Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake III Arena > cpma vs. osp
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (4): « 1 [2] 3 4 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

Totem6 widac ze malo grasz w q3 albo dopiero zaczynasz , Osp to przedewszystkim VQ3 a cpma to cpma to jest bardzo wielka roznica , jezeli nawet weszles na serwery postawione na osp z wlaczonym ProMode to i tak to jest gowno warte Osp ma stary kod promoda niezmieniany od dluzszego okresu co innego cpma 1.1 . Pograj dluzej przekonasz sie odczujesz napewno roznice

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 14-04-2003 15:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
pozatym popatrz na usa...kto tam najlepiej wymiata w cpma (poza aphaleonem)? mastahy vq3 zero4 i daler...

No chyba jednak nie baudzo. ZeRo4 wcale tak nie wymiata, Daler teraz juz wogole w CPMA nie gra. Latem zeszlego roku wymiatali, bo i owczesny poziom CPMA w USA nie byl zbyt wysoki. Pozniej kiedy full nowych graczy zaczelo sie pojawiac na serwerach to juz tak latwo tym ludziom od VQ3 nie szlo.

quote:
[B}a z kolei kolejny przyklad fetter i jego podboje europejskie -> lol. w cpm byl najlepszy na swiecie za dni swojej swietnosci a w vq3 jest prawie nikim imho[/B]

Nawet gdyby gral na VQ3 dluzej to nic by mu nie wyszlo. Po prostu pomiedzy polskim a swiatowym skillem jest duza roznica.

quote:
to dowodzi ze vq3 -> cpma latwo sie przeniesc a z cpma -> vq3 juz nie bardzo

Wczesniej podales przyklad Daler'a. Teraz ci powiem, ze Daler zajal drugie miejsce na QuakeCon 2002 w czasie, gdy najwiecej swojej uwagi poswiecal wlasnie CPMA... I za kazdym razem podkreslal, ze to wlasnie CPMA dalo mu skill umozliwiajacy zajscie tak daleko.

Wiec twoja teoria sie troche psuje tutaj

quote:
Martin:
teraz popatrz na naszego matr0xa ktory jednak jest jednym z najlepszych graczy cpma na swiecie jak latwo udalo mu sie wygrac elimki do wcg i wiele turniei vq3

Jeden drobny szczegol - te wszystkie turnieje VQ3 rozgrywaly sie w Polsce, gral przeciwko polskim graczom. Jakos na finalach WCG w Korei juz mu tak nie poszlo latwo

VQ3 jest fajne. Jakis czas temu, na nocce fhn pogralem sobie troche VQ3 z da-honiton'em (jest podlaczony lanem do Mephisto cafe ). I choc dostawalem w dupe az sie kurzylo, to musze przyznac ze fajnie sie gralo. W pewnej chwili nawet prowadzilem z nim na pro-q3t4 Tak, ze moglem wygrac nawet, ale chlopaki z klanu zaczeli grac timy to szybko do nich sie podlaczylem (w polowie meczu z honitonem).

Ale gralo sie calkime przyjemnie - duzo myslenia, skradania sie. VQ3 w wykonaniu dobrych graczy jest swietny moim zdaniem. Najlepiej pisal kiedys o tym Hoony na forum CH-Network - porownywal wtedy styl gry Rosjan do szachow. Mila odmiana od ciaglego naparzania w CPMA Tylko, ze strasznie sie meczylem z tym movingiem, brakiem kontroli lotu, etc... Po trzech meczach bylem wyczerpany praktycznie. A jak odpalilem CPMA to takie rozluznienie, wszystko bylo jak po staremu, czulem sie wolny

Old Post 14-04-2003 16:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Q
co wy tu ***** mowicie?? jak wogole mozna grac bez fatraila?! ludu czy wam sie zupelnie ********************************** w tych glowach ??

No ja gram bez...

Old Post 14-04-2003 18:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Totem6
Master (Spawn)

quote:
Napisane oryginalnie przez MAr-n
Totem6 widac ze malo grasz w q3 albo dopiero zaczynasz , Osp to przedewszystkim VQ3 a cpma to cpma to jest bardzo wielka roznica , jezeli nawet weszles na serwery postawione na osp z wlaczonym ProMode to i tak to jest gowno warte Osp ma stary kod promoda niezmieniany od dluzszego okresu co innego cpma 1.1 . Pograj dluzej przekonasz sie odczujesz napewno roznice

Ops ma promode ? ;/ czyli osp ma cmpa a cpma to inny mod do q3 qrw. jasniej !
a tak pozatym nie odpowiadajcie bo i tak nic wiecej nie iwem a te długie wasze posty to nie czytam bo wogole to nie na temat

Old Post 14-04-2003 19:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Totem6 Znajdź więcej post'ów przez  Totem6 Dodaj Totem6 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Totem6 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

sweep nie wiem jak jest teraz...nie interesuje sie juz q3 na powaznie od dluzszego czasu.

jezeli z4 i dalerowi udalo sie kiedys wybic na scenie promode to dzieki czemu? dzieki skillowi jaki dalo im vq3...a teraz pokaz mi gracza ktoremu udalo sie wybic na scenie vq3 dzieki skillowi z promode'a, prubowal fetter, nie wyszlo...prubowal matr0x, nie wyszlo...ktos jeszcze?

Old Post 14-04-2003 20:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

quote:
Napisane oryginalnie przez Totem6
Ops ma promode ? ;/ czyli osp ma cmpa a cpma to inny mod do q3 qrw. jasniej !
a tak pozatym nie odpowiadajcie bo i tak nic wiecej nie iwem a te długie wasze posty to nie czytam bo wogole to nie na temat

Widze ze trzeba tlumaczyc od podstaw

Q3 - zajefajna gra inaczej nazywany vq3 - czysciutki klejk bez zadnych bajerow

Osp - mod do q3 to samo co vq3 tylko ze ma wiecej bajerow umozliwajacych lepsze sterowanie serwerem i graniem , Osp posiada takze wbudowany promode (czyli cpma) ktory jest dosyc ubogi bo jego kod nie byl zmieniany od dawna , czyli to nie jest prawdziwe promode

CPMA - mod do q3 ktory zmienia wszystko co dotyczy vq3 , inna fizyka ruchu , szybsza zmiana broni , szybsze strzaly z raila

(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 14-04-2003 21:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

quote:

Wybacz, ale te długie posty są bardzo ciekawe. Dzięki twoim pytaniom mamy tutaj fajny topic.
Co jakiś czas pojawiają się również odpowiedzi na twoje pytania. Zresztą na dobrą sprawę to wszystkie powyższe posty są odpowiedzią dla ciebie.
Odpowiedź na pytanie jaka jest różnica między vq3, osp i cpma oprócz suchego stwierdzenia - szybkością i fizyką - musi być podparta esencją quake'a, czyli wrażeniami z gry i rozwojem tych najbardziej znanych graczy.

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 15-04-2003 08:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Totem6
Master (Spawn)

quote:
Napisane oryginalnie przez MAr-n
Q3 - zajefajna gra inaczej nazywany vq3 - czysciutki klejk bez zadnych bajerow

Taaaaak? a tutaj mi ktoś mowil ze vq3 to vanilia q3 czyli ops...
ech nic nie rozmumiem

Old Post 15-04-2003 10:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Totem6 Znajdź więcej post'ów przez  Totem6 Dodaj Totem6 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Totem6 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

kur... ja juz nie mam sil do ciebie czlowieku !!!!! czytaj !!!!!!!

Q3 to vq3 !!!!!! bo taka ma fizyke gry i tak jest nazywany
OSP to mod do q3 z jego fizyka czyli urwa vq3 !!!!
CPMA to mod do q3 - promode inna fizyka , inna gra ??
boze pisze to juz od poczatku ile mozna , czytanie nie boli

Nie gra sie juz w zwyklego q3 gra sie albo na jego modach albo wogle czyli OSP (VQ3) , CPMA(PROMODE) , RA3(ROCKET ARENA)

Poczytaj sobie ten topic

(...)

Old Post 15-04-2003 11:11
imbaczek
Skilled (Knight)

quote:
Taaaaak? a tutaj mi ktoś mowil ze vq3 to vanilia q3 czyli ops...
ech nic nie rozmumiem

Nie wiem, czego tu nie rozumieć, ale ku klaryfikacji coś wysmaruję.

Rozróżniamy w tym wątku dwie różne rzeczy, które Tobie mieszają się w jedną:
- fizykę,
- moda.

Q3 prosto z płytki (+najświeższy pacz) to tak naprawdę mod umieszczony w katalogu baseq3 (katalog jednakże jest trakowony w specjalny sposób.) Fizyka i zasady w tym podstawowym q3 nazywają się wspólnie vanilla q3 (vq3.) OSP implementuje tą właśnie fizykę bez żadnych zmian (w praktyce to nie jest dobrze, bo fizyka zależy bardzo od mocy twojego komputera, przy okazji pozdrowienia dla wszystkich, którzy zawsze głosują na nie przy /callvote pmove 1 , czyli de facto zdobywają przewagę nad przeciwnikiem ze względu na tylko i wyłącznie swój kopmuter.) Ale OSP ma również do wyboru fizykę ProModedową - /callvote promode 1 - lecz jest ona bardzo z tyłu w stosunku do tej standardowo używanej przez CPMA. Nawiasem mówiąc w CPMA możesz włączyć zasady zbliżone do vq3 (/callvote promode 0), aczkolwiek różniące się w kilku bardzo ważnych miejscach. (Przy okazji, w najnowszym CPMA fizyka ruchu nie zależy od Twojej maszyny, na co wszyscy posiadacze kompów wyciągających 125 fps gdziekolwiek kiedykolwiek teraz bluzgają, bo nagle się okazało, że nie potrafią skakać )

Old Post 15-04-2003 11:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil imbaczek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do imbaczek Znajdź więcej post'ów przez  imbaczek Dodaj imbaczek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać imbaczek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

Boze... ale sie produkujecie zostawcie goscia z wlasnymi przemysleniami.

A jak nie rozumie to niech zainstaluje od nowa q3, pozniej sciagnie patcha 1.17, zainstaluje CPM 1.0, nastepnie patcha 1.32 i scianie OSP, RA3 i CPMA (wszystkie w wersjach full) w sumie to bedzie gdzies ponad 200 MB. A pozniej pogra we wszystko przez tydzien to moze w koncu zobaczy roznice

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 15-04-2003 17:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
toFu
Seizure Of Power!!!

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
No ja gram bez...

faktycznie Lucas gra bez

Old Post 15-04-2003 17:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil toFu Znajdź więcej post'ów przez  toFu Dodaj toFu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać toFu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
jezeli z4 i dalerowi udalo sie kiedys wybic na scenie promode to dzieki czemu? dzieki skillowi jaki dalo im vq3...a teraz pokaz mi gracza ktoremu udalo sie wybic na scenie vq3 dzieki skillowi z promode'a, prubowal fetter, nie wyszlo...prubowal matr0x, nie wyszlo...ktos jeszcze?

Czytaj uwazniej bo napisalem, ze takim gosciem jest wlasnie Daler.

Zreszta - rzadki jest to widok, kiedy ktos przechodzi z CPMA do VQ3, wiec nie ma osob, ktore moglyby mowic o tym, ze skill CPMA dal im skill VQ3.

Old Post 15-04-2003 17:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
imbaczek
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
Czytaj uwazniej bo napisalem, ze takim gosciem jest wlasnie Daler.

Zreszta - rzadki jest to widok, kiedy ktos przechodzi z CPMA do VQ3, wiec nie ma osob, ktore moglyby mowic o tym, ze skill CPMA dal im skill VQ3.

Rzadki poza Polską chciałeś powiedzieć I wcale im to tak na złe nie wychodzi, patrzcie choćby dawne gp.

Old Post 15-04-2003 21:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil imbaczek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do imbaczek Znajdź więcej post'ów przez  imbaczek Dodaj imbaczek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać imbaczek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ICARIUM
Training (Enforcer)

Nie rozumiem jak możecie grać w cpma skoro sami przyznajecie,że cpma to ciągłe naparzanie.Dla mnie esencją dobrego duela jest myślenie i taktyka,a nie szybkość.Gdyby w ut2k3 walka 1vs1 polegała na superszybkim nawalaniu to bym nawet nie spojrzał na tę grę.Poza tym nie obraźcie się(co niektórzy ),ale ja sądze,że fastrail 1 to bzdura.Tak potężna giwera powinna mieć długi czas przeładowania.W przeciwnym wypadku grozi to naruszeniem równowagi.Gdyby w ut2k3 snajpa przełączała się co 1000 ms,a nie około 2000 gra z kolesiami z dobrym aim'em nie miałaby sensu.
I jeszcze mam pytanko: Czy opłaca się teraz zacząć grać w vq3 w Polsce?Bardzo lubię ut2k3-jest perfekcyjny technicznie,bronie są zajebiste i zrównoważone,trickjumping również wymiata,gra wymaga skilla i taktyki.Niestety jest jedno ale:ta gra nie posiada duszy,klimatu.Chciałbym nawalać i w ut2k3 i w q3.Gdybym miał sdi 3 lata temu grałbym w q3,bo uważam tę grę za arcydzieło.Odkąd obejrzałem Quakecon 2002 Highlights i WCG 2002 Highlights strasznie się napaliłem i pomyślałem sobie,że nie warto się zadowalać czytaniem newsów na fpp.pl. Będę wdzięczny za szczere odpowiedzi.

Old Post 15-04-2003 23:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ICARIUM Znajdź więcej post'ów przez  ICARIUM Dodaj ICARIUM do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ICARIUM prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ICARIUM
Training (Enforcer)

I jeszcze jedno:pytając się czy opłaca się grać w vq3 nie miałem na myśli materialnych profitów czy sukcesów w ligach i na turniejach.Chodziło mi o to czy polska scena vq3 prezentuje niezły poziom i czy można się wiele nauczyć.

Old Post 15-04-2003 23:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ICARIUM Znajdź więcej post'ów przez  ICARIUM Dodaj ICARIUM do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ICARIUM prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez ICARIUM
I jeszcze jedno:pytając się czy opłaca się grać w vq3 nie miałem na myśli materialnych profitów czy sukcesów w ligach i na turniejach.Chodziło mi o to czy polska scena vq3 prezentuje niezły poziom i czy można się wiele nauczyć.

Jeżeli granie sprawia ci przyjemność to się opłaca.
Jeżeli dostajesz od polskich graczy baty, to może poziom Polaków nie jest światowy, ale ciągle lepszy od twojego

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 16-04-2003 07:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

quote:
Nie rozumiem jak możecie grać w cpma skoro sami przyznajecie,że cpma to ciągłe naparzanie.

ja gram bo mi takie naparzanie sprawia przyjemnosc , gram tez dlatego ze podoba mi sie fizyka jakiej nie ma vq3 , mozliwosci dowolnego ruchu po mapie to mi sie najbardziej podoba

quote:
Dla mnie esencją dobrego duela jest myślenie i taktyka,a nie szybkość.....

dla innych na odwrot , kazdy gra w to lubi i gra tak jak umi , nie podobaja mi sie duale gdzei ilosc fragow nie wychodzi ponad 10 (jezeli graja dobrzy gracze) to ciagle skradanie sie podbieranie armorow i megasow nie to nie dla mnie

quote:
Poza tym nie obraźcie się(co niektórzy ),ale ja sądze,że fastrail 1 to bzdura.Tak potężna giwera powinna mieć długi czas przeładowania.

ktos to przeciez po cos stworzyl , po to aby ta giweria nie byla taka wooolna

quote:
W przeciwnym wypadku grozi to naruszeniem równowagi.Gdyby w ut2k3 snajpa przełączała się co 1000 ms,a nie około 2000 gra z kolesiami z dobrym aim'em nie miałaby sensu.

ut to nie q3 , rail nie jest traktowany jak snajperka z wielokrotnym zoomem , rail a snajperka to dwie rozne bronie i inaczej powinno sie je traktowac

quote:
I jeszcze mam pytanko: Czy opłaca się teraz zacząć grać w vq3 w Polsce?

o tym czy w vq3 oplaca sie grac to ja nie wiem bo w niego nie gram i nie mam zamiaru raczej pograc
ja gram w cpma dla zabawy bo mi sie to podoba

(...)

Old Post 16-04-2003 11:34
Totem6
Master (Spawn)

Talking :D

het fajni cpma nudziło mi się wieć zrobiłem tapetkę cpma !

Old Post 16-04-2003 20:23
Totem6
Master (Spawn)

Talking osp

a osp też zrobiłem ale ja dobry

Old Post 16-04-2003 21:54
t0d
Elite (Fiend)

w cpma są multiareny (sciagasz jedna mape w ktorej masz kilka arena - np cpma3 czy cos takiego - z mappaka 5) - tak samo w Rocket Arenie 3 (gdzie juz byly od poczatku a w cpma nie ) natomiast osp ma mapy jedno arenowe (q3dm1, ospdm1, etc.) jezeli chcesz wiedziec co to jest RocketArena3: q3arena.gry.wp.pl/ra

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 17-04-2003 11:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ICARIUM
Training (Enforcer)

quote:
Jeżeli granie sprawia ci przyjemność to się opłaca.
Jeżeli dostajesz od polskich graczy baty, to może poziom Polaków nie jest światowy, ale ciągle lepszy od twojego

Cholera zminusowali mnie na dm17.Ale zaczynam czuć klimat.Gra wymiata.Giwery są idealnie dobrane,co prawda prostsze niż w ut2k3,ale fragowanie nimi jest równie przyjemne.No i nie ma czegoś tak psującego klimat ostrej rzeźni jak alternative fire z shock rifle w ut2k3.Drugi tryb tej giwery kojarzy mi się z puszczaniem baniek mydlanych.
Szkoda tylko,że jestem 3 lata do tyłu...
quote:
ut to nie q3 , rail nie jest traktowany jak snajperka z wielokrotnym zoomem , rail a snajperka to dwie rozne bronie i inaczej powinno sie je traktowac

Dla mnie snajperka(czyli lighting gun w ut2k3) i rail to bronie punktowe o znacznej mocy rażenia.Jeśli walczą w duelu dwaj goście:jeden ze świetnym aimem,a drugi z b.dobrym movingiem i predykcją to obydwaj mają mniej więcej równe szanse zarówno w vq3 jak i ut2k3.Gdyby snajpa albo rail w tych grach krócej by się przeładowywały to koleś z dobrym aimem zawsze wygrywałby.Być może w cpma jest inaczej...

Old Post 17-04-2003 22:49
imbaczek
Skilled (Knight)

quote:

Dla mnie snajperka(czyli lighting gun w ut2k3) i rail to bronie punktowe o znacznej mocy rażenia.Jeśli walczą w duelu dwaj goście:jeden ze świetnym aimem,a drugi z b.dobrym movingiem i predykcją to obydwaj mają mniej więcej równe szanse zarówno w vq3 jak i ut2k3.Gdyby snajpa albo rail w tych grach krócej by się przeładowywały to koleś z dobrym aimem zawsze wygrywałby.Być może w cpma jest inaczej... [/B]

Tak, w CPMA masz jako taki movement. W vq3 jak się odsłonisz, to kaplica, w promodzie masz jakieś szanse uciec. (IMHO to też jest przyczyną tzw. strategiczności vq3 - jak to zrobić, żeby trafić kolesia z rejla i się jednocześnie nie wystawić )

Old Post 17-04-2003 23:41
t0d
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez imbaczek
vq3 - jak to zrobić, żeby trafić kolesia z rejla i się jednocześnie nie wystawić )

w rocket arenie wystawia sie celowniczek zza rogu, strzela - rakietka od sciany i juz cie nie ma

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 18-04-2003 07:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Q
The Q is out there

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
No ja gram bez...

heh z kim jesli moge zapytać? z keelem czy z anarkim . troche na serwach siedzie i nie spotkalm kogos kto by wogole cos wspomnial o low rejl

Old Post 19-04-2003 14:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Q Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Q Znajdź więcej post'ów przez  Q Dodaj Q do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Q prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
heh z kim jesli moge zapytać? z keelem czy z anarkim . troche na serwach siedzie i nie spotkalm kogos kto by wogole cos wspomnial o low rejl

Z kumplami na lanie... Niektorzy wola rakiete od rl, wiec cooldown az tak im nie przeszkadza...

Old Post 19-04-2003 15:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
imbaczek
Skilled (Knight)

quote:

Jak wspominanie na serwerze o fastrail 0 kończy się z reguły serią kurw i *******eń, to po co się wychylać? Szkoda, że dużo promode'owców to beton, odporony na eksperymenty (tak samo jak duża część waniliowych jest odporna na inne mapy niż q3dm6.)

Old Post 19-04-2003 15:26
MAr-n
PROwokator

imbaczek 100 % racji ci przyznaje , ale niestety tak jest

(...)

Old Post 19-04-2003 15:58
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez imbaczek
Jak wspominanie na serwerze o fastrail 0 kończy się z reguły serią kurw i *******eń, to po co się wychylać? Szkoda, że dużo promode'owców to beton, odporony na eksperymenty (tak samo jak duża część waniliowych jest odporna na inne mapy niż q3dm6.)

Bo jak ktos jest walek i potrafi grac tylko na jednej mapie/ ustawieniach - to co sie dziwisz??? Wezmiesz nowa mape i zrobisz go do -10, a tego burak nie zniesie. Dlatego drze sie taki aby grac na takich mapach/ustawieniach co umie...

Old Post 19-04-2003 16:04
Blue
Veteran (Ogre)

No dokładnie Luk lameriada na całego .... chociaz ya tez nie umiem granc na wszystkich mapkach [ a w zasadzie umiem w miare tylko na kilku ;D]

Old Post 19-04-2003 16:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Blue Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Blue Znajdź więcej post'ów przez  Blue Dodaj Blue do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Blue prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:16.    Strony (4): « 1 [2] 3 4 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions