Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Counter-Strike > Problemy z czestotliwoscia monitora
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Rzeznik
Siła wyższa

Jest mnóstwo sposobów. Możesz użyć PowerStripa (do ściągnięcia z www.benchmark.pl), albo innego tego typy programu. Jednak najprościej to zrobić w ustawieniach karty, trzeba wyłączyć oddzielnie dla DX i OpenGL. U mnie to leci tak: Właściwości Eranu/Ustawienia/Zaawansowane/GeForce 2 Ultra/Dodatkowe właściwości/Ustawienia DirectX/Więcej DirecX oraz Właściwości Eranu/Ustawienia/Zaawansowane/GeForce 2 Ultra/Dodatkowe właściwości/Ustawienia OpenGL.

Możesz sie teraz cieszyć lepszą animacją w grach.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 07-11-2001 21:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rzeznik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rzeznik Znajdź więcej post'ów przez  Rzeznik Dodaj Rzeznik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rzeznik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

Co do szkodliwosc 60Hz dla wzroku i ogolnie szkodliwosci monitora to zaznaczam w mojej opini, popartej wypowiedziami okulistow (nawet specjalnie sie badalem jakis czas temu tyle siedze przed kompem). Monitory a wiec i refresh etc. etc. nie sa szkodliwe dla wzroku. Moga tylko meczyc oczy etc. Nie moga wywolac wady wzroku, wady wzroku powstaja poprzez choroby, uszkodzenia mechaniczne, chemiczne etc etc oraz przedewszystkim sa warunkowane bodajze genetycznie, generalnie powstaja wraz ze wzrostem (rosnieciem ) oczu... gdyz rosna one do hm 23-4 roku zycia jesli dobrze pamietam I wtedy nabywamy wady i to ze nie ma ktos wady w wieku 20 lat to nie znaczy ze majac ja w wieku 23 (na skutek rosniecie oczkooff ) ma od monitora czy czytania za duzo... xiazek. Ja mam wzrok idealny po uzytkowaniu kompa od 1szej komuni sw-atari 800XL, po dzis dzien, a siedzeeee na maxa duzoo, jak nie jestem na imprze czy nie spie no i ten ucze sie hehe to komp i CS

Jak sie juz chwalicie to mam fote jak gram i widac monitorek, szkoda tylko ze zgubilo katy proste, nie wiem why na fotce, jest kwadrat
http://www.shinden.pl/W/moje/DSC00392.jpg

PS: moje oczka oryginal sa na mojej sygnat.
Pozdrawiam "dyzurny okulista"

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Edytowane przez DarkXenocide dnia 08-11-2001 o godz. 08:10

Old Post 08-11-2001 07:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ShizO
[ov>ada]ShiZos

Ja tam napewno sobie zniszczylem oczy przez komputer. Moj pierwszy to 65XE na ruskim RUBINIE (25" mial albo i wiecej). Z powodu ogrniczen mieszkaniowych siedzialem przy nim w odleglosci pol metra przez kilka lat, az sie okazalo ze minus jeden na oba oka. Wada nie jest duza , przeszkadzala w szkole (tablica) i dotad mecze sie na przystankach(cholera co to jedzie?), okularow nie nosze bo panienki, szkla kontaktowe mam ale nie chce mi sie rano w te zapyziale oczy je wpychac bo to nieprzyjemne ale jak sie juz je zalozy to lux, zapominam o nich w piec minut. Xenocide mogles dac fotke z calym stanowiskiem, zdaje sie ze tam po lewej wystaje kufelek z piwkiem?

Ja wyznaje zasade (o kanterze tylko mowa) gram to nie pije...bo mi sie wczesniej spac chce he he.... a pale do woli fajniejszy jest klimacik choc trudniej sie gra (stoisz z bomba w reku na beesie i sie zastanwiasz co to ja mialem teraz zrobic)

Old Post 08-11-2001 09:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ShizO Znajdź więcej post'ów przez  ShizO Dodaj ShizO do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ShizO prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

Shizo ja tylko mowie co mi lekarze mowili o monitorach ;) nie wiem jak z TV :P

T moga pic :) przywilej braku zasad hehe :) Tak serio to jest taki moment gdzie wlascie piwko mnie trzezwi z ospalosci, ale jak sie nie wyczuje to fakt spiacym sie czlek robi :) Sa chwile gdzie zimny browar czyni ze mnie morderca na mapie :))) Choc podejrzewam ze to zal. od dnia jak mam dobry to dobry jak mam zly to moge nawet mind control stosowac a i tak w nic nie trafie :) Chyba zmienie myche bo moja czyszcze co 1h -1.5h jak juz mi zle przesuwa :) i nie moge celowac dokladnie ;))

PS: Pomyslalem sobie dzis jak piekny jest szczek zamka M4a1 bez tlumoka, jakos tak mi sie podoba :)

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Old Post 08-11-2001 09:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DeStRuCt0r
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Rzeznik
Jest mnóstwo sposobów. Możesz użyć PowerStripa (do ściągnięcia z www.benchmark.pl), albo innego tego typy programu. Jednak najprościej to zrobić w ustawieniach karty, trzeba wyłączyć oddzielnie dla DX i OpenGL. U mnie to leci tak: Właściwości Eranu/Ustawienia/Zaawansowane/GeForce 2 Ultra/Dodatkowe właściwości/Ustawienia DirectX/Więcej DirecX oraz Właściwości Eranu/Ustawienia/Zaawansowane/GeForce 2 Ultra/Dodatkowe właściwości/Ustawienia OpenGL.

Możesz sie teraz cieszyć lepszą animacją w grach.

Dzieki juz sobie wylaczylem

Old Post 08-11-2001 21:50
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[STER]climhazzard
in the flesh

i jakie było rozwiązanie?

Old Post 08-11-2001 22:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [STER]climhazzard Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [STER]climhazzard Znajdź więcej post'ów przez  [STER]climhazzard Dodaj [STER]climhazzard do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [STER]climhazzard prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DeStRuCt0r
Guest

Prostsze niz myslalem

Old Post 08-11-2001 23:09
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 23:03.    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions