Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > 3 wojana swiatowa!!!!!!!!
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (4): « 1 [2] 3 4 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

Oni to w d mają....

http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty się uśmiechniesz?
Frozen do expansion packa.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 11-09-2001 17:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nea*1337 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nea*1337 Znajdź więcej post'ów przez  nea*1337 Dodaj nea*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nea*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Yazoo
Master (Spawn)

quote:
Napisane oryginalnie przez JeloneK
Oni to w d mają....

i to jest straszne

Old Post 11-09-2001 17:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Yazoo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Yazoo Znajdź więcej post'ów przez  Yazoo Dodaj Yazoo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Yazoo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

Stany im łomot spuszczą.

Old Post 11-09-2001 17:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nea*1337 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nea*1337 Znajdź więcej post'ów przez  nea*1337 Dodaj nea*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nea*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MajeS
Guest

robi sie nieciekawie....

Old Post 11-09-2001 17:57
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

Unhappy

Wręcz przeciwnie, robi się bardzo ciekawie... nietety...

Old Post 11-09-2001 17:59
alienzero
KOSZ

Unhappy

najgorsze jest to ze ta sytuacja udowodnila ze juz zadne panstwo nie jest bezpieczne a terrorysci moga zaatakowac kazdego...

i to nie napawa mnie entuzjastycznie... szczegolnie ze mlody jestem i chcialem mieszkac w londynie/paryzu/la/ny... tzn juz wiem ze se pobuduje dom w lesie...

przeginam...

ale teraz to sie trzeba zastanowic jaki kryzys bedzie... zatankowaliscie pelny bak do samochodu??? czytalm na topicu ze za barylke juz 31 dolarow... gospodarka sie *****...

Edytowane przez [Kosz]Krowa dnia 07-07-1977 o godz. 07:07

Old Post 11-09-2001 18:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil alienzero Kliknij tutaj by wysłać e-maila do alienzero Znajdź więcej post'ów przez  alienzero Dodaj alienzero do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać alienzero prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Ale czego nie pomyslicie o tym, ze w Palestynie i tamtych klimatach, Amerykanie wymordowali o wiele wiecej cywyli nizli Ci Amerykanow. Oni nie mysla tak jak wiekszosc, dla nich "oko za oko, zab za zab" jest normalka. Potepiam to co robia, ale prawdopodobnie zyjac wsrod nich, robil bym to samo... wspominajac chocby wojne w Wietnamie.
A co do III Wojny Swiatowej... hm, na razie bardzo w to watpie, ale jesli zdarzy sie cos jeszcze to, kto wie.
Aha, chcialem jeszcze napomknac o geniuszu zrobienia tej akcji, nie pamietam jak sie nazywa ten ich domniemany szef, ale jesli on to zrobil to po porstu trudno go nie podziwiac. W tyh czasach porwac tyle samolotow, "wytresowac" tylu samobojcow.
Szczerze mowiac, jestem rozerwany na pol, nie moge powiedziec, ze jestem TYLKO za USA, czy TYLKO za terrorystami.

PS.
Na TVP1 byla zajebista [dla mnie] wypowiedz jednego fagasa, ktory myslal podobnie do mnie, duzo gadal o geniuszu zorganizowania tego czynu, gdyby nie przerywanie tego goscia co prowadzi ten program [Gosc Jedynki, czy ki ****] to bylo jeszcze lepiej, no, ale...

PlayStation2
Eee, wylaczam sie z dyskusji, temat rzeka, prawde mowiac malo kto wie cos pewnego, a ja ostatnio nie lubie "gdybac" ani spekulowac.

PS3
Sorry za bledy, ale pisalem post na chybcika, bo barszyk mi ostygnie.

Old Post 11-09-2001 18:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Dokladnie Deimoss. O tym samym pisze w swojej kolumnie na http://quake3.fpp.pl Zapraszam do przeczytania i do dyskusji na ten temat. Heh, juz pol dnia dyskutujemy na ircu z ludzmi z calego swiata (kanal #promode na irc.quakenet.eu.org r0x!)...

ciekawy tekst

Old Post 11-09-2001 19:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

First Person Perspective Czy bedzie III w.w.?

Do III w.w. raczej nie powinno dojść. Jedyną widzianą przeze mnie taką możliwością jest ta, gdy schronienie terrorystom zapewni Afganistan albo inny kraj do którego stany nie mają wejścia i odmówi ich wydania. Wtedy przed Stanami zostaną dwie drogi:
1) Wypowiedzą wojnę temu państwu.
2) Załatwią terrorystów po cichu.
Niestety obie drogi z dużą dozą prawdopodobieństwa prowadzą do tego samego- III w.w. Sądzę, że jest to dobry moment na chwile zastanowienia i modlitwę.

Old Post 11-09-2001 19:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

stany wszedzie maja wejscie...jezeli tylko beda chcieli i nie liczcie na to ze najpotezniejsze panstwo swiata tak to zostawi...przewiduje ze bedzie przejebka

Old Post 11-09-2001 19:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

panikujecie jak stare baby na placu targowym. jak dla mnie to za kilka dni sprawa ucichnie na tyle, zeby ludzie odpowiedzialni za to spokojnie sie zaszyli gdzies daleko w Azji i za cholere nikt nie bedzie wiedzial GDZIE oni sa wiec i wspaniale Stany nie beda mogly nikogo zaatakowac

co bylo jak sie zaczely naloty na Jugoslawie? co bylo na poczatku wojny w Czeczenii? tez byla panika ze sie 3 wojna zaczyna
i wszystko ucichlo

Old Post 11-09-2001 19:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

do 3 razy sztuka

Old Post 11-09-2001 19:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ex00
Pan Prezes :S

Wykanczanie po cihcu terrorystow na terenie takiego Afganistanu nie jest chyba dobrym pomyslem. Zaloze sie, ze balistyka na poziomie afganistanskim jest wstanie stwierdzic - skad pochodzil by pocisk, jakie kraje ew. grupy specjalne uzywaja takich kul etc. Druga sprawa jest prawda. Nigdy nie wyeliminujesz wszystkich terrorystow na swiecie, wiec bardzo mozliwa jest zemsta, a tego nikt na pewno by nie chcial. Ale z drugiej strony nikt nie chce dopuscic do takich wydarzen "Wpierw New York, potem Bruksela itd...". Wiec sytuacja jest naprawde cienka i nie mozna powiezdiec, ze zneutralizowalo by ja wojna czy cos takiego

Old Post 11-09-2001 19:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ex00 Znajdź więcej post'ów przez  Ex00 Dodaj Ex00 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ex00 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

First Person Perspective Noatępne spostrzeżenia

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Ex00
Wykanczanie po cihcu terrorystow na terenie takiego Afganistanu nie jest chyba dobrym pomyslem. Zaloze sie, ze balistyka na poziomie afganistanskim jest wstanie stwierdzic - skad pochodzil by pocisk, jakie kraje ew. grupy specjalne uzywaja takich kul etc.

Dlatego napisałem iż obie opcje prowadzą do tego samego- wojny.
A co do powagi sprawy to dodam iż jest priorytetowa o czym może świadczyć nawet fakt iż wypowiadam iż na forum publicznym choć wedle moich zasad nie powinienem. Ale doszedłem do wniosku że topic jest bardzo istotny i wypowiedzi innych będą dojrzałe (jak na razie się nie pomyliłem co mnie cieszy).
Kolejna sprawa to taka, że Amerykanie teraz będą mieli w nosie sprzeciwy innych państw co do planów wcielenia w życie obrony przeciwrakietowej i ją postawią (wszelkimi kosztami). Tak naprawdę ujawnił ten zamach stosunek innych krajów do Stanów.

Old Post 11-09-2001 20:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
alienzero
KOSZ

sygnatura Ex00:

''Kazda rzecz ma dwie strony, fanatycy widza tylko jedna''

i dlatego beda nadal atakowac...

Edytowane przez [Kosz]Krowa dnia 07-07-1977 o godz. 07:07

Old Post 11-09-2001 20:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil alienzero Kliknij tutaj by wysłać e-maila do alienzero Znajdź więcej post'ów przez  alienzero Dodaj alienzero do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać alienzero prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bLADE
Guest

do tego co sie dzis stalo nie ma slow. Bylo to czyste barbarzynstwo i glupota. WYkorzystac do swoich beznadziejnych, glupich celow (nie zalerzni kto to byl i tak napewno nie warto bylo poswiecic tyle istnien) niewinnych ludzi, niczym nie zawinili, zyli swoim zyciem a to ze sie znalezli na pokldzie samolotu\w budynku bylo przypadkiem. Teraz jush nikt ich nie skrzywdzi. Za czyjes idealy zaplacili najwysza cene...

Kto kolwiek to zrobil w tej chwili powinien srac po gacjach bo Amerykanie nie odpuszcza. Szykuje sie ostra, krawafa jadka. Powiny jak najsszybcie zaplacic za to. Nie chodzi mi o tych biednych zolnierzy z wypranymi mozgami, ktorzy wierza w kazda glupote jaka im sie wcisnie tylko ci zasrancy co siedza wygodnie na stoleczkach i glosza ze to co robia robia w imnie "allach", "budy" czy w co tam wierza. Tak czy siak oni ponosza jakwieksza winne.

Najbardziej mnie wkurwilo to ze ci jebani palestynczycy urzadzili sobie swieto na ulicach! Jak tak mozna! To jest podle i nie ludzkie cieszyc sie z czyjejs smierci i cierpienia. Jak ktos im by cos podobnego zrobil na pewno Amerykanie nie wyszli na ulice i nie zaczeli swietowac. Zycie jest okrutna, a takie zycie stworzyl sobie czlowiek. Kazdy kto maczal w tym palce powinien sie spalic w czelusciach "swojego" piekla.

Kurde... moj zal jest ogromny. Choc z Ameryka mam bardzo malo wspulnego bliski mi jest los tych ludzi poniewaz w tej chwili dla mnie nie sa amerykanami tylko ludzimi takimi jak ja czy "ty". Gdy bede mogl im w jaki kolwiek sposob pomoc zrobie to! I co z tego ze oni, moze, by bie zrobili tego samego dla nas, niektorzy nie wiedza nawet gdzie lerzy Polska lub Europa... ale coz z tego sa ludzmi, tak jak ja i "ty".

Old Post 11-09-2001 20:56
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

bLADE: popieram w 100%

Old Post 11-09-2001 22:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil S4i1or Kliknij tutaj by wysłać e-maila do S4i1or Znajdź więcej post'ów przez  S4i1or Dodaj S4i1or do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać S4i1or prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

poprostu ludzie ktorzy to zrobili to idioci, tzn. nie tyle glupi co zapatrzeni w swoja religie. takie ataki moga (ten raczej nie doprowadzi) doprowadzic do ogoloswiatowego konfliktu w ktorym najbardziej ucierpia niewinni ludzie. nawet mi sie nie chce wiecej pisac, nie moge zrozumiec ludzkiej glupoty. to co robili palestynczycy, ten wiwatujacy tlum na ulicach... jest to tragedia ktora na stale zapisze sie w swiatowej historii. ja tylko czekam na odwet usa...

nmie czytalem calej tej dyskusji ale jeden komentarz Deimossa mi sie nie spodobal. chodzi o to ze mozna zrozumiec palestynczykow... otoz to wlasnie palestynczycy sa winni calej tej tragedii. nie mowie tutaj o konkretnie tym ataku. to oni zaczynali mordowac ludzi na bliskim wschodzie... usa napewno teog nie zaczelo... dlaczego tak dlugo sie to wszystko tam ciagnie? bo izrael nie chce niszczyc calej palestyny. co tu duzo mowic, izrael ma jedna z najlepszych, jezeli nie najlepsza armie na swiecie. najlepiej wyszkolona, wystarczyly by 2/3 dni zeby caly narod palestynski przestal istniec... szczerze mowiac nie wiem czy po tym co dzisiaj oni zrobili nie podja bym decysji o bombardowaniu palestyny

tak wiec prosze Deimi, zanim cos powiesz dowiedz sie o co tak naprawde chodzi. oczywiscnie nie traktuj tego txt jako ataku, poprostu strasznie mnie denerwuje to co wyprawiaja arabowie...

Old Post 11-09-2001 22:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ya.
neony oslepiaja mnie

uwazam ze do tej sytuacji doprowadzila polityka Stanow Zjednoczonych polegajaca na wpierdalaniu sie do wszystkiego...

Old Post 11-09-2001 23:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ya. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ya. Znajdź więcej post'ów przez  ya. Dodaj ya. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ya. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ex00

No to tak jak z rodzina, najwiekszy brat ma najwiecej do powiedzenia

Old Post 11-09-2001 23:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ex00 Znajdź więcej post'ów przez  Ex00 Dodaj Ex00 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ex00 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

First Person Perspective Czubek góry lodowej

Jawny odwet Stanów na Kabulu (stolicę Afganistanu). Trzeba przyznać że są szybcy. Ale czy się nie pomylili? Mam nadzieję że to winowajca, a nie ‘kozioł ofiarny’ bo wstępne ofiary liczone na 40- 50 tys. ludzi.

Old Post 12-09-2001 05:59
SweepeR
sweter

Ja popieram stanowisko Deimosa, o czym napisalem juz w swojej kolumnie. Ich uczynki w ich oczach sa calkowicie usprawiedliwione. Kilka wiekow temu my, ludzie z zachodu, ludzie "cywilizowani" robilismy to samo. Tez w imie najwyzszego boga, w imie najwyzszego dobra, w imie religii. I nazwalismy to swieta wojna, krucjatami. Wtedy my bylismy gora i nie zwracalismy uwagi na to, ze niewinnie ginie wiele istnien ludzkich. Teraz role sie odwrocily.

Oczywiscie wcale nie popieram tego co sie wczoraj stalo! Przeciwnie. Jednak jak wczoraj w swoim przemowieniu powiedzial prezydent Kwasniewski: "Kilka lat temu na olimpiadzie w Monachium (tak? dobrze zapamietalem ) po strasznym zamachu jeden z zawodnikow powiedzial: 'The games mus go on'." A Freddie Mercury zaspiewal "The Show Must Go On". Tak wiec czas juz wrocic do normalnego zycia, ktore juz nie bedzie takie samo, ale nie ma sensu panikowac. Byc moze najwiekszym triumfem tych terrorystow byloby to, ze sparalizowaliby caly swiat. Tak wiec nie dajmy sie!

I wg mnie najwazniejszym celem tego zamachu nie byla smierc tych ludzi, nie bylo zastraszenie (ale to tez), lecz krach gospodarczy na calym swiecie jaki teraz zobaczymy...

A co do dalszych losow tej sprawy podejrzewam, ze nastapi teraz kilka bombardowan wykonanych przez USA i sprawa zakonczy sie podobnie jak bombardowania Belgradu kilka miesiecy temu.

Old Post 12-09-2001 07:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

IMHO ta sprawa się zakończy, ale nie tak szybko. Podejrzewam, że będą kolejne ataki, i to nie tylko w USA... Popieram zdanie SweepeRa, że celem tych zamachów było wywołanie chaosu w USA i na całym świecie.

Old Post 12-09-2001 08:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil S4i1or Kliknij tutaj by wysłać e-maila do S4i1or Znajdź więcej post'ów przez  S4i1or Dodaj S4i1or do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać S4i1or prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

imho lepiej by bylo gdyby stany wydaly ultimaum krajom ukrywajacym terrorystow (palestyna, awganistan, libia......). musieliby wydac wszystkich terrorystow. a jezeli tego nie zrobia to wtedy bomby na te kraje.

zreszta taki sam scenariusz jest opisany w ksiazce toma clanciego - tez samolot wypelniony paliwem uderza w NY i tez stany daja takie ultimatum.

dobra, tyle o moich przewidywaniach o przyszlosci

a co do tego ze palestynczycy postepuja tak jak my kiedys... gdzie tu widac cos podobnego??? a poazatym usa prowadzi bardzo dobra polityke wobec palestyny. wogole to imho izrael i usa (chociaz wystarczy sama armia izraelska) powinni skumulowac swoje ataki. powinni ich zepchnac za jordan wogole... niech maja za swoje. takich czynow nie mozna puscic plazem

a tak wogole Sweep co sadzisz o konflikcie na bliskim wschodzie? nie mow tylko ze palestyna walczy w slusznej sprawie. izrael oddal im to co mogl dobrowolnie, nie chcac wojny a oni mowia _nie_. oni chca _caly_ izrael. no i gdzie tu logika. tak jak mowilem, wystarczyloby kilka dni na zniszczenie tych arabow. palestyna nie moglaby nic zrobic. ale moze po tym co sie stalo dojdzie do tego...

a tak btw to wlasnie w tym momencie sa ewakuowane ambasady (usa, izrael i inne kraje sprzymierzone z us) z awganistanu wiec moze usa zaatakuje...

Old Post 12-09-2001 08:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bLADE
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
...wiec moze usa zaatakuje...

jak bede mieli jakies informacje o tym kto to zrobil nie zawachaj sie wyciagnac konsekfecji... winni musza poniesc kare, nie zalerznie czy robili to dla "alacha" czy dla kasiory... ciagle powtarzam ze nie lubie religii i staram sie byc z bogu... i tu jest wlasnie dobry przyklad czemu...

Old Post 12-09-2001 09:27
Ex00

"Do autorstwa wtorkowego ataku terrorystycznego na USA przyznali się separatyści muzułmańscy z Kaszmiru."

"W komunikacie przesłanym do biura francuskiej agencji prasowej w Karaczi w Pakistanie napisano, że zamachów dokonało komando samobójców Feddain z grupy Laszkar-e-Taiba. Grupa ta walczy przeciw obecności indyjskiej w Kaszmirze. Komandem samobójców kieruje Abu Samama."

Ale: "Przyznania się nie potwierdzają żadne niezależne źródła"

Old Post 12-09-2001 10:27
killertowa
Elite (Fiend)

IMHO:
1. Dyskusja zajmująca i ciekawa, ale poza naszym wspólnym odreagowaniem nic nie zmieni.
2. Porównanie wczorajszego ataku do dawnych krucjat uważam za bezsensowne. Powód? Kilkaset lat temu wojny (lokalne, plemienne, narodowościowe, krucjaty) były praktycznie na pożądku dziennym. Walczono z naturą i między sobą. Silniejszy rządził, tworzyły się zalążki współczesnego prawa, demokracji itp. Tak więc ryzykuję twierdzenie, że kiedyś było to bardziej normalne, zwyczajne niż teraz. Nie było maszyn i innych technologii więc potrzebowano ludzi do pracy - niewolników by rozsrzeżyć lub utrzymać imperium.
3. USA raczej nie może załatwić niczego po cichu. Potrzebny jest im mocno nagłośniony atak odwetowy - na postrach innym chętnym do podobnych czynów ugrupowaniom, państwom (co nie oznacza, że parę innych spraw załatwią po cichu) lub niezwykły (i chyba mało prawdopodobny) akt miłosierdzia i przebaczenia przy równoczesnym zreorganizawoniu systemu zapobiegania tego typu zdarzeniom w przyszłości. Wbrew pozorom ten ostatni wariant nie jest taki zły, ponieważ być może wielu nie dokońca przekonanych palestyńczyków stwierdziłoby, że są robieni w balona przez sterujących nimi ludzi i zachód (Ameryka) nie jest jednak symbolem lub samym wcieleniem diabła. Wszak ten z założenia nie okazuje miłosierdzia.
4. Nie ma co się spierać kto zawinił pierwszy i bardziej bo nie znamy i chyba jeszcze parę następnych pokoleń też wszystkich faktów i kulisów im towarzyszących.
5. Nie należy stać z boku religii i wiary bo dzieją się na świecie takie rzeczy ponieważ taki sam fanatyzm może pojawić się i wśród ateistów przeciwko wyznawcom religii, czyli wyjdzie na to samo co teraz, tylko niejako w drugą stronę.
6. Chyba bardziej niż wybuch 3 wojny światowej realne jest zagrożenie z ewentualnego kryzysu gospodarzczego i finansowego o zasięgu ogólnoświatowym w wyniku paniki na giełdach i braku działąjącego największego ogniwa fianansowego (USA) oraz recesji gospodarczej USA, która wisiała wciąż nad tym krajem przed wczorajszym atakiem. Dopiero na trzeci kwartał szacowano odradzanie się gospodarki amerykańskiej z kryzysu.
7. Niespodziewałbym się odwetu w najbliższych kilku dniach ponieważ każdy doświadczony strateg wie, że lepiej odczekać, ochłonąć i oszacować swoje mocne i słaby strony po ataku niż popełnić szkolne błędy pod wpływem impulsu złości.

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 12-09-2001 12:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Nic dodać nic ująć - Kazik Staszewsk:

Bagdad

Witaj żołnierzu, jestem twoim karabinem
Jesteśmy to po ty, by działać obaj razem
Szalony fanatyk we krwi po szyję
Zniszcz go, zanim on cię zabije
Umowy naszych władców, tracą zyski
Musimy to zrobić w imię korzyści
Jesteśmy aktorami wielkiego spektaklu
Peter Arnett nadaje z Bagdadu

Hej ty żołnierzu, nie zapomnij o mnie
Jeśli wrócisz do domu, kiedykolwiek
A teraz szykujcie się do wielkich czynów
Matki, szykujcie na wojnę swoich synów
I pamiętaj, Bóg zawsze jest z nami
Tak jest teraz, tak i przed wiekami
On ci pomoże, walcz w imię Boże
Giń w imię Boże!

Ta wojna nie jest dla wolności
To wojna dla korzyści!
To wojna dla korzyści!
To wojna dla korzyści!
Ta wojna nie jest Boża!
To wojna o ropę blisko morza

Giń w imię Boże!

Giń w imię Boże!
Giń w imię Boże!

I teraz nie wiesz, że chciałbyś do domu
Nawet przez chwilę, tak po kryjomu
Gdy cię filmują, to się uśmiechaj
Pamiętaj, jesteś po stronie słusznej
Słuszna strona zwycięstwo ma za sobą
Twoich wrogów na stracenie wiodą
Największe przedstawienie XX wieku
Peter Arnett nadaje z Bagdadu

To wojna dla korzyści!
To wojna dla korzyści!
To wojna dla korzyści!

Giń w imię Boże!
Giń w imię Boże!
Giń w imię Boże!
Giń w imię Boże!
Giń w imię Boże!
Bóg zawsze jest z nami
Giń w imię Boże!
Giń w imię Boże!

Old Post 12-09-2001 13:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

To mówi samo za siebie :

MURDER OF U.S. NATIONALS OUTSIDE THE UNITED STATES; CONSPIRACY TO MURDER U.S. NATIONALS OUTSIDE THE UNITED STATES; ATTACK ON A FEDERAL FACILITY RESULTING IN DEATH

USAMA BIN LADEN

Aliases: Usama Bin Muhammad Bin Ladin, Shaykh Usama Bin Ladin, the Prince, the Emir, Abu Abdallah, Mujahid Shaykh, Hajj, the Director

DESCRIPTION

Date of Birth: 1957 Hair: Brown
Place of Birth: Saudi Arabia Eyes: Brown
Height: 6' 4" to 6' 6" Complexion: Olive
Weight: Approximately 160 pounds Sex: Male
Build: Thin Nationality: Saudi Arabian
Occupations: Unknown
Remarks: Leader of a terrorist organization known as Al-Qaeda "The Base".
He walks with a cane.
Scars and Marks: None

CAUTION

USAMA BIN LADEN IS WANTED IN CONNECTION WITH THE AUGUST 7, 1998, BOMBINGS OF THE UNITED STATES EMBASSIES IN DAR ES SALAAM, TANZANIA AND NAIROBI, KENYA. THESE ATTACKS KILLED OVER 200 PEOPLE.

CONSIDERED ARMED AND EXTREMELY DANGEROUS

IF YOU HAVE ANY INFORMATION CONCERNING THIS PERSON, PLEASE CONTACT YOUR LOCAL FBI OFFICE OR THE NEAREST U.S. EMBASSY OR CONSULATE.

REWARD
The United States Government is offering a reward of up to $5 million for information leading directly to the apprehension or conviction of Usama Bin Laden.

Edytowane przez OGO dnia 12-09-2001 o godz. 13:30

Old Post 12-09-2001 13:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

"In the City of God there will be a great thunder, Two brothers torn apart by Chaos, while the fortress endures, the great leader will succumb" , "The third big war will begin when the big city is burning" - Nostradamus 1654

Czyli w wolnym tłumaczeniu :
"W Mieście Boga będzie wielki grzmot, Dwóch bratów zostanie rozszarpanych przez Chaos, forteca runie, wielki przywódca podda się " , " trzecia duża wojna zacznie się kiedy duże miasto zacznie się palić "

Nie wiem jak wy, ale ja się zaczynam bać.

Old Post 12-09-2001 13:21
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:12.    Strony (4): « 1 [2] 3 4 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions