Co do szkodliwosc 60Hz dla wzroku i ogolnie szkodliwosci monitora to zaznaczam w mojej opini, popartej wypowiedziami okulistow (nawet specjalnie sie badalem jakis czas temu tyle siedze przed kompem). Monitory a wiec i refresh etc. etc. nie sa szkodliwe dla wzroku. Moga tylko meczyc oczy etc. Nie moga wywolac wady wzroku, wady wzroku powstaja poprzez choroby, uszkodzenia mechaniczne, chemiczne etc etc oraz przedewszystkim sa warunkowane bodajze genetycznie, generalnie powstaja wraz ze wzrostem (rosnieciem ) oczu... gdyz rosna one do hm 23-4 roku zycia jesli dobrze pamietam I wtedy nabywamy wady i to ze nie ma ktos wady w wieku 20 lat to nie znaczy ze majac ja w wieku 23 (na skutek rosniecie oczkooff ) ma od monitora czy czytania za duzo... xiazek. Ja mam wzrok idealny po uzytkowaniu kompa od 1szej komuni sw-atari 800XL, po dzis dzien, a siedzeeee na maxa duzoo, jak nie jestem na imprze czy nie spie no i ten ucze sie hehe to komp i CS 
Jak sie juz chwalicie to mam fote jak gram i widac monitorek, szkoda tylko ze zgubilo katy proste, nie wiem why na fotce, jest kwadrat 
http://www.shinden.pl/W/moje/DSC00392.jpg
PS: moje oczka oryginal sa na mojej sygnat. 
Pozdrawiam "dyzurny okulista"
Edytowane przez DarkXenocide dnia 08-11-2001 o godz. 08:10
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|