawsze widać konflikt, czy twórcy chcieliby sie skupic na egzystencjalnych rozterkach i psychologizmie, czy tez na efektach specjalnych zapierających dech w piersiach. i potem wychodzi taki dziwny mix. osobiście uwazam, ze film by wiele zyskał, gdyby sobie parę scen z szybkimi samochodami odpuścili, ale wtedy pewnie nikt by nie poszedł do kina, ech. ciut mnie zirytowała ta mesjańska końcówka, ale ogólnie wątki wolnej woli, etc całkiem sensowne. bardzo intrygujący jest problem emocji. u człowieka są one bardzo, hm... biologiczne, zalezą od dośc prymitywnych układów, i w sumie wyzsze funkcje mózgowe są wobec nich wtórne. a u robotów na odwrót, emocje sie wykształcają na bazie tych wyzszych funkcji. ciekawe, nie?

Old Post 18-09-2004 14:09
Atari
Elite (Fiend)

film sredni strasznie efekciarski w. smith strasznie sie wozi ze swoim cool a te 'egzystencjonalne rozterki' splynely po mnie jak po kaczce pewnie dlatego ze przysypialem. i jeszcze te reklamy converse i audi - zenada

Old Post 18-09-2004 22:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Atari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Atari Znajdź więcej post'ów przez  Atari Dodaj Atari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Atari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

lepiej pozno niz pozniej

drugie podejscie, za pierwszym przysnalem ale nie dlatego, ze taki nudny tylko ze zmeczenia dziennego. slyszalem wszedzie wszech i wobec, ze swietny film i ze wogole ahy i ohy, ze najlepsza "komedia roamntyczna" roku. no coosh, jak to ladnie ujal atari "splynelo po mnie". bez kitu. fabula zupelnie nie innowacyjna ani nie interesujaca, wiekszosc tekstow pomijajac fakt, ze nawet jak na romantyczny film za cukierkowych to jeszcze jakis takich sztucznych za bardzo. niektore watki polubownie uchwycone, bez rozwiniecia, zupelnie zbedne tworzyly tylko niedosyt. aktorstwo no jak to u starych wygow, dobre (choc nie porywajace). podejrzewam, ze praca na planie dla takiego pana nicolsona czy pani keaton to byla kolejna fajna zabawa za ktora zgarneli gruby szmal a szary czlowiek tylko dostaje wtedy piany w ustach lub spuszcza po sobie uszy (nie wieze ze wszyscy tu jestescie wyzbyci syndromu "psa ogrodnika" ). inna bajka to pan kijanka reaves. za duzo sie bawil w matrixa i przez jak sadze pare najblizszych filmow nie wyzbedzie sie nawykow z tej trylogii. w tym filmie sweitnie to bylo widac, jak np. podawal telefon albo zegnal harryego przed wsiasciem do taksowki. a na koniec zeby bylo inaczej jak zwykle - najgorsze. czyli teksty. byly nie smieszne. mozna by je wiec niby byloby podpiac do lightowego humoru, ale jakos tam tez mi nie pasil. byly takie nijakie. zawieszone w prozni. inna bajka tlumaczenie (napisy) na dvd oficjalnym. tez makabra, zle przygotowana i wiele kontekstu zatracone przez to. podsumowujac film moim zdaniem moze sie tylko podobac, jesli jestesmy po milym dniu, udanym, idziemy do kina z bliska nam osoba i bardziej niz filmem zachwycamy sie nia. wtedy resztki naszego mozgu, niepochloniete taze osoba karmione moga byc z wystarczajaca satysfakcja tym filmem.

Old Post 18-09-2004 23:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
driada
Veteran (Ogre)

komedią romantyczną roku jest 'love actually". reszta to przesłodzone cukiereczki.
wczoraj "powrót do howard's end", głównie dla obsady, bo dobrze ich zobaczyć razem w akcji - anthony hopkins, emma thompson i helena bohnam - carter. lubię angielskie filmy, mają tam czas na spokojną refleksję i szczegóły. ale oczywiście, trzeba lubić po pierwsze - stare domy, po drugie filmy kostiumowe.

Old Post 20-09-2004 09:49
[FPP]Fausto

Co tam na hbo ciag dalszy -
Cena honoru (the four feathers) - kino powazne, rezyser nieamerykanski, film dosc ciekawy. Przede wszystkim ze watek niecodzienny - o expansji imperium brytyjskiego, a dokladniej o tym co przezywal jeden z oficerow. Ciekawie sie oglada, tak na oko 7/10.

Old Post 20-09-2004 13:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Onion

Cool

AvP
Film typowo dla fanow Predatora i Obcego. Momentami mialem wrazenia jakby z fabula poszli na skroty(m.in. czas od momentu zainfekowaia przez obcego do wyklucia jest jakis krotki). Czasem ma sie watpliwosci czy to napewno nie jest komedia. Mnie jako wielbicielowi Alienow film sie nawet podobal, ale jest to kolejny w ostatnim czasie film w trailerze ktorego zawatro wszystko co jest watre obejrzenia. Jesli ktos nie jest fanem "pasazerow nostromo " i "drapieznikow" to zapewne nie bedzie tej pozycji ogladal wiecej niz jeden raz.

Szkola uczuc( A walk to remember)
Kolejna amerykanska komedia romantyczna w ktorej zly chlopak zako****e sie w dobrej dziewczynie i dla niej zmienia sie w grzecznego kochajacego romantyka. Film pomimo tak typowego scenariusza( jest kilka zaskakujacych szczegolow) oglada sie bardzo milo. Idealny do ogladania z kobieta. Mezczyzni beda zadowoleni z jednej sceny w ktorej urocza glowna bohaterka spiewa rownie urocza piosenke. Polecam.

Old Post 20-09-2004 20:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Onion Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Onion Znajdź więcej post'ów przez  Onion Dodaj Onion do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Onion prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
driada
Veteran (Ogre)

eee, mnie jakoś "cena honoru" nie przekonała.... i czy w kazdym filmie o afryce musi być jakiś murzyn, który jest mądry mądrością plemienną i uzdrawia ciało oraz duszę?? za to zdjęcia w tym filmie były powalające, doskonałe, np ten atak na angielski czworobok, w piasku - no, miodzio.

donnie darko - uffff.... jestem pod wielkim wrazeniem. nawet ogo raz na jakis czas ogląda dobre rzeczy, i to własnie jedna z nich.
CZAS - to głównie mnie absorbowało... czas i problem przeznaczenia, jakiejś określonej dokładnie przyszłości, do której wiodą ludzi różne siły. można się naprawdę zagłębic w metafizykę przy tym filmie. muzyka milutka, i swietne poboczne wątki, szczególnie - za racji mojego mam nadzieję przyszłego zawodu - hipnoterapia i ten nawiedzony terapeuta. aktor który grał donnie'go odwalił kawał dobrej roboty, był tak własnie otępiały jak ludzie przyjmujący jakies leki, był naprawdę przekonujący.

Old Post 21-09-2004 15:45
[FPP]krzysiek
w's'kendo

quote:
Napisane oryginalnie przez driada
(...)za racji mojego mam nadzieję przyszłego zawodu - hipnoterapia(...)

ze jak? rozwin ta mysl bo mnie zaintrygowalas.

Old Post 21-09-2004 22:53
OGO
niema mnie

I-Robot - spierdzielony fajny pomysł. Dlaczego, powiedzcie mi, dlaczego filmy w zdecydowanej większości mają wymuszony happy end, wciśnięty do filmu totalnie łamiąc jego konwencję i sztucznie go łagodząc? Końcówka powinna być zupełnie inna. Ludzkość budzi się za późno i apokaliptyczne zakończenie dające na myśl Terminatora. Ludzie uwięzieni w domach wymordowani, nieliczni co się zaczęli oriętować oraz pokonali wroga we własnym domu tworzą podziemie. Więcej walk ludzi z maszynami, walki z góry skazanej na przegranie w "konwencjonalny" sposób. Bleh, film średni a końcówka go zrujnowała. Niestety wymagam czegoś więcej od filmu. I w paru momentach kamerę bym inaczej poprowadził.

ps: czy roboty muszą być skonstruowane dokładnie jak człowiek? Tzn głowa ma być najważniejsza i zarazem strasznie krucha? Nie lepiej całe serce maszyny zaszyć w jakimś kompletnie dogłębnym i solidnie opancerzonym miejscu? A sceny typui skręcenie karku robotowi to powodowały śmiech.

Troy - padaka, szkoda gadać.

Brother Bear - fajo bajka, łosie górą. Idzie się pośmiać i wzruszyć się.

Ong Bak - Bruce Lee to przeżytek ... Nie wspominając o pseudo idolach pokoju Van Damme

Shaun of the Dead - znakomita parodia różnorakich filmów o zombie w czysto brytyjskim wykonaniu.

The Day After Tommorow - NUUUUDA i kompletny brak fabuły.

jakieśtam filmy jeszcze widziałem ale nie pamietam ich (sic!)

Old Post 22-09-2004 00:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

quote:
Napisane oryginalnie przez OGO

[b]I-Robot

w tym konkretnym przypadku akurat tak musialo byc bo film jest na podstawie knigi asimova, jednego z nielicznych futurystow, ktorzy sa za tym, ze maszyny i ludzie moga wspolnie koegzystowac. ale co do wiekszosci happy endow to idzie sie zgodzic. a wizja tego filmu jaka przedstawiles to przeciez tlo fabuly matrixa.

Brother Bear

na dvd jeszcze jest potezny dodatek "komentarze losi", ktory jest jeszcze smieszniejszy od samego filmu, total ownage.

Ong Bak

popieram w 100%. kolo od rzucania przedmiotami wymiatal (w przenosni i doslownie ). ale o tym chyba juz pisalem...

Old Post 22-09-2004 07:35
OGO
niema mnie

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]krzysiek
I-Robot
w tym konkretnym przypadku akurat tak musialo byc bo film jest na podstawie knigi asimova, jednego z nielicznych futurystow, ktorzy sa za tym, ze maszyny i ludzie moga wspolnie koegzystowac. ale co do wiekszosci happy endow to idzie sie zgodzic. a wizja tego filmu jaka przedstawiles to przeciez tlo fabuly matrixa. :)i i doslownie :P). ale o tym chyba juz pisalem...

Wiem, ale patrze na film jako osoba, która nie czytała książki i nie ma pojecią o twórczości tego autora. Pomysł fajny ale bym upiększył właśnie po swojemu. Matrixowo bym zrobił racja, ale bez będnych efektów specjalnych, pokazanie mordowania ludzi przez maszyny i bezcelowość walki oraz bezsilność ludzi wobec maszyn w sposób jaknajbardziej brutalny. Śni mi się film typowo wojenny i "realistyczny" pokazujący z maxymalnym realizmem i brutalnością te zdażenia. W reżyserii Scott`a lub Kubrick`a.

Old Post 22-09-2004 10:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Fausto

:J

@driada: no to sa te elementy, ktorych nie dalo sie chyba uniknac w obecnym moviemakingu :> W ogole caly watek z tym murzynem imho o kant dupy potluc, a film patrzac na to, wyglada jak promurzynski. Ale jakby spojrzec na to z innej strony, ze strony relacji anglikow miedzy nimi samymi, to jest zadowalajacy.

Flash point (punkt zapalny) - znowu puscili na HBO - jest calkiem mily, glownie dlatego, ze na poczatku ma sie wrazenie ze co innego zupelnie bedzie tematem filmu, natomiast glowny watek rozwija sie w zupelnie inna strone, a konczy sie z idealnym niedopowiedzeniem i wlasciwie dosc zaskakujaco. No i zdjecia i realizacja sa na bardzo wysokim imho poziomie.

Karate kid 4 (wtf omb :E) w sumie ogladalem dla przypalu, bo i panienka nie w moim typie, ale podobaly mi sie zblizenia jak miala ciasna koszulke i biegla... :J

Old Post 22-09-2004 11:17
driada
Veteran (Ogre)

krzysiek, studiuję psychologię. nie bardzo wierzę w hipnozę, a w stanach wszyscy w nią wierza, więc mnie kręci sam temat.

tomasz, te roboty nie mogły mieć innej budowy. one miały przypominac ludzi, o to właasnie chodzi w tym całym dylemacie - ludzie tworzą na tyle skomplikowane systemy, ze zaczynają one być nieprzewidywalne, miałam to na kognitywistyce, zachodzi podejrzenie, ze te sztuczne twory mają własną osobowość, ze odczuwają swoją odrębność - i potem się pojawia całe to chrzanienie o duszy. wszystko razem jest cholernie ciekawe. pewnie, że mozna by zrobic super ekstra pralkę, która wygląda jak pralka, ale i tak poziom jej skomplikowania powoduje, ze zaczyna ona generowac samodzielne myśli. dylemat masz ten sam, ale cię smieszy, bo myśląca pralka jest zabawna, pralka która chce miec dzieci i pralka która się boi rozmontowania. humanoidalny kształt robotów ma cię, tomuś, pobudzić do myślenia nad swoją własną duszą, nad granicami mozliwości ludzkich, etc, etc.

kurczę, chyba sobie przypomnę blade runnera dzisiaj. sama się nakręciłam

oldboy - to na podstawie mangi, a nie wiecie, czy ktoś zrobił anime może? mam wrazenie, ze ten film byłby powalający, gdyby był narysowany, oczyma duszy widziałam już te sceny walki, mmm....

Old Post 22-09-2004 18:57
OGO
niema mnie

quote:
Napisane oryginalnie przez driada
tomasz, te roboty nie mogły mieć innej budowy. one miały przypominac ludzi, o to właasnie chodzi w tym całym dylemacie - ludzie tworzą na tyle skomplikowane systemy, ze zaczynają one być nieprzewidywalne, miałam to na kognitywistyce, zachodzi podejrzenie, ze te sztuczne twory mają własną osobowość, ze odczuwają swoją odrębność - i potem się pojawia całe to chrzanienie o duszy. wszystko razem jest cholernie ciekawe. pewnie, że mozna by zrobic super ekstra pralkę, która wygląda jak pralka, ale i tak poziom jej skomplikowania powoduje, ze zaczyna ona generowac samodzielne myśli. dylemat masz ten sam, ale cię smieszy, bo myśląca pralka jest zabawna, pralka która chce miec dzieci i pralka która się boi rozmontowania. humanoidalny kształt robotów ma cię, tomuś, pobudzić do myślenia nad swoją własną duszą, nad granicami mozliwości ludzkich, etc, etc.

Ja o jednym Ty o drugim. Ja nie mówię o duszy, o "uczuciach" maszyn, tylko o ich konstrukcji, ze poprawiłbym ją w stosunku do umiejscowienia ważnych elementów w naszym ciele.

Old Post 22-09-2004 19:51
AlieneK
KOSZ

Dzisiaj o 22 na Ale Kino leci "Robak".
Oglądałem kawałek tego filmu i był całkiem miły.

Old Post 22-09-2004 20:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

quote:
a wizja tego filmu jaka przedstawiles to przeciez tlo fabuly matrixa.

quote:
napisane przez OGa
Matrixowo bym zrobił racja, ale bez będnych efektów specjalnych, pokazanie mordowania ludzi przez maszyny i bezcelowość walki oraz bezsilność ludzi wobec maszyn w sposób jaknajbardziej brutalny.

Polecam Animatrix The Second Renaissance jest dokładnie tak jak napisałeś thomziee.

Old Post 22-09-2004 20:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

wiec tak:

blue crash

hawaje, surfing i panienki w bikini. i to tyle co przedstawiono w zasadzie w tym filmie. jasne, ze sie wysilili o jakas tam fabule co akurat z racji jej marnosci mi zwisalo. film obejrzalem tylko dla "widokow", ktore byly miodzio. musze, ale to MUSZE kiedys skosztowac tego czegos co sie zowie surfingiem. jak dla mnie wydaje sie bardziej atrakcyjny niz np. windsurf czy kite'y (bez urazy maslav ) a to z dwoch powodow. pierwszy glebszy: jest to "sport" zredukowany od strony technicznej do minimum co bardzo mi sie podoba. dzieki temu jest klarowny. drugi powod bardziej prozaiczny: jest to sport nie dostepny w zasadzie w polsce a wiec na zasadzie zakazanego owocu bardziej rajcuje. dodatki na filmie tez warte uwagi: wywrotki, masa ujec, ktore nie weszly do filmu a sa bardzo dobre i ciekawe. to tyle o tym filmie. czyli taka zbitka milych obrazow, z fabula, w ktora lepiej sie nie zaglebiac bo nie ma w co, najlepiej puscic ja miedzy uszami.

z piatku na sobote ("where the wind blows" bodajze)

jakiegos tam rezysera debiut. zaintrygowal mnie ze wzgledu na muze: herbie hanckock, yazoo, charles mingus i inni z plejady alternatywnej muzy klubowej i nie tylko. pod tym wzgledem sie nie zawiodlem. film w koncepcji nieco przypominajacej human traffic. dzieje sie w antwerpii a wiec belgia, jezykiem przewodnim jest flamandzki, procz niego rowniez francuzki offcorz no i czasem wplataja angielszczyzne. generalnie film nie ma fabuly. jest jakies tam niby tlo, wszyscy bohaterowie okazuje sie ze sie wkoncu znaja lub poznaja na imprezie kulminacyjnej ale jakiegos tam watku przewodniego ciezko sie doszukac. tak jakby zrobic film o wyjetych dwoch dniach i jednej nocy z zycia roznych ludzi: mamy i nauczyciela, bylego rektora powazanego, i jakis punkowcow lat 80tych , i jakis dj, jakis wlasciciel galerii malarskiej i szalony chemik. ogolnie caly przekroj przez rozne nietypowe postacie. najwiekszym wymiataczem jest kolezka, ktory urwal sie chyba z lat 70tych, w srodowsiku tamtych czasow znany byl jako "imprezowicz doskonaly" i ma ta zdolnosc, ze wszedzie gdzie sie pojawi tam zaraz zaczyna wiac wiatr, powiew wolnosci. w filmie mozna doszukiwac sie alegorii do beneluxowego spoleczenstwa, jego degeneracji spowodowanej rozwiazloscia etyczna, jednakze co ciekawe, myslalem ze zakonczy sie pesymistycznie i bedzie wyraznym potepieniem tego spoleczenstwa. a tu rezyser, moim zdaniem dosc ciekawie i calkiem slusznie film sfinalizowal rokujacym optymistycznie zakonczeniem... a wlasciwie brakiem zakonczenia. wszystkie watki kazdego z boahaterow urywaja sie nagle ale w takim momencie, ktory wskazuje na to, ze jednak wszystko bedzie dobrze, jakos sie ulozy. i tak mozna zinterpretowac rowniez przyszlosc beneluxu. te kraje jak holandia czy belgia zawsze byly az za bardzo postepowe i wyzwolencze ale jednak jakos swoim torem sie toczyly przez te wszystkie wieki. dlatego pomimo nie da sie zaprzeczyc, ze slusznych alertow zwiazanych z aborcja, legalizacja miekkich dragow czy eutanazja moze wcale nie skonczyc sie to tak tragicznie jak caly swiat trabi. film fajny, warty obejrzenia i wsluchania sie w muze.

kod: reguly gry

francuski film gangsterski. mowiac francuzki coraz czesciej, tak jak w tym wlasnie przypadku, mamy do czynienia wlasciwie z arabskim filmem. toczy sie on wokol mniejszosci arabskich, zydowskich i cyganskich. jedna z glownych rol znowu zagral samy nacceri czy jak sie tam pisze gostka od taxi i, ii oraz iii (gral taksowkarza ). sam film raczej mierny. no chyba mierny, chyba ponizej sredniej. a moze jestem za surowy, ale nie wydaje mi sie. jak sie komus chce niech sam oceni, ale sadze ze przyzna mi racje. cala akcja przewidywalna, efekty specjalne marne, klimat gangsterski spitolony. mam wrazenie zmarnowanego wieczoru.

a jutro "gwiazdor". mam nadzieje, tylko ze nie bedzie w tym filmie za duzo muzy "ich troje" bo chyba nie przetrzymam. ehhh ciekawosc pierwszy stopien do piekla.

Old Post 22-09-2004 22:06
MaslaV
koduję bezwzrokowo

quote:
a jutro "gwiazdor". mam nadzieje, tylko ze nie bedzie w tym filmie za duzo muzy "ich troje" bo chyba nie przetrzymam. ehhh ciekawosc pierwszy stopien do piekla.

Nudy. Sam nie przepadam ze zespołem ale byłem nastawiony na ciekawy dokument. Niestety z ekranu wieje nudą. Przez 50% czasu Wiśniewski opowiada o swojej rodzinie, naprawdę nic ciekawego. Latkowskiego zdecydowanie polecam Nakręceni - czyli show biznes po polsku.

Old Post 22-09-2004 23:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:02.    Strony (41): « First ... « 15 16 [17] 18 19 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions