Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake II > 3rd-Zigock Bot II 0.97
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Kazik
Mystic

Question Pytania do ZIGa...

Mam jeszcze parę pytań co do ZIGa, bo wszystkiego nie wiem...
1. Jest jakiś sposób na wybranie sobie danego bota ?
2. Jak ustawić TEAM PLAY ?
3. Czy współpracuje z CTF ?
Jeżeli ktoś to wie, to niech mi powie, plisssss...

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 20-11-2001 14:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Kazik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Kazik Znajdź więcej post'ów przez  Kazik Dodaj Kazik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Kazik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

Re: Pytania do ZIGa...

quote:
Napisane oryginalnie przez Kazik
Mam jeszcze parę pytań co do ZIGa, bo wszystkiego nie wiem...
1. Jest jakiś sposób na wybranie sobie danego bota ?
2. Jak ustawić TEAM PLAY ?
3. Czy współpracuje z CTF ?
Jeżeli ktoś to wie, to niech mi powie, plisssss...

ad 1. Tak

• otworz plik game.cfg
  • w pliku 3ZBConfig.cfg masz all botlisty i podane opisy (po ingli szu )
  • znajdz linijke (w game.cfg) z set botlist (i zmien najlepiej na 1v1sk10 )

ad 2. Hhmmmmm nie da sie? chyba zreszta nie wiem, moze ktos madrzejszy bedzie wiedzial

ad 3. Tak. Pozanaje po tym, ze jak wpisze
set cheats 1 u
give all

to dostaje all 4 techy na raz - a tak na serio to probowales wlaczyc game zig i map lfctf1 chociazby?

Old Post 20-11-2001 14:19
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Kazik
Mystic

Re: Re: Pytania do ZIGa...

quote:
Napisane oryginalnie przez yoshi.thod

ad 1. Tak

• otworz plik game.cfg
  • w pliku 3ZBConfig.cfg masz all botlisty i podane opisy (po ingli szu )
  • znajdz linijke (w game.cfg) z set botlist (i zmien najlepiej na 1v1sk10 )

ad 2. Hhmmmmm nie da sie? chyba zreszta nie wiem, moze ktos madrzejszy bedzie wiedzial

ad 3. Tak. Pozanaje po tym, ze jak wpisze
set cheats 1 u
give all

to dostaje all 4 techy na raz - a tak na serio to probowales wlaczyc game zig i map lfctf1 chociazby?

No teraz już wiem jak dodawać danego bota ...
ALe lepiej to wygląda w Gladiatorze...

Old Post 20-11-2001 15:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Kazik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Kazik Znajdź więcej post'ów przez  Kazik Dodaj Kazik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Kazik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

Re: Re: Re: Pytania do ZIGa...

quote:

No teraz już wiem jak dodawać danego bota ...
ALe lepiej to wygląda w Gladiatorze...

Dlatego Gladiator jest bardziej popularny. Kazdy srednio-gupi gracz bez nawet czytania readme potrafi dodac bota w Gladiatorze

Ale czy w G. jest na pewno lepiej? Raczej nie. Czy to, ze w ZIG'u masz wiecej opcji od razu uwazasz ze to gorzej?

To tak jakby powiedziec "W95 jest lepszy niz 98 bo ma mniej opcji"

Old Post 20-11-2001 15:52
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Kazik
Mystic

Thumbs up Re: Re: Re: Re: Pytania do ZIGa...

quote:

Dlatego Gladiator jest bardziej popularny. Kazdy srednio-gupi gracz bez nawet czytania readme potrafi dodac bota w Gladiatorze

Ale czy w G. jest na pewno lepiej? Raczej nie. Czy to, ze w ZIG'u masz wiecej opcji od razu uwazasz ze to gorzej?

To tak jakby powiedziec "W95 jest lepszy niz 98 bo ma mniej opcji"

Masz rację ! Ale czasami jest to wkurzające, bo nie chce ciągle zmieniać botów w GAME.CFG ... Tak apropo, lubię 3 boty: ZIGa, GLADIATORa i ERASERa . Gladiator współpracuje z Turniejem, a Eraser z Rail Areną i tylko dlatego je trzymam, czasami się przydają. Co do Ziga, to najlepszy bot do walk 1v1 ...

Old Post 21-11-2001 13:49
yoshi.thod
Guest

Re: Re: Re: Re: Re: Pytania do ZIGa...

Jak napisal drogi DziamDziam "rzeczy oczywistych nie powtarzam"

Old Post 21-11-2001 14:11
hanan
Training (Enforcer)

Po odpaleniu q2 wpisuje :

set game zig
set deathmatch 1
exec game.cfg

odpalam serwa i potem mape q2dm1

naciskam + i pojawia sie komoonikat "add 1 bot"

i nic

co zrobić, bo ostanio nie mam czasu chodzic do cafe a gladiator jest schematyczny do znoodzenia

Old Post 28-11-2001 20:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil hanan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do hanan Znajdź więcej post'ów przez  hanan Dodaj hanan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać hanan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez hanan

(...)
naciskam + i pojawia sie komoonikat "add 1 bot"

i nic
(...)

rotfl! nacisnij jeszcze ENTER

Old Post 28-11-2001 20:49
hanan
Training (Enforcer)

hehe, przeczytalem twoj wczesniejszy post z 1 strony i nacisnalem enter ale nie ten , myslalem ze enter to obojetne
a ze nie bylo reakcji to wysmazylem posta

Old Post 28-11-2001 20:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil hanan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do hanan Znajdź więcej post'ów przez  hanan Dodaj hanan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać hanan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez hanan
hehe, przeczytalem twoj wczesniejszy post z 1 strony i nacisnalem enter ale nie ten , myslalem ze enter to obojetne
a ze nie bylo reakcji to wysmazylem posta

lol to sie nazywa niedopatrzenie chyba zedytuje tamtego posta i napisze zamiast enter KP_ENTER

Old Post 28-11-2001 21:14
Kazik
Mystic

Talking Problem...

Miałem ten sam problem !

Old Post 28-12-2001 10:53
yoshi.thod
Guest

Re: Problem...

quote:
Miałem ten sam problem !

lol kazik gratuluje wyczucia i odgrzania topicu sprzed miecha

Old Post 28-12-2001 12:13
Burning
Master (Spawn)

Ja o tym bociaku slyszalem dosc dawno i po "podrasowaniu" przez anomala jest o niebo lepszy. To nadal bot, ale w porownaniu z Gladiatorem to mistrz. Ciekawy jest tez Neural Bot... uczy sie mapy i przekazuje "DNA" potomstwu... z tym, ze kod zapamietany przez jednego bota laczy sie z kodami inych i powstaje calkiem ciekawa mieszanka

Old Post 29-12-2001 13:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Burning Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Burning Znajdź więcej post'ów przez  Burning Dodaj Burning do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Burning prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

przeslij gotowe .dna neuralbota bo moj byl tepakiem

zostawilem na noc i nic

Old Post 29-12-2001 13:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Burning
1- Ja o tym bociaku slyszalem dosc dawno i po "podrasowaniu" przez anomala jest o niebo lepszy.

2- Ciekawy jest tez Neural Bot... uczy sie mapy i przekazuje "DNA" potomstwu... z tym, ze kod zapamietany przez jednego bota laczy sie z kodami inych i powstaje calkiem ciekawa mieszanka

1- masz chyba na mysli plik q2dm1.chn zrobiony przez anomala ktory zamiast 120 KB zajmuje 340 ? nie widze zbytniej roznicy

2- nic nie wiem o tym bocie bo podobno (jak napisal Weirdo - lol ) cholernie dlugo sie ten debil uczy.....

Old Post 29-12-2001 17:35
Burning
Master (Spawn)

quote:

1- masz chyba na mysli plik q2dm1.chn zrobiony przez anomala ktory zamiast 120 KB zajmuje 340 ? nie widze zbytniej roznicy

2- nic nie wiem o tym bocie bo podobno (jak napisal Weirdo - lol ) cholernie dlugo sie ten debil uczy.....

Ad1) robi wiecej trickoof i troodniej go trafic, a takze sam celuje lepiej...

Ad2) nie uzuwam go, ale o nim czytalem i qmpel mi mowil, ze najpierw trzeba, zeby go troski zostawic,a potem pograc z kilkoma botami raz.. drugi... trzeci... i sa coraz lepsze - z gry na gre, bo ich DNA sie miesza... tak slyszalem

Old Post 29-12-2001 20:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Burning Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Burning Znajdź więcej post'ów przez  Burning Dodaj Burning do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Burning prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

ad 1) wow z pierwszym sie moge zgodzic (triki) ale z reszta na 100 nie nie moze celowac lepiej bo pliki .chn dotycza TYLKO poruszania sie po mapie. Unika lepiej? hmm lol to tesh moze jest zwiazane z poruszaniem.

ad 2) i tak jest gupi

Old Post 29-12-2001 21:19
Burning
Master (Spawn)

1. To ze celuje lepiej to takze wrazenie wynikajace z innego (lepszego) sposobu poruszania sie po mapie - "wybiera" lepsze pozycje i "wie" gdzie moze skoczyc zeby lepiej cie trafic.

2. Pewnie to i prawda, ale nie wiem - nie uzywalem

Old Post 29-12-2001 21:24
yoshi.thod
Guest

1. noo z tym sie moge zgodzic

2. neither did I

Old Post 29-12-2001 21:32
Burning
Master (Spawn)

To mile ze sie zgadzamy (my lamy sie zgadzamy )
Ty tez cholernie szybko odpisujesz

Old Post 29-12-2001 21:44
yoshi.thod
Guest

a kto tu sie zgadza? ty mi tylko lagodnie przyznajesz racje
a btw odpisywania to lol a co mi pisze w Lokalizacja: ?

Old Post 29-12-2001 21:53
Burning
Master (Spawn)

huh - sam napisales, ze z tym mozesz sie zgodzic... a teraz przeczysz... pokretna filozofia

Old Post 30-12-2001 13:14
yoshi.thod
Guest

Heh ja niczemu nie przecze ja potwierdzam

Old Post 30-12-2001 14:41
Burning
Master (Spawn)

Talking

A ja jestem za, a nawet przeciw huh, ale i tak sie zgadzamy

Old Post 30-12-2001 16:26
yoshi.thod
Guest

Nie wiem czy to tak dobrze, wszak sa plusy dodatnie i plusy ujemne

Old Post 30-12-2001 20:31
weirdo
kontemplator bytu

hehez... dajcie spokoj bo przez wasze chaty mi 100 powiadomien na mail o poscie przychodzi

Old Post 30-12-2001 20:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

lol ok

Old Post 30-12-2001 22:21
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 14:23.    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions