quote: Napisane oryginalnie przez asterix[GAL]
Tomaszku, tak z rączką na serduchu!!!
powiedz szczerze czy ktoś Ci pomagał przy tworzeniu sajdu plk, rozpisywaniu regulaminu, stawianiu serverów i.t.p.
aha i czy te "nagrody" sam również miałeś zasponsorować??
tak z czystej ciekawości bo nie jestem od poczaku w temacie
Ligę wymyśliłem sam. Pomimo tego że było wiele głosów przeciwko, wiele głosów krytyki nie przejmowałem sie tym i robiłem swoje. Regulamin od początku do konca napisałem sam. Prosiłem wiele osób o pomoc i konsultacje ale w ostatecznym rozrachunku musiałem sam siedziec nad tym wszystkim. Terminarze rozpisywałem sam, patrząc przy okazji aby żaden mecz ligowy nie kolidował przypadkiem z meczami ligi Cb uczestniczących w PLK klanów. Do współpracy udało mi sie pozyskac początkowo ZS-a który stawiał nam serwer Arena-MOST, a przypominam że w tamtym czasie i jeszcze długo potem żaden klan nie dysponował własnym serwerem. . W pózniejszym czasie udało mi sie do tego wciągnąc jeszcze miłego Miłego, który początkowo sam stawiał serwer ligowy, a przed druga sesja udostepnił mi serwer który codziennie stawiałem wszystkim klanom które uczestniczyły w PLK. Przed 3 sesja udało mi sie wstepnie porozumiec również z Cybkiem który obiecał wsparcie serwerem w 3 sesji ligi co było konieczne do szybkiego i sprawnego rozegrania tej sesji.
Na początku pierwszym miejscem gdzie umieszczalismy wyniki i tabele była główna strona FPP gdzie od Zonka otrzymalismy kawałek swojego miejsca. Twórca ówczesnej wizualnej częsci PLk był oczywiscie Chester. Po jakimś czasie pobytu na fpp, dzięki pomocy Cybka, chester przeniósł PLK na jej aktualny adres, i wówczas bardzo ładny baner lligowy wykonał Boski.
Jeżeli chodzi o nagrody to od samego początku, pomimo "śmiechów politowania" zasypywałem Cenege mailami w tej sprawie. W pierwszym etapie doprowadziło to do moich rozmów telefonicznych z webmasterem strony Cenegi, który po pewnym czasie skontaktował mnie z PRM Cenegi. Po wielu mailach, po wielu rozmowach telefonicznych, oraz po spotkaniu bezposrednim dogadalismy się co do nagród, oraz co do sprawy zlotu, który mial być zorganizowany. Wszystkie sprawy dotyczące nagród załatwiałem i dogadywałem sam.
To krótka historia PLK, a jezeli kogoś w niej pominąłem to bardzo przepraszam
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|