Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Counter-Strike > Widows ME...
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
XvX
.::[CZB]::.

Exclamation

Tak! Win 98 jest chyba najlepszy. U nas w szkole jest Win ME. Co za dureń wybrał to GÓWNO na system ??!! (Chciałbym serdecznie pozdrowić naszą ukochaną Pania dyrektor ) Ten SZAJS chodzi jak żółw!! Wszytko sie zamula!! Ale i tak nie gramy tam w CS bo karty są zintergowane (bulleeee!! ). Ale w Q2 się da!

.::<{[( *CZB* )]}>::.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 07-11-2001 22:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil XvX Kliknij tutaj by wysłać e-maila do XvX Znajdź więcej post'ów przez  XvX Dodaj XvX do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać XvX prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
XvX
.::[CZB]::.

Publikuję tu artykuł Mad Max'a ze znanej gazety "@t" :

Windows ME

Chciałbym odnieść się do artykułu zamieszczonego w 13-tym numerze @t'a pt: "Windows ME - system niewypał".
Otóż podzielam zdanie autora na temat systemu Windows Me.
Nie wiedząc cóż za cudo znowu wymyślił Bill Gates, postanowiłem jakiś czas temu zainstalować najnowsze dziecko Microsoftu: Windows Me.
Jest to po prostu kompletny SZAJS, BADZIEWIE, KICZ. Po jakimś miesiącu z Me zdenerwowałem się i wróciłem do Win 98 SE.
Nie wiem czy Bill chciał zarobić na wejściu w XXI wiek wypuszczając system pod nazwą Millenium.
Może dał ludziom za mało czasu, a ci nie wiedząc co mają zrobić "pogrzebali" w Windows 98 i wypuścili nowy, wspaniały system operacyjny w sam raz dla Ciebie!!
Niby jest on przeznaczony dla użytkowników domowych, ale czy na pewno?
Instalacja nie różni się od instalacji Windows 98 SE. Jednak co do instalacji urządzeń, mam pewne zastrzeżenia.
Niby wszystkie zostały rozpoznane, ale ze sterownikami był już problem.
Windows Me ma o wiele mniejszą bazę sterowników niż Windows 98 SE. Niektórzy producenci nawet po miesiącu od premiery Windows Me nie mieli sterowników do swojego sprzętu współpracujących z nowym systemem operacyjnym.
Niektóre gry (na początku było ich więcej) też nie współpracują z Windows Me.
Problemem są także programy DOS-owe. Niektóre nie dają się uruchomić.
Poza tym pliki Config.sys i Autoexec.bat są puste, co uniemożliwia integrowanie w konfigurację systemu.
Gdyby ktoś tam nawet coś napisał, system i tak wymazałby ten tekst.
Nowością w Win Me jest hibernacja. Działa mniej więcej tak, jak wstrzymanie systemu w Win 98.
Drugą nowością są tzw. foldery skompresowane. Jest to coś takiego jak ZIP.
Muszę powiedzieć, że te dwie rzeczy są przydatne.
O ile dobrze pamiętam, Windows Me ma o wiele większe wymagania sprzętowe niż 98 SE.
Mimo to jest wyraźnie wolniejszy od poprzednika.
Znam jednak osoby, które mają Win Me i żyją (ale nic oprócz grania nie robią na kompie, no może jeszcze NET ).
Co do działania NET'u. Wydaje mi się, że Sieć na Win Me działała szybciej, niż na 98 (a może po prostu łączyłem się później??).
Cóż, wydaje mi się, że nowy Windows XP będzie pozbawiony wad i będzie lepszy.
Może Windows Me miał tylko zapchać dziurę, jaka powstałaby między Windows 98 SE, a Windows XP?
Moim zdaniem zamiast Win Me, Microsoft mógł wypuścić oficjalne dodatki do Windows 98 SE.

Mad Max
mail: [email protected]

.::<{[( *CZB* )]}>::.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 07-11-2001 22:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil XvX Kliknij tutaj by wysłać e-maila do XvX Znajdź więcej post'ów przez  XvX Dodaj XvX do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać XvX prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:04.    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions