Tematy z wielkopolski:
1. "Pisarz tylko zaczyna, dopiero czytelnik dzieło dopełnia, rozwija i wzbogaca" - przekonuje Ryszard Kapuściński. Podejmij dialog z sądem pisarza, przywołując stosowne utwory.
2. Czym dla bohaterów literackich różnych epok jest pamięć o życiowych doświadczeniach - darem, brzemieniem, przekleństwem ...? Omawiając zagadnienie, wykorzystaj znane ci teksty literackie.
3. Literatuta XIX wieku jako strażniczka "narodowego pamiątek kościoła" (A. Mickiewicz). Rozważ problem, odwołując się do wybranych utworów.
Pisalem na pierwszy ale zbyt doslownie potraktowalem cytat i polowe pracy zajely mi rozwazania o tym jak czytelnik rozwija i wzbogaca dzielo. imo jezeli zmusza go ono do przemyslen to wzbogaca siebie a nie dzielo, czyli to mi pasowalo jako argument na to ze jest jego dopelnieniem. Wogle okrutnie ******em ta praca i bede zadowolony nawet z dopa oby sie tylko nie okazalo ze nie na temat pisalem :/
zadania z matematyki:
http://bi.gazeta.pl/im/1463/m1463855.pdf jezeli cokolwiek bede mial dobrze oprocz tego z ciagiem to bede sie cieszyl ze udalo mi sie zdac ;(((((((((.
Jeśli prawych i umiejętnych nie będzie się wyróżniać, Ludzie zaprzestaną rywalizacji; Jeśli trudne do osiągnięcia dobra nie będą celem dążeń, Ludzie przestaną być rabusiami i bandytami; Jeśli rzeczy budzące pragnienia pozostaną w ukryciu, Znikną również zaciemnienia ludzkich umysłów.
Istota Drogi nie jest określona: Chociaż istnieją nazwy, głęboka treść słów Pozostaje nieuchwytna.
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|