Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Delta Force : Black Hawk Down > Regulamin nowej ligi - dyskusja
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): « 1 [2] 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Yogas
Elite (Fiend)

Cos może dodam.

Wczoraj mieliśmy spotkanie(admini klanów), o którym to wiadomo było od tygodnia i prosiłem o to, aby w gronie członków swojego klanu przemyśleć regulamin i wszystkie sprawy związane z ligą. Wczoraj wszyscy(no może z jednym wyjątkiem) nie mieli nic przeciwko glitchą, bugom, czy jak kto woli ; błędom map. I zaznaczam, że nie mówimy o programach pomocniczych Dziś rozgorzała dyskusja Ja za swojej strony powiem tylko tyle, że większość graczy ułatwia sobie w ten sposób grę i tego zjawiska sie nie wyplewi. Bądźcie realistami. Tak jak to powiedział mój przedmówca, będzie to martwy zapis, tak jak jest to w CB.

Pozdrawiam

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 09-06-2004 15:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Yogas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Yogas Znajdź więcej post'ów przez  Yogas Dodaj Yogas do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

Dlatego trzeba dojść do porozumienia. Zakaz uzywania EWIDENTNYCH glitchy typu - strzelanie przez mur na Eye czy leżenie za barem na House. To że wszyscy używają to nie znaczy że muszą w lidze. Jesteśmy ludźmi cywilizowanymi i chyba możemy zrozumieć pojęcie dobrej zabawy.

Old Post 09-06-2004 15:21
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Yogas
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Dlatego trzeba dojść do porozumienia. Zakaz uzywania EWIDENTNYCH glitchy typu - strzelanie przez mur na Eye czy leżenie za barem na House. To że wszyscy używają to nie znaczy że muszą w lidze. Jesteśmy ludźmi cywilizowanymi i chyba możemy zrozumieć pojęcie dobrej zabawy.

Oczywiście Radzioo, oczywiście Dla mnie nie ma problemu, tylko kto zrobi liste tych ewidentnych?

A powiem tak z ciekawości, że o tym na EOD to pierwsze słysze
W którym to jest miejscu?

Old Post 09-06-2004 15:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Yogas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Yogas Znajdź więcej post'ów przez  Yogas Dodaj Yogas do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Yogas
(...)
W którym to jest miejscu?

Ups

A poważnie to takie które dają przewagę np, pozwalają dobiec szybciej do strefy czy zabijać samemu będąc niewidocznym itp.. wiem że temat jest ciężki ale możnaby ograniczyć ten proceder dla zwiększenia atrakcyjności gry.

Old Post 09-06-2004 15:33
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
legolas
Warrior (Scrag)

Wykorzystywanie błędów mapy jest nieczystą grą. Chyba, że wszyscy znają te błędy i zgadzają się na ich stosowanie.
Brak jest jednach wyczerpujących informacji na temat istniejących "gliczy", więc znają je tylko "ciekawsi świata". Dlatego też zgoda na stosowanie ich jest nieuczciwa, tym bardziej, że mogą przesądzić o wyniku meczu.

Problem jest również ustalenie co tak naprawdę jest "gliczem". Istnieją np. miejsca na mapach, że wyglądanie z za węgła jest niewidoczne dla przeciwnika, czy to też "glicz"?

No i najważniejsza sprawa jak egzekwować przestrzeganie zakazu? Brak jest obserwatora w tej grze i szkoda. Niezależni sędziowie? W sumie wystarczyłoby dwóch zaufanych - nieprzekupnych Teoretycznie możliwe, gdyż wystarczy podgląd gdzie kto jest w HUD'zie (chyba dobrze nazwałem )

Old Post 09-06-2004 15:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil legolas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do legolas Znajdź więcej post'ów przez  legolas Dodaj legolas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać legolas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rademus
Master (Spawn)

Moim skromnym zdaniem nie powinno się wykorzystywać błądów map. Większość takich decyzji zależy od danych klanów.Jedne chcą grać czysto i się dobrze bawić,inne za wszelką cene wygrać.

Old Post 09-06-2004 15:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rademus Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rademus Znajdź więcej post'ów przez  Rademus Dodaj Rademus do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rademus prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
herun[GAL]
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez legolas
Wykorzystywanie błędów mapy jest nieczystą grą. Chyba, że wszyscy znają te błędy i zgadzają się na ich stosowanie.
Brak jest jednach wyczerpujących informacji na temat istniejących "gliczy", więc znają je tylko "ciekawsi świata". Dlatego też zgoda na stosowanie ich jest nieuczciwa, tym bardziej, że mogą przesądzić o wyniku meczu.

Czy stworzenie ew. strony z opisem wykrytych i przez to akceptowanych gliczy może załatwić sprawę?
WSZYSTKO zależy od graczy. ONI mogą z gliczy nie korzystać w ogóle (he he dobrowolnie he he - która to bajka?). ONI to mogą zostawić sobie przewagę w postaci wiedzy o gliczach lub to upublicznić. Czy można na nich liczyć? Czy jest sens zawalać boardy kłótniami o glicz, który ktoś "właśnie" wykrył podczas gry i "przecież nie rzuci gry, by to opublikować"?

Dyskusja w toku...

Old Post 09-06-2004 15:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil herun[GAL] Znajdź więcej post'ów przez  herun[GAL] Dodaj herun[GAL] do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać herun[GAL] prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

quote:
Napisane oryginalnie przez herun[GAL]
(...) (he he dobrowolnie he he - która to bajka?)(...)

ja nie korzystam z gliczy, także pohamuj się z dalekosiężnością niektórych komentarzy

Old Post 09-06-2004 15:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil lame Kliknij tutaj by wysłać e-maila do lame Znajdź więcej post'ów przez  lame Dodaj lame do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać lame prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Yogas
Elite (Fiend)

quote:
Ups

A poważnie to takie które dają przewagę np, pozwalają dobiec szybciej do strefy czy zabijać samemu będąc niewidocznym itp.. wiem że temat jest ciężki ale możnaby ograniczyć ten proceder dla zwiększenia atrakcyjności gry.

Radzioo, doskonale rozumiem Ciebie i między innymi Legolasa. Piszecie, że to jest nieuczciwe. Hmmm... Wczoraj słyszałem inne poglądy na ten temat, do których się przychylam. Faktycznie korzystanie z glicza takiego jak np. strzelanie pod wodą stojąc na drabinie jest strasznym **********, ale sam to osobiście stosowałem i do tego sie przyznaje bez bicia Czy taki o którym pisał(chyba) Premier na mapie ze stadionem. I tego typu glitch powinien być zabroniony, ale jeśli chodzi o przechodzenie np. przez ściane przy punkcie A na mapie Rampage, moim zdaniem może byc dopuszczone do gry. A co zrobisz z takimi jak stanie za murem i wychylanie się(też mapa Rampage), a Ty nie masz możliwości Go zabić, bo Go nie widzisz? Generalnie, On stoi przed murem, a nie w nim.

A co do glitchu z HOP o którym pisałeś, to uwierz mi, że jest on już tak znany, że krycie się w nim oznacza "samobójstwo". Wydaje mi sie, że robimy na samym początku niepotrzebny wicher w tej sprawie. Glitche są , były i będą. Ile jest jeszcze takich, których nie wykryliśmy?

Ale jeśli masz na ten temat inne zdanie(a tak podejrzewam), to proszę zrób liste takich glitchy, które uważasz za niedopuszczalne i na następnym spotkaniu wszyscy razem zadecydujemy co z tym fantem zrobić. OK???

Old Post 09-06-2004 15:57
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Radzioo, doskonale rozumiem Ciebie i między innymi Legolasa. Piszecie, że to jest nieuczciwe. Hmmm... Wczoraj słyszałem inne poglądy na ten temat, do których się przychylam. Faktycznie korzystanie z glicza takiego jak np. strzelanie pod wodą stojąc na drabinie jest strasznym **********, ale sam to osobiście stosowałem i do tego sie przyznaje bez bicia Czy taki o którym pisał(chyba) Premier na mapie ze stadionem. I tego typu glitch powinien być zabroniony, ale jeśli chodzi o przechodzenie np. przez ściane przy punkcie A na mapie Rampage, moim zdaniem może byc dopuszczone do gry. A co zrobisz z takimi jak stanie za murem i wychylanie się(też mapa Rampage), a Ty nie masz możliwości Go zabić, bo Go nie widzisz? Generalnie, On stoi przed murem, a nie w nim.

A co do glitchu z HOP o którym pisałeś, to uwierz mi, że jest on już tak znany, że krycie się w nim oznacza "samobójstwo". Wydaje mi sie, że robimy na samym początku niepotrzebny wicher w tej sprawie. Glitche są , były i będą. Ile jest jeszcze takich, których nie wykryliśmy?

Ale jeśli masz na ten temat inne zdanie(a tak podejrzewam), to proszę zrób liste takich glitchy, które uważasz za niedopuszczalne i na następnym spotkaniu wszyscy razem zadecydujemy co z tym fantem zrobić. OK???

Hmm jak mówiłem sprawa jest trudna ale spróbować warto. CO do gliczy to jestem na tej samej pozycji co lama czyliich nie używam.
Aha i jeszcze jedno - właśnie otworzyłeś mi oczy na pewien mecz

Old Post 09-06-2004 16:04
herun[GAL]
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez lame
ja nie korzystam z gliczy, także pohamuj się z dalekosiężnością niektórych komentarzy

Wiesz, dopiero dzisiaj zacząłem pisać cokolwiek, więc się wprawiam. Dzięki za komentarz!

Old Post 09-06-2004 16:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil herun[GAL] Znajdź więcej post'ów przez  herun[GAL] Dodaj herun[GAL] do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać herun[GAL] prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez herun[GAL]
Wiesz, dopiero dzisiaj zacząłem pisać cokolwiek, więc się wprawiam. Dzięki za komentarz!

całkiem nieźle Ci idzie

Old Post 09-06-2004 16:13
Rufus
Veteran (Ogre)

Wykorzystywania bledow w mapach tez nie popieram ,natomiast odnosnie do zakazu ich stosowania nic nie dadza ze wzgledu na brak srodkow aby je wykluczyc . Dlatego wczoraj na zebraniu wszyscy sie zgodzili ,ze nie bedzie zapisu dotyczacego tego zagadnienia ,wszyscy licza na uczciwa gre ,a ta zalezy nie od wpisu do regulaminu tylko od Nas.

Old Post 09-06-2004 16:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rufus Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rufus Znajdź więcej post'ów przez  Rufus Dodaj Rufus do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rufus prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Rufus
Wykorzystywania bledow w mapach tez nie popieram ,natomiast odnosnie do zakazu ich stosowania nic nie dadza ze wzgledu na brak srodkow aby je wykluczyc . Dlatego wczoraj na zebraniu wszyscy sie zgodzili ,ze nie bedzie zapisu dotyczacego tego zagadnienia ,wszyscy licza na uczciwa gre ,a ta zalezy nie od wpisu do regulaminu tylko od Nas.

Niestety można się srogo przeliczyć....

Old Post 09-06-2004 16:15
Rufus
Veteran (Ogre)

Unhappy

Wiem jest to ryzykowne ,ale co robic???

Old Post 09-06-2004 16:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rufus Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rufus Znajdź więcej post'ów przez  Rufus Dodaj Rufus do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rufus prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Yogas
Elite (Fiend)

quote:
Hmm jak mówiłem sprawa jest trudna ale spróbować warto. CO do gliczy to jestem na tej samej pozycji co lama czyliich nie używam.
Aha i jeszcze jedno - właśnie otworzyłeś mi oczy na pewien mecz

Na który? Tam też da się przejśc inaczej , skacząc z samochodu

Old Post 09-06-2004 16:26
herun[GAL]
Skilled (Knight)

Jest pewne rozwiązanie sytuacji. Jak zwykle chodzi o zwyczajną wiedzę.
Zakaz, śrakaz u nas zawsze wywołuje chęć ominięcia, bo tak nas nauczyło życie w zaborach (wóz Drzymały i inne takie) a trwało to ze 130 lat z hakiem. Teraz mamy może 2 lata gry i trudno tradycję wyplenić . Brak możliwości sprawdzenia dodatkowo stawia kwestię zakazu na straconej pozycji.
Według mnie zostaje jedna rzecz do zrobienia (JEDYNA SŁUSZNA, ZROZUMIANO!!?? - i nie czepiać się bo to żart - jakby ktoś jeszcze miał wątpliwości, a jak kogoś uraziłem, to z góry przepraszam = szlifowanie stylu pisania wiadomości na boardzie - niedługo będę szwargotał jak w brytolskim liście z XVII wieku):
- zezwolić na korzystanie z gliczy,
- upowszechniać systematycznie na boardzie, czy odpowiedniej stronie internetowej informacje gdzie są i jakiego typu
- umawiać się przed meczami, czy sparingami, generalnie przed grami, które można, a które nie (bo gościu za ścianą i nieśmiertelny)

Wszystko dla zapewnienia spokoju zabijającym się wirtualnie graczom. By gul im nie skakał i ręce nie pociły, a na pewno, by nie wymyślali sobie tak, że jedyną minkę na to mam taką <rzyg>.

Rzekłem, a dyskusja w toku.

Edytowane przez herun[GAL] dnia 09-06-2004 o godz. 17:01

Old Post 09-06-2004 16:27
Tomcat27
Master (Spawn)

Moze i ja coś wtrące, pozwolicie ? Otóz moim zdaniem powienien byc zapis o nie urzywaniu gliczy w czasie meczy, zdaje sobie sprawe ze bedzie to marty punkt w regulaminie, lecz nie całkiem do końca.
Otóż osoba która urzyje takiego glicza i nie zostanie zauwarzona to "OK" ale jak ktos to zauwarzy to powinny byc jakieś restrykcje ( choćby symboliczne, np: pauza w kolejnym meczu)

To tyle.

Pozdrawiam

Old Post 09-06-2004 16:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Tomcat27 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Tomcat27 Znajdź więcej post'ów przez  Tomcat27 Dodaj Tomcat27 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Tomcat27 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Yogas
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Tomcat27
Moze i ja coś wtrące, pozwolicie ? Otóz moim zdaniem powienien byc zapis o nie urzywaniu gliczy w czasie meczy, zdaje sobie sprawe ze bedzie to marty punkt w regulaminie, lecz nie całkiem do końca.
Otóż osoba która urzyje takiego glicza i nie zostanie zauwarzona to "OK" ale jak ktos to zauwarzy to powinny byc jakieś restrykcje ( choćby symboliczne, np: pauza w kolejnym meczu)

A ciekawe jak to udowodnisz? Oczywiście istnieje możliwość taka jaką daje Fraps. Ale z tym też jest problem, bo w czasie nagrywania, gra strasznie laguje. Co będziesz grał, czy czekał z przysłowiową "kamerą" na kogoś co z gitcha skorzysta?

Dalej uważam, że byłby to martwy przepis, tak jak to jest w CB.

Old Post 09-06-2004 16:41
Tomcat27
Master (Spawn)

quote:
A ciekawe jak to udowodnisz? Oczywiście istnieje możliwość taka jaką daje Fraps. Ale z tym też jest problem, bo w czasie nagrywania, gra strasznie laguje. Co będziesz grał, czy czekał z przysłowiową "kamerą" na kogoś co z gitcha skorzysta?

Dalej uważam, że byłby to martwy przepis, tak jak to jest w CB.

Zawsze jest jakaś szansa udowodniena, chocby screenem, oczywiście to trudne bo nikt jak mówisz nie bedzie czekal by zrobić screena. Ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie np: jestem na okreslonej pozycji i pilnuje danego odcinka i równoczesnie musze zwracac uwage na ściany wokól mnie bo ktoś urzyje glicza, taka gra wg mnie nie ma sensu.

Old Post 09-06-2004 16:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Tomcat27 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Tomcat27 Znajdź więcej post'ów przez  Tomcat27 Dodaj Tomcat27 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Tomcat27 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rufus
Veteran (Ogre)

W CB nie rozegralismy duzo meczy ,ale tam da sie zauwazyc ,ze sie korzysta z tego "dobrodziejstwa Novalogic",a zapis jest wiec chyba nie wiele on wnosi i u nas tez nie wiele da.

Old Post 09-06-2004 16:50
Yogas
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Tomcat27
Zawsze jest jakaś szansa udowodniena, chocby screenem, oczywiście to trudne bo nikt jak mówisz nie bedzie czekal by zrobić screena. Ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie np: jestem na okreslonej pozycji i pilnuje danego odcinka i równoczesnie musze zwracac uwage na ściany wokól mnie bo ktoś urzyje glicza, taka gra wg mnie nie ma sensu.

Dobry żołnierz ma oczy w około głowy

Old Post 09-06-2004 16:50
Rufus
Veteran (Ogre)

quote:

No ta gra taka jest jak jest ,bledow to ona ma chyba jak zadna inna.

Old Post 09-06-2004 16:55
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
No ta gra taka jest jak jest ,bledow to ona ma chyba jak zadna inna.

ale wciąga , zapis o zakazie glichowania będzie nie do wyegzekwowania, co więcej stanie się prędzej czy później źródłem trudnych do zażegnania interpretacji , dlatego proponuję by wpisać do regulaminu ,że kto będzie gliczował i zostanie na tym przyłapany ( 100% dowody nie będą potrzebne) na stronie ligi zostanie wymieniony jako "psi dzyndzel", tak będzie sprawiedliwie i 4 funowo

Old Post 09-06-2004 17:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jaro(PL) Znajdź więcej post'ów przez  Jaro(PL) Dodaj Jaro(PL) do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jaro(PL) prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rufus
Veteran (Ogre)

Popieram.

Old Post 09-06-2004 17:52
Radzioo(PL)
Guest

quote:
W CB nie rozegralismy duzo meczy ,ale tam da sie zauwazyc ,ze sie korzysta z tego "dobrodziejstwa Novalogic",a zapis jest wiec chyba nie wiele on wnosi i u nas tez nie wiele da.

CB to za przeproszeniem zbieranina z całego świata gdzi eliczy się tylko wygrana. W tak "domowej" atmosferze jak liga czysto polska można by się pokusić o więcej profesjonalizmu i przyjemności z gry.

Old Post 09-06-2004 17:55
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Jaro(PL)
ale wciąga , zapis o zakazie glichowania będzie nie do wyegzekwowania, co więcej stanie się prędzej czy później źródłem trudnych do zażegnania interpretacji , dlatego proponuję by wpisać do regulaminu ,że kto będzie gliczował i zostanie na tym przyłapany ( 100% dowody nie będą potrzebne) na stronie ligi zostanie wymieniony jako "psi dzyndzel", tak będzie sprawiedliwie i 4 funowo

Dobre

Old Post 09-06-2004 17:57
Rufus
Veteran (Ogre)

No wlasnie Radzioo dlatego moze warto sobie zaufac ,no a jak bedzie czas pokarze , najwyzej sie zawiedziemy ale warto dac sobie szanse.

Old Post 09-06-2004 18:01
Tomcat27
Master (Spawn)

quote:
No wlasnie Radzioo dlatego moze warto sobie zaufac ,no a jak bedzie czas pokarze , najwyzej sie zawiedziemy ale warto dac sobie szanse.

To skoro warto sobie zaufac to równie dobrze może byc taki zapis w regulamine o zakazie urzywania glicza

Old Post 09-06-2004 18:06
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Na który? Tam też da się przejśc inaczej , skacząc z samochodu

Ja głupia lama nie wiedziałem że można się tak na rampage wychylić że nie widać gostka. Ale to tylko upewniło mnie o sposobie grania jednego z klanów.

Old Post 09-06-2004 18:08
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:36.    Strony (3): « 1 [2] 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions